בית פורומים בחדרי חרדים

פרק ב! עזרה בתרגיל חשבון!! עדיף ללומדי ליב"ה!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/10/2020 19:46 לינק ישיר 
פרק ב! עזרה בתרגיל חשבון!! עדיף ללומדי ליב"ה!!

בכתבה הטלוויזיונית על ארגון חסדי עמרם צויין שם שבאותו רגע יש להם 170 חולים שבהגדרות הרפואיות דהיום מוגדרים כחולים קשים.

ואני הקטן עומד ותמה...

איך ייתכן??? איך ייתכן???

מדינה שלימה עם 25 בתי חולים ציבוריים!! עם תקציב של 38 מיליארד שקלים לשנה!! ונכון להיום נמצאים בכל בתי החולים רק 823 חולים קשים ממחלת הקורונה, וכבר מדברים על קריסת המערכת!!

ופה, בהיסח הדעת, קם לו ארגון קטנטן ופיראטי, וולונטרי לחלוטין, ממומן ע"י אנ"ש הפרזיטים, שמטפל באותו זמן ב170 חולים קשים!!! כמעט רבע ממה שמדינה שלימה מטפלת!!

ולא רק...
באמצע הכתבה הוא אומר שתוך שבועיים אפשר להקים ארגון דומה לאו דווקא לחרדים, ולהוסיף 3000 מחוללי חמצן!!

איך ייתכן דבר כזה??

מצטער, אבל המדינה שלנו פשוט בפשיטת רגל!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 12/10/2020 19:53:34

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 06:20 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
בכתבה הטלוויזיונית על ארגון חסדי עמרם צויין שם שבאותו רגע יש להם 170 חולים שבהגדרות הרפואיות דהיום מוגדרים כחולים קשים.

ואני הקטן עומד ותמה...

איך ייתכן??? איך ייתכן???

מדינה שלימה עם 25 בתי חולים ציבוריים!! עם תקציב של 38 מיליארד שקלים לשנה!! ונכון להיום נמצאים בכל בתי החולים רק 823 חולים קשים ממחלת הקורונה, וכבר מדברים על קריסת המערכת!!

ופה, בהיסח הדעת, קם לו ארגון קטנטן ופיראטי, וולונטרי לחלוטין, ממומן ע"י אנ"ש הפרזיטים, שמטפל באותו זמן ב170 חולים קשים!!! כמעט רבע ממה שמדינה שלימה מטפלת!!

ולא רק...
באמצע הכתבה הוא אומר שתוך שבועיים אפשר להקים ארגון דומה לאו דווקא לחרדים, ולהוסיף 3000 מחוללי חמצן!!

איך ייתכן דבר כזה??

מצטער, אבל המדינה שלנו פשוט בפשיטת רגל!!

לא בסדר שאתה ככה רוקד על העצבים של הפושטקים פה
צער בעלי חיים ממש מה שאתה עושה כאן
תראה איך הם משתוללים

זה בסדר ידידי הפושטקים, השירות החרדי של הפרזיטים ממאה שערים דפוק, המדינה עושה את זה יותר טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 03:27 לינק ישיר 

כפי שהובא כאן, תפקיד הארגון מסתכם בהשאלת מחוללי חמצן ומד סיטורציה. כל השאר משלמים באופן פרטי, ביקורי רופא, בדיקות מעבדה, תרופות, וציוד רפואי נלווה נוסף שלפעמים צריך.

לפי מה שמספרים בני משפחות, העלות של כל חולה הייתה בין 5 ל 15 אלף ש"ח (חוץ מהציוד החינמי).

עלויות האש"ל+ עלויות חלק מהסניטרים והאחיות שבטיפול ביתי מוחלף על ידי המשפחה זה עוד לפחות 5-10  אלף ש"ח.

בקיצור סך עלות חולה קשה בטיפול פרטי כולל התרומות של המחוללי חמצן זה בסביבות 25-30 אלף ש"ח

עד היום הגיעו למצב קשה במדינה כ-7500 חולים. ולצערינו זה בכלל לא מתקרב לסוף.

וזה חוץ מעוד כמויות של חולים קל, שגם עולים את רוב העלויות (חוץ מעלות המחולל, שהוא החלק הקטנטן בסיפור), וכמובן חולים מונשמים שעולים עוד פי כמה וכמה.

עלויות של הטיפול במאות אלפי חולים בקופות חולים גם כן המדינה משלמת וזה עוד מליונים ע"ג מליונים (למשל. מד סיטורציה שמחלקים חסדי עמרם קיבל כל חולה מאומת מהקופת חולים על חשבון המדינה, מדובר לכאורה על מאות אלפי מכשירים!!)

עלויות של מאות מליוני דולרים ואולי יותר על חיסונים. עלויות של מליארדים על בדיקות קורונה. מליארדים על מערך אפידמיולוגי.

בקיצור מדובר בהון עתק

בהחלט שירותי הרפואה יכלו להיות יעילים יותר (כמו ברוב השירותים הציבוריים), אבל להשוות את חסדי עמרם למדינה זה אפילו לא מתחיל.

תוקן על ידי כברהיה ב- 13/10/2020 03:38:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 03:17 לינק ישיר 
רפיק

YYona כתב:
זה נכון. עוד לפני הקורונה מחקרים הראו שאישפוז ביתי הוא קצר יותר, הסיכוי למות אח"כ נמוך בהרבה מאישפוז בבית חולים, ונחסכת מהחולים פגיעה קוגנטיבית.

בתי החולים קורסים כל שנה בעונת השפעת ולקראת העברת תקציב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

מי שהגיע לבית החולים מראש מצבו הרפואי היה פחות טוב.
להגיד שבתי החולים מסוכנים כי מתים בהם יותר זה כמו להגיד שדיאט קולה גורם להשמנה כי מחקרים הראו שאנשים עם עודף משקל שותים דיאט קולה. 

ולעצם העניין, כבר בגל הראשון נפל האסימון שהחוליה הכי חשובה בשרשרת הטיפול היא הצוות, מכונות הנשמה ומחוללי חמצן, אחרי שעבר שלב ההלם הראשוני, היה אפשר להשיג גם בלי סוכני מוסד שיגנבו אותם.
צוות מיומן לעומת זאת זה לא דבר שאפשר להזמין מהיום למחר, לוקח זמן להכשיר צוות ולוקח זמן עד שהצוות הזה צובר מיומנות בעבודה המשותפת. וגם אז לצוות הזה יש שחיקה וסכנה לכניסה לבידוד.

אז מי שחושב שכמה מחוללי חמצן וכמה מתנדבים יכולים להחליף צוות טיפול נמרץ עם ציוד של בית חולים שכבר צברו חצי שנה של ניסיון אישי עם הנגיף חי בסרט.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 00:21 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
נוירולוג כתב:

תמניא_אפי כתב:
בקיצור אף אחד עדיין לא ענה תשובה על שאלה פשוטה.

אם ארגון שעד אתמול היה אנונימי ומתקיים מתרומות מטפל ב 170 חולים המוגדרים כחולים קשים, איך למען השם מדינה עם 25 בתי חולים ותקציב של 38 מיליארד שקל קורס מ850 חולים קשים.

יש למישהו הסבר מניח את הדעת?

נשלח מהאנדרואיד שלי

נו באמת

אתה לא באמת רוצה תשובות, אתה סתם שואל שאלות תם מתריסות, ואם עונים לך, אתה בלי להתבלבל עובר לניסיון הבא עם שאלות/הוכחות אחרות. (אני באופן אישי, ועוד רבים אחרים ענו לך לאורך תקופת הקורונה על הרבה מאוד שאלות).

אני לא יודע אם הנתונים שהארגון מצהיר הם נתונים נכונים, אני לא יודע מה מצבם בשביל להתייחס. אני כמעט בטוח שחולים שהיו קשים לא פנו לארגון אלא לבית החולים, מי שפנה זה אלו שהיו במצב קל או מקסימום בינוני, ונעזרו בחמצן ואם ראו שיפור המשיכו, ואם היתה ההחמרה פנו לבתי החולים.

בית חולים מבוסס על צוות מקצועי שעובד שם, הם אלו שמטפלים בחולים, וכוח האדם המקצועי מוגבל, אותו צוות הוא זה שמטפל שוב ושוב כבר במשך חודשים ארוכים בחולים, רק החולים מתחלפים, לא הצוות.
החולים ממאה שערים מטופלים ע"י בני משפחותיהם באופן זמני, ויש הרבה בני משפחה.

חולים בבתי חולים תופסים גם מקומות אשפוז, ובמחלקות קורונה זה דורש אופרציה הרבה יותר מסובכת, מה שמכביד מאוד על המערכת, בתוספת כל הדברים האחרים שבית חולים מטפל בהם בשגרה.

אפשר עוד להמשיך להסביר, אבל אני תוהה אם יש בכלל טעם.

נוירולוג יקר

לחולים קשה מקורונה יש הגדרה ברורה. לפני כמה שבועות עלו ביום אחד מספר החולים קשה עלייה תלולה, והסבירו ששינו את ההגדרות ולכן גם כאלו שעד אז נחשבו בינוני השתנו ונכנסו לקטגוריה של קשה.

לא צריך להיות חכם גדול להבין שהחולים הבאמת קשים שנשקפת סכנה לחייהם נמצאים בבתי החולים ולא מטופלים בארגון. ברור.

השאלה שלי זה היחס של הסדר גודל. מדינה היתה אמורה להכיל פי מאה מארגון אנונימי שבן לילה הוקם, ועל זה שאלתי מה קורה פה, ולא קיבלתי תשובה מספקת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

מי אמר שהם לא מכילים פי מאה?

פשוט בתי החולים מטפלים בעוד הרבה דברים אחרים מעבר לקורונה.

לגבי ההגדרות, כנראה זה לא שחור ולבן כפי שמנסים להציג. אני מכיר מקרים של אנשים שהיתה להם סיטורציה פחות מ-90 ועוד בעיות נלוות, והם לא הוגדרו בבית החולים כחולים במצב קשה.

רפואה בקהילה זה דבר שקיים עוד לפני הקורונה, וגם בלי קשר לקורונה, רוב חולי הקורונה מטופלים במסגרת הקהילה בפיקוח קופות החולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 00:14 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

תמניא_אפי כתב:

אם ארגון שעד אתמול היה אנונימי ומתקיים מתרומות מטפל ב 170 חולים המוגדרים כחולים קשים, איך למען השם מדינה עם 25 בתי חולים ותקציב של 38 מיליארד שקל קורס מ850 חולים קשים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

נו באמת

אתה לא באמת רוצה תשובות, אתה סתם שואל שאלות תם מתריסות, ואם עונים לך, אתה בלי להתבלבל עובר לניסיון הבא עם שאלות/הוכחות אחרות. (אני באופן אישי, ועוד רבים אחרים ענו לך לאורך תקופת הקורונה על הרבה מאוד שאלות).

אני לא יודע אם הנתונים שהארגון מצהיר הם נתונים נכונים, אני לא יודע מה מצבם בשביל להתייחס. אני כמעט בטוח שחולים שהיו קשים לא פנו לארגון אלא לבית החולים, מי שפנה זה אלו שהיו במצב קל או מקסימום בינוני, ונעזרו בחמצן ואם ראו שיפור המשיכו, ואם היתה ההחמרה פנו לבתי החולים.

בית חולים מבוסס על צוות מקצועי שעובד שם, הם אלו שמטפלים בחולים, וכוח האדם המקצועי מוגבל, אותו צוות הוא זה שמטפל שוב ושוב כבר במשך חודשים ארוכים בחולים, רק החולים מתחלפים, לא הצוות.

חולים בבתי חולים תופסים גם מקומות אשפוז, ובמחלקות קורונה זה דורש אופרציה הרבה יותר מסובכת, מה שמכביד מאוד על המערכת, בתוספת כל הדברים האחרים שבית חולים מטפל בהם בשגרה.

נוירולוג יקר

לחולים קשה מקורונה יש הגדרה ברורה. לפני כמה שבועות עלו ביום אחד מספר החולים קשה עלייה תלולה, והסבירו ששינו את ההגדרות ולכן גם כאלו שעד אז נחשבו בינוני השתנו ונכנסו לקטגוריה של קשה.

לא צריך להיות חכם גדול להבין שהחולים הבאמת קשים שנשקפת סכנה לחייהם נמצאים בבתי החולים ולא מטופלים בארגון. ברור.

השאלה שלי זה היחס של הסדר גודל. מדינה היתה אמורה להכיל פי מאה מארגון אנונימי שבן לילה הוקם, ועל זה שאלתי מה קורה פה, ולא קיבלתי תשובה מספקת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 00:05 לינק ישיר 

זה נכון. עוד לפני הקורונה מחקרים הראו שאישפוז ביתי הוא קצר יותר, הסיכוי למות אח"כ נמוך בהרבה מאישפוז בבית חולים, ונחסכת מהחולים פגיעה קוגנטיבית.

בתי החולים קורסים כל שנה בעונת השפעת ולקראת העברת תקציב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 23:53 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

נו באמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 23:45 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 23:07 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

ה-170 חולים הללו (רובם אם לא כולם) אינם נזקקים לטיפול נמרץ אלא לטיפול והשגחה במחלקה רגילה. בתי החולים יכולים לטפל ברבים כאלו. (ברז חמצן יש ליד כל מיטה בבית חולים).

וכן כפי שענו לך לעיל, בבית חולים יש אופרציה שלמה, מחלקה מבודדת, צוות שצריך להתמגן ולבודד עצמו.

בחסדי עמרם יש מצב שזה על בסיס "חבר מביא חבר"

חבר מביא חבר הגדרה קולעת, לרופאים הפרטיים יהיה הרבה עבודה, עם הזמן הארגון אולי יהפוך לעסק מניב... אז למה לא לעשות ופרצת לנגיף...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 22:20 לינק ישיר 

מדובר בגמ״ח מכשירי חמצן (שטובים מהם תוכל למצוא בארגון החרדי יד שרה)
בנוסף לכך הם גם יתנו לך שמות של רופאים ואחים פרטיים במחיר השוק (1500 - 3000 שקל לביקור רופא אחד)

כן, בהחלט תחליף לבתי החולים, למה צריך ללמוד רפואה כשיש חרדים שיכולים לארגן מחוללי חמצן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 21:56 לינק ישיר 

מאיפה האמון במה שהם אמרו? גובה במסמכים? מתועד, גם אני אומר מי שלוקח חלבנה, ינצל... מתוך 100000 שלקחו כולם בריאים... לך תוכיח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 21:22 לינק ישיר 

יש עוד משהו שלא הבנתי

במאה שערים טוענים שכולם שם כבר עברו את הקורונה לפני כמה חודשים 

אולי אנו עדים להדבקה שניה נרחבת בקורונה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 21:19 לינק ישיר 

או שיש יותר חולים קשה בקרב אלה שלא נשמרים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 21:12 לינק ישיר 

אשמח אם פותח האשכול הנכבד יסביר לנו איך יש 170 חולים במצב קשה רק במגזר שלא נבדק כשהוא טוען שכל מה שלא נעשה לא נצליח למנוע את הקורונה? וזה עוד בלי אלו שמאושפזים בבתי חולים. לטענתו המגזר שנבדק ומקפיד חולה באותה מידה כמו מי שלא נבדק ומקפיד אז אשמח להסבר איך יש 170 חולים במצב שמוגדר קשה כשכל החולים במדינה הם כ 850. הקבוצה הזו שווה ל 25% מהמדינה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 21:09 לינק ישיר 

יצא המרצע מן השק.
איפה המקור בכל ארון הספרים החסידי לכך שמסיכות מגונות פוגעות באורח החיים היהודי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרק ב! עזרה בתרגיל חשבון!! עדיף ללומדי ליב"ה!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext