בית פורומים בחדרי חרדים

חדשות 12: תעלומה אצל החרדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/10/2020 20:29 לינק ישיר 
חדשות 12: תעלומה אצל החרדים

הערב בחדשות 12, יאיר שרקי מדווח על כך שהיום, שבועיים אחרי שמחת תורה, מסתבר שהעקומה בתחלואה במגזר החרדי יורדת יותר מהמגזרים הערבים והחילונים, 
הוא תוהה האם זה קשור לפחות בדיקות שנעשות בציבור החרדי אבל אז הוא מעלה נתונים קצת אחרים -
"הציבור החרדי הוא הציבור הכי נבדק בארץ"
ואז עונה לו המראיין החילוני שלצידו "הקורונה היא תעלומה ואנחנו כנראה לא מבינים אותה, אנחנו כמעט שבועיים לפתיחת הישיבות והתתי"ם בניגוד להנחיות ולחוק, ועכשיו המבחן השני החרדי"
יצויין אגב שהשטיבלאך פועלים בכל מקום כרגיל ולא תחת כיפת השמים

מצטער לאכזב את כל החרדק"ים שפתחו כאן מידי יום אשכולות אנטי חרדיים והשמיצו בלי סוף, המתינו בכליון עינים לתוצאות שמחת תורה, ובסוף הכל ככה עבר בשקט..

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2020 01:35 לינק ישיר 

הקורונה הולכת להיות פה לתמיד
מצחיק אותי לשמוע אנשים שחושבים שזאת תקופה חולפת
זה כמו השפעת, היא כאן והיא לא הולכת מפה לשום מקום, כולם יעברו את זה כי אין סיכוי להישמר מהדבר המדבק הזה לתמיד

יש כאן הרבה ספיקות, גם בקבילות בהם נשמרו הכי הרבה הקורונה פשתה ובגדול, אבל החרדקי"ם דבר ראשון יזרקו את הטלית לים.
אתה יכול לראות אותם בקניונים בחנויות, במסיבות, רק למנינים הם כבר לא הולכים, פעם היית רואה אותם יותר בשטיבלאך, את החולצות הלבנות והסמארטפונים באמצע חזרת הש"ץ..
היום בל יראה ובל יימצא.
אבל בחנויות של הסמארטפונים הם כן עומדים בתור, צפוף, לא כולם עם מסיכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 15:48 לינק ישיר 

ועוד מצאתי בפנקס הקהילה של לייבניץ, שבארץ הגר,
שהדאקטערן אמרו בכל השנים לבל יעשו הקוארנטין מחמת לא היה יותר מתים מבכל שנה, וגם עוד לא ידעו על המחלה הנקרא אינפלואיז.

ובקאראנע שנפטרו כמה מאות אנשים טרם זמנם, קיימו קיבלו עליהם רוב היהודים את חוקי המלך.
מלבד אותם מכחישין שעליהם אמרו שהם אחשתרנים ורמכים. מקהילת הראפארעם. שלא שמעו לחוקי המלך. ובאותו זמן נפרדו מהם כל מנין ובנין מעם ישראל בועד ארבע ארצות. וגזרו לבל יתערבו איתם ולא יאכלו מפיתם ומיינם.
וכדי בזיון וקצפת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 15:38 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

שאלתי ואני חוזר ושואל, אולי למישהו מענה.

לפני מלחמת העולם השנייה, כשעדיין לא היה חיסון לשפעת, האם בכל חורף סגרו את כל תלמודי התורה הישיבות ובתי הכנסיות?

מצאתי מפורש בגנזך הקהילה היהודית בשאפללאך.
שאמרו במגיפה הנקרא שופע"ת שאין לסגור בבתי כנסת, ושנה אחת היה קאראנע וסגרו את כל בתי התלמוד ובתי הכנסת. מאימת המשחית.
והיה שם איש אחד מהנאולוגין שהחציף פניו ולא סגר את הטעמפעל, ולא הוציא שינו.
עד כאן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 15:07 לינק ישיר 

למר יוחנן, לא בקשתי תגובה לגופו של אדם אלא לגופה של טענה, שפעם כל הרופאים ידעו על כל תחום הרבה פחות ממה שיודע היום כל טסודנט לשנה א' לרפואה על הקורונה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 14:57 לינק ישיר 

שאלתי ואני חוזר ושואל, אולי למישהו מענה.

לפני מלחמת העולם השנייה, כשעדיין לא היה חיסון לשפעת, האם בכל חורף סגרו את כל תלמודי התורה הישיבות ובתי הכנסיות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 14:47 לינק ישיר 

דווקא אחר שקראתי - הערתי והגבתי כנ"ל.
ואף רמזתי אודות סוג רבנותו. 'רבנים תקשורתיים'.

הוא יהודי נכבד, אבל בינינו, בעשרות שנות חיינו, אינני זוכר אף פעם לשמוע בכתלי בית המדרש, חוו"ד הלכתית של הרב גולדשמידט ממוסקבה. לא בעניין שאילת גשמים ולא בעניין שימוש בדוד שמש. לא בעניין לולב ולא בעניין תשעה באב.

גם בתוכן התשובה, מבחינים שהוא מעורה בכל ניוז שבתקשורת.

יהודי נכבד ורב זכויות. אך שם מקומו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 14:40 לינק ישיר 
מצדרביעי

יוחנןש כתב:
כבר הערתי בעבר הערה חמורה:

כולם, הרבנים התקשורתיים והעמי הארץ דכאן, אוהבים לצטט את השולחן ערוך בהלכות יום הכיפורים (או"ח סימן תריח סעיף ד): "אם שניים [שני רופאים] אומרים צריך [החולה לאכול ביום הכיפורים], אפילו מאה [רופאים] אומרים אינו צריך, ואפילו החולה אומר עמהם שאינו צורך, מאכילים אותו - מאחר ששנים אומרים צריך".
ציטוט זה אנו שומרים השכם והערב.

אך מעלימים עיניהם או לא יודעים כלל, מהמבואר בסעיף אחר באותו סימן הנ"ל - סעיף ו:
"אם הרופא אומר שאינו מכיר את החולי, הרי הוא כאדם דעלמא, ואין דבריו מעלין ולא מורידין".

מבואר אפוא, כי כל ה'קולות' בענייני 'דאורייתא' כמו אכילה ביוהכ"פ וכדומה, כשאנו סומכים אפילו על רופאים יחידים מול רופאים רבים - הוא מוגבל ומסוייג דווקא כאשר הרופא 'מכיר את החולי'.
לכולי עלמא, במצב הפכפך זה, כשיש תעלומות על גבי תעלומות, וכל ידע רפואי מתגחך כעבור שבועיים - בוודאי ההגדרה הנכונה היא שהרופאים (והרציניים שביניהם אף מצהירים בכך גלויות) הם בגדר 'אינם מכירים חולי זה'.
ובכגון דא נפסק שם להלכה, עיין היטב, כי דעת האדם הפשוט והרגשתו שוות ערך לדעת 'הרופאים'.

אמור מעתה, אנו נמצאים בסיטואציה, שבעלי החלוק הלבן אין להם שום תוקף הלכתי יותר מבעלי הקפוטה הרבנית.

זו דעת התורה, ממי שאינו להוט אחר תקשורת מתעדכנת, ואינו נשאר באחור מן ה'קיצוניים' שאינם רואים כי כל הסוסים כבר ברחו מזמן מזמן מן האורווה.

האם קראת את הפסק של הרב גולדשמיט מהאשכול הסמוך?

שמיט מהאשכול הסמוך?
נראה שמשיב טוב לטענותיך:

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 28/10/2020 14:41:41

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 28/10/2020 14:42:47

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 28/10/2020 14:43:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 14:20 לינק ישיר 

"נכנסתי לחורבה ויצאתי בלי פגע, אמרתי לכם שזה לא מסוכן"

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 14:08 לינק ישיר 

שלא שם חלקינו עמהם, וגורלנו ככל ''המונם''.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 14:02 לינק ישיר 

כבר הערתי בעבר הערה חמורה:

כולם, הרבנים התקשורתיים והעמי הארץ דכאן, אוהבים לצטט את השולחן ערוך בהלכות יום הכיפורים (או"ח סימן תריח סעיף ד): "אם שניים [שני רופאים] אומרים צריך [החולה לאכול ביום הכיפורים], אפילו מאה [רופאים] אומרים אינו צריך, ואפילו החולה אומר עמהם שאינו צורך, מאכילים אותו - מאחר ששנים אומרים צריך".
ציטוט זה אנו שומרים השכם והערב.

אך מעלימים עיניהם או לא יודעים כלל, מהמבואר בסעיף אחר באותו סימן הנ"ל - סעיף ו:
"אם הרופא אומר שאינו מכיר את החולי, הרי הוא כאדם דעלמא, ואין דבריו מעלין ולא מורידין".

מבואר אפוא, כי כל ה'קולות' בענייני 'דאורייתא' כמו אכילה ביוהכ"פ וכדומה, כשאנו סומכים אפילו על רופאים יחידים מול רופאים רבים - הוא מוגבל ומסוייג דווקא כאשר הרופא 'מכיר את החולי'.
לכולי עלמא, במצב הפכפך זה, כשיש תעלומות על גבי תעלומות, וכל ידע רפואי מתגחך כעבור שבועיים - בוודאי ההגדרה הנכונה היא שהרופאים (והרציניים שביניהם אף מצהירים בכך גלויות) הם בגדר 'אינם מכירים חולי זה'.
ובכגון דא נפסק שם להלכה, עיין היטב, כי דעת האדם הפשוט והרגשתו שוות ערך לדעת 'הרופאים'.

אמור מעתה, אנו נמצאים בסיטואציה, שבעלי החלוק הלבן אין להם שום תוקף הלכתי יותר מבעלי הקפוטה הרבנית.

זו דעת התורה, ממי שאינו להוט אחר תקשורת מתעדכנת, ואינו נשאר באחור מן ה'קיצוניים' שאינם רואים כי כל הסוסים כבר ברחו מזמן מזמן מן האורווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 13:50 לינק ישיר 

לא ראיתי פסק מאף פוסק שהתקהלויות מותרות.
אבל תמניא והתעלומה... ממש תעלומניא

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 13:49 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
hhaavv כתב:
hhaavv

תמניא_אפי כתב:

ולשאלתך
לא גם לרופא לא הייתי מקשיב.
רוצה שאביא לך מחקרים סותרים מיום אחד למשנהו מגדולי הרופאים?

מכיוון שאתה בטח פטור מכל המצוות, לפחות שהאחרים ידעו שזה נגד פסק מפורש של השולחן ערוך.

אין כזה פסק בשולחן ערוך!!

לדעתך ר' חיים לא יודע הפסק שאתה יודע??

נשלח מהאנדרואיד שלי

בוא תספר לנו מה ר' חיים פסק בדיוק.
כי לא יצא ממנו שום פסק ברור.
לך תבדוק באיזה זהירות נוהגים בתלמודי תורה הליטאים. רק מספר שעות של לימודים, קפסולות, מסיכות, חללים מאווררים, וכו'
אז תפסיק לבלבל את המוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 13:33 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
hhaavv

תמניא_אפי כתב:

ולשאלתך

מכיוון שאתה בטח פטור מכל המצוות, לפחות שהאחרים ידעו שזה נגד פסק מפורש של השולחן ערוך.

אין כזה פסק בשולחן ערוך!!

לדעתך ר' חיים לא יודע הפסק שאתה יודע??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 13:26 לינק ישיר 
hhaavv

תמניא_אפי כתב:

ולשאלתך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 12:17 לינק ישיר 
אל דאגה. שונאי החרדים יחזרו לטיעונים הישנים

איש_חשוב כתב:
הערב בחדשות 12, יאיר שרקי מדווח על כך שהיום, שבועיים אחרי שמחת תורה, מסתבר שהעקומה בתחלואה במגזר החרדי יורדת יותר מהמגזרים הערבים והחילונים, 
הוא תוהה האם זה קשור לפחות בדיקות שנעשות בציבור החרדי אבל אז הוא מעלה נתונים קצת אחרים -
"הציבור החרדי הוא הציבור הכי נבדק בארץ"
ואז עונה לו המראיין החילוני שלצידו "הקורונה היא תעלומה ואנחנו כנראה לא מבינים אותה, אנחנו כמעט שבועיים לפתיחת הישיבות והתתי"ם בניגוד להנחיות ולחוק, ועכשיו המבחן השני החרדי"
יצויין אגב שהשטיבלאך פועלים בכל מקום כרגיל ולא תחת כיפת השמים

מצטער לאכזב את כל החרדק"ים שפתחו כאן מידי יום אשכולות אנטי חרדיים והשמיצו בלי סוף, המתינו בכליון עינים לתוצאות שמחת תורה, ובסוף הכל ככה עבר בשקט..

עכשיו הם ימתינו שבוע לראות את תוצאות החזרה ללימודים, ואם משם לא תבוא ישועתם,. אז תמיד אפשר לחזור ולהתגולל על השירות הצבאי,, תקציבים לישיבות. אפלייה בסמינרים וכו וכו.

בקיצור כל הסיבות שעשויות להכשיר פוגרומים בציבור החרדי כשהמשבר הכלכלי ייתגבר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חדשות 12: תעלומה אצל החרדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext