בית פורומים בחדרי חרדים

"אבי האומה"... אורו של עולם רבנו הגדול מרנא אבי עזרי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/10/2020 18:05 לינק ישיר 
"אבי האומה"... אורו של עולם רבנו הגדול מרנא אבי עזרי

.

תוקן על ידי נוירולוג ב- 29/10/2020 18:31:44

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 23:03 לינק ישיר 

נשמע מענין, אולי תשתף אותנו במה שאתה יודע מעבר למה שהוצג בתקשורת? ולמה זה פאדיחה של הגר"ח או אנשיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 22:59 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אני טעיתי בשם הרבי שמורה לחסידיו לרצוח זה את זה? (הסיפור עם אותו "מלך" קצת יותר מסובך ממה שהוא הוצג בתקשורת, אבל בכל מקרה לא הבנתי איזה פאדיחה היה מזה לגר"ח? עיין תוס'גיטין ז. ד"ה השתא, שקורא שרבנים גדולים שוגגים וזה היה נכון גם על אמוראים, ועיין ריטב"א מהדו"ב שבת יז שמשמע אחרת אבל בכל מקרה כבר על האמוראים לא היה תקף העניין הזה)

הסיפור לא יותר מסובך ממה שהוצג בתקשורת, אלא יותר מביך ממה שהוצג בתקשורת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 22:51 לינק ישיר 

אני טעיתי בשם הרבי שמורה לחסידיו לרצוח זה את זה? (הסיפור עם אותו "מלך" קצת יותר מסובך ממה שהוא הוצג בתקשורת, אבל בכל מקרה לא הבנתי איזה פאדיחה היה מזה לגר"ח? עיין תוס'גיטין ז. ד"ה השתא, שקורא שרבנים גדולים שוגגים וזה היה נכון גם על אמוראים, ועיין ריטב"א מהדו"ב שבת יז שמשמע אחרת אבל בכל מקרה כבר על האמוראים לא היה תקף העניין הזה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 22:35 לינק ישיר 

מושגים כתב:

hot_tr כתב:

הדיבוק כתב:

בעקבות האשכול התחלתי לחשוב על תארים ועל הדבקת תארים לדמויות, ונזכרתי במעשה שארע לפני מספר שנים, שהגיע אדם שוגדר כמלך להיפגש עם הגר"ח, ולאחר שנודע לרב שבסמכותו הוא רשאי להרוג, בירך עליו "שחלק מכבודו" בשם ומלכות. האם לפי מעשה זה, יש להגדיר את הרבי מוויזניץ "מלך ישראל"?

לה''ו. אולי ''זנב למלך החיות''

תוקן על ידי hot_tr ב- 31/10/2020 22:22:15

הזנב שייך לאחיו

נשלח מהאנדרואיד שלי

לה''ו. נו, הכל נשאר במשפחה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 22:26 לינק ישיר 

hot_tr כתב:

הדיבוק כתב:

בעקבות האשכול התחלתי לחשוב על תארים ועל הדבקת תארים לדמויות, ונזכרתי במעשה שארע לפני מספר שנים, שהגיע אדם שוגדר כמלך להיפגש עם הגר"ח, ולאחר שנודע לרב שבסמכותו הוא רשאי להרוג, בירך עליו "שחלק מכבודו" בשם ומלכות. האם לפי מעשה זה, יש להגדיר את הרבי מוויזניץ "מלך ישראל"?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי hot_tr ב- 31/10/2020 22:22:15

הזנב שייך לאחיו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 22:21 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי hot_trend ב- 31/10/2020 22:22:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 22:18 לינק ישיר 

מפרשן כתב:

תסביר דבריך, מה העניין עם הרבי מויזניץ? אגב האיש שזכה להכניס את הגוי לבית הגר'ח הוא המרצה דניאל עשור שכעת הוא ממובילי תאוריית הקונספירציה לדילול האנושות/חיסונים/G5 וכו'.

ציניות מתובלת בסרקזם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 22:17 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

אתה מודע לכך שזו היתה פאדיחה גדולה?

עבדו על הרב קנייבסקי, והוא ברך ברכה לבטלה בשם ומלכות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 22:13 לינק ישיר 

תסביר דבריך, מה העניין עם הרבי מויזניץ? אגב האיש שזכה להכניס את הגוי לבית הגר'ח הוא המרצה דניאל עשור שכעת הוא ממובילי תאוריית הקונספירציה לדילול האנושות/חיסונים/G5 וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 21:31 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 20:51 לינק ישיר 

מפרשן כתב:
בהמשך לדברים על המודעה הנ''ל, אומרים שבעניין ניסוח המלל בסגנון הנ''ל על מצבת הרב היה מח' בין בני המשפחה שהיו שהתנגדו לדבר הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 10:03 לינק ישיר 

בהמשך לדברים על המודעה הנ''ל, אומרים שבעניין ניסוח המלל בסגנון הנ''ל על מצבת הרב היה מח' בין בני המשפחה שהיו שהתנגדו לדבר הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 03:41 לינק ישיר 
קלעפער

בונדמן כתב:
הוא היה ת"ח חשוב שעלה ארצה מליטא בשנות השואה, התגורר בתחילה בירושלים ולאחר מכן בב"ב, חיבר כמה ספרים על הרמב"ם, וכיהן כר"מ הישיבה התיכונית ברחובות ולאחר מכן כר"מ בישיבת פונוביז', ולעת זקנתו הוא היה מראשי ישיבת פונוביז', בצוותא עם עמתיו הגר"ד פוברסקי,  האריך ימים למעלה ממאה שנים, ובערוב ימיו לא יצא מביתו לרגל חולשתו, ונעזר ע"י פיליפיני ולהבדיל ע"י הר"ר חנניה צ'ולק ור' יחזקאל אסחייק, סוכנות רויטרס מסרה בשעתו כי הרב הותיר אחריו את בנו מר אפרים מירושלים ואת בתו וחתנו הרב מאיר צבי ברגמן מב"ב, 

תוקן על ידי בונדמן ב- 30/10/2020 02:02:44

היה ראש ישיבה מהרגע הראשון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 02:01 לינק ישיר 
בונדמן

הוא היה ת"ח חשוב שעלה ארצה מליטא בשנות השואה, התגורר בתחילה בירושלים ולאחר מכן בב"ב, חיבר כמה ספרים על הרמב"ם, וכיהן כר"מ הישיבה התיכונית ברחובות ולאחר מכן כר"מ בישיבת פונוביז', ולעת זקנתו הוא היה מראשי ישיבת פונוביז', בצוותא עם עמתיו הגר"ד פוברסקי,  האריך ימים למעלה ממאה שנים, ובערוב ימיו לא יצא מביתו לרגל חולשתו, ונעזר ע"י פיליפיני ולהבדיל ע"י הר"ר חנניה צ'ולק ור' יחזקאל אסחייק, סוכנות רויטרס מסרה בשעתו כי הרב הותיר אחריו את בנו מר אפרים מירושלים ואת בתו וחתנו הרב מאיר צבי ברגמן מב"ב, 

תוקן על ידי בונדמן ב- 30/10/2020 02:02:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 01:26 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

מה ההבדל בין "אבי האומה" ל"נשיא הדור, צדיק הדור, פוסק הדור, רשכבה"ג מנהיג הדור וכו"?

לה''ו. להאא''ה הפiפ(אי) בוחר שם כשהוא נבחר.
כך הגיחזים ממציאים תארים יחודיים, לכל מרן.

או אולי כמו שמחשב בוחר שם למבצע צבאי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "אבי האומה"... אורו של עולם רבנו הגדול מרנא אבי עזרי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext