בית פורומים בחדרי חרדים

"גל שני" בשוודיה? האפידמיולוג הראשי השוודי: מתקרבים לתקרת מערכת הבריאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/10/2020 01:49 לינק ישיר 
"גל שני" בשוודיה? האפידמיולוג הראשי השוודי: מתקרבים לתקרת מערכת הבריאות

"המצב הידרדר במהירות": שוודיה ממליצה לתושביה להימנע ממפגשים בחוץ
ביממה האחרונה נרשמו 3,254 נדבקים בשוודיה – המספר הגבוה ביותר מאז פרוץ המגפה. האפידמיולוג הראשי: "אנו מתחילים להתקרב לתקרה של מה שמערכת הבריאות מסוגלת להתמודד איתו"

מספר חולי הקורונה החדשים בשוודיה הגיע היום (חמישי) לשיא חדש, זה היום השני ברציפות. בעקבות העלייה בתחלואה, כמה אזורים במדינה המליצו לתושבים להימנע מנסיעה בתחבורה ציבורית ומהתקהלויות בפומבי, כדי להאט את התפשטות המגפה.

הסוכנות השוודית לבריאות הציבורית מסרה שב-24 השעות האחרונות נרשמו 3,254 מקרי הדבקה – המספר הגבוה ביותר מאז פרוץ המגפה. השיא הקודם נרשם אתמול, עם 2,820 נדבקים.

עד כה נרשמו במדינה הסקנדינבית, שבה מתגוררים 10.3 מיליון תושבים, 121 אלף נדבקים ו-5,934 מקרי מוות – שבעה מהם ביממה האחרונה. שיעור התמותה לנפש בשוודיה גבוה בהרבה משכנותיה באזור, אולם נמוך מכמה מדינות גדולות באירופה, בהן ספרד ובריטניה.

האפידמיולוג הראשי של שוודיה, אנדרס טגנל, אמר במסיבת עיתונאים כי עד לאחרונה חלה עלייה איטית של מקרי הדבקה במדינה בהשוואה לרוב המדינות האחרות. לדבריו, המערכת השוודית של "צעדים מרצון" עבדה היטב ואנשים רבים נענו להמלצות הרשויות.

תומס לינדן, מהמועצה הלאומית לבריאות ורווחה, אמר שמספר חולי הקורונה ביחידות טיפול נמרץ עדיין נמוך באופן יחסי – כ-15% מיכולת התפוסה. עם זאת, כמה אזורים במדינה, בין השאר בערים שטוקהולם וגטבורג, המליצו לתושבים להימנע מביקורים במרכזים מסחריים, מוזיאונים, ספריות, בריכות שחייה ומכוני כושר עד 18 בנובמבר. ההמלצות החדשות לציבור השוודי לא נוגעות לפעילויות ספורטיביות של ילדים ובני נוער.

טגנל אמר כי הוא גם ממליץ לשוודים להימנע ממפגשים עם אנשים אחרים מחוץ לבתיהם ולעבוד מהבית במידת האפשר. במהלך המגפה נמנעה שוודיה מהטלת סגרים, השאירה את בתי הספר וגני הילדים פתוחים, אבל הגבילה התקהלות בחוץ עד 50 בני אדם. כמו כן, עד לאחרונה נאסרו ביקורים בבתי אבות וכן שירותי הגשה במסעדות ובברים.

העלייה המתמדת במקרים החדשים בשוודיה תופסת תאוצה בשבועות האחרונים, אף שבהשוואה לרוב מדינות אירופה היא מגיעה באיחור ועדיין לא מתבטאת בשיאי התחלואה שנרשמו למשל בצרפת.

"המצב הידרדר במהירות", אמר טגנל במסיבת העיתונאים. עם זאת, הוא ביקש להרגיע כשאמר שבאביב המצב היה קשה יותר, אבל לרשויות לא היתה יכולת לבצע בדיקות רבות. "אנחנו מתחילים להתקרב לתקרה של מה שמערכת הבריאות מסוגלת להתמודד איתו. יחד, כמו בזמן האביב, נוכל להוריד את העקומה ולהימנע מלחץ על מערכת הבריאות".

הרשויות בשטוקהולם דיווחו בנפרד כי בשבוע האחרון עלה מספר חולי הקורונה שנדרשו לטיפול רפואי בכ-60%, לאחר עלייה של קרוב ל-80% במספר הנדבקים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 18:15 לינק ישיר 

ראש ממשלת אנגליה בוריס ג'ונסון צפוי להכריז על סגר במדינה מיום שני הקרוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 09:41 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
גם בצרפת ובגרמניה ביבי מנסה לברוח ממשפט?
צריך להסביר להם שאי אפשר לעצור את החיים, והזקנים שימותו זה מחיר סביר. גויים מטומטמים.

להם, אין כמובן צורך להסביר. אבל למכחישי הקורונה אצלינו עוד לא נולד מישהו שיצליח להסביר להם. אי-אפשר לבלבל אותם עם עובדות ונתונים. הם בשלהם. מבחינתם להתקהל נטולי מסיכות בטישים בלילות שבת ולקפוץ על הפרנצ'ס עד אור הבוקר, זה יהרג ובל יעבור. את החיים אסור לעצור. 

השיח עם תמניה אפי ושות' מזכיר לי מערכון בין חיילת למפקדת שלה:

המפקדת: רותם, מתי יצאת אתמול הביתה?

החיילת: כמו שאמרת לי המפקדת, בחמש.

המפקדת: את יצאת אתמול בארבע.

החיילת: בחמש.

המפקדת: מקודם דיברתי עם כל הבנות במשרד וכולן אמרו לי שבארבע כבר לא היית.

החיילת: לא יודעת מה אמרו, מה לא אמרו. אני יצאתי בחמש.

המפקדת: רותם, אני הייתי אתמול בדיון אצל המב"ס ואני ראיתי אותך יוצאת מהש"ג בשעה ארבע.

החיילת: לא יודעת מה ראית, מה לא ראית. אני יצאתי בחמש.

המפקדת: יש פה דו"ח כניסות ויציאות מהש"ג של אתמול, בבקשה רותם שפיץ, יציאה ב- 4.02

החיילת: לא יודעת מה מופיע בדו"ח, מה לא מופיע בדו"ח, אני יצאת בחמש.

המפקדת: זה הסרטון מהאבטחה של הש"ג מאתמול, בבקשה, זאת את יוצאת מהש"ג באיזה שעה? 4.02

החיילת: לא יודעת מה רואים בסרטון, מה לא רואים בסרטון. אני יצאתי בחמש.

המפקדת: אבל שומעים אותך. הנה, תקשיבי טוב: אני רותם שפיץ חותכת מהבסיס בארבע ולא בחמש, ושהמפקדת תחפש את                 החברים שלה.

החיילת: לא יודעת מה אמרתי, מה לא אמרתי, אני יצאתי בחמש.

המפקדת: אין לי כוח אלייך. עופי.

החיילת: לא יודעת מה יש לך כוח, מה אין לך כוח. אני יצאתי בחמש.

המפקדת: אני אלך.

החיילת: לא יודעת מי יילך, מי הלך. אני יצאתי בחמש...

תוקן על ידי גרשום ב- 30/10/2020 09:47:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 08:54 לינק ישיר 

גם בצרפת ובגרמניה ביבי מנסה לברוח ממשפט?
צריך להסביר להם שאי אפשר לעצור את החיים, והזקנים שימותו זה מחיר סביר. גויים מטומטמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 08:42 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

מה? הם לא שמעו על "המודל השבדי"?...

לה''ו. והמפתח השוודי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 08:27 לינק ישיר 

מדפים ריקים של נייר טואלט נראים בסופרמרקט בפריס כאלפי תושבי העיר מצטיידים בהשבתה החדשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 08:25 לינק ישיר 

תורים ענקיים נראו מחוץ לגאר דה ליון שעות ספורות לפני תחילת ההשבתה הלאומית השנייה של צרפת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 08:24 לינק ישיר 

מבט על פקקי תנועה בפריס כשנשברו שיאי תנועה בפריס לקראת כיבוי הכיבוי החדש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 08:22 לינק ישיר 
גרשום

הגל השני מכה חזק באירופה. צרפת נכנסת מהיום לסגר של חודש ימים. גם גרמניה בדרך לשם.

תמונות מאתמול של צרפתים הנמלטים מהמדינה לפני שהסגר נכנס לתוקף.

פריזאים נהרו לגאר דה ליון כדי להימנע מלהסתגר בבירת צרפת במהלך ההשבתה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 08:07 לינק ישיר 

מה? הם לא שמעו על "המודל השבדי"?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 01:54 לינק ישיר 

תמונת מצב מהאתר הרשמי של ממשלת שוודיה.
לציין שדיווחים על מאושפזים מגיעים גם באיחור של מספר ימים ודיווחים על מתים מגיעים באיחור גדול יותר ולפעמים רק אחרי שבועיים. לטענתם זה מתוך רצון לבדוק ביסודיות את סיבת האשפוז וסיבת המוות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "גל שני" בשוודיה? האפידמיולוג הראשי השוודי: מתקרבים לתקרת מערכת הבריאות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext