בית פורומים בחדרי חרדים

מרן הגרח קניבסקי חיובי לקורונה לרפוש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/10/2020 11:11 לינק ישיר 
מרן הגרח קניבסקי חיובי לקורונה לרפוש

יאיר שרקי: מנהיג הציבור הליטאי, הרב חיים קנייבסקי בן ה-92, נדבק בקורונה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 23:39 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
לא ידעתי ולא ממש אכפת לי אם יש סרט ארוך, תמהתי למה יש סרט ערוך. כפי שכתבתי שום דבר כאן לא נראה לי מוגזם ובוודאי לא יוצא דופן בהווי החיים שלנו, הגר"ח קנייבסקי בן 93, יתכן שהוא קרס או מעד, זה יכול לקרות גם לך וסטטיסטית יש מצב שתהיה גם מצלמה באזור. אני גם מעריך שאם זה יקרה לסבא שלך אתה תעיף את המצלמה כי זה לא מכובד (רק חסידי באבוב מתמוגגים מסרטון של הרבי שלהם סרוע על הארץ בבזיון וללא כיפה, רגע לפני הירצחו). מאידך, הופעות של רבנים מבוגרים שמצבם הגופני לא מזהיר הן דבר מצוי, גם הרבנים אלישיב ועובדיה וקרליץ ושטיינמן ונ"צ פינקל הופיעו בתקופות לא מזהירות, את האחרון פגשתי מאות פעמים במוסגות שניהל ובאופן אישי, אני מודה שהיה קשה לי לראות את המחסות אבל מעולם לא חשהתי שמתעללים באדם חסר ישע. כפי שציינתי, התופעה קיימת גם אצל בני האור, וככה אני זוכר את הרבי מסדיגורא והרבי מבאבוב והרבי מרחסמטריווקה שנסחבו כמו שק תפו"א (להבדיל - כוונתי להדגיש את הקושי שלי) כשהגיעו להראות את פניהם בכל מיני אירועים חשובים יותר או פחות. כשאני הולך לגר"ח אני לא שואל אם הוא יכול להרים משקולות, זה לא מה שכורם לי להעריץ אותו. (מועלות פה טענות לגבי מצבו הנפשי, אבל לפחות עד כמה שידוע לי אין לזה סימוכין בכדי שיהיה שווה לי להוכיח את ההיפך; מה גם שאפילו אם הגר"ח היה שוטה גמור, עדיין מסתבר שהוא יותר צדיק וחכם מהרבה מליונרים שמקהלים קהל וכסף). ציינתי גם שהייתה תופעה אחת ידעה, שהרבי מוויזניץ היה מופיע רבות בתרופה שכמעט לא היה ספק שהוא לא צלול, ועדיין בני האור שוכחים לעצמם את כל התופעות האלה ונטפלים באיחור עצום לתופעה שנראית על פניה כשגרתית

תגיד

אולי אתה לא יודע קרוא וכתוב, אבל אני כן יודע
אני יודע מה כתבתי, מה כתבת בתגובה, ומה כתבתי לך בתגובה על זה

ציטוט שלך:

"אני לא יודע מה קרה לגר"ח, מה שברור שהסרט קטוע באופן מגמתי. זה לא שרואים שהמצלמה עפה או נסגר חלון, בולט שמישהו חתך את הסרט ועל זה יש לתמוה"

ניסית לטעון (ולא בהצלחה) שלא היה כלום והכל בישול עריכה, חיתוך של הסרט.
נענית שאין צורך בשום עריכה בישול וחתיכה, הכל מופיע בסרט המלא
עובדות לא מעניינות אותך, ותשובות אין לך אז אתה בורח לז'אנר האהוב עליך כל כך, לזלזול העמוק שטבוע בך באדמו"רים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 23:35 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
לא ידעתי ולא ממש אכפת לי אם יש סרט ארוך, תמהתי למה יש סרט ערוך. כפי שכתבתי שום דבר כאן לא נראה לי מוגזם ובוודאי לא יוצא דופן בהווי החיים שלנו, הגר"ח קנייבסקי בן 93, יתכן שהוא קרס או מעד, זה יכול לקרות גם לך וסטטיסטית יש מצב שתהיה גם מצלמה באזור. אני גם מעריך שאם זה יקרה לסבא שלך אתה תעיף את המצלמה כי זה לא מכובד (רק חסידי באבוב מתמוגגים מסרטון של הרבי שלהם סרוע על הארץ בבזיון וללא כיפה, רגע לפני הירצחו). מאידך, הופעות של רבנים מבוגרים שמצבם הגופני לא מזהיר הן דבר מצוי, גם הרבנים אלישיב ועובדיה וקרליץ ושטיינמן ונ"צ פינקל הופיעו בתקופות לא מזהירות, את האחרון פגשתי מאות פעמים במוסגות שניהל ובאופן אישי, אני מודה שהיה קשה לי לראות את המחסות אבל מעולם לא חשהתי שמתעללים באדם חסר ישע. כפי שציינתי, התופעה קיימת גם אצל בני האור, וככה אני זוכר את הרבי מסדיגורא והרבי מבאבוב והרבי מרחסמטריווקה שנסחבו כמו שק תפו"א (להבדיל - כוונתי להדגיש את הקושי שלי) כשהגיעו להראות את פניהם בכל מיני אירועים חשובים יותר או פחות. כשאני הולך לגר"ח אני לא שואל אם הוא יכול להרים משקולות, זה לא מה שכורם לי להעריץ אותו. (מועלות פה טענות לגבי מצבו הנפשי, אבל לפחות עד כמה שידוע לי אין לזה סימוכין בכדי שיהיה שווה לי להוכיח את ההיפך; מה גם שאפילו אם הגר"ח היה שוטה גמור, עדיין מסתבר שהוא יותר צדיק וחכם מהרבה מליונרים שמקהלים קהל וכסף). ציינתי גם שהייתה תופעה אחת ידעה, שהרבי מוויזניץ היה מופיע רבות בתרופה שכמעט לא היה ספק שהוא לא צלול, ועדיין בני האור שוכחים לעצמם את כל התופעות האלה ונטפלים באיחור עצום לתופעה שנראית על פניה כשגרתית

בשונה מאצל ר' חיים כל האדמורים ש-מינת לעיל, איש לא רצה לשלוט  באמצעותם כשמצבם לא היה בכי טוב בחיי אלפים ולשקר בשמם, ולספר סיפורים שהם אמרו כך או אחרת. כאן יש מצב שמציגים השכם והערב מצגי שווא שלא היו ולא נבראו גונבים את הציבור,  הן בממון והן בדעת. לכאורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 23:05 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 20:44 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
זה לא שיעול, לא התעטשות, זה משהו מעבר לזה. וכמובן צוות ההפקה והצילום הסיט את המצלמה מאזור ההתרחשות ולא רואים מה היה בהמשך.

זו אכן התעללות בחסר ישע, לשחק בו, להשתמש בו לתפאורה ויחסי ציבור במצבו. אני לא יודע מה קרה לגר"ח, מה שברור שהסרט קטוע באופן מגמתי. זה לא שרואים שהמצלמה עפה או נסגר חלון, בולט שמישהו חתך את הסרט ועל זה יש לתמוה. לגבי ההתעללות, גם אם הספקולציות הכי חמורות נכונות, להערכתי מצבו של הגר"ח טוב עשרת מונים ממצב הפרסום של הרעביס מוויזניץ, באבוב, רחסמטריווקא זיע"א ועוד. (וגם של הרב כדורי, הרב עובדיה והרב בוקובזה וחבריהם) ומכיוון שמסתבר שגם חסידים נוהגים כך, בהכרח שזה שפוי והגיוני וסלמאט.

אתה בונה תזה על כלום
ראית את התיעוד החלקי והסקת שהוא קטוע באופן מגמתי
כתבתי לעיל שהלכתי למקור וראיתי גם את הדקות שלפני וגם שאחרי, וזה כפי שתיארתי לעיל.

אם עושה לך טוב לדמיין שמצבו של הגר"ח בכי טוב, שיהיה לך לבריאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 18:52 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
זה לא שיעול, לא התעטשות, זה משהו מעבר לזה. וכמובן צוות ההפקה והצילום הסיט את המצלמה מאזור ההתרחשות ולא רואים מה היה בהמשך.

זו אכן התעללות בחסר ישע, לשחק בו, להשתמש בו לתפאורה ויחסי ציבור במצבו.
אני לא יודע מה קרה לגר"ח, מה שברור שהסרט קטוע באופן מגמתי. זה לא שרואים שהמצלמה עפה או נסגר חלון, בולט שמישהו חתך את הסרט ועל זה יש לתמוה. לגבי ההתעללות, גם אם הספקולציות הכי חמורות נכונות, להערכתי מצבו של הגר"ח טוב עשרת מונים ממצב הפרסום של הרעביס מוויזניץ, באבוב, רחסמטריווקא זיע"א ועוד. (וגם של הרב כדורי, הרב עובדיה והרב בוקובזה וחבריהם) ומכיוון שמסתבר שגם חסידים נוהגים כך, בהכרח שזה שפוי והגיוני וסלמאט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 18:45 לינק ישיר 

לךתדע, אתה כבר החלטת מה מצבו של ר' חיים ועל גב זה אתה בונה מגדלין של ווערטלאך ובדיחות נפלאות, אבל בוא נעזוב את זה. נניח שהוא סנילי, למה אתה כל כך בטוח שהסיבה שהוא מכבד תלמידי חכמים זה מה שאתה אומר? אין סיכוי שהוא פשוט יהודי טוב שאוהב תורה? סתם שאבין איך הראש המעוות שלך עובד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 13:21 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
מה שרואים כאן להבנתי זה צילום מרחוק של הרב קנייבסקי בסוכתו. (אם זה נכון זה אומר שהצילום אינו מעכשיו)

הצילום מרחוק אי אפשר לראות תווי פנים, יש מוזיקה וקולו של הגר"ח אינו נשמע ואחרי כמה שניות נראה שהגר"ח משתעל והצילום מיד נקטע.

כך נראה צילום של אנשים שמנסים לשקר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

בדרך כלל אני משתדל ללכת למקור ולראות, וזה אכן מה שעשיתי.
הקטע וידאו הזה חתוך מתוך האירוע שהיה בחול המועד בשבוע שעבר (קראו לזה "הקבלת פני רבו")

מה שרואים שם זה שבשלב כלשהו החב'רה מסביבו החליטו כחלק מהתפאורה להביא לו סטנד עם מפה על השולחן, ועל זה הניחו ספר כלשהו, ר' חיים לא סיפק את הסחורה ולא פתח לבד את הספר, אז הלוחש באוזנו העיר לו שהוא נדרש לפתוח את הספר, הוא אכן נשמע לו ופותח אבל לא בעמוד הנכון, אז הלוחש שעומד מאחוריו פותח לו את העמוד הנכון.

בשלב הזה ר' חיים מנסה להתרומם טיפה, ומיד קורס וצונח לאחור.

זו אכן התעללות בחסר ישע, לשחק בו, להשתמש בו לתפאורה ויחסי ציבור במצבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 12:41 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אתם מזכירים לי את הסיפור הבדוי  שהופץ בזמנו,  איך הצליחו לגרום לשר התורה לקום בפני מייסד הכולל שס אידען,  פשוט מאוד,  נתנו לו צביטה.
אני לא בקי במקורות של הבדיחות קרש שלך, אבל בגמ' מכות כד. כתוב סיבה אחרת למה יהושפט מלך יהודה היה קצת יותר מ"קם לפני כל מייסד כולל", ומשום מה חז"ל לקחו את זה ברצינות וכיבדו את התופעה הזו. וכאדם שזכה לראות ולהכיר חלק מגדולי ישראל, אני יכול להגיד לך שרובם מאוד אוהבים ומשתגעים על כל דבר תורה וכל תלמיד חכם ותומך תורה, אפילו אם הוא לא "בשיעור חזון איש". כאלה הם, אוהבי תורה. מוזרים משהו.

המלך יהושפט  לא היה סנילי, ההפך הנכון, כשאסא חלה,  ידעו שאין מחזיקים בקרנות המזבח ע"י נכדים  שחוטפים מיקרופונים בכנסים פומביים, כדי למנוע מאחרים שראויים יותר  להנהיג את העדה באותה עת,  אלה שאלוקים חנן אותם בצלילות הדעת. בסופו של יום עליך להבין : שלא ניתן לשקר את כולם כל הזמן!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 11/10/2020 12:47:13

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 11/10/2020 13:00:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 11:04 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:
אלי_ו כתב:

מה שרואים כאן להבנתי זה צילום מרחוק של הרב קנייבסקי בסוכתו. (אם זה נכון זה אומר שהצילום אינו מעכשיו)

הצילום מרחוק אי אפשר לראות תווי פנים, יש מוזיקה וקולו של הגר"ח אינו נשמע ואחרי כמה שניות נראה שהגר"ח משתעל והצילום מיד נקטע.

זה לא נראה שיעול. זה נראה עילפון (למי שמכיר מקרוב).
אבל זה לא אומר שמתעללים בו ח"ו. זה יכול לקרות לכל אדם חלש ממחלה ובוודאי בגילו.
יש פה רופאים בכירים שנותנים ייעוץ צמוד, ואני לא אתפלא אם הם אלו שייעצו להשאיר בבית כל עוד אין קושי נשימתי חמור. בביה"ח יותר מסוכן. הטיפול בחולי הקורונה שם יכול לגרום את ההיפך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אינני בקי בענייני עלפונות, אבל בולט מאוד שהסרטון קטוע בצורה מכוונת. אולי בגלל ההסברים שלך. בכל מקרה כשאין טענות טובות אלא רק חצאי ספיקות על סצך סרטונים ערוכים, זה מראה מה המטרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 11:01 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
אתם מזכירים לי את הסיפור הבדוי  שהופץ בזמנו,  איך הצליחו לגרום לשר התורה לקום בפני מייסד הכולל שס אידען,  פשוט מאוד,  נתנו לו צביטה.

אני לא בקי במקורות של הבדיחות קרש שלך, אבל בגמ' מכות כד. כתוב סיבה אחרת למה יהושפט מלך יהודה היה קצת יותר מ"קם לפני כל מייסד כולל", ומשום מה חזל לקחו את זה ברצינות וכיבדו את התופעה הזו. וכאדם שזכה לראות ולהכיר חלק מגדולי ישראל, אני יכול להגיד לך שרובם מאוד אוהבים ומשתגעים על כל דבר תורה וכל תלמיד חכם ותומך תורה, אפילו אם הוא לא "בשיעור חזון איש". כאלה הם, אוהבי תורה. מוזרים משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 07:53 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:

זה לא נראה שיעול. זה נראה עילפון (למי שמכיר מקרוב).
אבל זה לא אומר שמתעללים בו ח"ו. זה יכול לקרות לכל אדם חלש ממחלה ובוודאי בגילו.
יש פה רופאים בכירים שנותנים ייעוץ צמוד, ואני לא אתפלא אם הם אלו שייעצו להשאיר בבית כל עוד אין קושי נשימתי חמור. בביה"ח יותר מסוכן. הטיפול בחולי הקורונה שם יכול לגרום את ההיפך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 07:25 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 02:01 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 01:46 לינק ישיר 

באמת חברה,  תפסיקו עם השטויות: אתם מזכירים לי את הסיפור הבדוי  שהופץ בזמנו,  איך הצליחו לגרום לשר התורה לקום בפני מייסד הכולל שס אידען,  פשוט מאוד,  נתנו לו צביטה . נוירולוג,  למה אתה חושב שמתעללים בו? אולי הם מחזיקים אותו כמו שצריך, אפילו  שנראה בתמונה,  שהוא לא יושב יציב , אבל,  כנראה שזאת המלצה של הרופא המטפל שלו,  להקים אותו,  ולא לתת לו לשכב במיטה כל היום,  כפי שלצערנו , אנו רגילים לראות איך  שאחרים מתנהגים...

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 11/10/2020 01:54:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2020 23:29 לינק ישיר 

מה שרואים זה התעללות צינית ואכזרית באדם חסר ישע 

מיד כשזה קורה המצלמה מוסטת הצידה אז לא רואים מה היה בהמשך

הוא נראה חלש מהרגיל, ניסה להתרומם טיפה ואז קרס לאחור.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מרן הגרח קניבסקי חיובי לקורונה לרפוש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext