בקיצור, אפשר לגנוב ולשדוד בלי טיפת הכרת הטוב והתייחסות לפריירים שדואגים לך, ואין צורך בהכרת הטוב כי "הקב"ה דואג לנו" אני ואפסי עוד קלאסי, יהדות זה לא...
נשלח ב-18/10/2020 15:00
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי
תמניא_אפי כתב:
אין לנו עניין גם באוטונומיה.
אנחנו חיים את החיים שלנו, והקב"ה עוזר וממציא לנו את כל הצטרכותנו.
השם המדעי של ההצטרכות לא רלבנטי בכלל.
חיינו פה הרבה לפני קום המדינה, ונהיה פה גם הרבה אחרי. תקרא לזה איך שאתה רוצה.
בקיצור, אפשר לגנוב ולשדוד בלי טיפת הכרת הטוב והתייחסות לפריירים שדואגים לך, ואין צורך בהכרת הטוב כי "הקב"ה דואג לנו" אני ואפסי עוד קלאסי, יהדות זה לא...
אם למדת את הרש"י הראשון בפרשת בראשית היית לפחות יודע שאלו שמנהלים את המדינה הם הם הגנבים.
ויתן להם ארצות גוים ועמל לאומים יירשו בעבור ישמרו חוקיו ותורותיו ינצרו!
אין למדינה ולתושביה החילונים שום זכות ישיבה בארץ הזאת! חלק נכבד של העם כבר מזמן רואה את עצמו ככובש לא לגיטימי, ובצדק.
כל זכותם הוא שבעל כורחם הם עוזרים ומסייעים ללומדי תורה.
1. אני טוען שאיך שאנחנו נוהגים כיום זה מאוד דומה למה שהצעתי, רק שעכשיו לא מרגישים את שדידת האזרחים כי זה כביכול "רק" שדידת המדינה (שכמובן מנוהלת מכספי האזרחים).
2. אם באמת אתה חושב שטיעונים מהסוג שהבעת מצדיקים התנהלות גסה כל כך, אפשר באותה מידה להצדיק גם את מה שאני הצעתי בהמשך לכך, בשונה מהנחיות הקורונה, שגם אם לפעמים מתנגשים עם צורכי הדת האידיאל צריך להיות כמה שיותר למעט התנגשווית, וככל ש"אפשר לקיים שניהם" כדאי ללכת על זה...
נשלח ב-18/10/2020 15:35
אנחנו לא נוהגים בשום גסות.
אנחנו בסך הכל מעוניינים לשמור על אורח החיים שלנו בלי שיתערבו לנו.
זה שהעיתונות וצדיקים שכמותך עושים מזה רעש לא אמור לעניין אותנו.
השיקולים שלנו לסגירת ת"ת ישיבות ובתי כנסיות הוא מסוג שונה מאשר שאתה מכיר. ה"גסות" כמו שאתה קורא לזה זה לא אחד מהשיקולים.