בית פורומים בחדרי חרדים

מה הסיבה לעליה הדרסטית בהסתה נגד בתי החולים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/10/2020 17:15 לינק ישיר 

השערה שלי:
נסיון להסיט את אש הביקורת הנוקבת מעורכי האירועים ההמוניים טישים חתונות ותפילות המוניות במקום סגורים, ע"י האשמת אנשי החסד המופלאים בבתי החולים.
והיינו טעמא ד5g,
והיינו טעמא דחיסונים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2020 01:21 לינק ישיר 

בספר משלי פרק כ"ו יש שני פסוקים הפוכים: 

אַל תַּעַן כְּסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ, פֶּן תִּשְׁוֶה לּוֹ גַם אָתָּה.
ה עֲנֵה כְסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ, פֶּן יִהְיֶה חָכָם בְּעֵינָיו.

המפרשים כבר דנים איזה פסוק אומרים באיזה הקשר ואין כאן המקום, למרות הרלוונטיות.

בנושא שלנו, חשוב להזכיר שני פסוקים אחרים, באותו הפרק, מעט אחרי הפסוקים הקודמים:

כְּמִתְלַהְלֵהַּ, הַיֹּרֶה זִקִּים חִצִּים וָמָוֶת -
כֵּן אִישׁ רִמָּה אֶת רֵעֵהוּ, וְאָמַר 'הֲ‍לֹא מְשַׂחֵק אָנִי'!

יש תאוות הניצוח, לכולנו. אפשר גם ללמד זכות על מכחישי סכנות הקורונה משום שלפי טעותם שאין בה סכנה, הם זועקים בצדק שאסור לשנות מאומה ולהתפלל בחוץ כשאפשר להתפלל בפנים - אם אכן אין שום סכנה.
אבל למרות כל זאת, ניכר על חלק מהמתווכחים שמבחינתם זה שעשוע ותחרות. הם נהנים להראות כיצד מול כל הוכחה הם מוצאים דרך חדשה להסביר באופן מפולפל ועקום במיוחד שהיא לא רלוונטית. איך גם כשהתמונה משתנה עד שהטענות של שבוע שעבר הופכות להיות מגוחכות ("אין תמותה עודפת"), הם ימצאו ניסוח חדש ואשם אחר ויתלו בו את האשם ("הרופאים הרגו אותם") אבל לא יודו בטעותם.

זה נשמע להם משחק, אבל זו סכנת נפשות משום שהם שיכנעו וממשיכים לשכנע אנשים שלא להיזהר, כולל כאלו המצויים בקבוצת סיכון או כאלו שפוגשים בהם ועלולים לגרום להם לחולי קשה או למוות רחמנא ליצלן. וזאת כשהזהירות היא בדרך כלל מאמץ קטן להחמיר, דבר שאפשר לעשות גם מחמת הספק, ולא באמת יש ספק. (מכיר את ההבלים של "אין חצי קורונה", לשיטתם שאין דבר כזה "ספק פיקוח נפש" וכל עוד שזה לא וודאי, זה מותר בוודאי, זה ממש הפלא ופלא).  

ומה יתרון לבעל הלשון? אמנם כל דרך איש ישר בעיניו, אבל זו לא סיבה להתנצח עד אין סוף, ואין סוף משום שהם כבר סגרו את הדרך בפני כל הוכחה אפשרית. עכשיו כללי הזהירות הם אלו שאשמים במוות הטראגי שבחלק מהמקרים היה אפשר למנוע. עד כזו עקמימות הגענו. 

לכן הפסוקים הרלוונטיים הם השניים האחרים, הם "רק" מתווכחים, אבל סכנתם גדולה בהרבה ממי שלא נזהר. ההוא ספק נדבק ספק לא נדבק, אם נדבק, אולי לא ידביק. אפשר לקוות ששרשרת התחלואה שהוא חלק ממנו לא תפגע בסוף במישהו שיקח את זה קשה. הסכנה של אלו שעמלים קשה לעקם את השכל של כולם, גרועה בהרבה. הנגיף שהם מפיצים הוא ויראלי, לא רק עיקום השכל ודמיונות קונספירטיביים, אלא גם גרימת נזק של ממש לאלו שהשתכנעו מהם ובגללם לא נזהרו. הסיכוי שהם יגרמו נזק כזה הוא הרבה יותר גדול.

אני מעריך את הניקים שמשיבים להם שוב ושוב. לא משנה מה המניעים שלהם, אולי גם תאוות הניצוח... אבל אסור לתת להבלים ולזלזול שלהם להישאר בלי תשובה, כי זה עלול להזיק ממש עד כדי גרימת מוות השם ישמור ויציל.  

כְּמִתְלַהְלֵהַּ הַיֹּרֶה זִקִּים חִצִּים וָמָוֶת. כֵּן אִישׁ רִמָּה אֶת רֵעֵהוּ וְאָמַר הֲ‍לֹא מְשַׂחֵק אָנִי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2020 01:13 לינק ישיר 

מושגים כתב:

השערה שלי:
נסיון להסיט את אש הביקורת הנוקבת מעורכי האירועים ההמוניים טישים חתונות ותפילות המוניות במקום סגורים, ע"י האשמת אנשי החסד המופלאים בבתי החולים.
והיינו טעמא ד5g,
והיינו טעמא דחיסונים.

גם בשגרה אין לבית חולים להתייחס לכל חולה כמו בן יחיד, לכן יש בני משפחה שנמצאים ליד החולה לעזור לו בדברים פשוטים יחסית

בקורונה זה לא שייך. בדרך כלל זה מחלקות סגורות, לחולים יש טענות צודקות אבל גם הצוות הרפואי לא יכול לעזור בכל דבר קטן בטח עם החליפות מיגון שנורא חם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 23:10 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:

לומדמכלאדם כתב:
זמן רב תהיתי מתי התיאוריה תנוסח מחדש באופן שלא ניתן להפרכה. 
היא השתכללה כל הזמן, התחילה ב"לא מתים מזה", המשיכה ב"מתים, אבל מסכות לא עוזרות", היו הרבה תחנות בדרך ואחת האחרונות הייתה "מתים, בגלל הרופאים". 

לכל מי שהאמין שיש סיכוי אי פעם שוויכוח ישכנע את דעתו של מי שהחליט מראש על התוצאה, יש באופן אירוני הזדמנות לחזור בו. כעת זו סופית תיאוריה שלא ניתן להפריך. חלילה וחס ימותו אלפים, ולא תיבטל אות אחת מהתיאוריה.

לחיים, אידן! 
יפה אמרת
הייתי רוצה לשאול את חברי כת מכחישי הקורונה, אם אכן בתי החולים רוצחים נפשות, הרי עליכם לעשות כל מאמץ לבל תגיעו לשם. מסקנה - עטו מסכה, אל תתקהלו ואל תפירו את ההנחיות! 

ציטטת משהו ותוך רגע אתה כותב משהו מנוגד לציטוט...
אין סיכוי לשכנע את מכחישי הקורונה. וגם את הנורמלים אין סיכוי לשכנע להכחיש קורונה.
אנו רצים והם רצים, אנו רצים להחיות נפש כל חי. והם רצים לבאר שחת.
אנשי דמים ומרמה...
יתמו חטאים ולא חוטאים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 23:00 לינק ישיר 

לומדמכלאדם כתב:
היא השתכללה כל הזמן, התחילה ב"לא מתים מזה", המשיכה ב"מתים, אבל מסכות לא עוזרות", היו הרבה תחנות בדרך ואחת האחרונות הייתה "מתים, בגלל הרופאים". 

לכל מי שהאמין שיש סיכוי אי פעם שוויכוח ישכנע את דעתו של מי שהחליט מראש על התוצאה, יש באופן אירוני הזדמנות לחזור בו. כעת זו סופית תיאוריה שלא ניתן להפריך. חלילה וחס ימותו אלפים, ולא תיבטל אות אחת מהתיאוריה.

לחיים, אידן! 
יפה אמרת
הייתי רוצה לשאול את חברי כת מכחישי הקורונה, אם אכן בתי החולים רוצחים נפשות, הרי עליכם לעשות כל מאמץ לבל תגיעו לשם. מסקנה - עטו מסכה, אל תתקהלו ואל תפירו את ההנחיות! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 22:17 לינק ישיר 

לא מכיר אף אחד כזה, וקרוביי היו לצערי הרבה בבתי חולים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 22:13 לינק ישיר 
אולי במקום לקטר תפעיל את המוח החרדתי שלך

[quote]

השערה שלי:
והיינו טעמא ד5g,
והיינו טעמא דחיסונים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

[/quote..]

הסיבה הפשוטה להתקפה הינה:  כיון שיש ציבור גדול שעד היום לא ידע מה זה בית חולים ולצערנו לאחרונה נחשף לבתי החולים וגילה את האמת שהיתה ידועה כבר מזמן להרבה מאלו שהם או א' מבן משפחתם שהה בית חולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 22:02 לינק ישיר 

קיבלתי בפרטי מאחד החברים, (אני לא יודע למה לא העלה את זה בעצמו)

למה תוקפים את בתי החולים?
גועל נפש!
אחת מבנותי עובדת כאחות. עבודה קשה, משמרות, גם במחלקת קורונה. להסתובב שעות עם מסיכה ובמחלקה פנימה גם בביגוד מיגון.
כל הכבוד למתנדבים, אבל הם לא יכולים להחליף, צוות מקצועי.
ול'מחנה החרדי' ייאמר, יפה שתיקתך מדיבורך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 20:03 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

ידוע שיש אנשי רפואה לא מעטים שסוברים שהפאניקה והבהלה מהקורונה מביאה הרבה יותר נזק מתועלת.

אני אישית הייתי עד ראייה לאמבולנס שהוזמן לקחת חולה קורונה לבית חולים. איזה רבע שעה לקח לפרמדיקים ללבוש את כל חליפות החלל שהם מלבישים עד שהם בכלל ניגשים לחולה.
החולה ההוא כבר איננו בין החיים.
אינני מאשים את הפרמדיקים כי אלו הן ההוראות שקיבלו, אבל אין ספק שמן הזהירות שלא תרבה ליזהר, ואלו הן התוצאות הטבעיות של ההפחדה והבהלה שזורעים בציבור.

אני יכול לדמיין לעצמי איזה טרטור זה לאחות או לרופא להתלבש עם כל השמונה בגדים האלו, וללא ספק שזה גורם התרשלות בהתייחסות לחולי קורונה, וזלזול במהירות ובאיכות הטיפול.

עוד תופעת לוואי של הקורונה הגובה לא מעט נפשות

דווקא אנשי רפואה מעצם המקצוע שלהם חשופים יותר לאנשים מקבוצות סיכון אז לי נראה הגיוני שמקפידים יותר מהרגיל.
אם מחר הוא יוזעק לסייע לחולה סכרת או אדם שקיבל התקף לב הוא יכול בלי כוונה לחרוץ את גזר דינו..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 19:32 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
כן

דעתי ברור שאם לא היו שום צעדי זהירות, התוצאות הסופיות היו שונות לטובה.

זכותי לחשוב ככה, וזכותכם להתווכח אתי.

השימוש בלעג במקום טיעונים אמיתיים, נותן לי להבין עם מי יש לי עסק, וכמה האמת מעניינת אותכם.

"ככל שחברה מתרחקת מהאמת, היא שונאת יותר את אלו שמביעים אותה"

ג'ור'ג אורוול

נשלח מהאנדרואיד שלי

אשמח שתענה לי על השאלות הבאות:
1. ארה"ב בגל הראשון לא נקטה כמעט שום אמצעי זהירות, האם היו פחות מתים?

2. בשבדיה, המודל של מדינה שלא "לקתה בהיסטריה" כביכול (למרות שגם שם אסורים התקהלויות וכיו"ב...) נפטרו בה בינתיים פי 4 מאשר ישראל, אז אם תטען שהחיים ממשיכים בכל מקרה ו"לא נורא אם כמה זקנים ימותו" יהיה אפשר לדון ולהתווכח, אבל לטעון שהזהירות גורמת למוות?
אתה בטוח שיש לך על מה להתבסס?

כבר עניתי עשרות פעמים מאז לפני חג הפסח כבר, ואין לי כוח לחזור עליהם השכם והערב.

בדוק בהודעות שלי ותרווה נחת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 19:29 לינק ישיר 

לחיים, אידן! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 19:28 לינק ישיר 
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
כן

השימוש בלעג במקום טיעונים אמיתיים, נותן לי להבין עם מי יש לי עסק, וכמה האמת מעניינת אותכם.

ג'ור'ג אורוול

נשלח מהאנדרואיד שלי

אשמח שתענה לי על השאלות הבאות:
1. ארה"ב בגל הראשון לא נקטה כמעט שום אמצעי זהירות, האם היו פחות מתים?

2. בשבדיה, המודל של מדינה שלא "לקתה בהיסטריה" כביכול (למרות שגם שם אסורים התקהלויות וכיו"ב...) נפטרו בה בינתיים פי 4 מאשר ישראל, אז אם תטען שהחיים ממשיכים בכל מקרה ו"לא נורא אם כמה זקנים ימותו" יהיה אפשר לדון ולהתווכח, אבל לטעון שהזהירות גורמת למוות?
אתה בטוח שיש לך על מה להתבסס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 19:17 לינק ישיר 

כן

ג'ור'ג אורוול

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 19:07 לינק ישיר 
מצדרביעי

hhaavv כתב:
אני אישית הייתי עד ראייה לאמבולנס שהוזמן לקחת חולה קורונה לבית חולים. איזה רבע שעה לקח לפרמדיקים ללבוש את כל חליפות החלל שהם מלבישים עד שהם בכלל ניגשים לחולה.
אינני מאשים את הפרמדיקים כי אלו הן ההוראות שקיבלו, אבל אין ספק שמן הזהירות שלא תרבה ליזהר, ואלו הן התוצאות הטבעיות של ההפחדה והבהלה שזורעים בציבור.

אתה מודה שהחולה מת (מציפורן חודרנית) ולדעתך הצוות הגזים שנזהר כדי שלא להידבק ממנו. ברור, שימותו גם הם, למה לא? כולה למות, למה מי מת? בסוף כולם מתים מציפורן חודרנית וחמישים שנה לפה חמישים שנה לשם כבר ממש לא משנה.

הקטע שמר תמניא גם הודה באשכול לפני כמה ימים שבתחילת הגל הראשון הוא גם חשש מאוד עד ש"למד", מעניין מה השתנה?
האם בגל הראשון הוא חשב שזה גורם למשהו חמור יותר ממוות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 18:49 לינק ישיר 
hhaavv

תמניא_אפי כתב:

אתה מודה שהחולה מת (מציפורן חודרנית) ולדעתך הצוות הגזים שנזהר כדי שלא להידבק ממנו. ברור, שימותו גם הם, למה לא? כולה למות, למה מי מת? בסוף כולם מתים מציפורן חודרנית וחמישים שנה לפה חמישים שנה לשם כבר ממש לא משנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 18:40 לינק ישיר 

בעצם אין הסתה נגד בתי חולים.

זה התחיל בעיקר (אצלי לפחות) מקריאה לחולים עם בעיות נשימה, לשקול היטב אם ללכת לשם, כשיש סיכונים גדולים של זיהומים (לא הסתה נגד ביה"ח) וכשאפשר לטפל בבית עד לשלב מסוים, וכשהיועצים עצמם ממליצים לעשות כך.
וזה עוד הרבה לפני שחסדי עמרם נחשפו..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה הסיבה לעליה הדרסטית בהסתה נגד בתי החולים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext