יוצא לי לשוחח בענין הקורונה עם לא מעט אנשים ברובם חסידי בלז, אנשים מהשורה. מה אומר לכם, אף אחד מהם לא מעוניין לחשוב בהגיון. ברגע שה''רוב'' אמר ככה, אז דבר לקיר. מתסכל.
זה המעלה והחיסרון אצלם.
לפני השואה הם הקשיבו לאבא של האדמור ומתו...
נשלח ב-17/10/2020 21:35
אין שום חסרון בלשמוע לרב ולהיות כפוף לדעת תורה אבל לשמוע מרב שאין לשמוע לרבנים ואדמורי"ם אחרים זה מזכיר סיפור מהחידושי הרי"מ שאמר על רב מסויים שלא היה נוהג לעיין באחרונים, ואמר הרי"מ מגור, אם הוא לא מסתכל באחרונים מדוע שיסתכלו בספריו שלו.
נשלח ב-17/10/2020 21:43
דברי כתב:
אין שום חסרון בלשמוע לרב ולהיות כפוף לדעת תורה אבל לשמוע מרב שאין לשמוע לרבנים ואדמורי"ם אחרים זה מזכיר סיפור מהחידושי הרי"מ שאמר על רב מסויים שלא היה נוהג לעיין באחרונים, ואמר הרי"מ מגור, אם הוא לא מסתכל באחרונים מדוע שיסתכלו בספריו שלו.
אילו היו מצהירים שהם שומעים לרבנים אפילו אם אומר לך על ימין שהוא שמאל וכו' הם צודקים. אבל הם מתווכחים עם ההיגיון. הם לא יכולים להתמודד עם הדיסונסס הקוגניטיבי, אז הם מרמים את עצמם.
יש סטטיסטיקות מעודכנות על הקורה בבעלז ובמאה שערים?
נשלח ב-17/10/2020 22:06
מושגים כתב:
יוצא לי לשוחח בענין הקורונה עם לא מעט אנשים ברובם חסידי בלז, אנשים מהשורה. מה אומר לכם, אף אחד מהם לא מעוניין לחשוב בהגיון. ברגע שה''רוב'' אמר ככה, אז דבר לקיר. מתסכל.
לך לדבר עכשיו גם עם אנשי הגר"ח קנייבסקי העולם מחכה לך שתתקן אותו
נשלח ב-17/10/2020 22:44
איש_חשוב כתב:
מושגים כתב:
לך לדבר עכשיו גם עם אנשי הגר"ח קנייבסקי העולם מחכה לך שתתקן אותו
האמת האמיתית שצריך להכות על חטא, זה הליטאים שחיו בהכחשה שנתיים וחצי עם הבלוף המזעזע ששמו הנהגת ינקוש קנייבסקי. למען השלום ולמען שלמותה של דגל ,ויתרנו על עליונותה של דעת תורה , והסכמנו להנהגת דעת בעלי בתים, תרתי משמע. ר' דב לנדו עמד וצעק שזה ייגמר באסון. והגרי"ג אדלשטיין חשש שקרע נוסף בציבור יהיה אסון כבד יותר.
קשה לומר מי צדק, כי אי אפשר לדעת מה היה קורה אם היו פועלים אחרת. אבל אם לפני שנתיים היה נראה ברור שהגרי"ג צודק,ולמה לקרוע את הציבור הליטאי בשביל ראשות עיריית אלעד או בית שמש, כעת התברר שזה לא כ"כ פשוט. לצאת עכשיו אחרי שנתיים ,זה כבר קשה מאוד עד בלתי אפשרי.
נשלח ב-18/10/2020 03:20
שאגתשביט כתב:
יש סטטיסטיקות מעודכנות על הקורה בבעלז ובמאה שערים?
בטח. אבי מימרן כבר התוודע ל"מלאכים בלבן" (יותר נכון "מלאכים בשחור") שמצילים עשרות נפשות יום יום. כך במאה שערים וכך גם בבעלז (חכו לחשיפה הבאה).