רמ"ש קליין מתלונן: לאן נעלם מסירות הנפש של הרופאים?
"אני יודע מסיפורים על אנשים שהיו בבתי אבות ולקחו אותם לבתי חולים בגלל הקורונה והם חזרו משם אחרי חמישה שבועות ואמרו לי אלו שמנהלים את בתי אבות שהם חזרו שהם הורידו 15 קילו פחות כי בגלל הפחדים הטיפול הוא לא טיפול כמו שצריך, אמרי לי אחד המאושפזים שהיה אחד שנפל מהמיטה ולקח הרבה זמן עד שהרימו אותו ובגלל המיגון לקח הרבה זמן להרים אותו וזה דבר שזועק לשמים שיש זלזול בנושא של רפואה. אני יודע סיפור מקרוב שהיה אדם שהיה לו התקפת לב ובא מד"א ועד שנכנסו לטפל בו הם לבשו קודם את כל המיגון וכבר לא היה במי לטפל היה יותר טוב לקרוא לחברה קדישא ולא למד"א. יש את שבועות הרופאים שרופאים נשבע שמטפלים בכל חולה במסירות נפש וכאן נעלמה מסירות הנפש".
ואני הקטן שואל האם הרב מוכן בעצמו ללכת ולטפל בחולי קורונה יום יום ללא מיגון? במסירות נפש?
והכי מקומם שאת הביקורת הזו הוא אומר אחרי שקבע בפסק הלכה שלא צריך לעטות מסיכות כי "הוכח" שמסיכות לא עוזרות. ואחרי שקרא להמשיך להתקהל בצפיפות בחלל סגור ללא מסיכות כי המצווה מגינה ומצילה כי "לא שכיח הזיקא". כלומר, הוא גורם במישרין לזרם בלתי פוסק של חולי קורונה. ואז הוא בא ומתלונן על הרופאים?
חשוב להדגיש נקודה מסוימת בעניין רמ"ש קליין. גם על אלו שמבזים אותו, וגם על אלו ש"מסתמכים" עליו.
פוסק הלכה גדול ככל שיהיה, ברגע שהוא נדרש לנושא אשר שנוי במחלוקת בין חוגים, יש לראות בפרופורציה המתאימה ,פסיקה אוטומטית בהתאם לחוג אליו הוא משתייך.
"פסק הלכה" של רב חב"די, גדול ועצום ככל שיהיה, על שנה בסוכה, או כל פסיקה של רב חסידי (לא גוראי) על דקדוק בזמן ק"ש. "פסק הלכה" של הרב דב ליאור על העלייה להר הבית. או "פסק הלכה" של רבני העדה החרדית-שהיו בהם גאונים כבירים- על האיסור להצביע בבחירות.
כל אלו, עם כל הכבוד, אינם פסקי הלכה. ואינם גורעים ממעלתו וגדולתו של ה"פוסק". הוא נשאר גדול ונכבד כשהיה, וסמכותו בכל עניין הלכתי שאינו נגזר מהשתייכותו החצרית-נותרת כשהיתה. אבל זה שהוא משתייך לחוג מסוים שמאמין באמונות מסוימות ובמסורת מסוימת, לא אמור לעניין אותי. "פסק ההלכה" המחייב חבישת מסכות, הוא פסקו של הרמב"ם בפרק י"א מהלכות רוצח ושמירת נפש,הלכה ד:
אחד הגג ואחד כל דבר שיש בו סכנה וראוי שיכשל בה אדם וימות, כגון באר או בור בחצירו,חייב לעשות חוליא או כיסוי שלא יפול בה אדם וימות,וכן כל מכשול שיש בו סכנת נפשות,מצוות עשה להסירו ולהשמר ממנו ולהזהר בדבר יפה יפה. ואם לא הסיר והניח המכשולות המביאין לידי סכנה, ביטל מצוות עשה ועבר בלא תשים דמים.
תוקן על ידי פצקו ב- 13/10/2020 22:06:12
נשלח ב-13/10/2020 20:51
חילוקי דעות בין גדולי ישראל זה לגיטימי כאשר כל צד יש לו מקורות על מה לסמוך, ולא לנו יש את היכולת להכריע ואיננו צריכים להכריע בנידון
נשלח ב-13/10/2020 09:40
לעומתו צווח ככרוכיא הגר"א וייס ידינו שפכו את הדם הזה יש להחמיר יותר מהרשויות.
מדובר בתלמיד מובהק גדול תלמידי מרן רבינו בעל השבט הלוי זי"ע, הרב קליין יהודי צדיק שאין לו בעולמו אלא ד' אמות של הלכה בלבד ובוודאי שמכבד דעות שונות שחולקין עליו.ואלו ואלו דברי אלוקים חיים אך זו דעתו לאור הנזקים העצומים של המגיפה בגוף וברוח
נשלח ב-10/10/2020 22:35
פסק חסידי בהזמנת האדמור להצדיק את ההתנהלות
נשלח ב-10/10/2020 22:08
בהלכה אינני מבין גדול ובוודאי לא בר סמכא. אבל כשפוסק הלכה "עובדות" בטיעונים שמתאימים לילד בחיידר, ובמילי דעלמא אני מבין לא פחות מהרב, סה מעורר אצלי צע"ג גם על פסיקותיו ההלכתיות.
ובכלל מעניין איך כאלו שמקלים מאד מאד בהלכות כריתות, פתאום הפכו למחמירי המחמירים בדיני בית הכנסת...
תשאל בפרום האם הגרמ"ש קליין היה מסכים שינתחו אותו ללא מסיכה. כי רואים שיש שמקבלים דלקת אחרי ניתוח גם לאחר כל ההכנות.אז אולי ינתחו אותו ללא מסכה וכפפות, רופא ללא כפפות ירגיש יותר את האבר אותו עליו לחתוך, לתפור וכו'
נשלח ב-10/10/2020 21:40
מצדרביעי
חוד_המחט כתב:
מה לעשות שהרבה מן הצדק בדבריו.אנשים נפטרו (ונרצחו) ע"י רופאים ובתי חולים הזכות היחידי ללמד עליהם יהיה שזה היה שוגג הקרוב למזיד.
אין ספק שיש רופאים המוסרים נפש כדי לרפא.אך לסתור את דבריו עם מילים בומבסטיות וכאילו זעזוע עמוק אין לך שקר גדול מזה.
האמת יאמר. אני בין הנזהרים ביותר אך למותר לציין שברבות הזמן והשתלשלות הענינים הספקות מכרסמים.
אז למה הוא לא מתנדב בעצמו/שולח את תלמידיו להתנדב להיות כוח עזר במחלקות קורונה? (גם למי שלא נדבק, הרי "זכות המצווה תשמור עליו", וודאי למי שכן נדבק)...
נשלח ב-10/10/2020 19:41
מישהו שם לב ל"הוכחה" המגוחכת של רמ"ש? לטענתו העובדה שמאושפזים ירדו במשקל באופן דרמטי זה "הוכחה" שהרופאים לא מספיק מוסרים נפש. וכי אדם שמאושפז עם חום, צמרמורות, חולשה, קשיי נשימה, וללא חוש טעם וריח. זה לא סיבה מספיק טובה לרדת דרמטית במשקל?
נשלח ב-9/10/2020 15:28
מה לעשות שהרבה מן הצדק בדבריו.אנשים נפטרו (ונרצחו) ע"י רופאים ובתי חולים הזכות היחידי ללמד עליהם יהיה שזה היה שוגג הקרוב למזיד.
אין ספק שיש רופאים המוסרים נפש כדי לרפא.אך לסתור את דבריו עם מילים בומבסטיות וכאילו זעזוע עמוק אין לך שקר גדול מזה.
האמת יאמר. אני בין הנזהרים ביותר אך למותר לציין שברבות הזמן והשתלשלות הענינים הספקות מכרסמים.
נשלח ב-9/10/2020 14:58
אם נושא שמירת ההוראות מהקורונה היה הלכתי, הרי שהאדמורים לא היו אמורים להורות. בשביל זה יש מוצים ופוסקי הלכה.
כנראה שלשיטתם הנושא הוא לא הלכתי אלא נושא הנהגתי.
על כן גם דבריו של הרב קליין הם לא פסק הלכה אלא הסברים ותירוצים לדרך האדמורים וחסידיהם. בשיוק כמו שהרב פרידמן מבעלז הסביר את אדמורו.
נשלח ב-9/10/2020 14:02
אינני חושב שנכון להקשיב לכך במיוחד כשהקדים ואמר שאינו מורה לעשות כן
אך לגופם של דברים ולמעלת כבוד הת"ח שמדבר כן
אסתפק ב - צע"ג.
נשלח ב-9/10/2020 13:36
A_Smithee כתב:
שטר מזויף מתוכו, מסביר למה אסור לשמוע לו
וודאי שאסור לשמוע לו! "כל ת"ח שאין בו דעת נבלה טובה הימנו" מי שישמע לו, ייתן את הדין על כך. ולא יוכל להתגונן כלפי שמייא ולומר שסמך על דברי הרב. (בפרט שהוא גם הסיר מעצמו את האחריות ואמר: "אני לא אומר מה לעשות למעשה") הבאתי כאן כמה פעמים את דברי בעל כנסת הגדולה (חו"מ לד יא) שכתב: "ואפילו אם הוא עם הארץ וברור לו שהחכם מורה לו שלא כדין, הוא ודאי מזיד מיקרי ומפסיל לעדות. והוצרכתי לכתוב זה מפני שראיתי הרבה בני אדם יודעים את קונם ומתכוונים למרוד בו וסומכים על הוראת החכם שהורה שלא כדין אע"פ שיודעין בבירור שהחכם הורה שלא כדין."
בנותן טעם להביא את דברי האבן עזרא (שמות כ', א) שכתב: וחלילה חלילה שתהיה מצווה אחת מהן מכחשת שקול הדעת וכו', ואם מצאנו אחת מהן מכחשת שקול הדעת, אינו נכון שנאמין בו כי הוא כמשמעו, רק בספרי חכמינו ז"ל נבקש מה טעמו, אם היא על דרך משל. ואם לא מצאנו זה כתוב נבקש אנחנו ונחפש ככל יכולתנו, אולי נוכל לתקן אותה, ואם לא יכולנו נניחה כאשר היא, ונודה שלא ידענו מה היה. כמו 'ומלתם את עורלת לבבכם' – וכי הוא ציוונו שנרצחנו כאכזרי?!
נשלח ב-9/10/2020 13:26
מן הראוי להוכיר ולהודות לצוותי הרפואה על שמוסרים את נפשם יומם וליל כדי לטפל בחולים, וכל זה למרות שהם קורסים תחת העומס הפיזי והנפשי. כל בקשתם היא: תעטו מסכה, תשמרו מרחק ואל תדבקו בנגיף!