בית פורומים בחדרי חרדים

פרופ' דן אדרקה: יש נתונים שקורונה עלולה לפגוע בפוריות של צעירים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/10/2020 18:33 לינק ישיר 
פרופ' דן אדרקה: יש נתונים שקורונה עלולה לפגוע בפוריות של צעירים

הפרופ' דן אדרקה, רופא בכיר במחלקה האונקולוגית בבית החולים שיבא, מסביר אצל ירון וילנסקי ו-@bardugojacob: "בשבועיים האחרונים שומעים על תופעות לוואי לנגיף הקורונה - עייפות כרונית, פגיעת לב ואי ספיקת כליות. נתונים מכוונים אותנו לכך שעלולה להיות פגיעה בפוריות של גברים צעירים"

הקורונה פוגעת בפוריות? הפרופ' דן אדרקה מציג אצל ירון וילנסקי. נתון מדאיג: "גם כחודש לאחר ההחלמה, נרשמה ירידה של למעלה מ-50% בכמות הזרע, נפחו ויכולת התנועה שלו"

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2020 00:15 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

שוב, זה וירוס חדש שאפילו הרופאים והחוקרים מתחילים רק לגלות אותו, קל וחומר שאני לא יכול לקבוע משהו בוודאות..

חשבתי לרגע שתמניא כתב את זה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2020 00:09 לינק ישיר 

שוב, זה וירוס חדש שאפילו הרופאים והחוקרים מתחילים רק לגלות אותו, קל וחומר שאני לא יכול לקבוע משהו בוודאות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 23:58 לינק ישיר 
ירו_שלמי

אדם_ה1 כתב:
In one recent study of 100 patients who'd recovered COVID-19, most of whom had mild to moderate symptoms, 60% had ongoing myocardial inflammation about two months after initially testing positive for the disease

קטע אחד אומר שבבדיקה של 100 חולים, שלרובם היו סימפטומים קלים או בינוניים, ל-60% היתה דלקת בשריר הלב..

קשה להתחיל איתך :)

שכחתי לציין את המאמר כי הוא נמצא במקור השני וחשבתי שהוא מצטט הכל מהמאמר הראשון בסיינטיפיק אמריקן. בכל אופן הוא מדבר על סימפטומים קלים לפחות, והוא אכן כותב על הגבלה זו במסקנות שלו. הוא גם מציין שם שהמחקר שלו הוא 'בניגוד למחקרים קודמים'. ועוד משהו מוזר, הוא אומר שהנבחנים נבחרו באקראי, אז איך זה ש-33% מהם אושפזו בעקבות הקורונה?

ועדיין, הסכמתי שיש מחקר אחד או שניים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 23:34 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 23:24 לינק ישיר 

דיסקקשיח כתב:

כל מחלה מלווה בחום פוגעת באיכות הזרע וגם מופיע בזרע בזמן המחלה ולאחריה.
עוד מוקדם לדעת מה הנזק אם בכלל יש לטווח הרחוק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא. פה זה יותר גרוע.
הטענה היא שחלבון מסויים במעטפת הנגיף יכול להיקשר לחלבון אחר שנמצא במערכת ההולדה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 23:04 לינק ישיר 

In one recent study of 100 patients who’d recovered COVID-19, most of whom had mild to moderate symptoms, 60% had ongoing myocardial inflammation about two months after initially testing positive for the disease

קטע אחד אומר שבבדיקה של 100 חולים, שלרובם היו סימפטומים קלים או בינוניים, ל-60% היתה דלקת בשריר הלב..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 22:54 לינק ישיר 
ירו_שלמי

אדם_ה1 כתב:
אני לא יודע כלום, רק מה שמתפרסם פה ושם במחקרים ראשוניים:

https://www.israelhayom.co.il/article/800543

https://www.hayadan.org.il/asymptomatic-people-can-still-develop-lung-damage-0307201

אני מנסה להבין את המקורות בקישורים האלה ולא מבין. הכתבה בהידען עוסקת בריאות, וזה מובן. אבל הכתבה בישראל היום נראית לי לא מספיק מדוייקת. להלן ציטוטים נבחרים:

מחקר שנערך בבית החולים הר סיני בניו יורק ופורסם ב-Journal of the American College of Cardiology ו-Scientific American, מלמד כי בדומה לנגיפי הנשימה האחרים כמו דלקת ריאות, אחד מהנזקים השקטים של נגיף קורונה (COVID-19) הוא פגיעה בשריר הלב - גם אצל חולים אסימפטומטים.
החוקרים, אייק נגל מבית החולים האוניברסיטאי של פרנקפורט ומנהל הקרדיולוגיה בבית החולים הר סיני ד"ר אוסאמה סמואל, מציינים כי לא מדובר בתופעה נדירה, שכן היא קיימת במחלות נשימתיות אחרות, אך עד כה היא הביאה לכ-7 אחוזים ממקרי המוות מהנגיף. כך למשל, באחד המחקרים התברר שיש הפרעות קצב מסוימות ל-78 אחוזים מאלו שלקו בנגיף בין אם חלו ממנו ובין אם לא.

גרוע מכך, 30 אחוזים מנשאי הווירוס סבלו מהפרעות קצב חמורות גם בתקופה ארוכה אחרי המחלה. מחקר דומה שלא נבדק על ידי עמיתים, בחן את מצב הלב של 137 אנשי צוות רפואה שנדבקו בנגיף ומצא כי ל-37 אחוזים מהם היו בעיות או נזקים בלב, כשלמחצית הנבדקים לא היו סימפטומים פעילים של מחלת הקורונה. 

עד כאן מישראל היום, מכאן המקור (גוגל טרנסלייט), סיינטיפיק אמריקן - לא מזלזל (המקור השני בעיתון הוא ציטוט מהמקור הראשון, כבר מראה על חוסר רצינות) - מצא את ההבדלים...:

על פי כמה דיווחים, עד 7 אחוזים ממקרי המוות כתוצאה מ- COVID-19 עלולים לנבוע משריר הלב. (אחרים מרגישים שההערכה גבוהה מדי.) הפרעת הקצב שמלווה אותה לפעמים גם מדאיגה, וחוקרים מצאו שזה שכיח למדי בקרב חולי COVID-19. במקרה של ג'יי.אן, הוא הבחין בלבו ממהר בכמה הזדמנויות לטווח של 130 פעימות לדקה. ולמרות ששכיחותם של חולי וירוס אינה ידועה בדיוק, מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מצא כי סוג כלשהו של הפרעות קצב חדריות התרחשו אצל 78 אחוז מהחולים ללא COVID. עד 30 אחוזים מקבוצת המחקר המלאה חוו בינתיים הפרעות קצב חמורות כעבור 27 חודשים.

מומחים מעריכים כי מחצית ממקרי הלב שריר הלב נפתרים ללא סיבוך כרוני, אך מספר מחקרים מצביעים על כך שחולי COVID-19 מראים סימני מצב חודשים לאחר שנדבקו בנגיף. מחקר אחד שלא נבדק על ידי עמיתים, שכלל 139 עובדי רפואה שפיתחו זיהום בנגיף כורון והחלימו, מצא כי כ -10 שבועות לאחר התסמינים הראשוניים שלהם, 37 אחוזים מהם אובחנו כחולי שריר לב או מיופריקרדיטיס - ופחות ממחצית מהם הראו סימפטומים ב זמן הסריקות שלהם.

כל השלכות לב שכאלה שנמשכות שבועות עד חודשים לאחר העובדה נוגעות בבירור, ואנחנו רואים יותר עדויות לכך. מחקר גרמני מצא כי 78 אחוזים מחולי COVID-19 שהוחלמו, שרובם סבלו מתסמינים קלים עד בינוניים, הראו מעורבות לב יותר מחודשיים לאחר האבחנות הראשוניות שלהם. שישה מתוך עשרה התגלו כבעלי דלקת שריר הלב.

בקיצור - עד כמה שהבנתי מהמקור באנגלית המשובשת שלי, כשהוא מדבר על כך שהיו ללא סיממפטומים הכוונה לכך שהסימפטומים כבר עברו... מצד שני הכותרת במאמר כן מדברת על אסימפטומטיים, אז גם במקור משהו לא מובן. מתסכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 22:03 לינק ישיר 

אני לא יודע כלום, רק מה שמתפרסם פה ושם במחקרים ראשוניים:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 21:53 לינק ישיר 
ירו_שלמי

אדם_ה1 כתב:
אני מאמין שזה בא ביחד עם שאר התסמינים הנזכרים, עייפות כרונית וכיו"ב. כלומר רק מי שממש נפל למשכב יתכן שעדיין לא יצא לגמרי, אבל מי שהיה יחסית בסדר אין סיבה להניח שהוא נפגע דוקא במשהו עלום ונדיר יותר, ובפרט בחורים שעבר עליהם משהו שהוא פחות משפעת רגילה.

במחקרים קודמים שהראו נזקים נלווים (בריאות או בלב) זה היה גם אצל אסימפטומטים, כך שאין לנו מספיק ידע כרגע לקבוע כזה דבר...

זאת מנין לך? אכן היו שמועות כאלו בעיקר בהתחלה, וגם מצאתי מחקר אחד או שנים שתומכים בכך, אבל כמעט כל המחקרים לגבי נזק ללב נעשו במאושפזים בעקבות הקורונה. לאחר חצי שנה של מחלה היו אמורים כבר לעבור גם לחקור במחלקה הקרדיולגית ולא רק במחלקת הקורונה, ולראות אם יש שם גידול בקרב חולי הקורונה שעברו אותה ללא תסמינים.

לגבי הריאות, זה סביר יותר, כי המחלה פוגעת בעיקר בריאות, ותיתכן פגיעה שלא הורגשה והנזק יתגלה רק מאוחר יותר. ואמנם, ראיתי טענה שהנזק בריאות הוא שגורם ללחץ ונזק ללב השכן, ולכן הגיוני שיהיה נזק ללב כשהריאות במצב קשה, ופחות הגיוני שנזק נסתר וקל יגיע גם ללב, עכ"פ זה צריך להיות אצל פחות אנשים. (יש גם את הדיבורים על דמוי קווסאקי, ועוד משהו - בחולים קלים הנגיף כלל לא מגיע לזרם הדם).

אגב, התעניינתי בעקבות מישהו שאכן חלה באופן קל ולאחר כחודשיים לקה בליבו. אבל זהו מחקר קטן מידי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 21:07 לינק ישיר 

כל מחלה מלווה בחום פוגעת באיכות הזרע וגם מופיע בזרע בזמן המחלה ולאחריה.
עוד מוקדם לדעת מה הנזק אם בכלל יש לטווח הרחוק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 21:02 לינק ישיר 

avishai323 כתב:

A_Smithee כתב:
הקורונה הורסתת ביציות?
ברור. אתה לא זוכר שבגל הראשון היה מחזור בביצים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 20:37 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:
הקורונה הורסתת ביציות?
ברור. אתה לא זוכר שבגל הראשון היה מחזור בביצים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 20:30 לינק ישיר 

הקורונה הורסתת ביציות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 20:22 לינק ישיר 

גשם_בעיתו כתבה:

בעשרים שנה הקרובות תתווסף שאלה למבקרים השידוכים... היה לו קורונה?!

או שישדכו מחלים למחלימה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2020 20:12 לינק ישיר 

כבר שנו רבותינו: מרן דיהיב חיי יהיב בני ומזוני...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרופ' דן אדרקה: יש נתונים שקורונה עלולה לפגוע בפוריות של צעירים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext