| נשלח ב-2/10/2020 11:04 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | יהי רצון מלפני אבינו שבשמים לרחם עלינו ועל פליטתנו ולמנוע משחית ומגיפה מעלינו ומעל כל עמו בית ישראל ונאמר אמן
|
|
התפילה הזו מרבונו-של-עולם, למנוע משחית ומגיפה, נאמרת אצלכם ברוב עם הדרת מלך... במעמד של אלפים...
זה מזכיר לי את רבי שלום שוודרון זצ"ל שהיה מספר את המשל של כמדומני המגיד מדובנא, על היהודי שמבקש בבוקר בתפילתו מהקב"ה בינה, להבין, ולהשכיל.. והאר עיננו בתורתך.. וגו'. אחרי התפילה היה מגיע מלאך כדי לסייע ליהודי בבקשתו ללמוד ולהבין את דברי התורה, אבל האיש איננו. לא נשאר ללמוד. הלך לעיסוקיו.
למחרת בבוקר שוב מבקש האיש מהקב"ה בינה, להבין, ולהשכיל, והאר עינינו בתורתך... ומגיע המלאך לעזור לו, והאיש שוב ממהר לדרכו בסוף התפילה. אומר לו מלאך, הרי ביקשת עזרה. אז באתי לעזור לך. בוא שב ונלמד. תודה, לא צריך עונה האיש ואץ רץ לדרכו. וכך כל בוקר.
"איי, איי, איי - היה אומר רבי שלום - אנחנו נראים לפני הקב"ה ממש כמו משוגעים...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2020 11:10 |
|
| |
במכון ווייצמן טוענים, שלמרות שיעור ההדבקה הכפולה של חרדים לעומת חלקם באוכלוסיה, שיעור הפטירות שלהם נותר כמו שאר האוכלוסיה. לא ברור מדוע, להשערתם זה כנראה קשור לפילוח הגילאים, כאשר בציבור החרדי יש יותר צעירים מאשר בשאר האוכלוסיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2020 13:42 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | במכון ווייצמן טוענים, שלמרות שיעור ההדבקה הכפולה של חרדים לעומת חלקם באוכלוסיה, שיעור הפטירות שלהם נותר כמו שאר האוכלוסיה. לא ברור מדוע, להשערתם זה כנראה קשור לפילוח הגילאים, כאשר בציבור החרדי יש יותר צעירים מאשר בשאר האוכלוסיה. |
|
אפילו דברים כ"כ פשוטים הם מגששים כמו עוור באפילה. ומישהו עוד מספר לנו שהם יודעים משהו!! דעתם שווה כקליפת השום פשוטו כמשמעו! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2020 14:32 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
| hhaavv כתב: |  | במכון ווייצמן טוענים, שלמרות שיעור ההדבקה הכפולה של חרדים לעומת חלקם באוכלוסיה, שיעור הפטירות שלהם נותר כמו שאר האוכלוסיה. לא ברור מדוע, להשערתם זה כנראה קשור לפילוח הגילאים, כאשר בציבור החרדי יש יותר צעירים מאשר בשאר האוכלוסיה. |
|
אפילו דברים כ"כ פשוטים הם מגששים כמו עוור באפילה.
ומישהו עוד מספר לנו שהם יודעים משהו!!
דעתם שווה כקליפת השום פשוטו כמשמעו!
|
|
אתה אומר, דעתם שוה כקליפת השום ואנו אומרים, דעתכם אפילו לצור על פי צלוחיתו אינה שווה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2020 15:06 |
|
| |
, | נוירולוג כתב: |  | למה לא מפרסמים שמות ? המספרים האלו לא מזיזים לאף אחד כל עוד אין פנים מאחוריהם. שיראו שמות גילים משפחות זה יזיז לכולם
מודעות רחוב עם תמונות על לוחות המודעות בריכוזים החרדים יכול לעזור קצת, פלייארים בתיבות הדואר.
למה רק לצורך גיוס כספים לאחר אסונות משקיעים ולא בשלב שלפני? |
|
אולי המטרה זו גיוס כספים ולא למנוע את המוות המיותר ח"ו אני צינית אבל אין ספק שניכרת חוסר השקעה מצד קברניטי הציבור בהחדרת המסר של ונשמרתם מאוד...יש כאן אדישות משוועת וחוסר אחרית לא מובן, לכל הפחות, אם היו מסבירים לציבור, שהשמירה על הוראות הרופאים שקולה לפחות לח"י רוטל במירון, או שזה חוב קדוש לכל הפחות כמו להצביע ג' וכו'
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/10/2020 15:14:38
|
|
|
|
|