בית פורומים בחדרי חרדים

עלילת הדם החדשה : המוני משפחות חרדיות נדבקות בזדון כדי לקבל חופשה חינם במלונית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/10/2020 23:48 לינק ישיר 
עלילת הדם החדשה : המוני משפחות חרדיות נדבקות בזדון כדי לקבל חופשה חינם במלונית

חרדים רבים זיהו במתקני ההבראה הזדמנות ל"נופש משפחתי" חינמי למשך שבועיים, בתנאי פנסיון מלא, ועם פטור מהנחיות הקורונה ואווירת חג שלא ימצאו בשום מקום אחר. 18 מלוניות פועלות למגזר, לעומת 8 לציבור הכללי. פיקוד העורף: "יש פיק גבוה ורשימות המתנה"
קובי נחשוני, קורין אלבז-אלוש
פורסם: 01.10.20 , 11:11

הציבור החרדי מוצא את עצמו חבול ומוכה מהתפרצות הקורונה בריכוזי המגזר, אבל מי שמחפש נקודה קטנה של אור יוכל למצוא אותה במלוניות פיקוד העורף. בשבועות האחרונים זיהו חרדים את מתקני הבידוד לחולים כהזדמנות חד-פעמית לנופש משפחתי חינמי בתנאי פנסיון מלא - והם מסתערים עליה בהמוניהם.

לקראת סוכות וחופשת "בין הזמנים" שלאחריו הביקוש לכך זינק עוד יותר, שכן השוהים במלוניות פטורים מריחוק חברתי ויכולים ליהנות מאווירת חג ולקיים את מנהגיו כמעט בחופשיות - כולל תפילות ציבוריות גדולות ואירוע שמחת בית השואבה הנערכים בהן.

ל-ynet ו"ידיעות אחרונות" נודע כי בימים האחרונים נרשמה עלייה חדה במספר החרדים שנמצאו חיוביים לנגיף ומבקשים להתפנות למלוניות, ופיקוד העורף נדרש לפתוח מעת לעת מתקנים חדשים שיאכלסו אותם – אחד מהם אתמול. כעת מופעלים 18 כאלה ברחבי הארץ המיועדים לאוכלוסייה זו (לעומת 8 בלבד המשרתות את הציבור הכללי), ושוהים בהם כ-6,400 חולים ומבודדים (לעומת כ-1,200 באחרים).
התופעה מוכרת לקופות החולים ולפיקוד העורף
פיקוד העורף ערוך לקליטת כ-600 חולים ביום, ועם העלייה בהיקף התחלואה נוצר לעתים "פקק" בהמתנה לפינוי למלונית. כדי לעמוד בביקוש, נקבעו תנאי סף לפיהם רק הידבקות של מחצית מבני המשפחה בקורונה מזכה אותה בהבראה על חשבון המדינה, כאשר המטרה היא למנוע את הדבקה בתוך הקהילות והבתים הצפופים.

עם הפיתוי ל"נופש", ובמיוחד בתקופת החגים, התפתחה בציבור החרדי תופעה שבה חולים רבים מדביקים בזדון את בני משפחותיהם כדי לעמוד בקריטריונים לזכאות. בקופות החולים ובפיקוד העורף מכירים את השיטה ומנסים למנוע אותה.
גורם בפיקוד העורף אמר: "אנחנו מעודדים יציאה של משפחות חרדיות למלוניות כי מאוד קשה לעשות בידוד בתוך הבית, והציבור החרדי נענה לזה יותר". לדבריו, יש עלייה טבעית במספר המשפחות המבקשות את הפינוי, ככל שהן זכאיות לכך, ו"עכשיו יש פיק יותר גבוה, גם בגלל החגים". עוד הוסיף: "תמיד יש רשימות המתנה לכניסה למלוניות, אבל אני מאמין שאם הייתה להם אפשרות לבידוד ביתי, עם התנאים הנדרשים, הם היו מעדיפים זאת".
הגורם סיפר עוד כי בשבוע שעבר הוסבו כמה ישיבות גדולות עם נתוני תחלואה גבוהים לשמש כמלוניות קורונה, וגם שם הביקוש גדול, כאשר כיום מתאכסנים בהן כ-4,000 תלמידים מישיבות שונות.

https01/10/2020 23:50:41<

תוקן על ידי יו_טיוב ב- 01/10/2020 23:51:43

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי יו_טיוב ב- 01/10/2020 23:52:33

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2020 14:53 לינק ישיר 

מיאניומשמי כתב:
תופעה הגיונית, שהיתה נכונה, במיוחד לקראת ימים נוראים כשאנשים רצו מאד להתפנות כדי שיוכלו להתפלל במנין.
כעת לא מכיר כאלו.
נדמה לי שסוכות הוא זמן בו הציבור החרדי בכללותו הרבה פחות מעונין להיות במלון. האפשרויות לקיום מצוות סוכה שם מסובכות הרבה יותר מאשר בבית, בפרט אם אתה לא חבדני"ק וגם ישן בסוכה.
כנראה שהכתב לקח את התופעה שהיתה קיימת, וניסה לתרגם אותה לכתבה אקטואלית, ולא ידע שמשהו מתפספס פה :)
סגנון האוכלוסיה שמעוניין להתפנות למלוניות בסוכות כנראה קצת שונה ולכן רואים את התופעות הללו וד"ל..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2020 14:05 לינק ישיר 

בשבוע האחרון התפרסמו טענות לגבי תופעה מטרידה במסגרתה משפחות מבקשות להתפנות יחד למלונית קורונה, כולל דרישות ספציפיות למלון כזה או אחר ואיומים כי ידביקו אחרים אם לא ייענו דרישותיהם. אתמול בערב (מוצאי שבת) חשפה נועה שפר, עובדת סוציאלית באחת מקופות החולים כיצד פועלת השיטה.
שפר, שפועלת בחמ"ל הקופה בתקשורת מול צוותי פיקוד העורף סיפרה כי בעקבות החלטה לפיה גם משפחה שלא כולם חולים בה בקורונה זכאית לעבור למלון היא מצאה את עצמה מתקשרת למאות מבטוחים שהינם חולי קורונה. "אחרי עשרות משמרות אל תוך הלילה והשבת, אחרי מאות שיחות, פתאום אני קולטת שרוב רובן (לא כולן!) של הבקשות באות מציבור מסויים מאוד", רמזה לציבור החרדי.

"פתאום אני קולטת שזה משפחות גדולות שמתפנות יחד. פתאום אני קולטת שיש לחץ ופוליטיקה לסדר מלון להוא וההוא וההם מקושרים אז יש אישור לפנות עשרה בני משפחה אחת כשרק שניים מהם חולים". היא סיפרה על מציאות הזויה שהפכה לשגרה. "אישה שדורשת מלון שיש בו פעילות לילדים ובריכה. או האדון שלא היה זכאי לפינוי כי לפי הנוהל מפנים רק אם 50% מהמשפחה חולים, והם היו שני חולים מתוך שבעה והוא צועק עליי שאם אני לא מאשרת הוא יוצא מהבית ומדביק את כל השכונה. או השיחות האלה שהם אומרים לי בלי להתבלבל, סופסוף הבת נדבקה אז אנחנו זכאים למלון".
שפר הוסיפה וסיפרה על בחורי ישיבה "שגילו לי שנדבקו יחד כי היה להם חשוב לעבור יחד לקראון פלזה", ובנוסף "לפני יום כיפור היתה מישהי שהפכה עולמות בשביל שיפנו אותה - חולת קורונה יחד עם בעלה הבריא". לטענתה "יש כל רגע נתון כ-2,000 חולי קורונה במלונות, חלקם זה הגיוני ומוצדק והומני, אבל הרוב זה כל כך לא. הינה, אמרתי את זה". הפוסט שכתבה שפר צבר תאוצה רבה. מאז שעות הלילה, אז כתבה את הפוסט, נרשמו לו יותר מ-370 שיתופים ו-520 תגובות. לא מעט מהתגובות תקפו את שפר על דבריה, שאותם כתבה בהבהרה כדעתה האישית. אחרים הסכימו עמה וחיזקו אותה על היחשפותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2020 13:13 לינק ישיר 

לא מתאים לי לכתוב את מה שאני עומדת לכתוב כאן
וגם לא מתאים לי לחשוב את מה שאני חושבת כשאני כותבת את הדברים

בשבועות האחרונים אני מרגישה את המשמעות של המושג- בורג קטן במערכת,
כמו שלא הרגשתי מעולם...
וזה בסדר שהכל ככ גדול עכשיו וכולם מרגישים קטנים מול הגדול הזה
אבל אני עובדת במערכת בריאות וצברתי קילומטראז' של 11 שנים במערכת הזו. ומערכת בריאות היא בפרונט ואני בורג קטן מאוד.
ומה אעשה שיש לי דעה
ומה אעשה שיש לי גם חשבון בפייסבוק.
הקדמה- קופת חולים בה אני עובדת היא לא הגדולה בישראל אבל היא הגדולה בירושלים ובביתר ובבית שמש שהן כולם ערים אדומות. מה זה אדומות..?? בורדו חזק. מרבית חולי הקורונה נמצאים בקהילה ולא בבתי חולים. אם עכשיו יש בקופה כ10000 חולים, כ200 מתוכם מאושפזים. היתר נמצאים בקהילה ובאחראיות של קופת חולים. המעקב הרפואי הטלפוני של אחיות ורופאים , הניטור של חולים כרוניים. וכל זה בנוסף לעבודה השוטפת של קופת חולים. העומס הוא מטורף , זה אולי לפוסט אחר..
כל מי שאני עובדת איתו בקופה , אני מעריכה הערכה אמיתית וכנה . את הקולגות שלי למקצוע אני אוהבת בכל ליבי.
עד כאן ההקדמה.
בגל הראשון התגייסתי לסייע לחמל של הקופה בתקשרות מול צוותי פיקוד העורף במלונות הקורונה. עבדנו יחד על מקרים מורכבים וכתבתי על זה בזמנו. התחושה שלי היתה שאני עושה משהו חשוב ומשמעותי ונכון והגיוני.
בגל הנוכחי משהו השתבש
מלונות קורונה נפתחו (מעלה החמישה לא נסגר בין 2 הגלים) נוספו לרשימה- ניר עציון ולביא ובית וגן והייאט וקראון פלזה ולאונרדו וגרנד קורט ולאונרדו באר שבע וכו) . והחליט מי שהחליט שגם משפחה שלא כולם חולים בה , זכאית לעבור למלון. האחראיות על העברת פרטים לפיקוד העורף- של קופות החולים.
וככה מצאתי את עצמי ברוב שעות החמל עושה בדיוק את זה.. מתקשרת למבוטחים שהם חולי קורונה ( יש עכשיו יותר מ6000 רק במחוז שלנו) מתעניינת בשלומם, לוקחת פרטים ומעבירה לפיקוד העורף
אחרי עשרות משמרות אל תוך הלילה והשבת.
אחרי מאות שיחות
פתאום אני קולטת שרוב רובן (לא כולן!) של הבקשות באות מציבור מסוים מאוד. פתאום אני קולטת שזה משפחות גדולות שמתפנות יחד. פתאום אני קולטת שיש לחץ ופוליטיקה לסדר מלון להוא וההוא וההם מקושרים אז יש אישור לפנות 10 בני משפחה אחת כשרק 2 מהם חולים.
השיחות שבהתחלה היו בעיניי הזיה הפכו לשגרה:
אישה שדורשת מלון שיש בו פעילות לילדים ובריכה
או האדון שלא היה זכאי לפינוי כי לפי הנוהל מפנים רק אם 50% מהמשפחה חולים, והם היו 2 חולים מתוך 7 והוא צועק עליי שאם אני לא מאשרת הוא יוצא מהבית ומדביק את כל השכונה.
גברת שדרשה ממני שאשבץ אותה יחד עם כל הילדים הנשואים שלה על משפוחתיהן כי הם היו יחד אצלה בשבת וככה נדבקו והם חייבים להיות יחד במלון ובליבי צעקתי גברת!!! הפרת הנחיות, נדבקדתם ועכשיו בלי בושה יש לך דרישות??
אתם לא משלמים שקל, שקל על המלון ויש דרישות??!!
או השיחות האלה שהם אומרים לי בלי להתבלבל, סופסוף הבת נדבקה אז אנחנו זכאים למלון!!
לפני החג היתה משהי שדיברה אליי בחוצפה כי אמרתי לה שחזרה מהמלון היא לא על חשבון מהמדינה. היא לא הבינה איך אני מעיזה בכלל להגיד את זה.. מה זאת אומרת? יש לנו זכות.
איפה??
תראי לי איפה יש לך זכות לקחת כסף של הציבור בשביל לחזור ממלון שהמדינה נתנה לך הביתה !!
הפליא לעשות מי שאמר- בקופה אחרת נותנים יותר.
בחורי ישיבה שגילו לי שנדבקו יחד כי היה להם חשוב לעבור יחד לקראון פלזה
לפני יום כיפור היתה מישהי שהפכה עולמות בשביל שיפנו אותה -חולת קורונה יחד עם בעלה הבריא.
ואני צועקת בפנים- כל הרעיון הוא לקטוע שרשרת הדבקה, לא????
העלתי את התהיות שלי בקבוצה של החמל.
בתגובה קיבלתי שתיקה
ואז הבנתי
אולי גם הממונים עליי הם בורג קטן במערכת??
אולי כולנו פועלים בתוקף איזו אינרציה אכזרית כזו ולא מרימים ראש לראות את העיוות. וזה עצוב.
איך זה שלמערך האדיר הזה יש כסף- מלונות , שינוע למלונות
וביומיום אין לי שקל להציע לחולי דיאליזה או סרטן על נסיעות לטיפולים מעבר לסל הבריאות. היתה לי חולת דיאליזה בודדה שנסעה ב2 אוטובוסים ממעלה אפרים לירושלים 3 פעמים בשבוע לדיאליזה ולא יכולתי לסייע לה בשקל בשביל מונית או אמבולנס ופה... אינסוף תקציב. מאיפה???
לא יודעת
אני כאמור בורג קטן מאוד במערכת
יש כל רגע נתון כ2000 חולי קורונה במלונות . חלקם זה הגיוני ומוצדק והומני
אבל הרוב זה כל כך לא
הנה אמרתי את זה
ועוד מילה אחת על הקבוצה המסוימת הזו באוכלוסיה..
אלוהים שאתם עובדים בלי לקחת בחשבון את הכלל.. זה אלוהים מדומה. זה לעבוד את עצמך ואת הזרם שלך. תורה שלא רואה את הפרט כחלק מהכלל היא לא תורת אמת.
אם בחינוך שלכם לצעוק על נציגת קופת חולים שלא מעבירה אותכם למלון שכולו על חשבון המדינה ולא אכפת לכם שהחלק הבריא של המשפחה יחלה.. זה חינוך מעוות.
לא להגיד תודה, זה חינוך מגעיל של מגיע לי.
ולמה?? למה מגיע לך?? איפה האיזון של לתת ולקבל???
ברור שזה גם פוליטי כי האוכלוסיה הזו זה כמות. כלל ידוע שקופות חולים אוהבות את האוכלוסיה הזו כי משפחה אחת שמצטרפת זה עוד 10 חברי קופה בבמוצע. וחלילה לנו מלריב איתם או לפתוח חזית
אז אנחנו ממשיכים לתת שירות
כי זה מה שנועדנו לעשות הכי טוב.
אפשר להגיד לי ובצדק.. נועה את לא חייבת.
וזה נכון
אני עובדת סוציאלית ויש לי ים.. אוקיינוס של עבודה עכשיו.
אבל אני לא יכולה להיות אדישה לאנשים שקורעים את עצמם מרופא מחוזי ועד מזכירות מרחב ואחות מחוז ועוס מחוזי ומרפאה בעיסוק מחוזית ופיזיוטרפיסטים . נקרעים יום ולילה שבת וחג .. ולעמוד מהצד. לא יכולה.. חייבת לקחת חלק.
והסיבה השניה קטנה מאוד.. המשמרות של השיחות טלפון האלה 'תשאול מלוניות' זו הדרך היחידה שיש לי לעבוד מהבית להשלים קצת שעות חוסר באטרף הזה של סגר וילדים בבית.
אז אולי זו פסיכולוגיה של בורג במערכת על רגל אחת
ערך משולב בהישרדות
ואולי גם המערכת שאני חלק ממנה היא עצמה חלק ממערכת גדולה יותר
ולכן אף אחד כבר לא יודע מה נכון ומה ההיגיון.
כמו הקפטן בwall e שחושב שהוא קפטן עד שהוא מגלה שההגה האוטומטי הוא זה שמחליט.

זה היה נאום הבורג.
תודה שקראתם

מהציבור המסוים נמסר בתגובה - פחחחחח
מהקופה שאני עובדת בה נמסר בתגובה- כקופה המובילה בשירות רפואי חדשני נמשיך לתת את השירות הכי טוב למבוטחים שלנו, להצטרפות חייגו *5434799 ונשמח לשרת אותכם

## תוספת עריכה-
לא התכוונתי להכליל ולא להכפיש
באתי לתאר חוויה מהשטח שכואבת לי ומסתבר שלא רק לי.. . אני מתנצלת אם מישהו נפגע- בואו ניקח את הדברים למקום של התבוננות ותיקון ##

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 06:36 לינק ישיר 

איך כתבו באשכול סמוך, אנחנו משלמים מיסים אז גם לנו מגיע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 03:02 לינק ישיר 

התופעה בהחלט קיימת ואנשים עושים את זה מכל מיני סיבות. לדעת המומחים זה מיותר ומסוכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 02:29 לינק ישיר 

תופעה הגיונית, שהיתה נכונה, במיוחד לקראת ימים נוראים כשאנשים רצו מאד להתפנות כדי שיוכלו להתפלל במנין.
כעת לא מכיר כאלו.
נדמה לי שסוכות הוא זמן בו הציבור החרדי בכללותו הרבה פחות מעונין להיות במלון. האפשרויות לקיום מצוות סוכה שם מסובכות הרבה יותר מאשר בבית, בפרט אם אתה לא חבדני"ק וגם ישן בסוכה.
כנראה שהכתב לקח את התופעה שהיתה קיימת, וניסה לתרגם אותה לכתבה אקטואלית, ולא ידע שמשהו מתפספס פה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 00:49 לינק ישיר 

muki28 כתב:
יש לא מעט ש"נבדקים" בכדי להגיע למלון בזמנים נבחרים (כעת על הפרק סוכות)
לגבי כאלו ש"נדבקים" בכוונה אני לא יודע, אבל זה לא מופקע שהתופעה קיימת במספרים כאלו ואחרים.
אפשר הוכחה? לא נראה לי שהחיים במלוניות ככ קורצים לפי התיאורים שנשמעים פה מדי פעם

אני לא מצויד במצלמה נסתרת, אז אין לי "הוכחות"

באשר למלוניות, יש מקומות טובים יותר ופחות טובים, מכיר אנשים שהגיעו למלוניות על נשיהם וטפם ונהנו עד הגג (אצל חלקם זו היתה הפעם הראשונה בחייהם שהיו במלון).

כשזה נופל על זמנים כמו חופשת קיץ או חופשת סוכות, כשכולם מסוגרים והם יכולים לנהל חיים חופשיים, תוכניות, תעסוקה לילדים, וכעת כל ערב שמחת בית השואבה עם ריקודים, שמחת תורה כמו בכל שנה, יש כאלו שזה קורץ להם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 00:42 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
לגבי כאלו ש"נדבקים" בכוונה אני לא יודע, אבל זה לא מופקע שהתופעה קיימת במספרים כאלו ואחרים.
אפשר הוכחה? לא נראה לי שהחיים במלוניות ככ קורצים לפי התיאורים שנשמעים פה מדי פעם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 00:22 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
נוירולוג כתב:

כנראה דבריך הם המקור של הכתבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

אחרי ש"האשימו" אותי שבגללי מרן שר התורה חזר בו מדבריו והורה הוראות חדשות, קטן עלי שאיזה קובי נחשוני יתבסס עלי.

אגב. בכתבה מופיע:  "בקופות החולים ובפיקוד העורף מכירים את השיטה ומנסים למנוע אותה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 00:17 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

כנראה דבריך הם המקור של הכתבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 00:15 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

בכל חברה יימצאו אלה שיערימו על המערכת, השאלה אם נכון לתת לזה גושפנקא שמדובר ברבים וכשיטה ברור שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 00:11 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2020 00:09 לינק ישיר 

כל מה שלא נעשה יאשימו את החרדים: בהתחלה האשימו אותנו  שלא רוצים להתפנות עכשיו מאשימים שנדבקים בכוונה תחילה כדי להתפנות למלון אין ספק לפנינו עלילת דם אנטישמית שכמוה זכורות לעם ישראל משנות הארבעים של-המאה ה' 19

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/10/2020 00:11:13

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > עלילת הדם החדשה : המוני משפחות חרדיות נדבקות בזדון כדי לקבל חופשה חינם במלונית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext