בית פורומים בחדרי חרדים

מנהל 'מעייני הישועה' פרופ’ רביד: ‘רבנים חושבים שגדולתם תהיה שהם יהרגו עוד כמה’

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/9/2020 13:26 לינק ישיר 
מנהל 'מעייני הישועה' פרופ’ רביד: ‘רבנים חושבים שגדולתם תהיה שהם יהרגו עוד כמה’

חרדים 10
פרופ' מוטי רביד, המנהל הרפואי בבית החולים 'מעייני הישועה' בבני ברק שוחח היום (רביעי) עם בן כספית וינון מגל ברדיו 103- והתייחס לנתוני התחלואה במגזר החרדי, העומדים על 26 אחוזים בגילאים מסוימים.

''יש קבוצה לא קטנה, לדעתי למעלה ממאה אלף איש במדינה, שפרועים לחלוטין, חיים בתוך עולם משלהם עם רבנים שכנראה חושבים שגדולתם תהיה בזה שהם יהרגו עוד כמה אנשים'', אמר מנהל בית החולים של עיר התורה ובחסידות.
פרופ' מוטי רביד, המנהל הרפואי בבית החולים 'מעייני הישועה' בבני ברק שוחח היום (רביעי) עם בן כספית וינון מגל ברדיו 103- והתייחס לנתוני התחלואה במגזר החרדי, העומדים על 26 אחוזים בגילאים מסוימים.

''יש קבוצה לא קטנה, לדעתי למעלה ממאה אלף איש במדינה, שפרועים לחלוטין, חיים בתוך עולם משלהם עם רבנים שכנראה חושבים שגדולתם תהיה בזה שהם יהרגו עוד כמה אנשים'', אמר מנהל בית החולים של עיר התורה ובחסידות.
של עיר התורה ובחסידות.

''אני לא הייתי מודאג לו זה היה קהל בתוך הקהל הזה, כי רובו צעיר, אבל הם מדביקים אחרים, הם חוזרים הביתה להורים ולסבים ולסבתות ולארוחות ולתפילות, יש ערבוב של צעירים וזקנים והם ידבקו עוד אנשים. בוודאי זה יוסיף חולים קשים ויוסיף נפטרים''.

פרופ' רביד הוסיף: ''למה אנשים עושים את זה אינני יודע, אני מכיר הרבה רבנים שמתייחסים לקורונה ברצינות, ומתחננים בפני הקהל שלהם לשמור על ההנחיות''.

בן כספית הגיב וסיפר על הנתונים המצביעים על עלייה של חולים בגילאים מעל 55.

רביד הגיב: ''אתה יכול לראות את זה מאחוזי הבדיקות, באוכלוסייה הכללית הממוצע הוא בערך תשעה אחוז מהבדיקות הן חיוביות, בקהילות החרדיות למעלה מ-26 אחוז הבדיקות הן חיוביות. זה מראה לך את גל התחלואה ואת מספר החולים היחסי. כרגע מספר החולים גדול והעמוס גדול, ובסופו של יום אנשים מתים''.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 22:43 לינק ישיר 

ליטאישעבר כתב:

אז או כלום או הכל

טענה ישנה שלי אל תמניא...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 22:00 לינק ישיר 

אז או כלום או הכל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 21:07 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
מצדרביעי כתב:

תמניא - לא ניתן לך להתחמק עד שתסביר מה "נגד היהדות" בעטיית מסיכות, ובתפילות באוויר הפתוח בלבד ובמקומות מרווחים???
וכן, גם אם משום מה חשוב מאוד לאדמו"ר מבעלז (כמעט כתבתי פסאדו-אדמור) לעשות חתונה עם אלפי חסידים כי זה כידוע מ"עיקרי הדת", ואין מקום פתוח מרווח ברשותו,
שישכור אצטדיון גדול פתוח וירד מה"ספאס נישט" ומהשמרנות ההזוייה,
מבטיח לך שאם היו עושים דברים כאלו, גם אם עדיין היו מבקרים את ההתנהלות, זה היה פחות מפריע והיו מעריכים את המאמץ בלא להש**** מהמקפצה...

חלש מאוד, מצטער...

גם אם נניח שיש היגיון בטענתך שלא כדאי לשתף פעולה עם מדיניות הבידודים הנרחבת, זה עדיין לא מצדיק "לשבור את כל הכלים"...

לא יודע אם מצדיק או לא

תועלת בוודאי שאין לזה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 21:07 לינק ישיר 
מצדרביעי

פלוני500 כתב:
רופאים בגרמניה (מצייגים כ1000 רופאים) שכל הקוביד חתיכת הונאה.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1139110303157091&id=100011743950808&_rdr

נשלח מהאנדרואיד שלי

מעניין מי בדק את השכלתם הרפואית של כל ה"רופאים", וכמובן, מוכן להתערב שחצי מהם ניאו-נאצים שטוענים שזאת קונספירציה יהודית, אבל מה העובדות משנות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 21:05 לינק ישיר 

רופאים בגרמניה (מצייגים כ1000 רופאים) שכל הקוביד חתיכת הונאה.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1139110303157091&id=100011743950808&_rdr

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 21:03 לינק ישיר 

בושה וחרפה לציבור החרדי שעוד לא שלחו את המספר שלו, להפציץ אותו בהודעות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 20:57 לינק ישיר 
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
מצדרביעי כתב:

תמניא - לא ניתן לך להתחמק עד שתסביר מה "נגד היהדות" בעטיית מסיכות, ובתפילות באוויר הפתוח בלבד ובמקומות מרווחים???
וכן, גם אם משום מה חשוב מאוד לאדמו"ר מבעלז (כמעט כתבתי פסאדו-אדמור) לעשות חתונה עם אלפי חסידים כי זה כידוע מ"עיקרי הדת", ואין מקום פתוח מרווח ברשותו,
מבטיח לך שאם היו עושים דברים כאלו, גם אם עדיין היו מבקרים את ההתנהלות, זה היה פחות מפריע והיו מעריכים את המאמץ בלא להש**** מהמקפצה...

חלש מאוד, מצטער...

גם אם נניח שיש היגיון בטענתך שלא כדאי לשתף פעולה עם מדיניות הבידודים הנרחבת, זה עדיין לא מצדיק "לשבור את כל הכלים"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 19:34 לינק ישיר 

א בפירושע תמניא

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 30/09/2020 19:34:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 19:32 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 19:30 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 19:30 לינק ישיר 

מושגים כתב:
תמניא_אפי כתב:

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

מצדרביעי כתב:

למר תמניא:
גם בתרחיש היפותטי בו היית צודק, אנרכיזם זה לא הדרך, בפרט על פי ה"השקופע" החרדית שאנחנו עדיין בגלות, התנהגות ש"שמה פס" על הנחיות המדינה היא מגעילה, אנוכית, וגורמת לחילול ה' בקרב הציבור הכללי.
כל כך מסובך להבין????

תגובה עניינית ולכן אתייחס.

העלית פה שתי נקודות
א. אנרכיה
ב. חילול השם

התשובה המרכזית לשתיהם זה המחיר שאנו נדרשים לשלם.

רובם של מפרי ההנחיות (אסתפק בציון של בעלז וויז'ניץ על אף שיש עוד) הם חסידיות מאוד מתונות עם היסטוריה ארוכה של השתדלות להשתלב ולא להתבלט נגד המדינה וחוקיה, שתיהם רחוקים שנות אור מהפגנות למיניהם ובסה"כ התנהגותן בנושא הקורונה מעלה תמיהות בעיני רבים.

כל הנ"ל תקף כל זמן שלא מתערבים בחיינו הפרטיים כיהודים חרדים, ובעיקר נותנים לנו לחנך את ילדנו כמו שאנו מוצאים לנכון.

הגיעה הקורונה ובעקבותיה תבעו מחיר שאנחנו לא מוכנים לשלם. הקטע של כן פיקוח נפש או לא פיקוח נפש זה לא רלוונטי כי יש פנים לכאן ולכאן ולא זה הנושא שלנו.
המדינה דורשת סגירת בתי כנסת, ביטול מצוות דת במסגרת המוכרת, ופירוק מוסדות חינוך למחצה לשליש ולרביע.
אנרכיה וחילול השם הן בכלל לא רלוונטיות כשעצם הדת נמצאת במבחן, בדיוק כמו שלא היו רלוונטיות כשהיוונים גזרו על לימוד התורה.

אל תטעה, אני ממש לא משווה בין צעדי הממשלה וגזירות היוונים (על אף שלא יעזור לי הרבה ההכחשה שלי). הממשלה לא גוזרת במכוון נגד הדת. רק מה לממשלה יש אפס ידע ועוד פחות מזה על ערך הדת אצל יהודים חרדים ולכן אנחנו ממש לא מרגישים מחויבים בכהוא זה כלפי אנשים שלא יודעים ואפילו לא מסוגלים להתחשב ולהעריך לנכון את מה שאנחנו כבר דורי דורות מוסרים עליה את נפשנו וכספנו ונוחיות חיינו.

איך דודי אמסלם צעק שבוע שעבר בכנסת?
אתם משווים הפגנות לתפילות?
יצאתם מדעתכם?
תפילות זה משהו שכבר מאות דורות אנחנו מוסרים עליה את נפשנו, באש ובמים, בגטו ובמחנות ריכוז, באינקוויזיציה ובעינויים!

אבל לצערנו הוא נשאר בודד בצעקות שלו. רובם ככולם של חברי הכנסת החילונים חושבים שהוא דמגוג ומנסה לקדם את הדת למען הצרכים שלו.
אפילו דבר פשוט כזה של מסירות נפש למען תורה ומצוות זר ומוזר בעיניהם.

במצבים כאלו אנרכיה ו(כאילו) חילול השם לא רלוונטיות בכלל!

אנחנו מושבעים ועומדים מהר סיני, וכל נסיון להזיז אותנו נידון מראש לכישלון!

כל כך הרבה מילים וכל כך קצת הגיון.

לא הדת, ולא דרך החסידות בסכנה!!!
מהסיבה הפשוטה שבכל התקופות הקשות ביותר שלא היו מנינים, לא היו ישיבות, לא היו תנאים, ועדיין גחלת היהדות וההלכה נשמרה.

מי שבסכנה הן הנסיכויות החסידיות.
סכנה שמא החסידים יתקררו מאדיקותם ואמונתם באדמו"ר, ומאורח החיים החסידי. (לולי דמסתפינא הייתי אומר גם "סכנה מאובדן הכנסות")

בשעה שכל אירועי התרבות מושבתים לחלוטין, אירועי החסידויות נמשכים.

בזמן שסוחרים מסכנים שבקושי מקיימים את עצמם ומשפחתם, נקנסים בסכומי עתק, עסקי הנסיכויות, והאירועים (שבאמת יפים ומרוממים!) ממשיכים ללא הפרעה. תוך גרימת נזק אדיר לכל ההישגים של הציבור החרדי, גרימת נזק בריאותי וכלכלי לציבור. (לא, החסידים לא מרעילים את הבארות).

טיש זה לא יהדות. זה פרפראות ליהדות!
ובשעת סכנה מוותרים על הפרפראות!!
תפילה במקום סגור זה לא מחוייב היהדות!
התפילה תתקבל גם אם היא נערכת בשטח פתוח.
חבישת מסיכה, איננה הרס היהדות!

לימוד בישיבות סגורות כ'תיבת נח' כמו חברון ומירפלד ועוד, אינה הרס היהדות, ההיפך, זה בונה היהדות. (ראה ערך ישיבת חכמי לובלין 'החסידית').

אף אחד לא מבקש ממך הגדרות למה כן יהדות או לא.

יש קבוצות יהודים יראי שמים לא פחות ממך, ובסמכותם לקבוע לעצמם מהי יהדות ומהי עקרונותיה.

הסברתי את שיטת מפרי ההנחיות. דעתך שונה אל תפר.

תשובה מטופשת של אני ואפסי עוד.
בהיסטוריה של עם ישראל היו הרבה אנשים שהחליטו לעצמם את היהדות, הרפורמים, הקונסרבטיבים, הניאולוגים, ועכשיו החסידים כדוגמת יוחנן ותמניא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אכן היו שטענו שהחסידות היא הכת הקרובה ליהדות אתה רוצה להוכיח זאת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 19:28 לינק ישיר 

[quote]אנטישמי  [/quote

זה היה בציניות אם לא הבנת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 19:23 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

מצדרביעי כתב:

למר תמניא:
גם בתרחיש היפותטי בו היית צודק, אנרכיזם זה לא הדרך, בפרט על פי ה"השקופע" החרדית שאנחנו עדיין בגלות, התנהגות ש"שמה פס" על הנחיות המדינה היא מגעילה, אנוכית, וגורמת לחילול ה' בקרב הציבור הכללי.
כל כך מסובך להבין????

תגובה עניינית ולכן אתייחס.

העלית פה שתי נקודות
א. אנרכיה
ב. חילול השם

התשובה המרכזית לשתיהם זה המחיר שאנו נדרשים לשלם.

רובם של מפרי ההנחיות (אסתפק בציון של בעלז וויז'ניץ על אף שיש עוד) הם חסידיות מאוד מתונות עם היסטוריה ארוכה של השתדלות להשתלב ולא להתבלט נגד המדינה וחוקיה, שתיהם רחוקים שנות אור מהפגנות למיניהם ובסה"כ התנהגותן בנושא הקורונה מעלה תמיהות בעיני רבים.

כל הנ"ל תקף כל זמן שלא מתערבים בחיינו הפרטיים כיהודים חרדים, ובעיקר נותנים לנו לחנך את ילדנו כמו שאנו מוצאים לנכון.

הגיעה הקורונה ובעקבותיה תבעו מחיר שאנחנו לא מוכנים לשלם. הקטע של כן פיקוח נפש או לא פיקוח נפש זה לא רלוונטי כי יש פנים לכאן ולכאן ולא זה הנושא שלנו.
המדינה דורשת סגירת בתי כנסת, ביטול מצוות דת במסגרת המוכרת, ופירוק מוסדות חינוך למחצה לשליש ולרביע.
אנרכיה וחילול השם הן בכלל לא רלוונטיות כשעצם הדת נמצאת במבחן, בדיוק כמו שלא היו רלוונטיות כשהיוונים גזרו על לימוד התורה.

אל תטעה, אני ממש לא משווה בין צעדי הממשלה וגזירות היוונים (על אף שלא יעזור לי הרבה ההכחשה שלי). הממשלה לא גוזרת במכוון נגד הדת. רק מה לממשלה יש אפס ידע ועוד פחות מזה על ערך הדת אצל יהודים חרדים ולכן אנחנו ממש לא מרגישים מחויבים בכהוא זה כלפי אנשים שלא יודעים ואפילו לא מסוגלים להתחשב ולהעריך לנכון את מה שאנחנו כבר דורי דורות מוסרים עליה את נפשנו וכספנו ונוחיות חיינו.

איך דודי אמסלם צעק שבוע שעבר בכנסת?
אתם משווים הפגנות לתפילות?
יצאתם מדעתכם?
תפילות זה משהו שכבר מאות דורות אנחנו מוסרים עליה את נפשנו, באש ובמים, בגטו ובמחנות ריכוז, באינקוויזיציה ובעינויים!

אבל לצערנו הוא נשאר בודד בצעקות שלו. רובם ככולם של חברי הכנסת החילונים חושבים שהוא דמגוג ומנסה לקדם את הדת למען הצרכים שלו.
אפילו דבר פשוט כזה של מסירות נפש למען תורה ומצוות זר ומוזר בעיניהם.

במצבים כאלו אנרכיה ו(כאילו) חילול השם לא רלוונטיות בכלל!

אנחנו מושבעים ועומדים מהר סיני, וכל נסיון להזיז אותנו נידון מראש לכישלון!

כל כך הרבה מילים וכל כך קצת הגיון.

לא הדת, ולא דרך החסידות בסכנה!!!
מהסיבה הפשוטה שבכל התקופות הקשות ביותר שלא היו מנינים, לא היו ישיבות, לא היו תנאים, ועדיין גחלת היהדות וההלכה נשמרה.

מי שבסכנה הן הנסיכויות החסידיות.
סכנה שמא החסידים יתקררו מאדיקותם ואמונתם באדמו"ר, ומאורח החיים החסידי. (לולי דמסתפינא הייתי אומר גם "סכנה מאובדן הכנסות")

בשעה שכל אירועי התרבות מושבתים לחלוטין, אירועי החסידויות נמשכים.

בזמן שסוחרים מסכנים שבקושי מקיימים את עצמם ומשפחתם, נקנסים בסכומי עתק, עסקי הנסיכויות, והאירועים (שבאמת יפים ומרוממים!) ממשיכים ללא הפרעה. תוך גרימת נזק אדיר לכל ההישגים של הציבור החרדי, גרימת נזק בריאותי וכלכלי לציבור. (לא, החסידים לא מרעילים את הבארות).

טיש זה לא יהדות. זה פרפראות ליהדות!
ובשעת סכנה מוותרים על הפרפראות!!
תפילה במקום סגור זה לא מחוייב היהדות!
התפילה תתקבל גם אם היא נערכת בשטח פתוח.
חבישת מסיכה, איננה הרס היהדות!

לימוד בישיבות סגורות כ'תיבת נח' כמו חברון ומירפלד ועוד, אינה הרס היהדות, ההיפך, זה בונה היהדות. (ראה ערך ישיבת חכמי לובלין 'החסידית').

אף אחד לא מבקש ממך הגדרות למה כן יהדות או לא.

יש קבוצות יהודים יראי שמים לא פחות ממך, ובסמכותם לקבוע לעצמם מהי יהדות ומהי עקרונותיה.

הסברתי את שיטת מפרי ההנחיות. דעתך שונה אל תפר.

תשובה מטופשת של אני ואפסי עוד.
בהיסטוריה של עם ישראל היו הרבה אנשים שהחליטו לעצמם את היהדות, הרפורמים, הקונסרבטיבים, הניאולוגים, ועכשיו החסידים כדוגמת יוחנן ותמניא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 19:13 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 19:11 לינק ישיר 

ויכוח עם רוצחים.
פשוט מטורף.

יש לי הרבה טענות לממשלה ולמשרד הבריאות אבל יש כמה אדמו"רים שהם הדגמה מצויינת למה לא מספיק להיות קרוב משפחה של האדמו"ר הקודם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מנהל 'מעייני הישועה' פרופ’ רביד: ‘רבנים חושבים שגדולתם תהיה שהם יהרגו עוד כמה’
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext