|
|
| נשלח ב-22/10/2020 22:17 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2020 23:00 |
|
| |
| לומדמכלאדם כתב: |  | זמן רב תהיתי מתי התיאוריה תנוסח מחדש באופן שלא ניתן להפרכה. היא השתכללה כל הזמן, התחילה ב"לא מתים מזה", המשיכה ב"מתים, אבל מסכות לא עוזרות", היו הרבה תחנות בדרך ואחת האחרונות הייתה "מתים, בגלל הרופאים".
לכל מי שהאמין שיש סיכוי אי פעם שוויכוח ישכנע את דעתו של מי שהחליט מראש על התוצאה, יש באופן אירוני הזדמנות לחזור בו. כעת זו סופית תיאוריה שלא ניתן להפריך. חלילה וחס ימותו אלפים, ולא תיבטל אות אחת מהתיאוריה.
לחיים, אידן! |
| יפה אמרת הייתי רוצה לשאול את חברי כת מכחישי הקורונה, אם אכן בתי החולים רוצחים נפשות, הרי עליכם לעשות כל מאמץ לבל תגיעו לשם. מסקנה - עטו מסכה, אל תתקהלו ואל תפירו את ההנחיות!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2020 23:10 |
|
| |
| שחור_כתום כתב: |  |
| לומדמכלאדם כתב: |  | זמן רב תהיתי מתי התיאוריה תנוסח מחדש באופן שלא ניתן להפרכה. היא השתכללה כל הזמן, התחילה ב"לא מתים מזה", המשיכה ב"מתים, אבל מסכות לא עוזרות", היו הרבה תחנות בדרך ואחת האחרונות הייתה "מתים, בגלל הרופאים".
לכל מי שהאמין שיש סיכוי אי פעם שוויכוח ישכנע את דעתו של מי שהחליט מראש על התוצאה, יש באופן אירוני הזדמנות לחזור בו. כעת זו סופית תיאוריה שלא ניתן להפריך. חלילה וחס ימותו אלפים, ולא תיבטל אות אחת מהתיאוריה.
לחיים, אידן! |
| יפה אמרת הייתי רוצה לשאול את חברי כת מכחישי הקורונה, אם אכן בתי החולים רוצחים נפשות, הרי עליכם לעשות כל מאמץ לבל תגיעו לשם. מסקנה - עטו מסכה, אל תתקהלו ואל תפירו את ההנחיות! |
|
ציטטת משהו ותוך רגע אתה כותב משהו מנוגד לציטוט... אין סיכוי לשכנע את מכחישי הקורונה. וגם את הנורמלים אין סיכוי לשכנע להכחיש קורונה. אנו רצים והם רצים, אנו רצים להחיות נפש כל חי. והם רצים לבאר שחת. אנשי דמים ומרמה... יתמו חטאים ולא חוטאים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2020 01:13 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | מה הסיבה לעליה הדרסטית בהסתה נגד בתי החולים?
השערה שלי: נסיון להסיט את אש הביקורת הנוקבת מעורכי האירועים ההמוניים טישים חתונות ותפילות המוניות במקום סגורים, ע"י האשמת אנשי החסד המופלאים בבתי החולים. והיינו טעמא ד5g, והיינו טעמא דחיסונים.
|
|
גם בשגרה אין לבית חולים להתייחס לכל חולה כמו בן יחיד, לכן יש בני משפחה שנמצאים ליד החולה לעזור לו בדברים פשוטים יחסית בקורונה זה לא שייך. בדרך כלל זה מחלקות סגורות, לחולים יש טענות צודקות אבל גם הצוות הרפואי לא יכול לעזור בכל דבר קטן בטח עם החליפות מיגון שנורא חם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2020 01:21 |
|
| |
בספר משלי פרק כ"ו יש שני פסוקים הפוכים:
אַל תַּעַן כְּסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ, פֶּן תִּשְׁוֶה לּוֹ גַם אָתָּה.ה עֲנֵה כְסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ, פֶּן יִהְיֶה חָכָם בְּעֵינָיו.
המפרשים כבר דנים איזה פסוק אומרים באיזה הקשר ואין כאן המקום, למרות הרלוונטיות.
בנושא שלנו, חשוב להזכיר שני פסוקים אחרים, באותו הפרק, מעט אחרי הפסוקים הקודמים:
כְּמִתְלַהְלֵהַּ, הַיֹּרֶה זִקִּים חִצִּים וָמָוֶת -כֵּן אִישׁ רִמָּה אֶת רֵעֵהוּ, וְאָמַר 'הֲלֹא מְשַׂחֵק אָנִי'!
יש תאוות הניצוח, לכולנו. אפשר גם ללמד זכות על מכחישי סכנות הקורונה משום שלפי טעותם שאין בה סכנה, הם זועקים בצדק שאסור לשנות מאומה ולהתפלל בחוץ כשאפשר להתפלל בפנים - אם אכן אין שום סכנה. אבל למרות כל זאת, ניכר על חלק מהמתווכחים שמבחינתם זה שעשוע ותחרות. הם נהנים להראות כיצד מול כל הוכחה הם מוצאים דרך חדשה להסביר באופן מפולפל ועקום במיוחד שהיא לא רלוונטית. איך גם כשהתמונה משתנה עד שהטענות של שבוע שעבר הופכות להיות מגוחכות ("אין תמותה עודפת"), הם ימצאו ניסוח חדש ואשם אחר ויתלו בו את האשם ("הרופאים הרגו אותם") אבל לא יודו בטעותם.
זה נשמע להם משחק, אבל זו סכנת נפשות משום שהם שיכנעו וממשיכים לשכנע אנשים שלא להיזהר, כולל כאלו המצויים בקבוצת סיכון או כאלו שפוגשים בהם ועלולים לגרום להם לחולי קשה או למוות רחמנא ליצלן. וזאת כשהזהירות היא בדרך כלל מאמץ קטן להחמיר, דבר שאפשר לעשות גם מחמת הספק, ולא באמת יש ספק. (מכיר את ההבלים של "אין חצי קורונה", לשיטתם שאין דבר כזה "ספק פיקוח נפש" וכל עוד שזה לא וודאי, זה מותר בוודאי, זה ממש הפלא ופלא).
ומה יתרון לבעל הלשון? אמנם כל דרך איש ישר בעיניו, אבל זו לא סיבה להתנצח עד אין סוף, ואין סוף משום שהם כבר סגרו את הדרך בפני כל הוכחה אפשרית. עכשיו כללי הזהירות הם אלו שאשמים במוות הטראגי שבחלק מהמקרים היה אפשר למנוע. עד כזו עקמימות הגענו.
לכן הפסוקים הרלוונטיים הם השניים האחרים, הם "רק" מתווכחים, אבל סכנתם גדולה בהרבה ממי שלא נזהר. ההוא ספק נדבק ספק לא נדבק, אם נדבק, אולי לא ידביק. אפשר לקוות ששרשרת התחלואה שהוא חלק ממנו לא תפגע בסוף במישהו שיקח את זה קשה. הסכנה של אלו שעמלים קשה לעקם את השכל של כולם, גרועה בהרבה. הנגיף שהם מפיצים הוא ויראלי, לא רק עיקום השכל ודמיונות קונספירטיביים, אלא גם גרימת נזק של ממש לאלו שהשתכנעו מהם ובגללם לא נזהרו. הסיכוי שהם יגרמו נזק כזה הוא הרבה יותר גדול.
אני מעריך את הניקים שמשיבים להם שוב ושוב. לא משנה מה המניעים שלהם, אולי גם תאוות הניצוח... אבל אסור לתת להבלים ולזלזול שלהם להישאר בלי תשובה, כי זה עלול להזיק ממש עד כדי גרימת מוות השם ישמור ויציל.
כְּמִתְלַהְלֵהַּ הַיֹּרֶה זִקִּים חִצִּים וָמָוֶת. כֵּן אִישׁ רִמָּה אֶת רֵעֵהוּ וְאָמַר הֲלֹא מְשַׂחֵק אָנִי...
 |
|
|
|
|
|