מצחיק אותי שיש כאן ניקים שחושבים שחרדי שיצא בשאילה יטרח לכתוב כאן. החברה שיצאו בשאילה כותבים בשמם המלא ברשתות החברתיות. הם לא מתעניינים בפורום המיושן הזה. מי שנמצא כאן, זה רק מי שהוא חרדי ורוצה להישאר חרדי. (למעט ניקים שעושים זאת תמורת תשלום).
הם לא חרדים שיצאו בשאילה.
מדובר בחרדים אנוסים למחצה לשליש ולרביע שמצאו פינה לשפוך את תסכולם.
לא בטוח אפילו שהקורונה הוא הפואנטה האמיתית. ייתכן מאוד שכאן מצא בעל חוב מקום לגבות את חובו.
אמת! אבל התוכנית שלהם הרבה יותר זדונית הם רוצים למעט את הציבור החרדי בפועל ממש ע"י הריגת מבוגריו והשארת הצעירים להתפרחח ללא דמויות מבוגרות עם טעם ועידון של פעם, כמו שמעק טבק בליל שבת שמחלק הזקן עם הקאפטן ואומר ווארט לכבוד שבת. ולמרבה הצער גם רבנים שהוריהם ביקשו לשלולחם למוסדות מודרנים כנראה הושפעו לדורות...
נשלח ב-18/10/2020 23:07
ולשרה_בן
hot_trend כתב:
ולשרה_בן כתב:
ולשרה_בן
תמניא_אפי כתב:
מושגים
מצטער מאוד אבל מזמן כבר עברת את גבול הטעם הטוב.
יעידו על כך גם אשתך וילדיך.
חבל שאתה לא יודע להתגמש קצת. דעת גדולי ישראל שונה מדעתך ובמקום להודות אתה פשוט משתולל.
השטויות שאתה ומרעיך פולטים שכאילו גדולי ישראל או אדמו"רים מעניין אותם החיים של זקנים פחות ממך ראוי לכל גינוי והוא שקר מוחלט שאתה מנסה לשכנע בו את עצמך בכדי לא להצטרך להודות על טעותך.
איז אזוי: כ'האב אים באגעגנט אין א שפיטאל זיך ארום דרייען מיט א גרויסע טארבע אויף די פלייצעס. ר' יצחק, האב איך אויסגעשריגן. וואס מאכסטו? האט ער מיר דערציילט אז ער שפרעכט אפ עין הרע'ס פאר קראנקע מענטשן... א טייערע נשמה איז ר' יצחק הספרן.
שלום וברכה, אחיי ורעיי. הקורונה מוציאה המון המון אמוציות מהאנשים. אפשר להבין זאת. שכן, מעולם לא התנסינו במצב כזה של חיים ומוות. והלוואי שהקב"ה לא יעמיד אותנו יותר לעולם בניסיון מר ונורא כזה. מעולם באף מערכת בחירות לא הייתה סערה שהתקרבה אפילו במשהו למצב של היום.
אני משער שבעיני ניקים מסויימים אני נחשב לאנטישמי/ נאצי/ לאיזה אלישע בן אבויה או להמן הרשע. אולי על משקל מאמרו של רבי ישמעאל ש"בנות ישראל נאות הן אלא שהעניות מנוולתן" אפשר לומר, שבני ישראל טובים הם אלא שהקורונה מנוולתם.
יש לי תחושה שחלק ניכר מהניקים באשכול הזה הם חסידים שאידיש היא שפת אמם. גם אני כזה.
ס'איז נישט מענטשלעך מיר זאלן קענען זיצן מיט פארלייגטע הענט און נישט האבן קיין דעה בשעת דער מלאך המוות דרייט זיך צווישן אונדז און נעמט א וועק טיירע יידן.
לאמיר זיך ווייטער אמפערן געזונטערהייט, און דעם גאנצן צארן אויסלאזן נאר אויפן בעל דבר. הוא שטן, הוא יצר הרע, הוא מלאך המוות.
אנשים אחים אנחנו. יום כיפור איז שוין פארביי, פון דעסט וועגן וויל איך בעטן מחילה פון די די טייערע יידן וואס כ'האב זיי באליידיקט און געשטאכן.
זאל דער הייליקער באשעפער זיך מרחם זיין אויף כלל ישראל און אונדז אויסלייזן פון דעם קריזיס.
לא אנושי לשבת בידיים שלובות ללא דעה בזמן שמלאך המוות מסתובב בינינו ולוקח חיי יהודים יקרים. בואו נתווכח בבריאות, ונוציא את כל כעסנו על הבעל דבר היצר הרע. אחים אנחנו, אמנם יום הכיפור עבר בכל זאת אבקש סליחה מאלו שהעלבתי ועקצתי. ה' ירחם על כלל ישראל. ויגאל אותנו מהמשבר הזה.
חבל שאתה לא יודע להתגמש קצת. דעת גדולי ישראל שונה מדעתך ובמקום להודות אתה פשוט משתולל.
השטויות שאתה ומרעיך פולטים שכאילו גדולי ישראל או אדמו"רים מעניין אותם החיים של זקנים פחות ממך ראוי לכל גינוי והוא שקר מוחלט שאתה מנסה לשכנע בו את עצמך בכדי לא להצטרך להודות על טעותך.
מ'שרייבט: באלעקען די פינגער א וואוילער ייד/יוד/איד
נשלח ב-18/10/2020 20:25
איך בין נישט קיין אידישיסט. כ'האב זיך אבער פארליבט אין דעם שיינעם רייכן יידיש פון שלום עליכם. זיינע מעשיות איז צו לעקן די פינגער. ער איז אגב געווען א ווויילער ייד. נישט קיין משומד.