בית פורומים בחדרי חרדים

מה תפקידו של משיח - לפי הרמב"ם? (התקבל במייל וכו')

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/10/2020 21:12 לינק ישיר 
מה תפקידו של משיח - לפי הרמב"ם? (התקבל במייל וכו')

בחודש אדר התבטא ר' ברוך רוזנבלום " המגיד: 'בישראל יהיו חולים אבל לא ימותו; יביא את המשיח'

בדברים שמסר המגיד המפורסם הרב ברוך רוזנבלום, הוא הסביר כי ה'קורונה' נועדה לגרום לעם ישראל לעשות חשבון נפש, אך אף יהודי לא ימות בגלל הנגיף וזה סימן שמשיח כבר בא •

https://www.kikar.co.il/351050.html

כבודו של המגיד במקומו מונח, בינתיים (חשון תשפ'א) הנתונים הם שונים לרעה. הנה מספרים עדכניים

בני ברק 130/204,640/10000 = 6.35

מדינת ישראל 2,366/9,210,100/10000 = 2.56

אבל לא על זה תלונתי, למרות שזה בלבד צריך לגרום למגיד הנכבד לעשות חשבון נפש. ללבוש שק ואפר ולא למסור שום דרשה בשום פורום.

אני רוצה להתעלק על ליקוי מאד יסודי, שלדעתי נוגע לי"ג עיקרים. לא פחות.

נתחיל מהסוף: משיח אינו רופא, ואל תחשבו שאחרי בואו – בתי החולים יתרוקנו וכולם יצאו לרקוד ברחובות. הבל הבלים. זה פשוט לא יהיה.

הרמב"ם (הלכות מלכים) אומר שלא יעלה על הדעת ואל תצפו שיהיה איזה שינוי בטבעו של עולם. אלא עיקר ההבדל בין מצב הגלות ל-ימות המשיח הוא ביטול שעבוד מלכויות.

כשאובמה דורש מנתניהו לא לבנות ביו"ש – ונתניהו מציית. זה שעבוד מלכויות.

כשהאיחוד האירופי מציק לחיילי צה'ל בכל מיני מקומות – זה שעבוד מלכויות.

כשיהודי נמשך אחרי תרבות הגויים (תיאטרון, אופנה, סרטים וכו') – גם זה שעבוד מלכויות.

זה מה שצריך להתבטל בביאת המשיח.

הרמב"ם חוזר על זה גם בהלכות תשובה (פרק ט) " ומפני זה נתאוו כל ישראל נביאיהם וחכמיהם לימות המשיח כדי שינוחו ממלכויות שאינן מניחות להן לעסוק בתורה ובמצות כהוגן וימצאו להם מרגוע וירבו בחכמה כדי שיזכו לחיי העולם הבא". 

אפשר לחשוב שכשהיינו בגלות לא עסקנו בתורה? הרי היום, בלייקווד או בגייטסהד, תחת שלטון אמריקאי או אנגלי  יושבים אלפי אברכים ועוסקים בתורה! ומה בכלל זה קשור להלכות תשובה? האם מישהו בלייקווד חושב שהמשיח כבר בא?

המסקנה שלי, לא ברור לי מדוע אנשים חושבים שכשיבוא המשיח יהיו כולם בריאים, לכולם יהיה כסף, יהיה קץ לכל צרותינו.

לא רבותי, לפחות לפי הרמב"ם הדבר היחידי שצריך לקרות זה ביטול שעבוד מלכויות, זה הכל וזה המון. כל השאר צריך ויכול להתפתח בדרך הטבע. לא יהיו שום ניסים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2020 21:33 לינק ישיר 

דעת רבים מהראושנים ועוד יותר מהאחרונים היא הפוכה לדעת הרמב"ם וכך נתקבל בציבור היהודי, שימות המשיח הן גם חיים ניסיים תמידיים, ואפילו ללא מוות לדעת חלק מהראשונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2020 07:34 לינק ישיר 
מצדרביעי

קלעפער כתב:
דעת רבים מהראושנים ועוד יותר מהאחרונים היא הפוכה לדעת הרמב"ם וכך נתקבל בציבור היהודי, שימות המשיח הן גם חיים ניסיים תמידיים, ואפילו ללא מוות לדעת חלק מהראשונים.

מקור?
(על ימות המשיח ולא על תחיית המתים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2020 10:58 לינק ישיר 

מצד
הרמב"ם פסק כשמואל ובגמרא יש החולקים עליו.
וע' ברמב"ן אפשר להתחיל בפרשת ניצבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2020 11:55 לינק ישיר 

שאגת שביט

לא יודע היכן מצאת שהרמב"ן חולק על הרמב"ם בתהליך ביאת המשיח. שכביכול יהיה תהליך על טבעי.

עיינתי כדבריך בפרשת ניצבים ומה שמצאתי הוא (במקוצר)

כי מזמן הבריאה היתה רשות ביד האדם לעשות כרצונו צדיק או רשע וכל זמן התורה כן כדי שיהיה להם זכות בבחירתם בטוב ועונש ברצותם ברע אבל לימות המשיח תהיה הבחירה בטוב להם טבע לא יתאוה להם הלב למה שאינו ראוי ולא יחפוץ בו כלל. והיא המילה הנזכרת כאן כי החמדה והתאוה ערלה ללב ומול הלב הוא שלא יחמוד ולא יתאוה וישוב האדם בזמן ההוא לאשר היה קודם חטאו של אדם הראשון שהיה עושה בטבעו מה שראוי לעשות ולא היה לו ברצונו דבר והפכו ........וזהו בטול יצר הרע ועשות הלב בטבעו מעשהו הראוי.....שיתבטל יצרם בזמן ההוא לגמרי וכן נאמר ביחזקאל (לו כו כז) ונתתי לכם לב חדש ורוח חדשה אתן בקרבכם וגו' ועשיתי את אשר בחקי תלכו והלב החדש ירמוז לטבעו והרוח לחפץ ולרצון וזהו שאמרו רבותינו (שבת קנא) והגיעו שנים אשר תאמר אין לי בהם חפץ (קהלת יב א) אלו ימות המשיח שאין בהם לא זכות ולא חובה כי בימי המשיח לא יהיה באדם חפץ אבל יעשה בטבעו המעשה הראוי ולפיכך אין בהם לא זכות ולא חובה כי הזכות והחובה תלויים בחפץ

בכל זה לא נמצא דבר החולק על הרמב"ם!

גם הרמב"ם מסיים ואומר שבסופו של תהליך יקויים הפסוק "כי מלאה הארץ דעה את השם" וכו'. אלא שעל כל פנים תחילת העניין תהיה במהלך טבעי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2020 14:57 לינק ישיר 

ואני לא מבין איפה מצאת בדבריו שהמשיח ירפא את הכל

הציטוט המדויק הוא "יביא את המשיח"

דהיינו, הצרות של עם ישראל יביא לסוף הגלות ולביאת המשיח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 00:53 לינק ישיר 
קלעפער

מצדרביעי כתב:

מקור?
(על ימות המשיח ולא על תחיית המתים).

לא כאסמכתא אלא כמ"מ: כאן

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה תפקידו של משיח - לפי הרמב"ם? (התקבל במייל וכו')
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext