| נשלח ב-23/10/2020 00:27 |
|
| |
זאת לדעתי הסיבה שהציבור כל כך התעניין בסיפור של סדיגורה
סלחו לי, חזרתי אחרי הרבה זמן.
בכל תקופת הסיפור הזה של סדיגורה לא הייתי כאן.
כתבו על זה כמה וכמה אשכולות, ואני שמח לראות שעדיין הנושא הזה בדיונים בימים אלה.
למה? כי רציתי לכתוב את המבט שלי, שאינו עוסק בפרטי הסיפור של מי היה ראוי לירש, אלא בהיבט אחר לגמרי.
של למה הציבור החרדי כולו - כך הרושם - לפחות באינטרנט - סער, ועודנו סוער כל כך, סביב הנושא הזה?
חסידות סדיגורה היא חסידות חשובה, כששמעתי שזה מגיע מרוז'ין מיד הייתה לי הערכה כלפיה, בלי שאני מכיר אישית. אבל זאת חסידות לא כך כך גדולה כידוע, זה ממש לא סדר גודל של גור ובעלז וויז'ניץ, הלא כן?...
איך זה - שלכאורה פוליטיקה פנימית של קהילה - הפכה כך לנחלת הכלל, כאשר כל אחד - גם מקהילות ועדות אחרות - מרגיש צורך להביע בה דעה?
ראיתי מישהו שתמה על זה באיזה שהוא אשכול, אבל לא נראה לי שעסקו בזה ברצינות.
ובכן אני חושב שאני יודע מה התשובה.
התשובה היא הרבנית, או "הרעבצין" כמו שנוהגים לומר.
זהו מה שנתפס כ"פמיניזם חסידי".
אינני מכיר את ההיסטוריה של החסידות, אז תרשו לי לשאול אתכם: האם אי פעם נשמע כדבר הזה שהרבנית תערער - ועוד בפומבי - על הוראתו המפורשת של האדמו"ר בקשר לזהות יורשו? האם הייתה פעם אפילו הווה אמינא שכזאת? אני לא חושב.
האומץ שלה לעשות כדבר הזה לדעתי - הוא פרי רוח התקופה. וזה מגיע גם עם הערך האופייני להלכי רוח אלו - ערך השוויון. וכי למה שבן אחד יהיה המנהיג והאחרים יקנאו בו? ועוד הצעיר? מה יש כאן, כאלה שהם יותר וכאלה שהם פחות? כולם שווים! שכולם יהיו אדמור"ים! ושלום על ישראל!
זאת בשונה מהתפיסה המסורתית של היררכיה, של "ורועה אחד יהיה לכולם". התפיסה שערך ה"התאמה" בתכונות קודם לערך ה"בכורה" או לערך ה"שוויון".
האם היא בפועל צודקת במהלכיה?... ממה שנראה לי כצופה מן החוץ?... אני די מתחבט, ומהסיבה הפשוטה: אם לא היו בית הדין פוסקים לטובתה, וביחוד שאחד מהם הוא הרב אשר וייס שאני מאוד מעריך - הרי שאז הייתי שופט את המניעים רק כאלו שמניתי למעלה, והייתי בטוח שמדובר פה במהפכה פמיניסטית ותו לא, אבל כיון שהם כן פסקו לטובתה - אני אומר - אולי יש כאן דברים שאני לא יודע...
כך או כך, אני סבור שהדברים שכתבתי למעלה הם מה שתפסו את התודעה של הציבור הרחב - המעורבות של הרבנית. בין אם זה מצד אלה ששמחו בזה כהתפתחות גדולה, בין אם זה מצד אלה שראו בזה כהתפוררות גדולה...
מה דעתכם?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2020 01:00 |
|
| |
| אבאבאווער כתב: |  | אבל מה שנראה לי פשוט שהאדמו״ר זצ״ל מסדיגורא לא היה טיפש ולא רשע והוא עשה את מה שעשה בצלילות דעת גמורה ו.
על זה הוויכוח |
|
אתה חושב שהוא היה טיפש, רשע, או שניהם יחד והאם חשבת כך גם בחיי חיותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 21:38 |
|
| |
אבאבאווער
| sasa2 כתב: |  | | אבל מה שנראה לי פשוט שהאדמו״ר זצ״ל מסדיגורא לא היה טיפש ולא רשע והוא עשה את מה שעשה בצלילות דעת גמורה ו. |
|
על זה הוויכוח
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 21:36 |
|
| |
| ברוקלינאי כתב: |  | אף אחד עוד לא הסביר לי את מה ששאלתי:
האם פסק ונימוקי הבית דין פתוחים לציבור? הם מעניינים אותי מאוד.
או שמא יש פה איזה סוג של "דלתיים סגורות", נימוקים חסויים...
סלחו לי על הבורות, אבל מעולם לא הייתי בבית דין, ואינני יודע איך הנהלים עובדים. |
|
על איזה פסק דין אתה מדבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 18:05 |
|
| |
אף אחד עוד לא הסביר לי את מה ששאלתי:
האם פסק ונימוקי הבית דין פתוחים לציבור? הם מעניינים אותי מאוד.
או שמא יש פה איזה סוג של "דלתיים סגורות", נימוקים חסויים...
סלחו לי על הבורות, אבל מעולם לא הייתי בבית דין, ואינני יודע איך הנהלים עובדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2020 15:59 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | | זה לא באמת מעניין את הציבור לא שמעתי חוץ בפורום לא במקומות חסידיים ובטח לא בליטאיים שזה היה כזה נושא |
|
גם אני לא שמעתי שמדברים על זה, אפילו לא במקומות חסידיים. זה לא באמת מעניין את הציבור הרחב.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2020 15:26 |
|
| |
הסיבה היחידה היא שמדובר אמנם בחסידות מאוד קטנה אבל גם מאוד עשירה. לכן הם הוציאו הרבה כסף בשיחוד עיתונאים ויחצנים, כל אחד לפי האינטרס שלו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2020 15:25 |
|
| |
| sasa2 כתבה: |  | המכון, זה ממש נכון, לקחתי את צד האדמו"ר, והסיבה לכך פשוטה, אני נמצאת בעולם החסידי תקופה לא ארוכה ויתכן שאני תמימה, אבל מה שנראה לי פשוט שהאדמו"ר זצ"ל מסדיגורא לא היה טיפש ולא רשע והוא עשה את מה שעשה בצלילות דעת גמורה כפי שזה משתקף בכל המהלכים המחושבים היטב שהוא נקט, ואם הוא בחר בבן מסויים למרות שאני בטוחה שככל אב הוא אהב את בניו כנראה שהיתה לו סיבה טובה לכך, דווקא אחרי פטירתו אני מבינה אותו יותר ויותר, התנהגות הגדול מבחילה בלשון המעטה, ואינני מבינה מי יכול להיות חסיד שלו, כך חושב גם בעלי שהוא אדם מיושב ומחושב למדי, אף שאיננו שייכים לחסידות זו אבל האווירה אצלינו היא לכבד כל אדמו"ר גם כשאינו שייך למחנינו, ודווקא לי שאינני שייכת למחלוקת זו משום צד שהוא מותר להביע את הרגשתי בפרשה זו. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2020 15:08 |
|
| |
המכון, זה ממש נכון, לקחתי את צד האדמו״ר, והסיבה לכך פשוטה, אני נמצאת בעולם החסידי תקופה לא ארוכה ויתכן שאני תמימה, אבל מה שנראה לי פשוט שהאדמו״ר זצ״ל מסדיגורא לא היה טיפש ולא רשע והוא עשה את מה שעשה בצלילות דעת גמורה כפי שזה משתקף בכל המהלכים המחושבים היטב שהוא נקט, ואם הוא בחר בבן מסויים למרות שאני בטוחה שככל אב הוא אהב את בניו כנראה שהיתה לו סיבה טובה לכך, דווקא אחרי פטירתו אני מבינה אותו יותר ויותר, התנהגות הגדול מבחילה בלשון המעטה, ואינני מבינה מי יכול להיות חסיד שלו, כך חושב גם בעלי שהוא אדם מיושב ומחושב למדי, אף שאיננו שייכים לחסידות זו אבל האווירה אצלינו היא לכבד כל אדמו״ר גם כשאינו שייך למחנינו, ודווקא לי שאינני שייכת למחלוקת זו משום צד שהוא מותר להביע את הרגשתי בפרשה זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2020 14:11 |
|
| |
| ברוקלינאי כתב: |  | גרשום, אני רק משתדל לנתח כפי הבנתי, אין לי תעודה של פסיכולוג.
מוקי, לא הבנת אותי. לא אמרתי שכל מי שנהנה נהנה מההרס, ה"עם" אוהב אקשן, זה נכון, אפילו אני. אני מדבר על אלה שנהנים מזה ש"לא הלך לו כפי שתכנן" לאבא, כפי שהגדיר זאת המכון.
ודו"ק. |
|
זה חלק מהאקשן והצהוב, אם היה הולך לו זה לא היה מעניין
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2020 14:05 |
|
| |
זה לא באמת מעניין את הציבור לא שמעתי חוץ בפורום לא במקומות חסידיים ובטח לא בליטאיים שזה היה כזה נושא
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2020 12:47 |
|
| |
גרשום, אני רק משתדל לנתח כפי הבנתי, אין לי תעודה של פסיכולוג.
מוקי, לא הבנת אותי. לא אמרתי שכל מי שנהנה נהנה מההרס, ה"עם" אוהב אקשן, זה נכון, אפילו אני. אני מדבר על אלה שנהנים מזה ש"לא הלך לו כפי שתכנן" לאבא, כפי שהגדיר זאת המכון.
ודו"ק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2020 08:58 |
|
| |
| ברוקלינאי כתב: |  | לדעתי הציבור היה בהלם מהצעד החריג של האבא ודי נהנה לראות שזה לא הלך לו כפי שתכנן. וכמובן שיש כאלה הפוך ומאוכזבים וחוזר חלילה נשלח מהאנדרואיד שלי
מסכים איתך שסוג מסוים של אנשים נהנה מזה.
נהנה לראות סמכות והיררכיה בהתפרקות.
אלה הם אנשי הכאוס, הם בדרך כלל גם מאופיינים בשנאת המשטרה והחוק באשר הם.
אני לא בטוח מי צודק פה (אע"פ שרגשית כן יש לי נטיות), ואני מנסה לברר כרגע באורח הגיוני את הדברים, כך או כך - משמח זה לא. |
|
נהנה לראות סמכות והיררכיה בהתפרקות?! הציבור חובב אקשן וצהוב זה הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2020 07:35 |
|
| |
| ברוקלינאי כתב: |  | לדעתי הציבור היה בהלם מהצעד החריג של האבא ודי נהנה לראות שזה לא הלך לו כפי שתכנן. וכמובן שיש כאלה הפוך ומאוכזבים וחוזר חלילה נשלח מהאנדרואיד שלי
אני לא בטוח מי צודק פה (אע"פ שרגשית כן יש לי נטיות), ואני מנסה לברר כרגע באורח הגיוני את הדברים, כך או כך - משמח זה לא. |
|
מאיפה המומחיות שלך לערוך ניתוחים פסיכולוגיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2020 06:58 |
|
| |
| המכון כתב: |  | לדעתי הציבור היה בהלם מהצעד החריג של האבא ודי נהנה לראות שזה לא הלך לו כפי שתכנן. וכמובן שיש כאלה הפוך ומאוכזבים וחוזר חלילה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני לא בטוח מי צודק פה (אע"פ שרגשית כן יש לי נטיות), ואני מנסה לברר כרגע באורח הגיוני את הדברים, כך או כך - משמח זה לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2020 06:26 |
|
| |
כמו שהאנגלים מתענינם בבית המלוכה
|
|
|
|