בית פורומים בחדרי חרדים

חרדים יקרים, אל תנסו "להסביר" לחילונים, אי אפשר באמת להסביר את ההתנהלות של הציבור החרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/10/2020 13:26 לינק ישיר 
חרדים יקרים, אל תנסו "להסביר" לחילונים, אי אפשר באמת להסביר את ההתנהלות של הציבור החרדי

לא דוד דמן יכול להסביר, לא ראש הכוללים דבעלז.

לא אנשים כמו פינדרוס ודרעי שמשקרים במצח נחושה לגבי הנתונים, ומנסים לנער את הבוץ על אחרים בניסיון לנקות אותם עצמם.

אי אפשר להסביר את התנהלות הציבור החרדי. גם אלו שסוברים שבגלל ערכים מסוימים יש לקחת סיכונים, זה לא משהו שאפשר להסביר.

אי אפשר להסביר את בעלז, אי אפשר להסביר את הפלג הירושלמי, אי אפשר להסביר את החסידויות במה שערים, אי אפשר להסביר את הרב קנייבסקי.

אי אפשר באמת להסביר מדוע רוב בתי הכנסת פתוחים ופעילים בניגוד להנחיות. וכן הלאה והלאה.

הנה עוד מסבירן לתפארת ההסברה החרדית:

להאזנה לראיון:

למקור הידיעה: 

תוקן על ידי נוירולוג ב- 14/10/2020 13:28:17

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 09:40 לינק ישיר 

לי זה נראה כאילו לרבנים לא איכפת מהחולים כלל ולא איכפת מהמשפחות שלהם .משפחות שאיבדו אבא אמא או סבא וסבתא. אני מבין שלימוד התורה חשוב אבל אני לא מבין למה חיי אדם לא חשובים ולא מוערכים.
פתיחת מוסדות תביא ליותר תחלואה וליותר מוות וליותר "מבריאים" שמי יודע מתי יתאוששו באמת.
אני מצפה מכבוד הרבנים שיאמרו במפורש אחריות המתים והחולים עלינו ואף על פי כן לפתוח מוסדות.
את זה אין כאן וגם לא יהיה. בריחה מוחלטת מאחריות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 09:29 לינק ישיר 
פלדלפי

שאגתשביט כתב:
פלדלפי קבוצה קטנה?

זה מה שאני מסביר לחילונים...  מותר לשנות את האמת מפני השלום 
אבל לעצמי או לחברי החרדים אין לי שום הסבר הגיוני 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 09:23 לינק ישיר 

פלדלפי קבוצה קטנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 08:34 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 08:07 לינק ישיר 

ברור שאפשר להסביר אפי' את מפירי הסדר
כשאני יושב עם חילונים יש לי תשובות לכל דבר... אפי' על המפירים אני מסביר שזה קבוצה קטנה של אנרכיסטים שלא סופרים את המדינה ועושים מה שבא להם והם מיעוט קטן שעושה הרבה רעש ולכן מוצגים תמיד בתקשורת לשכנע קצת קשה כשיש כזאת הסתה בתקשורת אבל אולי הצלחתי להוריד קצת את השינאה 

הבעיה הגדולה שלי עצמי אין שום הסבר !!! כשאני יושב עם חרדים ומדברים אין לנו שום הסבר הגיוני !!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 03:42 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
אנחנו לא שומרים על הכללים.

אין צורך בכלל להסביר למה.
רק טיפת הגיון צריך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

טיפת הגיון שהתייבשה והרבה טימטום ואגו שממלאים את החלל הריק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 22:31 לינק ישיר 

והנה ה"הסברה" הגיעה:

גפני לנתניהו: "אנו מאמינים שלא תצא תקלה מתחת ידו של גדול הדור " 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 15:12 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
אפשר להסביר הרבה מאוד דברים.
אפשר להסביר את הקשיים היחודיים לחרדים, את אורח החיים שדורש התכנסויות, שמחייב חינוך, את המשפחות הגדולות, את הצפיפות, הכל אפשר להסביר.

מה שאי אפשר להסביר זה את הזילזול בהוראות, את חוסר הזהירות, את העובדה שלמרות שאנשים מתים ממשיכים להדביק ולהדבק ללא שום זהירות והזילזול הזה מגיע ישירות מהאדמו״ר שנדבק, חולה, מקבל טיפול אח״מ וממשיך לומר לחסידיו ״אל תזהרו״.

אנשים שלא ראו במשך חודשים את הוריהם ונזהרו רואים את הטישים החתונות והתפילות בחללים סגורים ועיניהם כלות.  אם הם לא שנאו קודם את החרדים, עכשיו הם ישנאו.

חילול ה׳ הנורא בקורונה הוא דבר שכולנו נשלם עליו.
גם מי שנזהרו.

כפי שכתבת, אפשר להסביר נסיבות, אי אפשר להסביר התנהגות חוץ מאשר באמצעות ניסיונות פתטיים ופסולים של שקרים לבנים או ניעור הבוץ לעבר אחרים בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 15:06 לינק ישיר 

אפשר להסביר הרבה מאוד דברים.
אפשר להסביר את הקשיים היחודיים לחרדים, את אורח החיים שדורש התכנסויות, שמחייב חינוך, את המשפחות הגדולות, את הצפיפות, הכל אפשר להסביר.

מה שאי אפשר להסביר זה את הזילזול בהוראות, את חוסר הזהירות, את העובדה שלמרות שאנשים מתים ממשיכים להדביק ולהדבק ללא שום זהירות והזילזול הזה מגיע ישירות מהאדמו״ר שנדבק, חולה, מקבל טיפול אח״מ וממשיך לומר לחסידיו ״אל תזהרו״.

אנשים שלא ראו במשך חודשים את הוריהם ונזהרו רואים את הטישים החתונות והתפילות בחללים סגורים ועיניהם כלות.  אם הם לא שנאו קודם את החרדים, עכשיו הם ישנאו.

חילול ה׳ הנורא בקורונה הוא דבר שכולנו נשלם עליו.
גם מי שנזהרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 14:58 לינק ישיר 

תוקן על ידי נוירולוג ב- 18/10/2020 15:06:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 14:32 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
יש לך בעיה בהבנה מה זה הסברה.

גם בנושא דחיית הגיוס לצבא ובהימנעות מלימודי ליבה אין סיכוי שהחילונים יבינו.

עדיין, צריך להסביר ולנסות להשתמש בכלים ובדרכים שהם יבינו שיש לנו דרך ואנחנו לא עושים את זה כהשתמטות מחובות.

לשתוק זו לא אופציה.

וכן, למרות שאתה מנסה להוציא את הציבור כולו כמופקר, כדי להראות שלא רק חבריך החסידים מופקרים אלא גם הליטאים מופקרים, רובו הגדול של הציבור הליטאי שומר, גם אם לא ב100% לפי כל כללי הממשלה, אבל כולו הולך עם מסכות, ורובו המוחלט שומר על ריחוק. נכון, לא סגרו בתי כנסת, אבל גם לא מתעלמים מהקורונה.

השקר החוזר ונשנה שלך עם הגר"ח לא יעזור לך ולא יתפוס. שיטתו היא לא להתעלם מהקורונה אלא רק שלא תפגע בלימודי התתי"ם והישיבות. וכראיה, בתי הספר של הבנות פועלים בדיוק כמו מערכת החינוך החילונית.
אדם ששולח את בנו לחיידר, הוא עושה לפי פסיקת הגר"ח בענין תלמוד תורה, אבל ברוב המקרים הוא שם מסכה שומר על ריחוק ולא מתקרב להוריו הזקנים.

כל הדיון הזה היה רלוונטי ונכון יותר אם היו משקיעים פרומיל בהסברה פנימית. אבל הם לא עושים את זה, אז זה מוכיח שעיקר עניינם זה האינטרס קידום האישי שלהם ולא התדמית של הציבור החרדי. הסברה פנים חרדית היתה מונעת הרבה מהנזקים שאותם גם טובי המסבירנים לא יכולים לתקן.

החברים שלי יותר ליטאים מאשר חסידים, ואני מודע לכך שככלל שהם נשמרים יותר מאשר החסידים, אבל במסגרת ה"פיגועים ההסברתיים" הרבים שהציבור החרדי הצליח להנפיק, יש לא מעט כאלו הקשורים בהרב קנייבסקי וביתו. הם תרמו לא מעט להסברה השלילית.

בנוגע לחכי"ם וההנהגה, והכשל העצום בהסברה הפנים חרדית בנושא הקורונה, הם אחראים בצורה ישירה למחדל הזה, חוץ מדרעי שחוזר ומתריע בכל הזדמנות. אבל אין בין זה לבין ההסברה בתקשורת הכללית דבר. זאת עבודתם וזאת חובתם לעשות. דוקא החובה שלהם היא יותר כלפי חוץ מאשר בהסברה כלפי פנים שזה דוקא תפקיד הרבנים והרועים הרוחניים.

טעות בהבנת דרך הגר"ח קניבסקי ב5 דקות הראשונות של הקורונה, אין לה קשר לכל ההתנהלות בחצי שנה שעברה מאז. אף אחד לא תולה זלזלול בקורונה בגר"ח, שלא שמעו ממנו דבר עליה חוץ מדברים שנוגעים ללימוד תורה. זו המצאה שאתה מנסה לדחוף אותה כאן בכל הזדמנות ממניעים שלא קשורים לקורונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 14:25 לינק ישיר 

מילא כאן הציונים הם לא אומה, אבל מה התירוץ בארצות הברית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 14:15 לינק ישיר 

מנחה_חדשה כתב:

עדיין, צריך להסביר ולנסות להשתמש בכלים ובדרכים שהם יבינו שיש לנו דרך ואנחנו לא עושים את זה כהשתמטות מחובות.

לשתוק זו לא אופציה.

וכן, למרות שאתה מנסה להוציא את הציבור כולו כמופקר, כדי להראות שלא רק חבריך החסידים מופקרים אלא גם הליטאים מופקרים, רובו הגדול של הציבור הליטאי שומר, גם אם לא ב100% לפי כל כללי הממשלה, אבל כולו הולך עם מסכות, ורובו המוחלט שומר על ריחוק. נכון, לא סגרו בתי כנסת, אבל גם לא מתעלמים מהקורונה.

השקר החוזר ונשנה שלך עם הגר"ח לא יעזור לך ולא יתפוס. שיטתו היא לא להתעלם מהקורונה אלא רק שלא תפגע בלימודי התתי"ם והישיבות. וכראיה, בתי הספר של הבנות פועלים בדיוק כמו מערכת החינוך החילונית.
אדם ששולח את בנו לחיידר, הוא עושה לפי פסיקת הגר"ח בענין תלמוד תורה, אבל ברוב המקרים הוא שם מסכה שומר על ריחוק ולא מתקרב להוריו הזקנים.

כל הדיון הזה היה רלוונטי ונכון יותר אם היו משקיעים פרומיל בהסברה פנימית. אבל הם לא עושים את זה, אז זה מוכיח שעיקר עניינם זה האינטרס קידום האישי שלהם ולא התדמית של הציבור החרדי. הסברה פנים חרדית היתה מונעת הרבה מהנזקים שאותם גם טובי המסבירנים לא יכולים לתקן.

החברים שלי יותר ליטאים מאשר חסידים, ואני מודע לכך שככלל שהם נשמרים יותר מאשר החסידים, אבל במסגרת ה"פיגועים ההסברתיים" הרבים שהציבור החרדי הצליח להנפיק, יש לא מעט כאלו הקשורים בהרב קנייבסקי וביתו. הם תרמו לא מעט להסברה השלילית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 14:09 לינק ישיר 

לשתוק זו לא אופציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 14:07 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
אנחנו לא שומרים על הכללים.

אין צורך בכלל להסביר למה.

רק טיפת הגיון צריך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

הוא אשר אמרתי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חרדים יקרים, אל תנסו "להסביר" לחילונים, אי אפשר באמת להסביר את ההתנהלות של הציבור החרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext