| נשלח ב-16/10/2020 07:41 |
|
| |
איך קרה שדווקא בעת צרת הקורונה יצא מאיתנו כל כך הרבה רוע ומחלוקת
מה קרה לאיש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק, מה עם והחזקת בו מה נהיה מכל הסולידריות ההדדית, קהילות שלימות שחיו זה לצד זה ובתוך זה, נהכפו לשונאים בנפש, מכים ומלשינים זה על זה, ונכנס אצלינו סגנון שפה שלא הכרנו בעבר, שיח מלבה פוגעני ומשפיל בכלל בתקופת הקורונה יש כל כך הרבה ריבים ומחלוקת מבפנים ומבחוץ, לא מצליח להבין איך התהפכו הדברים.לא יאומן כמה מהר אפשר להגיע לדיוטות תחתונות. פשוט כל מה שלמדנו פוף התאדה. יד איש ברעהו גדול זה משתלח בגדול אחר, והציבור הכללי מחרה מחזיקים אחריהם, מנסה להבין מה קרה לנו, ואם בכלל אפשר לתקן ולהחזיר את הגלגל אחורה למסילת תורתינו הקדושה והמתוקה, לא שלפני כן היה נופת צופים, אבל חיינו בלי כמויות רוע על פני השטח.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 07:52 |
|
| |
כל חסידות [או אדמור] שדואגים לעצמם בלבד והורגים את החסידים המבוגרים ואת כלל הציבור החרדי מכניסים לסגר מחייבים אותנו להתבדלות מקבוצות אלו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 08:28 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 10:56 |
|
| |
ע' רש"י תחילת פרשת מקץ
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 10:58 |
|
| |
| suki_104 כתב: |  | כל חסידות [או אדמור] שדואגים לעצמם בלבד והורגים את החסידים המבוגרים ואת כלל הציבור החרדי מכניסים לסגר מחייבים אותנו להתבדלות מקבוצות אלו |
|
צודק, זה מרגיז,
כל אדם שנפגע כלכלית מאותם אדמורי"ם חסרי אחריות,
כועס ובצדק
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 11:13 |
|
| |
| כלומ_ניק כתב: |  | מה קרה לאיש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק, מה עם והחזקת בו מה נהיה מכל הסולידריות ההדדית, קהילות שלימות שחיו זה לצד זה ובתוך זה, נהכפו לשונאים בנפש, מכים ומלשינים זה על זה, ונכנס אצלינו סגנון שפה שלא הכרנו בעבר, שיח מלבה פוגעני ומשפיל בכלל בתקופת הקורונה יש כל כך הרבה ריבים ומחלוקת מבפנים ומבחוץ, לא מצליח להבין איך התהפכו הדברים.לא יאומן כמה מהר אפשר להגיע לדיוטות תחתונות. פשוט כל מה שלמדנו פוף התאדה. יד איש ברעהו גדול זה משתלח בגדול אחר, והציבור הכללי מחרה מחזיקים אחריהם, מנסה להבין מה קרה לנו, ואם בכלל אפשר לתקן ולהחזיר את הגלגל אחורה למסילת תורתינו הקדושה והמתוקה, לא שלפני כן היה נופת צופים, אבל חיינו בלי כמויות רוע על פני השטח.
|
|
שאלה מצוינת. הרעיון הוא, כשחרדי חושב שחברו מזיק לו, הוא לא פחות שונא אותו מהחילוני, שבדרך כלל גם חושב כך, שהחרדי אחראי לכל צרותיו. בסופו של יום, בהקשר הזה, אין לציבור החרדי משהו מיוחד שניתן להתגאות בו .
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 16/10/2020 11:20:03
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 11:50 |
|
| |
לדעתי גם כל רב אדמור היה ראוי שיתייעץ קצת ואולי גם יותר מקצת לפני שמקבל החלטות כאלה .לא נראה שהיתה כאן התייעצות כלל וכלל. אין היום רוח הקודש ולא נבואה לאף אחד .ובכלל היה ראוי שמועצת גדולי התורה של אגודה למשל , היתה מוציאה קול אחיד ומאוחד בנושא לכולם. מדובר פה בפיקוח נפש ולדעתי גם בשפיכות דמים ואפילו רציחה של ממש והייתי מצפה מרב או מאדמור שיקח על עצמו אחריות במפורש ובגלוי ויאמר ברור ובפומבי : אף על פי שימותו אנשים מהחלטה שלי אני מחליט אחרת מסיבות אלה ואלה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 12:24 |
|
| |
לקחו את "נהרא נהרא ופשטיה" למקום קיצוני שמצדיק כל גחמה של כל אדמור. ועכשיו זה מתפוצץ לנו בפרצוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 12:28 |
|
| |
דווקא המחלוקת בעולם המציאותי לא כל כך געפערליך. רואים חסידים עם מסיכות במנייני חצרות, וליטאים בבתי כנסת חסידיים בלי מסיכות. זה בעיקר פה בעולם הוירטואלי שנהיה אש מתלקחת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 12:34 |
|
| |
מוזר שדווקא בנושא כ"כ חשוב מועצת גדולי התורה של החסידים לא התכנסה
בדברים הרבה הרבה פחות זוטרים הם התכנסו והקריאו את החלטות המועצת ואילו פה בדיני נפשות כל אדמור עושה דין לעצמו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 12:39 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | מוזר שדווקא בנושא כ"כ חשוב מועצת גדולי התורה של החסידים לא התכנסה
בדברים הרבה הרבה פחות זוטרים הם התכנסו והקריאו את החלטות המועצת ואילו פה בדיני נפשות כל אדמור עושה דין לעצמו |
|
אם יכנסו את המועצת בנושא הזה, הקורונה תהיה הבעיה הכי קטנה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 12:45 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | דווקא המחלוקת בעולם המציאותי לא כל כך געפערליך. רואים חסידים עם מסיכות במנייני חצרות, וליטאים בבתי כנסת חסידיים בלי מסיכות. זה בעיקר פה בעולם הוירטואלי שנהיה אש מתלקחת. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה בגלל שהליטאיים מנומסים. מכיר ליטאים עם רקע חסידי שתמיד היה להם מילה טובה להגיד על חסידים, ועכשיו הם לא מסוגלים לראות אותם בד' אמותיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 12:47 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  | דווקא המחלוקת בעולם המציאותי לא כל כך געפערליך. רואים חסידים עם מסיכות במנייני חצרות, וליטאים בבתי כנסת חסידיים בלי מסיכות. זה בעיקר פה בעולם הוירטואלי שנהיה אש מתלקחת. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה בגלל שהליטאיים מנומסים. מכיר ליטאים עם רקע חסידי שתמיד היה להם מילה טובה להגיד על חסידים, ועכשיו הם לא מסוגלים לראות אותם בד' אמותיהם. |
|
והחסידים שמתפללים במנייני החצרות ומלבישים מסיכה לכבודם של המתפללים האחרים זה אצלך חוסר נימוס?? לך לבתי כנסת של החסידים ותפגוש המון המון ליטאים שמוצאים שם מפלט מהמחנק הליטאי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 13:42 |
|
| |
ר תמניא-אפי, עולמך צר כעולמה של נמלה. מצטער לגלות לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 14:21 |
|
| |
במניין החצר שליד ביתי היתה תקופה שהגיעו כאלה בלי מסכה, כי יותר נח להם להתפלל ליד הבית - וזה מה שקובע. בעלי סיכון נאלצו לחפש "בזכותם" מניינים אחרים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 14:22 |
|
| |
| כלומ_ניק כתב: |  | ר תמניא-אפי, עולמך צר כעולמה של נמלה. מצטער לגלות לך. |
|
|
|