עקב שמחה משפחתית הייתי בירושלים מיום רביעי. יצא לי להסתובב הרבה בשכונת גאולה ומאה שערים. ממש מדינה עצמאית מכל הבחינות.
אין מסיכות. כל הבתי מדרשים מלאים כרגיל. החתונות והשמחות ממשיכות כרגיל באולמות השכונה. ואני לא מדבר על תלמודי תורה והישיבות שבכל התקופה המשיכו כרגיל.
ולגבי נתוני הקורונה כפי שהצלחתי לברר מתושבי השכונה [שהוא שכונה מאוד מבוגרת] מל"ג בעומר לא נפטרו אנשים מהמחלה חוץ מכמה בודדים שבכל אופן היה בדרך למעלה.
ולגבי עצם המחלה לפי מה שמוכיחים שכל אלה שלא הלכו לבית חולים עברו את זה. ויש להם מערכת בריאות נפרדת שהוכיחו את עצמם. ויש גם טיפות מיוחדות שזה עוזר מאוד לכל חולי הקורונה.
ניקח לדוגמה חסידות תולדות אהרון ששם מתפללים בשבת רגילה יותר מאלף איש באופן צפוף שעות ארוכות וזה כולל טישים ואוכל ביחד [ואני לא מדבר על חגי תשרי שהתפללו שם יותר מאלפיים איש באופן צפוף ביותר ושמחות בית השואבה וכדומה]. ושם נפטרו רק 2 אנשים אחד מבוגר מאוד עם מחלות רקע קשות ועוד אחד בגיל ה60 וזה היה רק ממש בהתחלה שעוד שלחו לבית חולים.
וכן ביקרתי בבית המדרש תולדות אברהם יצחק שמהתחלה צחקו על הקורונה, וגם שם לא אבידות כאן בארץ. וכן סלונים פינסק ועוד הרבה קהילות קטנות וגדולות. וכפי מה שהבנתי בבית שמש פחות או יותר אותו דבר.
השאלה המתבקשת איך זה מסתדר עם המציאות הכואבת בבני ברק ששם רוב מקפידים וספגו אבידות קשות. איך אומרים באידיש מען האט געכאפט קלעפ און געגעסן די פאפולטע פיש.
ואני לא מדבר על הקנסות המיותרות ששם המשטרה לא מעיז להיכנס באיזור.
דברתי עם אחד שעובד עם אירגוני 'יד אברהם' 'חסדי עמרם' שמטפלים בחולי הקורונה באופן נפלא ביותר כל המקרים מתועדים במסמכים באופן הנפלא ביותר.
מספרים לא משקרים!
אני אישית מאוד סולידי מהם בהרבה נושאים. אבל קבל את האמת ממי שאומרו....
האם לא הגיע הזמן שניקח לעצמינו בידיים. במקום לסמוך על משרד הבריאות הכושלת שלנו שפישלה בגדול לכל אורך הדרך.
נקודה למחשבה!!!
נשלח מהאנדרואיד שלי