בית פורומים בחדרי חרדים

הראב"ד הרב שטרנבוך "יש לשמור את בתי הכנסת פתוחים. אין לפחד מהמעצר, אדרבא אני מוכן להיעצר על כך"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/10/2020 15:58 לינק ישיר 
הראב"ד הרב שטרנבוך "יש לשמור את בתי הכנסת פתוחים. אין לפחד מהמעצר, אדרבא אני מוכן להיעצר על כך"

כאן חדשות @kann_news  ראש בית דין העדה החרדית בירושלים, הרב משה שטרנבוך, בריאיון לעיתון "קהלא קדישא": "אין לפחד מהשלטונות ויש לשמור את בתי הכנסת פתוחים. אין לפחד מהמעצר, אדרבא אני מוכן להיעצר על כך"

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 15:23 לינק ישיר 

מנסה לאכול את העודה ולהשאיר אותה שלימה.

"רוקדים 'מה יפית'"
הגר"מ שטרנבוך: "לא לפחד מהשלטון, אך להיזהר מלצאת ולהדביק"
בשיחת חג מיוחדת פרס ראב"ד 'העדה' את דעתו בנוגע לקורונה, הסביר למה לא צריך לפחד, טען כי יכול להיות הרבה יותר גרוע ותקף בחריפות רבנים "שרוקדים 'מה יפית'"
חנני ברייטקופף | י"ג בתשרי תשפא   23:25  01.10.20
ראב"ד 'העדה החרדית' הגר"מ שטרנבוך התייחס לאחרונה למשבר הקורונה, קרא להיזהר מלצאת ולהדביק, אך במקביל "לא לפחד מהשלטון".

בשיחת חג שהעניק למגזין 'קהלא קדישא' - של העדה החרדית, תקף הראב"ד את ראשי הציבור החרדי, והסביר כי כל מה שהם אומרים לשמור על ההוראות, זה רק בגלל שהם מנסים להתחנף לשלטון ולשכנע שחרדים אינם לא מפיצי מחלות.

בתחילת השיחה התייחס הגר"מ שטרנבוך להישמרות מפני הנגיף ואמר: "מי שחולה בקורונה, כמובן שעליו לשמור ולהתרחק, ולהיזהר שלא להדביק אחרים".

"כל השאר", אומר הראב"ד, "אם הוא הולך לדבר מצווה, ללמוד או ללמד או להתפלל וכו', אזי בוודאי יש לנו ההבטחה ש'שומר מצווה לא יידע דבר רע (חולים וזקנים - יעשו שאלת חכם)'".

באשר לשאלה האם צריך לפחד, ענה הגר"מ שטרנבוך: "שום פחד. אין לזה מקום בחייו של יהודי. לפחד צריך רק מהריבונו של עולם. אם יש לאדם אמונה וביטחון בריבונו של עולם, אין ממה לפחד עוד משום דבר אחר. שומר מצווה לא יידע דבר רע".

"הדרך להינצל", הוסיף ראב"ד 'העדה החרדית', "היא רק על ידי שייטיב דרכיו, יתן צדקה לעניים ויבקש מבורא העולם שבזכות זה יזכה להינצל".

הרב הוסיף: "צריך לדעת שהמגיפה באה לעולם רק כדי להודיע את מלכותו יתברך לכל יושבי תבל. 'אני ראשון, אני אחרון ומבלעדי אין אלוקים'; מער נישט".

את הסיבה להגעת הקורונה הגדיר הרב כ"אזהרה לכלל הציבור. הבורא נותן התראת 'אין עונשין אלא אם כן מזהירין'. מזה צריך לפחד ולחשוש. אם מזה לא נפחד ונחשוש, אזי יבואו חלילה צרות אמתיות, ולא רק כאלה, אלא אותן האמורות בתוכחה, השם ירחם".

אולי יש גם טוב בקורונה, שבזכות כך נמנעו חילולי שבת? נשאל הראב"ד - וענה: "אם יש כפירה, זה עדיין לא מועיל לתקן את הדרכים המקולקלות של הכופרים. זאת לא הנקודה שכל המעשה השמיימי הזה בא לגלות לנו. הוא בא לגלות לנו שהבורא הוא בעל הבית על העולם, וכפי שהוא מחיה את העולם כל העת, כך הוא יכול להחריבו ברגע. עלינו לפחד מהבורא".

ההנהגה בסוכות
"צריך לקיים את כל המנהגים בחג - כרגיל", קבע הראב"ד, והסביר: "כל ההחלטות מעורבבות בשקר ופוליטיקה. עלינו לעשות את שלנו: להישמר כמו שצריך, אבל בוודאי להמשיך ולקיים את המסורת הנהוגה מדור דור".

לגבי הוראתו משכבר, להותיר את החיידרים פתוחים, אמר הגר"מ: "יש הרבה שקר במה שהם אומרים. שום אמת. כל הרעש שעושים על שמירת התקנות - מקורו בלתי טהור, כביכול הם יחליטו לנו מה לעשות".

"הם (הכוונה לרבנים ואישי ציבור חרדיים הקשורים למפלגות) עושים זאת, כי הם רוצים לרצות את החילונים ולהוכיח להם שהם שומרים על התקנות, כדי שלא ילעיזו עלינו שאנחנו מפיצי מחלות".

"אין במעשיהם כל קנאות לשם מצווה, וכל דבריהם בזה אינם נובעים מתוך יראת שמיים וחשיבות חיי אדם, אלא הכל נובע מהרצון להתחנף לראשי השלטון החילוניים ולרקוד 'מה יפית'", סיים הראב"ד.

"האמת", מסביר הראב"ד, "שזה לא יועל להם, כי החילונים תמיד ילעיזו על החרדים - גם במידה ונשמור על כל התקנות - הם תמיד ימצאו סיבות להלעיז עלינו. והדרך להתמודד נגדם זה לא באמצעות חנופה, אלא אדרבה שלא יהיה אכפת לנו כלל מה שהם חושבים - ושיהיה נדמה אצלינו דבריהם - כבהמות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 19:45 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
נוירולוג כתב:

בוא ננסה להבין מה אתה אומר

באדר הוא חשב שבתי כנסת זה מקום מועד להדבקה וכיום הוא חושב שלא?
באדר הוא חשב שאפשר למות מקורונה וכיום הוא סובר שלא?

השני

מתים מקורונה אבל לא בממדים שפחדו, ולכן לא מצדיק סגירת בתי כנסיות וישיבות. כמו שלא סוגרים כבישים בגלל הרוגי תאונות דרכים.

נוירולוג
אתה מכיר את השיטה שלי. הרב שטרנבוך סובר כמוני.
כל כך פשוט.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה אומר שאילו היו לו עיני הבדולח שלך הוא לא היה מוציא מכתבים כאלו ומורה על סגירת בתי כנסת.

את השיטה שלך אני מכיר:) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 19:04 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

השני

מתים מקורונה אבל לא בממדים שפחדו, ולכן לא מצדיק סגירת בתי כנסיות וישיבות. כמו שלא סוגרים כבישים בגלל הרוגי תאונות דרכים.

נוירולוג
אתה מכיר את השיטה שלי. הרב שטרנבוך סובר כמוני.
כל כך פשוט.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 19:02 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 18:38 לינק ישיר 

נוירולוג

אתה מיתמם?

אתה כאילו רוצה להראות את חוסר העקביות שלו בגלל מה שפרסם בחודש אדר.
בחודש אדר החוסר ידע שלט בכל. היום כבר הספיקו לראות ולגבש עמדה לפי המציאות.

אני יודע שזה לא העמדה שלך אבל זה העמדה שלו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 18:31 לינק ישיר 

מה לא ידעו?
לא ידעו שיש קורונה?
לא ידעו שקורונה מתפשטת?
לא ידעו שבשביל לצמצם את ההדבקה יש צורך בהרחקה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 18:27 לינק ישיר 

נוירולוג

אתה מביא ראיה מאדר לתשרי??

אז עדיין בכלל לא ידעו מה קורה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 18:25 לינק ישיר 

תזכורת:

וכן הורה לסגור את השטיבלעך המרכזי בהר נוף:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 18:23 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
למה תו"א ביטלו את שמחת בית השואבה? הם לא מקשיבים לו?

אתה באמת מאמין שהם בטלו?!
חחחחחח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 17:20 לינק ישיר 

למה תו"א ביטלו את שמחת בית השואבה? הם לא מקשיבים לו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 16:06 לינק ישיר 

עקיבא ווייס Akiva Weisz @AkivaWeisz
בראיון לעיתון 'קהלא' של 'העדה החרדית' אומר הראב''ד הרב שטרנבוך: "אין לפחד מהשלטונות ויש לשמור את בתי כנסיות פתוחים, אין לפחד מהמעצר ואדרבה הנני מוכן להיעצר על כך". על שמחת בית השואבה: ''לקיים כל המנהגים, שמחת בית השואבה והקפות שניות ברוב עם. כל ההחלטות מעורבות בפוליטיקה ושקר"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הראב"ד הרב שטרנבוך "יש לשמור את בתי הכנסת פתוחים. אין לפחד מהמעצר, אדרבא אני מוכן להיעצר על כך"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext