בחודש אדר התבטא ר' ברוך רוזנבלום " המגיד: 'בישראל יהיו חולים אבל לא ימותו; יביא את המשיח'
בדברים שמסר המגיד המפורסם הרב ברוך רוזנבלום, הוא הסביר כי ה'קורונה' נועדה לגרום לעם ישראל לעשות חשבון נפש, אך אף יהודי לא ימות בגלל הנגיף וזה סימן שמשיח כבר בא •
https://www.kikar.co.il/351050.html
כבודו של המגיד במקומו מונח, בינתיים (חשון תשפ'א) הנתונים הם שונים לרעה. הנה מספרים עדכניים
בני ברק 130/204,640/10000 = 6.35
מדינת ישראל 2,366/9,210,100/10000 = 2.56
אבל לא על זה תלונתי, למרות שזה בלבד צריך לגרום למגיד הנכבד לעשות חשבון נפש. ללבוש שק ואפר ולא למסור שום דרשה בשום פורום.
אני רוצה להתעלק על ליקוי מאד יסודי, שלדעתי נוגע לי"ג עיקרים. לא פחות.
נתחיל מהסוף: משיח אינו רופא, ואל תחשבו שאחרי בואו – בתי החולים יתרוקנו וכולם יצאו לרקוד ברחובות. הבל הבלים. זה פשוט לא יהיה.
הרמב"ם (הלכות מלכים) אומר שלא יעלה על הדעת ואל תצפו שיהיה איזה שינוי בטבעו של עולם. אלא עיקר ההבדל בין מצב הגלות ל-ימות המשיח הוא ביטול שעבוד מלכויות.
כשאובמה דורש מנתניהו לא לבנות ביו"ש – ונתניהו מציית. זה שעבוד מלכויות.
כשהאיחוד האירופי מציק לחיילי צה'ל בכל מיני מקומות – זה שעבוד מלכויות.
כשיהודי נמשך אחרי תרבות הגויים (תיאטרון, אופנה, סרטים וכו') – גם זה שעבוד מלכויות.
זה מה שצריך להתבטל בביאת המשיח.
הרמב"ם חוזר על זה גם בהלכות תשובה (פרק ט) " ומפני זה נתאוו כל ישראל נביאיהם וחכמיהם לימות המשיח כדי שינוחו ממלכויות שאינן מניחות להן לעסוק בתורה ובמצות כהוגן וימצאו להם מרגוע וירבו בחכמה כדי שיזכו לחיי העולם הבא".
אפשר לחשוב שכשהיינו בגלות לא עסקנו בתורה? הרי היום, בלייקווד או בגייטסהד, תחת שלטון אמריקאי או אנגלי יושבים אלפי אברכים ועוסקים בתורה! ומה בכלל זה קשור להלכות תשובה? האם מישהו בלייקווד חושב שהמשיח כבר בא?
המסקנה שלי, לא ברור לי מדוע אנשים חושבים שכשיבוא המשיח יהיו כולם בריאים, לכולם יהיה כסף, יהיה קץ לכל צרותינו.
לא רבותי, לפחות לפי הרמב"ם הדבר היחידי שצריך לקרות זה ביטול שעבוד מלכויות, זה הכל וזה המון. כל השאר צריך ויכול להתפתח בדרך הטבע. לא יהיו שום ניסים.