| נשלח ב-3/10/2020 23:48 |
|
| |
הגרי"י קלמנוביץ לחץ ידיים לחולה קורונה מונשם. ללא מסכות.
התפללו לרפואתו הגרי"י קלמנוביץ אושפז; מצבו מוגדר קשה הגאון רבי ישראל יצחק קלמנוביץ', מבכירי רבני הפלג שחלה בדלקת ריאות וקיים חשד כי נדבק בקורונה, אושפז היום ב'מעייני הישועה' בעקבות הידרדרות במצבו הבריאותי דוד הכהן|ט"ו בתשרי תשפא 20:08 03.10.20
הגאון רבי ישראל יצחק קלמנוביץ', הנמנה על חוגי 'הקנאים', ונחשב לאחד מבכירי רבני 'הפלג', אושפז במרכז הרפואי 'מעייני הישועה' בעקבות הידרדרות במצבו הבריאותי.
עד כה, סירב הרב, שחלה בדלקת ראות חריפה והיה קיים חשש כבד כי נדבק בנגיף הקורונה, להיבדק או להתפנות לבית החולים.
אך במהלך השבת, בעקבות הרעה במצבו הבריאותי, הגיעו כוחות הצלה לביתו והוחלט לאשפזו בבית החולים, שם ישהה תחת פיקוח רפואי ויקבל טיפול.
כזכור, אחד מתלמידיו סיפר השבוע ל'כיכר השבת', "יש חשש גדול שהוא נדבק בנגיף הקורונה, מפני שהוא לא נשמר כלל. לדוגמה, לפני תקופה הרב הלך לבקר רב מכובד הקשור לענייני ההגנה על קברי ישראל, שהיה מונשם בביתו לאחר שנדבק בקורונה. ושם הוא לחץ את ידו, ואף לא היה עם מסכה".
"ביום כיפור האחרון רבנו היה חלש", מתאר התלמיד, "אבל החליט להתפלל כרגיל בבית הכנסת שלו, עם מקורביו, ואף שימש כחזן - כהרגלו. אך לקראת תפילת מוסף הרב נחלש, ולכן לא ניגש לפני ה'עמוד' בתפילה זו".
כידוע, הגאון רבי ישראל יצחק קלמנוביץ' נחשב ליהודי צדיק ו'מקובל', מאז ומתמיד, לצד היותו בשנים האחרונות מהקיצוניים שברבני 'הפלג'.
הציבור נקרא לעורר רחמי שמיים עבור הגאון הצדיק רבי ישראל יצחק בן לאה, לרפואה שלמה בתוך שאר חולי ישראל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2020 17:12 |
|
| |
| שדה9 כתב: |  | | הניק אפיקטוזין מכנופיית מכניבקא .[/quote] |
|
מה שבטוח, לגרום לנו שמחת יום טוב זה דבר חשוב
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2020 16:28 |
|
| |
הניק אפיקטוזין מכנופיית מכניבקא משלשל את שילשוליו שקריו ונוכלותו , הרב פרידמן מבעלז מעולם לא טען שאדם שמרגיש חולה, או שידוע לו שנגע בחולה מאומת , יכול ללכת לבית הכנסת כרגיל
[quote]כשאתה מכחיש קורונה כדי לאפשר תפילות טישים וסדרי לימוד כרגיל אתה לא יכול להפסיק באמצע, לכן גם אם נגעת בחולה מאומת אתה תמשיך כרגיל כי אחרת אתה סותר את עצמך ולא יאמינו לך.
אמנם הרב פרידמן מבעלז מאשכול סמוך ניסה לשלב בין השניים ולומר שבתוך בית הכנסת אין צורך להיזהר כי זה לצורך הגברת חיילים לתורה ואילו בשאר המרחב הציבורי יש להיזהר באיסור גמור, אך כמובן שזו ליצנות גמורה.[/quote]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2020 16:11 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | הטירלול הנ"ל תקף כנראה את דאסקע גריינמן, מנהיג כת החייניקעס.
|
|
זה חידוש עבורי. על הגרמ"ג התפרסם בזמנו שהוא נזהר מאוד אמנם על על הגראי"ש עצמו התפרסם שהוא אמר: "לשמור על השלווה והביטחון. לזכור שכאן הכל פרוזדור וכל מאי דעביד רחמנא לטב עביד" אבל מכאן ועד להתנהג בהפקרות מוחלטת? הדרך עוד ארוכה..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2020 18:22 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | לפי הידוע לי. הנקודה של הרב קלמנוביץ זה לא ה"ביטחון" הפאטלי הנ"ל (שאין צורך להסביר שמנוגד בתכלית לתורה). הטירלול הנ"ל תקף כנראה את דאסקע גריינמן, מנהיג כת החייניקעס.
אבל אצל הרב קלמנוביץ זה הרבה יותר פשוט וקל- אנחנו בשעת השמד וצריך למסור את הנפש נגד כל גזירע של הציויינים ימ"ש. |
|
בקיצור אתה מכנה אותו שוטה חסר דעת שחושב שמטרת הסגר היא שמד ולכן בכוונה התקרב לחולה מדבק? אגב, איך הוא מאפשר שיאשפזו אותו בבית חולים של המדינה? הוא לא חושש שילבישו אותו בגדי שעטנז ויכניסו לו יין נסך לאינפוזיה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2020 17:27 |
|
| |
לפי הידוע לי. הנקודה של הרב קלמנוביץ זה לא ה"ביטחון" הפאטלי הנ"ל (שאין צורך להסביר שמנוגד בתכלית לתורה). הטירלול הנ"ל תקף כנראה את דאסקע גריינמן, מנהיג כת החייניקעס.
אבל אצל הרב קלמנוביץ זה הרבה יותר פשוט וקל- אנחנו בשעת השמד וצריך למסור את הנפש נגד כל גזירע של הציויינים ימ"ש.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2020 13:38 |
|
| |
פטליזם (מלטינית: fatum, הקרוב ל"גורלי" בעברית), הוא שם תואר להשקפה לפיה האדם כבול לסדר טבעי וקבוע מראש של התרחשויות בעולם. כלומר אמונה בגורל מוחלט וידוע מראש המכתיב את חייו. ניתן לדבר על שלשה מובנים שונים לפטליזם: האמונה ולפיה אין לאדם בחירה חופשית לפעול אחרת מכפי שהוא נוהג בפועל; אמונה שהאדם כלל איננו מסוגל לעצב את העתיד או את מעשיו שלו עצמו. מנטליות פסיבית נוכח אירוע הצפוי להתרחש, משום שהוא נתפס כבלתי ניתן לשינוי. פרידריך ניטשה כינה זאת 'פטליזם טורקי'. הענקת ערך נורמטיבי חיובי לגישה פסיבית כלפי החיים, כעדיפה על גישה הפוכה המנסה להיאבק בזרם האירועים ולשנותם. תחושת הגורל היא ככל הנראה בין התחושות האנושיות העתיקות ביותר, הגורל הוא כוח שאי אפשר לעמוד בפניו שנתפש כקובע את העתיד. לפי המיתולוגיה היוונית זהו כורח בלתי ניתן לביטול אליו נכנעים אפילו האלים (כפי שהודו הפיתיות של דלפי). במיתולוגיה הרומית הגורל מיוצג על ידי שלוש המוירות (ה"פרסאות"), ועל ידי שלוש הנורנות במיתולוגיה הנורדית. הרמב"ם בספרו 'מורה נבוכים' (ג, יז, הדעת הג'), מייחס תפיסה זו גם ל"כת האשעריה מן הישמעאלים", כלומר לחוג פילוסופי מוסלמי שהיה קיים בתקופתו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2020 12:21 |
|
| |
| yeshivish כתב: |  |
אני לא חושב שהרב קלמנוביץ מכחיש את קיום הנגיף. מדובר באיש צדיק מאד, ויחד עם זה בעל דעות והנהגות ייחודיות ושנויות במחלוקת. כנראה שהוא בעל ביטחון, שמי שנקבע שינזק הוא ינזק, ומי שלא לא. מה שאני לא מבין איך הוא יכול להשליט את הביטחון שלו על אחרים.
|
|
במחילה התירוצים האלה מזכירים לי רפואה אלטרניטיבית. לפי השיטה הסינית אבוקדו גורם לנזלת אבל לפי שיטת פאולה אבוקדו דוקא מרפא. יש מחלה מאוד מדבקת ומסוכנת. רק שוטה מכחיש את זה. יהודי שמחוייב להזהר ולהשמר לנפשו ולא לסכן אחרים לא יכול להמציא שיטות בפיקוח נפש. אתה לא יכול לומר שלשיטתך לא צריך מעקה לגג שבנית כי זה ענין של אמונה ומי שנגזר עליו ליפול יפול. דוקא מאדם שאמור להיות תלמיד חכם אנחנו מצפים ליותר. אם הוא הדביק אחרים והביא למות אנשים, איך יוכל לומר "ידי לא שפכו את הדם הזה"? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2020 10:13 |
|
| |
הלכתית?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2020 10:05 |
|
| |
אני לא חושב שהרב קלמנוביץ מכחיש את קיום הנגיף. מדובר באיש צדיק מאד, ויחד עם זה בעל דעות והנהגות ייחודיות ושנויות במחלוקת. כנראה שהוא בעל ביטחון, שמי שנקבע שינזק הוא ינזק, ומי שלא לא. מה שאני לא מבין איך הוא יכול להשליט את הביטחון שלו על אחרים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2020 07:41 |
|
| |
כשאתה מכחיש קורונה כדי לאפשר תפילות טישים וסדרי לימוד כרגיל אתה לא יכול להפסיק באמצע, לכן גם אם נגעת בחולה מאומת אתה תמשיך כרגיל כי אחרת אתה סותר את עצמך ולא יאמינו לך.
אמנם הרב פרידמן מבעלז מאשכול סמוך ניסה לשלב בין השניים ולומר שבתוך בית הכנסת אין צורך להיזהר כי זה לצורך הגברת חיילים לתורה ואילו בשאר המרחב הציבורי יש להיזהר באיסור גמור, אך כמובן שזו ליצנות גמורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2020 22:06 |
|
| |
| פצקו כתב: |  |
| הדיבוק כתב: |  | | הרב קלמנוביץ צדיק גדול, יה"ר שיזכה לרפואת הנפש והגוף ושכל הוירוסים שנדבקו אליו ילכו ממנו לבלי שוב |
|
מי שקצת מעודכן יודע שהחלק הארי של הוירוסים שנדבקו אליו ,נטשו אותו לאנחות כבר תקופה ארוכה...
לגופו של איש אין ספק שהוא גדול אמיתי הן בתורה והן ביראה,ואין לו שום שיקול פוליטי/אישי בהנהגותיו,אלא נטו אידיאולוגיה.
אבל הוא נתפס להרבה אמונות תפלות ומאמין בהרבה שטויות. |
|
מסכים. הנהגתו וצדקותו ייחודית, ועל כן יש לכבדה גם אם חולקים עליה. מה שהפריע לי, שלמרות שהיה במגע עם חולה, והרגיש לא טוב, הלך להתפלל עם הציבור. איזה היתר יש לסכן במודע אחרים, גם אם האמונה שלך חזקה מאד. ר' חנינא בן דוסא לא שם מישהו אחר על פתח החור של הערוד בגלל שלא הנחש ממית אלא החטא ממית... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2020 21:09 |
|
| |
מנחם קולדצקי @nbjovsr88 החמרה משמעותית בשעות האחרונות במצבו של הגאון הצדיק רבי ישראל יצחק קלמנוביץ והוא הורדם וחובר לחמצן, בעקבות כך תערך הערב תפילת רבים בחצות, על ציונו של מרן החזו"א והגר"ח לוינשטיין, בהשתתפות גדולי תלמידי החזון אי"ש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 11:13 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 11:05 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | הרב קלמנוביץ צדיק גדול, יה"ר שיזכה לרפואת הנפש והגוף ושכל הוירוסים שנדבקו אליו ילכו ממנו לבלי שוב |
|
מי שקצת מעודכן יודע שהחלק הארי של הוירוסים שנדבקו אליו ,נטשו אותו לאנחות כבר תקופה ארוכה...
לגופו של איש אין ספק שהוא גדול אמיתי הן בתורה והן ביראה,ואין לו שום שיקול פוליטי/אישי בהנהגותיו,אלא נטו אידיאולוגיה.
אבל הוא נתפס להרבה אמונות תפלות ומאמין בהרבה שטויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 01:44 |
|
| |
מה הגאונות הגדולה להתקרב לאדם חולה בקורונה בלי מסיכה ועוד ללחוץ איתו ידיים? לא גאון כזה גדול. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|