בית פורומים בחדרי חרדים

המחלוקת בסדיגורא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/10/2020 01:48 לינק ישיר 
המחלוקת בסדיגורא

לא מצליחה להבין, מתפרסם כאן באתר שצוואתו של האדמו״ר מסדיגורא זצוק״ל נעשתה גם בפני בית דין, כך שאין ספק מה היה רצון קדשו, הוא גם כתב בפירוש הכרת טובה לבן הגדול, וגם מינה אותו לאב״ד, איך לא רועדים להפר בצורה בוטה כל כך את רצונו המפורש של הרבי, אני בטוחה שאם הרבי שלי שליט״א היה ממנה איזה מבניו שום חסיד אמיתי לא היה מניע את ידו ורגלו לעשות ולו דבר קטן נגד הצוואה. ואגב אני רואה בזה גדלות אמיתית של רבי גדול באמת שלא התחשב בכלום ופשוט מינה את מי שלדעתו ראוי יותר מכולם להדריך את עדתו עד ביאת הגואל.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 15:17 לינק ישיר 

מנחה_חדשה כתב:
יש אימרה שבכל חסידות 2 אנשים הם לא חסידים באמת, אשתו של האדמור והגבאי שלו, כי הם מכירים אותו באמת. מי שדוחף כאן נגד הצוואה זו אשתו.

שמעתי פעם מפי השמועה על אדמו"ר (בכלל לא בסדיגורא)  שהתבטא כך: 3 אנשים לא יכולים להיות חסידים, א. קרוב משפחה. ב. גבאי. ג. צ'אלמער. ואותו אדמו"ר המשיך ואמר שהגבאי שלו יש לו כל  3 המעלות האלו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 15:07 לינק ישיר 
-

ישנה צוואה מפורשת שרק הבן רבי מנדל יירש אותו והקיטל המיתולוגי יעבור לרשותו, והצוואה המעודכנת לטובת ר' ישראל נערכה בשנת תשס"ב כאשר דעתו של הרבי זצ"ל לא היתה הכי צלולה  כפי שבעצמי נוכחתי לראות,  שני הצדדים לא מוציאים את הצוואות שברשותם בכדי לא לבזות באופו טוטאלי את הרבי זצ"ל, 

תוקן על ידי בונדמן ב- 15/10/2020 15:08:30

תוקן על ידי בונדמן ב- 15/10/2020 15:16:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 14:55 לינק ישיר 
ומה קורה בויזניץ????

sasa2 כתב:
לא מצליחה להבין, מתפרסם כאן באתר שצוואתו של האדמו״ר מסדיגורא זצוק״ל נעשתה גם בפני בית דין, כך שאין ספק מה היה רצון קדשו, הוא גם כתב בפירוש הכרת טובה לבן הגדול, וגם מינה אותו לאב״ד, איך לא רועדים להפר בצורה בוטה כל כך את רצונו המפורש של הרבי, אני בטוחה שאם הרבי שלי שליט״א היה ממנה איזה מבניו שום חסיד אמיתי לא היה מניע את ידו ורגלו לעשות ולו דבר קטן נגד הצוואה. ואגב אני רואה בזה גדלות אמיתית של רבי גדול באמת שלא התחשב בכלום ופשוט מינה את מי שלדעתו ראוי יותר מכולם להדריך את עדתו עד ביאת הגואל.

יש צואה מפורשת שהבן הגדול (ר'ישראל) יהיה אדמו"ר, ומצוין שם בפירוש שרק הוא יהיה אדמו"ר ורק הוא רשאי לשאת את השם ויזניץ, ואם הבן השני (ר' מנדל) רוצה להיות אדמו"ר יכול לעשות זאת לא תחת השם ויזניץ ולא בארץ.

ור' מנדל מצפצף על הצואה, ויאמר לזכותו של ר' ישראל שהוא מפרגן לו ולא נלחם בו.

גילוי נאות: אני לא חסיד ויזניץ משום כיוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 14:48 לינק ישיר 

יש אימרה שבכל חסידות 2 אנשים הם לא חסידים באמת, אשתו של האדמור והגבאי שלו, כי הם מכירים אותו באמת. מי שדוחף כאן נגד הצוואה זו אשתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 13:37 לינק ישיר 

muki28 כתב:
רק מה שמוזר זה שאם זה היה רצון קודשו כל השנים איך זה לא דלף החוצה לפני פתיחת הצוואה. לא מכיר חסידות שהושארה צוואה ואף אחד לא ידע עוד שנים לפני הפטירה מי הממשיך. בד"כ גם הממשיך נמצא ליד הרבי ומשמש כרב הקהילה וכדו' כדי לוודא ולהטמיע את נוכחתו הרבה קודם, בפרט במצבים שהבן הגדול הוא לא המיועד. נ.ב. אין לי מניות בסדיגורא, רק מעלה תמיהה. בנוסף, שבענו מאשכולות וכתבות יח"צנות סדיגורא על מאות, אלפי ורבבות חסידיה.

מה אתה רוצה לומר שהרבי הקודם היה איש מוזר?
מילא.
למאי נפק"מ?
יש צוואה ברורה ומבוררת ששם הוא הביע את רצונו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 13:33 לינק ישיר 

muki28 כתב:
רק מה שמוזר זה שאם זה היה רצון קודשו כל השנים איך זה לא דלף החוצה לפני פתיחת הצוואה. לא מכיר חסידות שהושארה צוואה ואף אחד לא ידע עוד שנים לפני הפטירה מי הממשיך. בד"כ גם הממשיך נמצא ליד הרבי ומשמש כרב הקהילה וכדו' כדי לוודא ולהטמיע את נוכחתו הרבה קודם, בפרט במצבים שהבן הגדול הוא לא המיועד. נ.ב. אין לי מניות בסדיגורא, רק מעלה תמיהה. בנוסף, שבענו מאשכולות וכתבות יח"צנות סדיגורא על מאות, אלפי ורבבות חסידיה.

הו הו כמה שהוא רמז, ברמיזות הכי גדולות שיכולות להיות
מלבד האמירות המפורשות שהוא אמר בכמה הזדמנויות לאדמורי"ם, שרצונו שר' שיעלה יירש אחריו את כסאו
יש הטוענים שהבן הגדול ניסה בגלל זה להתקרב בחודשים האחרונים לאביו כדי לשנות את רוע הגזירה..
אני מצטט כאן דברים שנכתבו בקונטרס החדש שיצא עכשיו ובו תיאורים הכי פלסטיים מכל השתלשלות האירועים בהרחבה
שמו "דברי שלום ואמת"
אנסה להעלות אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 07:58 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 07:56 לינק ישיר 

המעניין שכמה מבניו של האדמו"ר זצ"ל הצטרפו לבן הגדול, משהו לא ברור די צרכו. 
סאדיגורה היא חסידות קטנה אז זה יותר נראה סכסוך משפחתי מאשר מחלוקת חסידים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 07:24 לינק ישיר 

טוב שאתה שואל, כעת נמתין שמישהו מהם יענה, אם ירצה בכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 04:22 לינק ישיר 

sasa2 כתב:

הדגשתי שלשה מילים באדום

מלבד הגבאי היזרעאלי - חסיד אמיתי - שמקבל משכורת על גבאותו (18 אלף לפי מה שפורסם) כל היתר די עונים על ההגדרה המודגשת באדום, וזה מסביר הכל מלבד השאלה איך בדיוק הולכים הבנינים בירושלים לאדמור אחד וחסיד אחד במקום להישאר אצל מאות חסידי סדיגורה שהלכו עם האדמו"ר הצעיר בבני ברק

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > המחלוקת בסדיגורא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext