בית פורומים בחדרי חרדים

רבי עקיבא אייגר היה חסיד, ליטאי, או בכלל ממועצת חכמי התורה של ש"ס?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/10/2020 10:27 לינק ישיר 

מושגים
סמנטיקה יוצרת חשיבה שיוצרת מציאות.
ולא, אני לא נעלבתי, תמשיך לכתוב בבקשה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 11:06 לינק ישיר 
hhaavv

איש_חשוב כתב:

המחלוקת היא עד כמה מותר ואפשרי לוותר על ענינים רוחניים שבנפש על ספק מחלה, שהיא גם ספק מאוד מאוד רחוק של פיקוח נפש, לא ספק ספיקא, אלא ספק ספק ספק ספק ספיקא, או בלע"ז 0.012 אחוזי סיכוי מוות
זה כמו שמישהו לא ילך לבית הכנסת שמא הוא יידרס על הכביש על ידי אחד מהפרועים על הכביש.
החרדקי"ם, שראשי התיבות שלהם הוא בעצם חרדים קלי דעת, דעתם קלה על ההדק לבטל כמה שיותר מהר מנינים, שיעורי תורה, והחרדים ששמם מורה עליהם - חרדים לתורתם ותפילתם, ימהרו לבטל את הספק הרחוק של פיקוח נפש, כי החרדה שלהם יותר מהקורונה, היא הקורונה הרוחנית

שקרן עלוב ונאלח!!!
רבי גרשון אדלשטיין חרד"ק?
רבי דוב לנדו חרד"ק?
רבי שריאל רוזנברג חרד"ק?
רבי יצחק זילברשטיין חרד"ק?
גדולי המחמירים מקפידים על קוצו של יו"ד בהוראות הקורונה, בשל הוראת השולחן ערוך כפשוטו, בלי שום עיגולי פינות.
החרד"קים הם אלה המזלזלים בהלכות פשוטות וברורות עם סברות מצחיקות שכל מזרוחניק משתמש בהם כדי לאכול במסעדות מפוקפקות וכדומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 11:48 לינק ישיר 

... גדולי המחמירים מקפידים על קוצו של יו"ד בהוראות הקורונה, בשל הוראת השולחן ערוך כפשוטו, בלי שום עיגולי פינות.
החרד"קים הם אלה המזלזלים בהלכות פשוטות וברורות עם סברות מצחיקות שכל מזרוחניק משתמש בהם כדי לאכול במסעדות מפוקפקות וכדומה...

יפה דרשת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 11:58 לינק ישיר 

לקשיי ההבנה ( מי שיכול להביא את המכתב המלא) הט"ו מתפללים לא הייתה הוראה של הרשויות וגם לא של אנשי הרפואה דאז אלא של רבינו עקיבא אייגר המכתב אגב לרב בעיר אחרת ( לא מדובר על פוזן) והוא כותב שם שאם אנשים לא יצייתו אז שיגידו שזה בשמו ואם זה לא יעזור אז אפשר להביא שוטר מהעיר לעכוף את עצתו ( דעת תורה ) אבל בשום מקום הוא לא כותב שאם יהודי כבר נמצא בבית הכנסת ולא מציית להורואות הרופאים או הרשויות שמותר לקרוא עליו משטרה ! זה פשוט אי הבנה של הנכתב במקרה הטוב או עיוות הכתוב בה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 12:07 לינק ישיר 

gerade כתב:

לקשיי ההבנה ( מי שיכול להביא את המכתב המלא) הט"ו מתפללים לא הייתה הוראה של הרשויות וגם לא של אנשי הרפואה דאז אלא של רבינו עקיבא אייגר המכתב אגב לרב בעיר אחרת ( לא מדובר על פוזן) והוא כותב שם שאם אנשים לא יצייתו אז שיגידו שזה בשמו ואם זה לא יעזור אז אפשר להביא שוטר מהעיר לעכוף את עצתו ( דעת תורה ) אבל בשום מקום הוא לא כותב שאם יהודי כבר נמצא בבית הכנסת ולא מציית להורואות הרופאים או הרשויות שמותר לקרוא עליו משטרה ! זה פשוט אי הבנה של הנכתב במקרה הטוב או עיוות הכתוב בה

הבאתי את הציטוט להראות את הגישה איך לנהוג בזמן מגיפה, לא על מסירה לרשויות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 13:41 לינק ישיר 

מושגים כתב:

עפ"ל שאתה קורא לחכמי עדות המזרח קלי דעת.

hhaavv כתב:

שקרן עלוב ונאלח!!!
רבי גרשון אדלשטיין חרד"ק?
רבי דוב לנדו חרד"ק?
רבי שריאל רוזנברג חרד"ק?
רבי יצחק זילברשטיין חרד"ק?
גדולי המחמירים מקפידים על קוצו של יו"ד בהוראות הקורונה, בשל הוראת השולחן ערוך כפשוטו, בלי שום עיגולי פינות.

התעוררו החרדקי"ם.

אני דיברתי עליכם, ולא על הרבנים
הרבנים כן מתכוונים על מצוות ונשמרתם לנפשותיכם, בדיוק בגלל זה הם חלוקים בדעותיהם, חלק סבורים שזה פיקוח נפש וחלק סבורים שלא
החרדקי"ם לעומת זאת, כולם בדעה אחת הפלא ופלא, שהקורונה מסוכנת, שצריך "להחמיר" עד הסוף בנושא בתי הכנסת, ישיבות כוללים, לסגור לסגור, אבל מה שמענין אותך זה לא שמירת הנפש אלא התפרקות תוך כדי ניצול המצב, קורונה הפך להיות גן העדן של השוטים קלי הדעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 13:49 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:

[quote]
אך טוב וחסד (ירדפוך)

מקווה שאתה באמת שואל ע"מ לדעת ולא ע"מ לקנטר.

חיידק חייב מגע כדי לעבור. הוא לא נשאר באוויר. ולכן התרחקות פיזית מונעת הידבקות.

וירוס שהוא פי אלף יותר קטן, מסתובב באוויר למשך לא מעט זמן אחרי שהבן אדם המדביק עזב את המקום, שום התרחקות פיזית לא ימנע הידבקות.

[quote]

נשלח מה

מניסיון של מאות מיליונים ! ! ! בכל העולם כולו ! בעשרות מדינות !

אם כווולם לובשים מסיכות כל הזמן,

כמות הנדבקים אפסית ! ! !

בלי פילוסופיות ובלי חכמות, שמים מסיכות ושומרים מרחק ושומרים על הגיינה - כמעט ואין נדבקים.

בעולם שלנו לא שייך שכווולללםםם ילבשו מסיכות, גם את תרצה מאוד מאוד חזק!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 14:00 לינק ישיר 

רק בשביל לטוס לויליאמסבורג, בורו פארק וכו' אתה חייב מסיכה 10-12 שעות %100 אחוז מהזמן. גם לילדים. במידה ולא, לא תוכל לחזור עם החברת תעופה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 15:14 לינק ישיר 

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

אך טוב וחסד (ירדפוך)

מקווה שאתה באמת שואל ע"מ לדעת ולא ע"מ לקנטר.

חיידק חייב מגע כדי לעבור. הוא לא נשאר באוויר. ולכן התרחקות פיזית מונעת הידבקות.

וירוס שהוא פי אלף יותר קטן, מסתובב באוויר למשך לא מעט זמן אחרי שהבן אדם המדביק עזב את המקום, שום התרחקות פיזית לא ימנע הידבקות.

האפידמיולוג המומחה
פרופ' תמניא אפי.

אני תלמיד מובהק של נוירולוג.

במשך חצי שנה האחרונה הוא פתח בפני את שערי האפידמיולוגיה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > רבי עקיבא אייגר היה חסיד, ליטאי, או בכלל ממועצת חכמי התורה של ש"ס?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.