| נשלח ב-11/10/2020 13:30 |
|
| |
ניתוח התנהגות ציבורית
כאחת שהתחנכה במגזר הליטאי (עם הסייג, לא מילדות) והיום קשורה למגזר החסידי.
אני חושבת שהשוני ביחס לקורונה נובע מתפיסת העולם השונה.
אפשר לומר שרוב הציבור הליטאי שומר על מגבלות ואני חושבת שהמשמעת העצמית גבוהה מאשר אצל החילוני המצוי, לעומת זאת הציבור החסידי ברובו לא שומר למרות המודעות לתוצאות.
אצל הליטאי שמירת הדת היא אינדבדואלית ובנויה על הצמדות להלכה ועיסוק תמידי בה ובענפיה וענפי ענפיה, וכל המרבה הרי זה משובח.
אצל החסידים הדת היא הרבה יותר שמירה קהילתית, הקשר עם הרבי שמאגד את כולם,השטיבל, דקדוק ההלכה האינדבדואלי פחות תופס מקום. ולכן הגבלות הקורונה אצל החסידים היא בניגוד מוחלט לתפיסת הדת כפי שהיא נתפסת בעיניהם.
אצל הליטאים הריחוק החברתי אמנם איננו נעים ומפריע המון לחיי היום יום של שמירת הדת אך אינו פוגע בליבה, ולכן הם יותר מסוגלים להתנהל עם מגבלות השמירה.
הייתי שמחה לקבל תגובות ענייניות ולא להכשיל אף אחד בלשון הרע או דיבור שאינו ראוי למי ששומר מצוות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 17:31 |
|
| |
לאיש חשוב
את הבורות שלך בצירוף שנאה והתנשאות שמור לעצמך, אני הייתי במגזר הליטאי ומכירה אותם היטב היטב, לומר עליהם שאין להם עבודת הלב ושהם רק מדקדקים באותיות זו השמצה שאין לה שום בסיס, היית פעם בתפילה בישיבה? ראית פעם קיום מצוה של ליטאי רגיל? אני ראיתי ואתה ושכמותך יכולים ללמוד מהם הרבה, נכון שאין שם החצנה אבל עבודה פנימית יש ועוד איך יש
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 16:11 |
|
| |
לכולנו המצב קשה. מי נהנה מתפילת ראש השנה ויום כיפור ב 5:30 בבוקר כדי לא להיות כל התפילה בחום השמש? למי שמחת תורה מחוץ לבית הכנסת היה נעים? שמחת תורה בלי לרקוד עם ספרי התורה, בלי קידושים בשבתות.
אנשים שעובדים מהבית עובדים עם הילדים הקטנים שלא הולכים לבתי הספר ולגן.
ועדיין כולם מתאמצים כדי לעצור את המגיפה ואילו חלק מאתנו נראה כאילו אינו מוכן להקריב דבר, מבחינתו תפילה מחוץ לשטיבעל היא גזירות השמד ותפילה עם מסיכה היא לפחות גזירות אנטיוכוס.
אנשים מתים והם חוגגים להם. ומה שלגמרי מטורף זה שאנשים מתים להם מקורונה והם מגיעים באלפיהם להלוויות כדי להדבק. עד כמה טפשים אפשר להיות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 16:10 |
|
| |
איש חשוך: אצל חסידים שמים פחות דגש על הלכה ודקדוקיה, ויותר על הפנימיות שבדברים כוונת הלב בקריאת שמע, במקום דקדוק מוחלט באותיותיה. הנה לנו תורה חדשה לא שערוה אבותינו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 15:56 |
|
| |
| אליהו1000 כתב: |  | | למיטב ידיעתי, חסידות גור שמרה בקפדנות על כללי ההרחקה, כמו גם חלקים ניכרים בחבד, חסיד גור, ובטח חסיד חבד יודע שמשמעות החסידות היא דרישת הקרבה בדברים רבים, מבין הרבה יותר את תחושת הזלזול של גור וחבד בשאר החסידויות |
|
בחסידות גור מאוד מזלזלים בחיצוניות. תסתכל איך נראים בתי המדרש והשטיבלך שלהם. ריהוט פשוט ופונקציונלי. בלי יותר מידי קישוטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 15:36 |
|
| |
הרדידות והשטחיות שלך נראים בכל הודעה שלך. לא נתתי שיעור ביהדות או בחסידות. מישהו ניסה באשכול הזה לצקת הגיון להתנהגות החסידים, אז הגבתי לו שאין כאן הגיון אלא כמה קהילות שהתחילו בהפרות והסברתי מדוע הן התחילו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 15:05 |
|
| |
| sasa2 כתב: |  | | כאחת שהתחנכה במגזר הליטאי (עם הסייג, לא מילדות) והיום קשורה למגזר החסידי.
אני חושבת שהשוני ביחס לקורונה נובע מתפיסת העולם השונה.
אפשר לומר שרוב הציבור הליטאי שומר על מגבלות ואני חושבת שהמשמעת העצמית גבוהה מאשר אצל החילוני המצוי, לעומת זאת הציבור החסידי ברובו לא שומר למרות המודעות לתוצאות.
אצל הליטאי שמירת הדת היא אינדבדואלית ובנויה על הצמדות להלכה ועיסוק תמידי בה ובענפיה וענפי ענפיה, וכל המרבה הרי זה משובח.
אצל החסידים הדת היא הרבה יותר שמירה קהילתית, הקשר עם הרבי שמאגד את כולם,השטיבל, דקדוק ההלכה האינדבדואלי פחות תופס מקום. ולכן הגבלות הקורונה אצל החסידים היא בניגוד מוחלט לתפיסת הדת כפי שהיא נתפסת בעיניהם.
אצל הליטאים הריחוק החברתי אמנם איננו נעים ומפריע המון לחיי היום יום של שמירת הדת אך אינו פוגע בליבה, ולכן הם יותר מסוגלים להתנהל עם מגבלות השמירה.
הייתי שמחה לקבל תגובות ענייניות ולא להכשיל אף אחד בלשון הרע או דיבור שאינו ראוי למי ששומר מצוות. |
|
רוב הדברים נכונים, אצל חסידים שמים פחות דגש על הלכה ודקדוקיה, ויותר על הפנימיות שבדברים כוונת הלב בקריאת שמע, במקום דקדוק מוחלט באותיותיה דעתי כחסיד, נוטה כמובן לצד החסידות, רחמנא ליבא בעי, הקב"ה מחפש בעיקר את הלב, ומי שמקיים רק את ההלכות כפשוטן, יצא שכרו בהפסדו הריחוק החברתי הוא לא סתם ריחוק חברתי רגיל, אלא של חסידים שביחד מגיעים לעבודת השם בצורה יותר חזקה כך אומר תמיד אחד האדמורים, אינה דומה תפילה בשטיבל החסידי עם החסידים שלך, לתפילה בשטיבל השכונתי
בכל מקרה כבר מזמן לא מדובר בעבודה השם ובדביקות, אנחנו מדברים כבר על נשירה של בחורי ישיבות (המדקדקים..) ועל ירידה רוחנית כללית של כל אלו ששמרו ושמרו והתרחקו והתפללו רק במרפסות
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 14:46 |
|
| |
כשהקורונה מכוון עליך אקדח טעון זה לא הזמן לשבת על הכורסא רגל על רגל ולדון על עומקה של שיטת החסידות ... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 14:31 |
|
| |
| דבר_תורה כתב: |  | מה שברור שאתם עוברים בשאט נפש על ההמלצה של החכם מכל אדם , גַּם אֱוִיל מַחֲרִישׁ חָכָם יֵחָשֵׁב - ומצליחים באוילות מרשימה במיוחד, להפיק "ניתוח" רדוד ו"משכילי", והבהרה שבאמת איןלכם דבר וחצי דבר עם העולם הפנימי של היהדות, הן זו של עולם הישיבות והן זו של עולם החסידות. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 14:28 |
|
| |
מה שברור שאתם עוברים בשאט נפש על ההמלצה של החכם מכל אדם , גַּם אֱוִיל מַחֲרִישׁ חָכָם יֵחָשֵׁב - ומצליחים באוילות מרשימה במיוחד, להפיק "ניתוח" רדוד ו"משכילי", והבהרה שבאמת איןלכם דבר וחצי דבר עם העולם הפנימי של היהדות, הן זו של עולם הישיבות והן זו של עולם החסידות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 14:23 |
|
| |
תיקנתי את התגובה הקודמת שלי. לדעתי, רוב הציבור החסידי היה ממשיך לשמור על ההנחיות בצורה כזאת או אחרת, אילולי המיעוט שהחליט לצפצף. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 14:16 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| מושגים כתב: |  | כל נסיון להגדיר את התנהגות החסידים בקורונה כסוג של גישה/הסתכלות, אינה נכונה. אין כאן גישה, יש כאן אנוכיות נרקסיסטית. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
 זה כמובן לא סותר, יכול להיות שכל תפיסת הדת אצל חלקם היא "אנוכיות נרקסיסטית"... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 14:15 |
|
| |
מצדרביעי
| מושגים כתב: |  | כל נסיון להגדיר את התנהגות החסידים בקורונה כסוג של גישה/הסתכלות, אינה נכונה. אין כאן גישה, יש כאן אנוכיות נרקסיסטית. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
 זה כמובן לא סותר, יכול להיות שכל תפיסת הדת אצל חלקם היא "אנוכיות נרקסיסטית"...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 14:13 |
|
| |
כל נסיון להגדיר את התנהגות החסידים בקורונה כסוג של גישה/הסתכלות, אינה נכונה. אין כאן גישה, זה התחיל באנוכיות נרקסיסטית ומשם כדור השלג הלך והתגלגל לתפיסה דתית.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 11/10/2020 14:20:36
|
|
|
|
|