| נשלח ב-1/10/2020 17:33 |
|
| |
מותר לקשור סכך בפשתן-אינסטלטורים?
בשנים האחרונות מוכרים כל מיני סיבים טבעיים לקשור את הסכך במשהו שלא מקבל טומאה. מישהו יודע אם יש התייחסות מפוסקי זמנינו אם מותר בפשתן-אינסטלטורים, זה שמשתמשים בו לאטום צנרת כמו טפלון? במסכת סוכה יש נידון שלם על סיכוך בפשתן, באיזה מותר ובאיזה אסור, בהתאם לפרקטיקות של עיבוד הפשתן הגולמי שהיו נהוגות באותו זמן. איפה נמצא הפשתן לצנרת מבחינה זו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2020 10:47 |
|
| |
הדיון בגמרא הוא לגבי סכך פסול, וסכך פסול פוסל מארבעה טפחים ומעלה. אני מתאר לעצמי שפה ההתלבטות היא מצד דבר המעמיד..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 21:49 |
|
| |
| אדרבא כתב: |  |
לכאורה זה דבר שגידולו מהארץ, וגם אינו מקבל טומאה, הפשתן הגולמי אינו מוצר מוגמר כמו בגד ולכן לא מקבל טומאה.
אבל מי שמחפש לקשור את הסכך ללא שום ספיקות, אני משתמש למשל בעלים של לולב, זה קל להשגה חזק ויציב, ואין בזה שום שאלה הלכתית, אני נוהג כל שנה לבקש מסוחרי לולבים, לולב או שניים פסולים ולהשתמש בהם לקשירת הסכך וגם לעשיית טבעות לקשירת הלולב של ארבעת המינים.
תוקן על ידי אדרבא ב- 01/10/2020 18:04:10 |
|
אתה צודק שגידולו מן הארץ, אבל ספציפית על פשתן - יש נידון שלם בגמרא. אפילו אחרי עיבוד בסיסי. לכן שאלתי. לגבי הרעיון שלך - פצצה! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 21:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 18:03 |
|
| |
לכאורה זה דבר שגידולו מהארץ, וגם אינו מקבל טומאה, הפשתן הגולמי אינו מוצר מוגמר כמו בגד ולכן לא מקבל טומאה.
אבל מי שמחפש לקשור את הסכך ללא שום ספיקות, אני משתמש למשל בעלים של לולב, זה קל להשגה חזק ויציב, ואין בזה שום שאלה הלכתית, אני נוהג כל שנה לבקש מסוחרי לולבים, לולב או שניים פסולים ולהשתמש בהם לקשירת הסכך וגם לעשיית טבעות לקשירת הלולב של ארבעת המינים.
תוקן על ידי אדרבא ב- 01/10/2020 18:04:10
|
|
|
|
|