| נשלח ב-19/10/2020 12:20 |
|
| |
ה"שבועיים" המאיימים מ"שמחת תורה" - עומדים לפוג. איפה עליית התחלואה??
בתוך עמי אנוכי יושבת.
ברוב רובו של בתי הכנסת החסידיים - חגגו את "שמחת תורה" עם כל הכוח עם כל הדבוקה, כמו בשנים עברו. אולי לא 3000 איש בתוך בית המדרש המרכזי של האדמו"ר, אבל 300 איש היו גם היו בכל הבתי מדרשות הפזורים בכל עיירות ארץ הקודש. הילדים היו בהמוניהם. עזרות הנשים היו עמוסות מנשים ונערות מצטופפות ליד חלונות בית המדרש.
כל הסיבות הידועות להדבקה קיימות בשיא, יותר מכל התפילות, החתונות, והימים הנוראים
התאספות מירבית התאספות כל הגילאים תפילות ברעש גדול שירים ברעש מבהיל ריקודים יד ליד דבוקת מעגלים, וקירוב הפנים זה לזה חללים סגורים הצטופפויות נדירות ועמוסות ליד מקומות מוגדרים - הבימה, המעגלים, חלונות עזרת נשים מגעים עצומים, ספר תורה ההולך ומתנשק מיד ליד זיעה נוטפת ומדבקת תרתי משמע מזגן פועל פול-טיים ומעביר אווירים בכל החלל
כל הנ"ל, לפי הכללים שלימדו אותנו המומחים, חייבים להביא כמויות בלתי נדלות של הדבקות, בכל הגילאים. כל הנ"ל התקיים כפשוטו בכל בתי הכנסת החסידיים, ברוב מוחץ של בתי הכנסת הספרדיים, ברוב רגיל של בתי הכנסת הליטאיים, במיעוט בתי הכנסת הלאומיים. כלומר, בקרב 80 אחוז מהחרדים.
והנה, ישנה ירידה אמיתית, בכל הפרמטרים, בכל המושבים של חרדי ארץ הקודש.
אמנם נשארו עוד יומיים שלושה לידיעה וודאית. אבל המגמה ברורה, אנחנו לא מקבלים עדכונים מבתי הכנסת המקומיים על תחלואה גוברת, נבדקת או לא נבדקת.
לא באתי להניח דברים ולהסיק מסקנות, רק כשאלה כנה ואמיתית, היכן היא ההדבקה המאסיבית המובטחת, שכולנו צפינו, כולל אני הקטן [שצפיתי הדבקות גבוהה, ולצד זה הייתי סבור השקפתית והלכתית, שגם בסיכון ההדבקה אין סיבה לבטל את שמחת התורה האורגינלית והיהודית הקדמונית, מכיון שהתמותה ומספריה האמיתיים איננה בגדר 'שכיח היזקא' מבחינה הלכתית], אז מה באמת ההסבר האפימדיולוגי? האם המדע הקיים מפספס משהו? האם חיסון העדר כבר כאן?
נ.ב. ידעתי גם ידעתי, שאין אפס הדבקה, ואני מכיר כמה שנדבקו, ואף שמעתי על אחד שמאושפז ל"ע. אך עיקר שאלתי על ה'כמות' המאסיבית שאיננה ידועה עד כה. איך ייתכן שבחודש אלול היו יותר הדבקות מאשר עכשיו אחרי 'אירועי חג' [ולא הזכרתי את שמחות בית השואבה המקומיות, שכבר חלפו יותר משבועיים מהן].
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2021 03:07 |
|
| |
חובת הבידוד לחוזרים מחו"ל תוארך, הכיתה הירוקה לא תחול על האומיקרוןבדיון
שכינס ראש הממשלה הוחלט כי חובות הבידוד לחוזרים מחו"ל, מחוסנים
ולא-מחוסנים, יוארכו ב-10 ימים. החמרה בתנאי המתווה שמאפשר לימודים רציפים:
יבוטל בכיתה עם שני מאומתים, או כשיש חשד לאומיקרון. בנט נזף: "אין יעדים
לחיסון ילדים". לשכת רה"מ: "ייבחנו הגבלות נוספות"
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2021 01:03 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 20:15 |
|
| |
ירו_שלמי
| איש_חשוב כתב: |  | הירידה המהירה שהיתה בשבועיים האחרונים גרמה לנוסחה לנבא כמעט היעלמות מוחלטת של הקורונה,א בל זה לא עומד לקרות, כי הקצב של הירידה אמור להתייצב, כמעט ברור לי שזה לא ימשיך לרדת במהירות הזו
כל עוד ישאר חולה אחד בארץ, תתחיל ממנו הדבקה חדשה, הקורונה התחילה מאדם אחד ולא משנים..
תיקון, גם אם החולה האחרון בארץ יבריא, כל עוד השמים פתוחים הכל פתוח..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 21/10/2020 19:55:47 |
|
נכון, אבל לא רק זה - במספרים הגדולים מדובר על הכלל, והכלל מושפע מהסגרים וההוראות, אם פחות ואם יותר. כשזה מגיע למספרים הקטנים מדובר כבר ב'תאים' נסתרים, כגון הפגנות בלפור, בתי כנסת עצניקים :), שם לא שומעים כמעט כלום, עד שנדבק אחד שכן נוהג להיבדק, ואז שומעים על אחד, אבל גם הוא נזהר פחות מדביק, ואז עוד אחד נדבק והוא כן מדביק מישהו. אין מה שיעצור את הגלים הקטנטנים האלו כי הם מתחת לרדאר. לכן אותה ירידה דרסטית אמורה להיעצר במספרים הנמוכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 19:55 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | הירידה המהירה שהיתה בשבועיים האחרונים גרמה לנוסחה לנבא כמעט היעלמות מוחלטת של הקורונה,א בל זה לא עומד לקרות, כי הקצב של הירידה אמור להתייצב, כמעט ברור לי שזה לא ימשיך לרדת במהירות הזו |
|
כל עוד ישאר חולה אחד בארץ, תתחיל ממנו הדבקה חדשה, הקורונה התחילה מאדם אחד ולא משנים..
תיקון, גם אם החולה האחרון בארץ יבריא, כל עוד השמים פתוחים הכל פתוח..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 21/10/2020 19:55:47
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 13:56 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | | קבינט הקורונה אמורים להתייעץ עם גדולי המומחים שבכל תחום. הם לא חשבו בעצמם על הבאג הזה, שכל ילד מחונן עולה עליו ברגע? לא בדקו את הנוסחה לפני יישומה? |
|
לפי גל"צ בעיה משפטית מנעה את המשך הסגר למרות החשש של משרד הבריאות
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 13:33 |
|
| |
קבינט הקורונה אמורים להתייעץ עם גדולי המומחים שבכל תחום. הם לא חשבו בעצמם על הבאג הזה, שכל ילד מחונן עולה עליו ברגע? לא בדקו את הנוסחה לפני יישומה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 11:16 |
|
| |
אגב, חוששני שבעוד שבוע יחזרו ערים להיות אדומות. עכ"פ זה יתכן לפי הנוסחה של גמזו.
הנוסחה חוזה את פני העתיד, למשל, אם בעיר מסוימת התחלואה עלתה בשבוע מ-100 ל-150, הנוסחה מחשבת את המצב בעוד שבועיים, דהיינו תוספת של עוד 50 לשבוע, סה"כ 250 (אני בכוונה מפשט, זה באחוזים וזה יוצא יותר). ולכן בזמן של ירידה אם ירדה מ-200 ל-150 אזי הנוסחה תתבסס על ירידה של עוד 100 בשבועיים ותחושב לפי 50 חולים.
הירידה המהירה שהיתה בשבועיים האחרונים גרמה לנוסחה לנבא כמעט היעלמות מוחלטת של הקורונה,א בל זה לא עומד לקרות, כי הקצב של הירידה אמור להתייצב, כמעט ברור לי שזה לא ימשיך לרדת במהירות הזו (כי בכל הדיאגרמות זה נראה קצת כמו התפלגות נורמלית), ולכן אם בעוד שבוע זה יירד מ-150 רק ל-140 אזי הנוסחה תעדכן את התחזית כלפי מלה ותנבא 120 בעוד שבועיים, וזה כבר יכול להיחשב כעיר אדומה.
אני מקוה שאם זה יקרה יבינו שיש לתקן את הנוסחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 10:10 |
|
| |
כמו שציינתי, עליה אין, כי כל הדבקה שהייתה בשמחת תורה תעמוד בצל של הדבקות המטורפות מראש השנה, יום כיפור, בחורי הישיבות שחזרו והדביקו את המשפחה, והמלוניות.
הבאתי פה את העוגה שמראה שהציבור החרדי הם עדיין הנדבקים המרכזיים.
והנדבקים של השבוע האחרון מן הסתם חלקם או רובם נדבקו בשמחת תורה, ויש להם חלק מרכזי בהמשכיות של הנגיף וההדבקות שיהיו כעת בחיידרים ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 09:46 |
|
| |
כבר היה, האם היה עלייה בתחלואה כתוצאה של שמחת תורה? התחושה שלי הוא שלא, האם יש לך מספרים שמוכיחים אחרת? האם הירידה באזורים החרדים היו הרבה פחות מהירידה הכללית בארץ? גם נתון זה יכול להיות אינדיקציה ששמחת תורה השפיע לרעה על התחלואה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 01:00 |
|
| |
| כברהיה כתב: |  | א. אירוע הדבקה המוני לא תמיד מתבטא בתוך שבועיים, ולפעמים הוא מגיע גם אחרי חודש, אם למשל באירוע אחד נדבקו 50, שהדביקו אחרי שבוע 100, שהדביקו אחרי שבוע 500 זה יכול להיות מורגש משמעותי רק אחרי חודש. ב. כשאומרים להיזהר מאירועים המוניים לא אומרים שכל אירוע המוני בוודאות יהפוך למסיבת הדבקה, אלא שאירוע המוני הוא בסיכון גבוה להפוך למסיבת הדבקה שיוצאת משליטה, כשזה תלוי במספר החולים שנכחו באירוע, הצפיפות שהייתה, השהות באוויר פתוח\סגור וכו'.
ג. אצל הליטאים בר"ה הייתה לכאורה הדבקה מסיבית ביותר, בגלל שאז הכי פחות נזהרו, ככל שראו את תוצאות ר"ה, הזהירות חילחלה, וביו"כ נזהרו יותר מר"ה, ובשמחת תורה נזהרו גם יותר מיו"כ, חוץ מזה שזה היה אחרי שנדבקי ר"ה ויו"כ רצו לעשות בדיקות בשביל ללכת למלוניות לחג, וממילא היה גילוי מוגבר שככל הנראה גם לו היה חלק בהורדת התחלואה. בימים האחרונים ככל שרואים את מתי ההדבקה בר"ה רואים עוד יותר זהירות בציבור. ד. לכל אלו שבונים על "חיסון עדר" כביכול של הציבור שבגללו המחלה דועכת. 1. תזכורת. גם בסוף הגל הראשון נטען כך, והוכח שלא היה שום חיסון עדר. 2. חיסון עדר נמדד בסופו של דבר במתים, כל עוד לא יהיה בציבור החרדי תמותה של 5+% של כל האנשים מעל גיל 70, אנחנו עוד לא בחיסון עדר. 3. רוב הערכות כעת ויש גם ראיות, שהחסינות שיש היא מוגבלת בזמן ולא לטווח הרחוק. |
|
תודה על דברים נהירים וברורים. לי כבר נגמר הכוח לכתוב ולהסביר שוב ושוב את המציאות לאנשים שחיים בעולם דמיוני משלהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 18:01 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | א. אירוע הדבקה המוני לא תמיד מתבטא בתוך שבועיים, ולפעמים הוא מגיע גם אחרי חודש, אם למשל באירוע אחד נדבקו 50, שהדביקו אחרי שבוע 100, שהדביקו אחרי שבוע 500 זה יכול להיות מורגש משמעותי רק אחרי חודש.
איפה ה50 האלו? למה שבת בראשית ברוך השם בתי הכנסת מלאים? לשיטתך היה צריך להיות מינימום של הדבקות ושל תסמינים אבל אין כמעט כלום אתה בונה על זה שעוד חודש נשכח מהסיפור כי תמשיכו לבלבל את השכל בסיפורים אחרים חדשים?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 17:44 |
|
| |
אגב, יש עליה קטנה הבוקר (באחוזים. מספרים לא מעניינים אותי. רק אחוזי המאומתים) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 17:40 |
|
| |
| כברהיה כתב: |  | א. אירוע הדבקה המוני לא תמיד מתבטא בתוך שבועיים, ולפעמים הוא מגיע גם אחרי חודש, אם למשל באירוע אחד נדבקו 50, שהדביקו אחרי שבוע 100, שהדביקו אחרי שבוע 500 זה יכול להיות מורגש משמעותי רק אחרי חודש. |
|
איפה ה50 האלו? למה שבת בראשית ברוך השם בתי הכנסת מלאים? לשיטתך היה צריך להיות מינימום של הדבקות ושל תסמינים אבל אין כמעט כלום אתה בונה על זה שעוד חודש נשכח מהסיפור כי תמשיכו לבלבל את השכל בסיפורים אחרים חדשים?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 17:36 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | וזה היה נכון עובדתית ב"ה. כזכור, לא נולדה שום הדבקה בשבועיים אחרי ל"ג בעומר במאה שערים. במגזרי הרוקדים, תולדות אהרן כפי שבלט, לא היה שום מת מאז.
פשוט התחיל גל חדש 3-4 שבועות אחרי ל"ג בעומר. משכונות רחביה הגיעה הרעה החולה השנייה.
הגיוני שאת ההתפרצות הגדולה תראה שם רק 3-4 שבועות אחרי. כי רק אז מתחילים לראות את המאושפזים. על סתם מאומתים או חולים קל, אין מידע. כי הם לא הולכים להיבדק. |
|
כל זה ב"קורונה שלך" בקורונה שכאן על כדור הארץ, אחרי 5 ימים מופיעים תסמינים, ואחרי שבועיים מחלימים או מאושפזים קשה אין המונים עם תסמינים, מספר ההדבקות כל כך נמוך אני חייב לומר, חגי ראש השנה יום כיפורים סוכות ושמחת תורה, בהם רוב הקהילות התפללו יחד והתערבבו היטב, מתנפצים לכם בפרצוף כפשוטו, כן אני רואה שאתם לא מתייאשים, עדיין מייחלים ל3-4 שבועות אחרי, אבל בטח כבר מריחים ששום דבר לא יקרה... הריני מנחם אתכם בתוך שאר אבילי וכו' שתדעו עוד הרבה צער מסוג זה, שעם ישראל אינו מת בהמוניו במגפות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 16:52 |
|
| |
א. אירוע הדבקה המוני לא תמיד מתבטא בתוך שבועיים, ולפעמים הוא מגיע גם אחרי חודש, אם למשל באירוע אחד נדבקו 50, שהדביקו אחרי שבוע 100, שהדביקו אחרי שבוע 500 זה יכול להיות מורגש משמעותי רק אחרי חודש. ב. כשאומרים להיזהר מאירועים המוניים לא אומרים שכל אירוע המוני בוודאות יהפוך למסיבת הדבקה, אלא שאירוע המוני הוא בסיכון גבוה להפוך למסיבת הדבקה שיוצאת משליטה, כשזה תלוי במספר החולים שנכחו באירוע, הצפיפות שהייתה, השהות באוויר פתוח\סגור וכו'.
ג. אצל הליטאים בר"ה הייתה לכאורה הדבקה מסיבית ביותר, בגלל שאז הכי פחות נזהרו, ככל שראו את תוצאות ר"ה, הזהירות חילחלה, וביו"כ נזהרו יותר מר"ה, ובשמחת תורה נזהרו גם יותר מיו"כ, חוץ מזה שזה היה אחרי שנדבקי ר"ה ויו"כ רצו לעשות בדיקות בשביל ללכת למלוניות לחג, וממילא היה גילוי מוגבר שככל הנראה גם לו היה חלק בהורדת התחלואה. בימים האחרונים ככל שרואים את מתי ההדבקה בר"ה רואים עוד יותר זהירות בציבור. ד. לכל אלו שבונים על "חיסון עדר" כביכול של הציבור שבגללו המחלה דועכת. 1. תזכורת. גם בסוף הגל הראשון נטען כך, והוכח שלא היה שום חיסון עדר. 2. חיסון עדר נמדד בסופו של דבר במתים, כל עוד לא יהיה בציבור החרדי תמותה של 5+% של כל האנשים מעל גיל 70, אנחנו עוד לא בחיסון עדר. 3. רוב הערכות כעת ויש גם ראיות, שהחסינות שיש היא מוגבלת בזמן ולא לטווח הרחוק.
 |
|
|
|
|
|