|
|
| נשלח ב-29/10/2020 15:02 |
|
| |
| אליהו1000 כתב: |  | אין ספק שצורת, רמת, והלוגיקה, של טיעוני תמניה ושוצ, היורדים לגופו של כותב , במקום להתיחס לטענותיו מדגימים את הבעיה. באגב בעוסקי בתחום זה, אין לאגף החסידי מה להתבשם מאי נשירה , מתבטא הרבה, בנשירה סמויה יותר, מוגדר פחות כנשירה ועו ד, הנתונים ביחס לאגף הליטאי המיינסטרימי, שאיננו דור שני לחזרה בתשובה, ומסיבות אוביקטיביות יותר מועד, רחוקים מלהחמיא לאגף החסידי, עדיף לא לפתוח נושא בתחום הזה, כיצד יגיבו צעירים חסידים שחושבים בשקט, בלי לדבר בקול, אומר בקצרה שלא מדובר בתחזית עתידית, לצערי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2020 02:17 |
|
| |
קראתי : המשפחות המגזר החסידי -5.7%,המגזר המקביל לו הליטאי-בסביבות 8%,כמובן ללא חישוב הנשירה הסמויה, שלנוכח עיני קיימת גם קיימת, ולצערי תוכל לראות אותה תוך פרק זמן מסוים,
עבור לטיעון הבא, במיוחד שאם חוששים, אפשר להתאמץ ולמצוא פתרונות רוחניים שאינם על חשבון חייהם של אנשים, דוגמה, ישיבת חברון 1300תלמידיה, 0נדבקים המחיר, הצטופפות של הבחורים במתחם הישיבה מראש חודש אלול עד אחרי יום כיפור, תוך בידוד, קשה, לא נוח, אבל לא פינוק על חשבון אחרים. וזאת איננה הישיבה היחידה שהתאמצה על תלמידיה, בלי למצוא תרוצים לשמירת האף הענוג ממסיכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 03:58 |
|
| |
ברור שהרב מ"ש קליין 'נפל' במכתב הזה. כל מה שכתוב בדברי הרב קליין זה חזרה על טענות תמניא וחבריו בצורה כאילו תורנית.
ניקח לדוגמא אחת ויחידה את זה ש'רוב המתים הם זקנים וחולים'. טענה מזעזעת שקשה להאמין על שום יהודי דתי שיאמר אותה. ק"ו רב בישראל. הוא לא יודע שמחללים שבת על זקן וחולה? לעטות מסכה זו השתדלות יותר חמורה מחילול שבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 08:33 |
|
| |
"כאילו תורנית"
של נעליך מעל רגליך
אתה רוצה להתווכח ענינית אהלן, אבל להחליט לפוסק בסדר גודל של הרב קליין מהו תורני זאת לא תורה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 13:20 |
|
| |
הפולמוס על גדלות הרבנים לא רלוונטי, כשהפסק והדחיה מונחים כאן וכל אחד יכול לקרוא ללמוד את הנושא ולראות את האמת בהירה כשמש.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 13:32 |
|
| |
רק שמישהו יסביר לי את דבריו התמוהים דלהלן שעליהם הוא מבסס את הפסק שלו ו) "במציאות אחוז התמותה בארץ מוערך בקרוב לאחוז"מישהו יכול להסביר לי את המדרש פליאה דלעיל, בשעה שהתמותה לא מתקרב אפילו לעשירית האחוז!! נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 02/11/2020 13:33:20
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 13:47 |
|
| |
hhaavv
| תמניא_אפי כתב: |  | רק שמישהו יסביר לי את דבריו התמוהים דלהלן שעליהם הוא מבסס את הפסק שלו ו) "במציאות אחוז התמותה בארץ מוערך בקרוב לאחוז" מישהו יכול להסביר לי את המדרש פליאה דלעיל, בשעה שהתמותה לא מתקרב אפילו לעשירית האחוז!!
|
|
מתוך 315,131 חולים נפטרו 2,569. זה 0.8 אחוז - שמונה עשיריות אחוז או שמונה פרומיל. זה קרוב לאחוז.
|
|
|
|
|