קודם כל, זה לא תפקידו בכלל, יש משטרה שהיא תעשה עבודתה.
הוא החליט להיות השטינקער המויסר, בסדר.
אילו היה מסתפק בתיעוד תפילות ואירועים המוניים במקומות סגורים, החרשתי.
ההתעסקות עם חתונות, אנשים שעושים חתונות קטנות, עם המשפחה המצומצמת, במקום פתוח, אנשים פרטיים שכל חטאם היה שרצו להינשא בצורה טיפה שפויה ועלה להם הון להביא קייטרינג, ציוד הגברה, וילונות וכו', זה כבר מעיד על רשעות.
וכשקרא למפגיני השמאל שבגלל שהחרדים מפירים את ההנחיות, לא שווה להם לציית למגבלות הק"מ ומגבלת ה20 איש.
פה שוכנעתי שכוונותיו אינם הצלת נפשות. כי אם רשעות, אטימות, והתחנפות לתקשורת כדי לקבל ג'וב. אז יש לו כבר ג'וב.
אינני מתכוון לעשות לו את מה שעשו לקורנבלו בניו יורק. אבל להוקיע אותו ברבים זה מה שצריך.
לפותח האשכול, זה מעשי אם זה בא לו מתוך רגשי אחריות לחיי אדם, אבל אם זה בא מתוך רשעות או סדיסטיות או טפשות מופלגת אז חבל"ז.
נשלח ב-14/10/2020 17:26
תמניא_אפי כתב:
אומן לא מרע אומנותיה??
אם אכן זה סיכון חיים, ממשלה שמתירה הפגנות ומעדיפה דמוקרטיה על פני חיי אדם , וחצי מראשיה ומנהליה כבר נתפסו עוברים על החוקים שהם בעצמם חוקקו, אז כל דיבוריה בנושא שווים כקליפת השום.
ולגבי הרופאים, יש די והותר רופאים שהם נגד כל הטררם של הקורונה. פשוט משתיקים אותם.
לדעתך מיילך פירר יכול להשמיע את דעתו בנידון?? ולא רק הוא, יש עשרות ומאות רופאים שברגע שהם פותחים את הפה, מקהלת ההשתקה עובדת שעות נוספות.
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 14/10/2020 16:18:46
תמשיך להאמין בהבליך. ואני אמשיך להודות לה' בכל עת שלא עשני בעלז ותמניא.
נייעס יש מספיק 'אשכולות קורונה' על 'תמניא אפי' וחבריו ועל 'מושגים' וחבריו. הנידון כאן הוא ישראל פריי והודעתי מתייחסת לנידון.
אני גם לא נתתי ציונים למי שעובר שלא במעבר חצייה או שוחה בים עם דגל אדום.
על זה בדיוק דיברתי מה ההבדל בין מה שפריי עושה לציבור חרדי לבין מה שאנשים חסרי אחריות עושים לציבור החרדי. אתה חושב שאם פריי לא יצלם הקורונה תעבור לבד? להפך זה נותן לגיטימציה לעוד חסידויות חסרי אחריות לעבור על הכללים ולגרום לעוד סבל לציבור החרדי. מי שעושה מעשה צריך לעמוד מאחוריו אם אין בעיה במעשיהם מדוע הם מסתתרים? ואם יש בעיה מדוע הם עושים?
תוקן על ידי נייעס_רוב ב- 14/10/2020 17:08:40
איני יודע מה אתה רוצה [כאן באשכול].
נשלח ב-14/10/2020 17:18
לסיכום, מעניין מה תמניא אומר לחברותא שלו כשפוגשים את הטקסטים האלו, האם זה שיש מחלוקות בנושאים כאלו יסודיים, זה מראה שחלילה?...
נשלח ב-14/10/2020 17:16
לא נקלט לי מקודם, אז מנסה כאן... מתוך איגרת הרמב"ן לחכמי צרפת שתקפו את הרמב"ם על שלילת ההגשמה (!):
ואחרים שמעתי אומרים, שאתם תופשים על ספר המדע באמרו שאין למעלה צורה ותבנית[9]. ולמה רבותינו תפשתם עליו בדבר הזה, שהרי כל הגאונים בחיבוריהם. וכל חכמינו הקדמונים בפיוטיהם, בספרד ובבבל, יחשבו הנוטה מזה כהולך אחרי ההבל, וקראו הסובר חלוף נרגן מפריד אלוף, ודבר זה כתוב בתורה ושנוי בנביאים ומשולש בכתובים, ומפורש בהגדות ובמדרשים הנעימים והנאהבים, כי עילת כל העילת, יתברך על כל ברכות ותהלות, אין לתארו בגשם ותבנית, ולא ישיגוהו גבולות, ואיכה מקום וגבול יתארהו, והנה השמים ושמי השמים לא יכלכלהו. ואמנם כי קצת ההגדות הטהורות, יבקעו יאורים בצורות, ולהן סנסנים ופארות, עושים פירות ופירי פירות, וסודם כאשר יבחן, ינעם ליודעים חן. סוף דבר הכל נשמע, כי על זאת האמונה אומתינו אומנה, גם לחכמי צרפת אשר אמרתם צרופה, דעתם יפה, מצאנו שכתבו כן בחיבוריהם.
דוגמה שלישית: הרב קאפח על ספר הזוהר:
ועל אנשי דורנו זה ההולכים בעקבות נביא השקר מחבר ה... אמרה תורה (דברים י"ג ב'): "כי יקום בקרבך נביא או חולם חלום וכו' נלכה ונעבדה אלהים אחרים אשר לא ידעתם", ל
נשלח ב-14/10/2020 17:13
תמניא_אפי כתב:
נייעס_רוב כתב:
חצינזק כתב:
לא חשוב מה חושבים על קורנה ללכת ולצלם טישים וחתונות על מנת להשמיץ כאשר ברור שאין בפעולה הזו שום הצלה או מניעת התקהלות אלא רק הוצאת שם רע על ציבור שלם שרובם אינם משתתפים באירועים המצולמים הרי זה מעשה נבלה.
אולי פריי אומר לעצמו את שאמרו חכמים, פשוט נבלה בשוק ועל תצטרך לבריות אז הנה הוא פושט את נבלתו בשוק ויש לו ג'וב. אבל אין זה נכון כי בשום מקום לא נאמר תהיה נבלה ואל תצטרך לבריות.
אני רואה שאתה מחלק ציונים אם פריי נבלה איך נקרא מי שמתקהל תוך סיכון אחרים?
בדיוק כמו בדיני צום ביום כיפור, הסמכות בידי רופא להורות אם לצום או לא. כך גם בלא תרצח, הסמכות בידי הרופאים להחליט. ורוב הרופאים בעולם מסכימים שיש כאן לא תרצח יותר משפעת.
מדובר כשהרופאים הם מומחים ויודעים מה שהם אומרים. לא רוב רופאים של השערות גרידא.
אני מקווה שאני לא מעורר פה הרהורי כפירה בדברים שאכתוב אבל "עת לעשות לה', הפרו תורתך"...
אז ככה: אני מניח שהחברותא של תמניא אפי, כשילמד אתו את מסכת סנהדרין, ויגיע לגמ' בדף צט. ואז יקרא את הטקסט ר' הילל אומר אין להם משיח לישראל שכבר אכלוהו בימי חזקיה מייד יאמר, הנה האמוראים חלוקים אפילו בעיקרי האמונה משמע הם....
דוגמה נוספת: מתוך איגרת הרמב"ן לחכמי צרפת שתקפו את הרמב"ם:
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/10/2020 17:12:49
נשלח ב-14/10/2020 17:08
חצינזק כתב:
נייעס יש מספיק 'אשכולות קורונה' על 'תמניא אפי' וחבריו ועל 'מושגים' וחבריו. הנידון כאן הוא ישראל פריי והודעתי מתייחסת לנידון.
על זה בדיוק דיברתי מה ההבדל בין מה שפריי עושה לציבור חרדי לבין מה שאנשים חסרי אחריות עושים לציבור החרדי. אתה חושב שאם פריי לא יצלם הקורונה תעבור לבד? להפך זה נותן לגיטימציה לעוד חסידויות חסרי אחריות לעבור על הכללים ולגרום לעוד סבל לציבור החרדי. מי שעושה מעשה צריך לעמוד מאחוריו אם אין בעיה במעשיהם מדוע הם מסתתרים? ואם יש בעיה מדוע הם עושים?
תוקן על ידי נייעס_רוב ב- 14/10/2020 17:08:40
נשלח ב-14/10/2020 16:57
נשלח ב-14/10/2020 16:52
נייעס_רוב כתב:
חצינזק כתב:
לא חשוב מה חושבים על קורנה ללכת ולצלם טישים וחתונות על מנת להשמיץ כאשר ברור שאין בפעולה הזו שום הצלה או מניעת התקהלות אלא רק הוצאת שם רע על ציבור שלם שרובם אינם משתתפים באירועים המצולמים הרי זה מעשה נבלה.
אולי פריי אומר לעצמו את שאמרו חכמים, פשוט נבלה בשוק ועל תצטרך לבריות אז הנה הוא פושט את נבלתו בשוק ויש לו ג'וב. אבל אין זה נכון כי בשום מקום לא נאמר תהיה נבלה ואל תצטרך לבריות.
אני רואה שאתה מחלק ציונים אם פריי נבלה איך נקרא מי שמתקהל תוך סיכון אחרים?