|
|
| נשלח ב-27/10/2020 20:15 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |  |
כשאתם המכחישים תבואו אבלים וחפויי ראש לבקש סליחה מכל הנפטרים, ומכל המשפחות שנהרסו, מכל המחלימים שסוחבים איתם צלקות חלקם בלתי הפיכות,
או אז אבוא אני לבקש סליחה ממגיד מישרים על שהעזתי לפקפק על סיפור.
|
|
ומי יבוא לבקש סליחה מנפטרים בקרלין, שם כולם נזהרו עד הסוף והקורונה התפרצה במלוא עוזה אין שם מי שיבקש סליחה..
|
|
לשיטתי, כל אלו שבעטים שרשרת ההדבקות נמשכה ונמשכה, עליהם לבקש סליחה, וכמובן שאלו לא הקארלינערס, אם רוב הציבור החסידי לא שומר, בסוף זה מגיע גם אל המיעוט שכן שומר.
|
|
גם לשיטתך חייבים איזשהו גדר, אחרת גם בשפעת שאמנם מעטים מתים ממנו, אבל בכל זאת מתים, תהיה מוכרח להגיד כך. התזה משתנה מאיזשהו מספר מתים ואילך? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 20:42 |
|
| |
בהחלט, נגד שפעת אפשר להתחסן, נגד קורונה עדיין לא. בשפעת אין חשש מקריסת המערכת, בקורונה כן. משפעת מתים 0.06%. מקורונה בגיל המבוגר מתים 6%. בפרט אם המחיר הוא מסיכות, תפילות במקומות פתוחים, אי התקהלות, דחיית אירועים המוניים לזמנים טובים יותר. אין הנזק שווה בצער המלך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 20:46 |
|
| |
https://www.bhol.co.il/news/1149461 נחכה לשמועס של ר' מיילך בידרמן על סיפור קריסת הגשר והמוסר השכל מכך... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 20:46 |
|
| |
אז מאיזה מספר מתים צריך להתחיל לעשות שמיניות באוויר על אף שזה בכלל לא עוזר? ואם זה היה סבא שלך?? ובגלל שזה רק 0.06% הוא חייב מיתה?? בלה בלה בלה נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 27/10/2020 20:46:42
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 21:00 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
אז מאיזה מספר מתים צריך להתחיל לעשות שמיניות באוויר על אף שזה בכלל לא עוזר?
ואם זה היה סבא שלך?? ובגלל שזה רק 0.06% הוא חייב מיתה?? בלה בלה בלה
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 27/10/2020 20:46:42 |
|
במילה אחת, דמגוגיה. ובכמה מילים, לא התייחסת לעניין החיסון, לענין האי ספיקה. אני לא מבין איך אתה כל כך תקוע עם החשיבה הדיכוטומית שלך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 21:46 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
אז מאיזה מספר מתים צריך להתחיל לעשות שמיניות באוויר על אף שזה בכלל לא עוזר?
ואם זה היה סבא שלך?? ובגלל שזה רק 0.06% הוא חייב מיתה?? בלה בלה בלה
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 27/10/2020 20:46:42 |
|
במילה אחת, דמגוגיה. ובכמה מילים, לא התייחסת לעניין החיסון, לענין האי ספיקה. אני לא מבין איך אתה כל כך תקוע עם החשיבה הדיכוטומית שלך.
|
|
זאת אומרת שלפני מלחמת העולם השנייה, שעדיין לא קיבלו חיסון לשפעת, היו סוגרים בחורף את כל הישיבות והחיידרים ובתי כנסיות. הבנתי לא יודע אם אתה מחוסן, אבל אתה כנראה חסין הגיון נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 21:51 |
|
| |
לפני מלחמת העולם כשהיו מגיפות, גדולי ישראל הורו להישמע להוראות הרופאים. גם היום רוב גדולי ישראל נגד התקהלויות המוניות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 21:53 |
|
| |
לפני מלחמת העולם כשהיו מגיפות, גדולי ישראל הורו להישמע להוראות הרופאים. גם היום רוב גדולי ישראל נגד התקהלויות המוניות.
|
|
שאלתי ולא ענית לי מאיזה מספר מתים זה נקרא מגיפה, והאם שפעת לפני שהיה חיסון ומתו הרבה יותר מ0.06% גם נקרא מגיפה וסגרו את כל הבתי כנסיות וישיבות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 21:57 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 22:01 |
|
| |
עיין בחידושי ריטב"א שדעתו דעכ"פ בעינן שיהיו מתים מאותו חולי שלשה אנשים ואז נתחזקה החולי למומתת רק שאין צריך לזה שיהיה דוקא בשלשה ימים כמו בדבר אלא בין ביום אחד או יותר מתענין ומתריעין עליו. אכן לפי מה שמבואר בב"י בשם הירושלמי מוכח דלענין אסכרה אפילו לא מת ממנה רק אחד מתענין עליו ונראה דמ"מ דוקא כשירד חולי זה להרבה אנשים אף שלא מת עדיין רק אחד מהן צריך להחמיר וכדמשמע לשון השו"ע אבל אי לא"ה לא ועיין בלח"מ שדעתו דבעינן שימותו ממנה שני אנשים (משנה ברורה סי' תקע"ו ס"ק י"ח)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2020 11:26 |
|
| |
אני מקנא בעולם הבא של השכנים שסבלו בשקט ולא הלשינו כדי לא לקלקל שמחת הכלולות. למרות שהיו צריכים לקום מחר מוקדם והרעש גזל מהם שעות שינה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2020 14:31 |
|
| |
אם הרכב התהפך ונמעך כמו חמאה והם עמדו לידו, האפשרות היחידה היא שהם נסעו ללא חגורות ועפו החוצה, כמה מפתיע.. מסקנה: הוכח שחתונות לא מדבקות וחגורות בטיחות לא מצילות חיים 1,2,3 ו... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 01:38 |
|
| |
יש עוד מקרים בהם חגורות לא הצילו חיים אלא גרמו למוות מקרים של שריפה והתהפכות רכבים כמו בסיפור הזה
עדיין רוב המקרים, רוב ברור, חגורה מצילת חיים.
המסקנה אם כך אינה ש"חגורות בטיחות לא מצילות חיים" אלא ש"לא תמיד חגורות מצילות חיים"
|
|
|
|
|