בית פורומים בחדרי חרדים

הסופר בסיפור מרתק לנשות גור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2020 02:10 לינק ישיר 
הסופר בסיפור מרתק לנשות גור

במלחמה כמו במלחמה מגוייסים מיטב הכוחות, ובכדי להעצים את החיילות בשטח, נשלח הסופר הידוע להשתמש בכשרונותיו בכדי להעביר את המסר, 

וכך הוא כותב  במאמר/כתבה/פיליטון  שכתורתו היא   "בנתה ביתה" 

אינו מוכן אפילו לשמוע למחאתה: "איך את מדברת ? האם את יודעת מי זה רבי קורח שליט"א? ברוך השם שהוא עלה לגדולה הראויה לו, זו בושה עבורנו שתלמיד חכם, גאון הגאונים, בסדר גודל בלתי מצוי שכמותו, ישב כך בדד וחסר השפעה" אשת און לא יכלה להסתיר את השבר הגדול שלה "אבל הוא יצא נגד משה רבינו!" זעקה, און לא נבהל כלל: "מה פתאום? נכון. הוא לא מחזיק בשיטה של משה רבינו, אף אחד לא חולק על כך שמשה רבינו הוא מנהיג גדול ונכבד מאוד, אבל, סוף כל סוף, עם ישראל הוא רב מאוד ולא יחסר כלום למשה רבינו אם אנשים שאינם מתחברים לדרכו, ימצאו להם מנהיג אחר להכתירו עליהם, יש עוד דרכים בעבודת ה' ורבי קורח לא יעשה דבר נגד התורה שהוא יודע לפני ולפנים, 

אל תשכחי שבזמן שמשה רבינו יושב ומקבל קהל מבוקר ועד ליל, כל הזמן הזה יושב קורח והוגה בתורה יומם ולילה,אני לא יודע אם יש מי שיכול להתחרות בגדלותו התורנית! אשת און מביטה בבעלה בעיניים קמות והוא ממשיך לצלוף בה "את ודאי זוכרת את המהפכה הגדולה שקרתה כאן מאז ביקר חותנו המדייני של משה רבינו במדבר, אם עד היום הייתה לכל אחד גישה ישירה למשה רבינו הרי שבשל כובד המשא, נחלק העם לשרי עשרות, מאות ואלפים, במקום שיוכלו לפנות ישירות למשה רבינו, צריך לעבור דרך ועדות הרבנים שמחליטים על דעת עצמם מה להשיב, רק מקרים קשים במיוחד מגיעים למשה רבינו. את מבינה מה המשמעות של זה? ולאורך כל השנים, רבי קורח שליט"א וכל תלמידי החכמים האמיתיים, שאינם חלק מעסקני משה רבינו, כל אלו לא קיבלו שום תפקיד משמעותי! זה נשמע לך הגיוני, ואנחנו מדברים על מציאות קיימת! אהרון התמנה לכהן גדול וכך גם בניו, את התפקיד הזה הם מקבלים בירושה עד עולם! ומה עם רבי קורח? הוא אויר? הוא כלום? יש אנשים שלא ישנים בגלל הדברים האלו בלילה מעוצם הכאב!"

המשך יבא

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2020 16:11 לינק ישיר 
...

אלי_ו כתב:
לקח לי קצת להבין שהשוו כאן את האדמו"ר מגור למשה רבנו, לא פחות, ואת הגר"ש לקורח.

יפה להם האיפוק.

למי אתם חושבים הם רצו להשוות לפני שבחרו במשה רבנו וקורח?

יעקב אבינו ושכם בן חמור?
יהושע והעמלקים?
אולי היעב"ץ מול שבתאי צבי.

תציעו עוד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי שקוףשקוף ב- 04/11/2020 16:11:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2020 09:57 לינק ישיר 

אפרופו הקובץ התורני ''שמחת תורה''

www.kikar.co.il/377976.html נראה בתמונה השלישית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2020 09:44 לינק ישיר 

שאלה מעניינת שקיבלתי באישי:

המיועד שלהם למשה רבינו ירד פעם אחת למחנה הגר"ש לנסות לדבר עם מישהו ? א' ב' של הסיפור היה צריך להתחיל עם זה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2020 09:43 לינק ישיר 

ראשית התשובה שלי היא כמו שכתבתי שתבדוק את השעות שבהן נכתבו ההודעות ותראה שאצה טועה בלוחות הזמנים.
התשובה הנוספת היא, שוב כמו שכתבתי, ''במגילה הארוכה'' והקשורה מאד לעצם העניין.

"קיצונים משני הצדדים" אתה בטח מתכוון למפנצ'רים המכים והיורקים מצד אחד 
והקיצוניים מהצד השני שמכעיסים את הרבי מגור בכך שלא רוצים להיות חסידים שלו [והוא ממש ממש רוצה אותם אצלו]. או אולי לקיצוני הפנאטי הזה שהשתגע לגמרי ללכת להתפלל בבית הכנסת שמחוץ לגור ואף ההין בחוצפתו לכתוב מאמר תורני בעיון בקובץ ''שמחת תורה'' שיצא לאור ע"י קהילת הגר"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2020 08:31 לינק ישיר 

ההמלצה שלהם היא להוריד כיסוי ראש?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2020 04:13 לינק ישיר 

חצינזק כתב:
לא ברור מה אתה רוצה.
אולי כדי שתבדוק את השעות בהן נכתבו ההודעות.

"לא כל חסידי גור מפנצ'רים גלגלים, נכון.
אבל מאות צועקים ומבזים אנשים ברחוב. בר"ה האחרון היו הם מאות רבות שצעקו על הגר"ש קללות נמרצות ברחובה של עיר. עשרות שרו 'ימח שמו' על הדיין וקסלשטיין.
משפיעים מתוך החסידות קוראים לאלימות 
והמון סבות לא הורשו להשתתף בשמחות נכדיהם 
ראשי החסידות הם שפועלים בשם הקדוש והיקר להם [כך הם טוענים בקולם] על מנת למנוע כניסת ילדים מקהילת הגר"ש למוסדות כלל חסדיים, והם שפועלים למנוע השכרת מבנים לאנשי קהילת הגר"ש.
אל תיתמם עם משפט כמו ''כעסם של גור על הפורשים'' כאילו וזה סיכום הדברים.

ולא נשכח על מה מדובר חסידות גור רוצה בכח שאנשים מקהילת הגר"ש [או כאלה שעדיין לא עברו אבל כבר לא בעניין] יאמינו ברבי מגור ויהיו לו לחסידים...
אחרת מה הם רוצים?"

לא מבין

תפסתי אותך פה בשקר, ואתה דוחף כאן המון מלל כדי להתחמק
כתבת שאני אמרתי ששני הצדדים צודקים גם כשמדובר בלפנצר גלגלים או להרחיק סבים מחתונות נכדיהם
הבאתי לך ציטוט מדויק ובו אני אומר במפורש שהתייחסותי היתה נטו לנושא המחלוקת של גור ולא לגבי מעשיהם של בודדים קיצונים, ושבכל מקום יש כמה קיצונים
מה התשובה שלך?
מגילה ארוכה לא קשורה..
מצטער לאכזב אותך אבל אנחנו כאן לא על תקן של מראיין ופוליטיקאי, אם אין לך תשובות אתה לא יכול להפריח תשובות בלה בלה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2020 02:38 לינק ישיר 

לא ברור מה אתה רוצה.
אולי כדי שתבדוק את השעות בהן נכתבו ההודעות.

"לא כל חסידי גור מפנצ'רים גלגלים, נכון.
אבל מאות צועקים ומבזים אנשים ברחוב. בר"ה האחרון היו הם מאות רבות שצעקו על הגר"ש קללות נמרצות ברחובה של עיר. עשרות שרו 'ימח שמו' על הדיין וקסלשטיין.
משפיעים מתוך החסידות קוראים לאלימות 
והמון סבות לא הורשו להשתתף בשמחות נכדיהם 
ראשי החסידות הם שפועלים בשם הקדוש והיקר להם [כך הם טוענים בקולם] על מנת למנוע כניסת ילדים מקהילת הגר"ש למוסדות כלל חסדיים, והם שפועלים למנוע השכרת מבנים לאנשי קהילת הגר"ש.
אל תיתמם עם משפט כמו ''כעסם של גור על הפורשים'' כאילו וזה סיכום הדברים.

ולא נשכח על מה מדובר חסידות גור רוצה בכח שאנשים מקהילת הגר"ש [או כאלה שעדיין לא עברו אבל כבר לא בעניין] יאמינו ברבי מגור ויהיו לו לחסידים...
אחרת מה הם רוצים?"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2020 02:28 לינק ישיר 

חצינזק כתב:
אין לך דעה לכאן או לכאן ואתה מאחל הצלחה לשני הצדדים
כבר נשאלת באשכול סמוך:  אם ישאלך חסיד גור שבנו לומד בישיבת פני מנחם בנשיאות הגר"ש האם לנתק עמו קשר, או אם ישאלך חסיד גור שנכדתו עומדת להיכנס לחופה, האם עליו להשתתף בשמחתה למרות שאביה משתייך לקהילת הגר"ש, אתה לא תדע מה להשיב, דעתך תהיה נוטה לכאן ולכאן... ואם ישאלך אברך חסיד גור האם להטריד בטלפון אנשים המשתייכים לקהילה הנ"ל או לירוק על פניהם ולפנצ'ר גלגלי רכבם, לא תהיה לך תשובה כי דעתך אינה נוטה לכאן או לכאן.

אתה מאחל הצלחה לשני הצדדים במלחמות הקודש. אתה מאחל לקהילת הגר"ש הצלחה בהכנסת ילדיהם למוסדות כלל חסידיים ויחד עם זאת מאחל לטרוריסטים הצלחה בטרור שהם מפעילים על מנהלי מוסדות על מנת שלא יכניסו את ילדי קהילת הגר"ש?
אתה מאחל הצלחה למפנצ'רי הגלגלים, ליורקים ולמטרידים ויחד עם זאת מאחל לפורשים שהגלגל שלהם יישאר שלם?

ועוד כתבת: "
המשטרה לא יכולה לעזור בכל נושא, ככל שמדובר למשל בסתם חרמות של עיתונים, כולל המבשר, או סתם השמצות ופאשקוילים וקריאות גנאי, המשטרה לא תוכל לבוא כמו גננת ולעזור בכל ענין.."

אולי אסור לך לקרוא את שמתפרסם ע"י המשטרה מחשש לאיבוד האמונה ב"וועדה" העושה את שליחותה נאמנה
אז רק אומר לך בקיצור, לא, הטרוריסטים שנעצרו אינם חשודים בפיזור פאשקווילים ומשה פורוש מעיתון 'המבשר' אינו בין העצורים.

אני מביא לכאן את תגובתי מהאשכול הסמוך, רק כדי להראות לך כמה אתה מניפולטיבי ושקרן

איש_חשוב כתב:
- האם כל חסידי גור הלכו לפנצ'ר רכבים? או שאולי 5 מתוך אלפי חסידים עשו את זה?
האם כל הסבים הגורים לא השתתפו בחתונות נכדיהם שהם חסידי ר' שאול? או שבדיוק להיפך, הרוב כן משתתפים, ואפילו יצאה הקריאה בגור שאסור להפריע שמחת חתן וכלה, ויש סיפורים ממש יוצאי דופן בהם סבא לא הגיע לשמחה

זה למה אני קורא לך דמגוג בגרוש..
הרי בכל מקום יהיו קיצונים, וכשאני אומר שאני לא תומך באף אחד משני הצדדים, אני מדבר על המחלוקת עצמה, על העיקרון האם נכון היה לצאת ולפתוח קהילה חדשה, או האם נכון כעסם של גור נגד הפורשים.

כפי שאתה רואה, התייחסתי שם במפורש לשאלתך ועניתי לך שתמיכתי בשני הצדדים היא על המחלוקת עצמה, ולא על כמה הקיצונים שמפנצ'רים גלגלים ושהם מסתכמים בכמה בודדים מתוך חסידות ענק של אלפי חסידים
אבל אתה כוחני, שם מילים בפי ומחליט עבורי מה דעתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2020 02:28 לינק ישיר 

אחרי קריאת כל סיפור המתח עם אשת און, אני מתחיל להבין מדוע נשות גור בניגוד לשאר נשי החסידות, משאירים את שערת ראשום אחרי החתונה.

במקרה שהדיינים של רבי שאול יבוא להזמין את בעליהם לאסיפה, אז יהיה להם מה להראות להם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2020 01:56 לינק ישיר 

אולי מישהו יקח יוזמה ויצרף את הכל למקשה אחת, עם פיסוק מתאים, (אני לא יודע איך עושים את זה)

התיאורים הגארפיים על כל תנועה מאיבריה של אשת און מאוד לא מתאימים לכתב חסידי, היה רק חסר בסיום הסיפור את הנשיקה הלוהטת שאון הצמיד למצחה של אשתו, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2020 01:46 לינק ישיר 

בונדמן תודה רבה
אחרי הכל יותר נעים לקרוא באופן שאתה העלית את זה [מה שאני העליתי היה פחות חוויתי לקריאה].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2020 01:41 לינק ישיר 

און עוד לא הספיק לקום כשרעידת אדמה נוראה פקדה את המדבר ברעש עצום ואיום, הוא קפץ כנשוך נחש לשמע זעקות האימה מכל כיוון ומפתח האהל, הוא לא הספיק לקלוט את פשר המחזה המשונה של אשתו היושבת בגילויה, והאימה אחזה בו, כל חבריו הטובים, נשותיהם וילדיהם, אוהלם וחפציהם, עד למחט הקטנה ביותר, מתגלגלים במהירות מסחררת לבור העצום שנפער באדמה, האמת עמדה פתאום במלוא הודה והדרה, מחד, ובמלוא כיעורה מאידך, און הרגיש איך רגליו כשולות, האם דינו נחרץ? למרבה הפלא, הוא נטוע במקומו, און מביט נדהם באשתו, המטיבה ביראה את כיסוי ראשה, בפעם הראשונה זולגות הדמעות הרותחות מעיניו, והוא לוחש בקול לא לו  "הצלתני!" 

ס ו ף !!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2020 01:33 לינק ישיר 

המשך  

הרעד בידיה התגבר וכל גופה של אשת און הטלטל בצמרמורת בלתי נשלטת, היא יצאה מחוץ לאהל, צופה בדאגה אל האופק, שרק לא יגיעו לקרוא לאון! מה יש להם ממנו? שיעברו הלאה! תקוותה התבדתה, מאות תלמידי חכמים בבגדיהם הנכבדים ובזקנם הארוך, קרבים ובאים לכיוון אוהלה, אנה היא באה? איך תעמוד בפניהם? מה תענה לאון? בהחלטה בלתי רצונית של רגע, היא העלתה את ידה על כיסוי ראשה ו...שמטה אותו תחתיה, הבושה איימה לקבור אותה באדמה, רגליה נשאו אותה לברוח מעצמה, אך בגבורה היא נטעה את רגליה, מבטם המזעזע של ראשי הסנהדרין ומלוויהם, לא חמק מעיניה, היא נשאה עיניים מצועפות לשמים הקודרניים ובקשה באלם קול "רחמים!" בכל ליבה התמלאה בתחינה לד' שיסלח לה על חטאה, על הפגם הנורא בצניעותה, היא ידעה שתיתן את הדין על כך ונכונה לכל ובלבד שינצל בעלה ויתקיימו דורותיהם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2020 23:01 לינק ישיר 

אין לך דעה לכאן או לכאן ואתה מאחל הצלחה לשני הצדדים
כבר נשאלת באשכול סמוך:  אם ישאלך חסיד גור שבנו לומד בישיבת פני מנחם בנשיאות הגר"ש האם לנתק עמו קשר, או אם ישאלך חסיד גור שנכדתו עומדת להיכנס לחופה, האם עליו להשתתף בשמחתה למרות שאביה משתייך לקהילת הגר"ש, אתה לא תדע מה להשיב, דעתך תהיה נוטה לכאן ולכאן... ואם ישאלך אברך חסיד גור האם להטריד בטלפון אנשים המשתייכים לקהילה הנ"ל או לירוק על פניהם ולפנצ'ר גלגלי רכבם, לא תהיה לך תשובה כי דעתך אינה נוטה לכאן או לכאן.

אתה מאחל הצלחה לשני הצדדים במלחמות הקודש. אתה מאחל לקהילת הגר"ש הצלחה בהכנסת ילדיהם למוסדות כלל חסידיים ויחד עם זאת מאחל לטרוריסטים הצלחה בטרור שהם מפעילים על מנהלי מוסדות על מנת שלא יכניסו את ילדי קהילת הגר"ש?
אתה מאחל הצלחה למפנצ'רי הגלגלים, ליורקים ולמטרידים ויחד עם זאת מאחל לפורשים שהגלגל שלהם יישאר שלם?

ועוד כתבת: "
המשטרה לא יכולה לעזור בכל נושא, ככל שמדובר למשל בסתם חרמות של עיתונים, כולל המבשר, או סתם השמצות ופאשקוילים וקריאות גנאי, המשטרה לא תוכל לבוא כמו גננת ולעזור בכל ענין.."

אולי אסור לך לקרוא את שמתפרסם ע"י המשטרה מחשש לאיבוד האמונה ב"וועדה" העושה את שליחותה נאמנה
אז רק אומר לך בקיצור, לא, הטרוריסטים שנעצרו אינם חשודים בפיזור פאשקווילים ומשה פורוש מעיתון 'המבשר' אינו בין העצורים.

תוקן על ידי חצינזק ב- 03/11/2020 23:02:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2020 19:08 לינק ישיר 

חצינזק כתב:
הודעתך האחרונה שייכת בעיקרה לאשכול הסמוך.
אם נחזור למדובר כאן
אז אפשר ללמוד מדבריך שדעתך אינה כדעת רוב החברים כאן הסבורים שהטובים והרעים בסיפור הזה צבועים בצבעים עזים ואין כאן מקום להסתפקות. "דעתך אינה נוטה לכאן ולכאן".

אני מסכים איתך לגמרי שמלחמה עם האריה יש בה סיכון לא פשוט בכלל
אבל הגם שמסתובבים ביננו חיות טורפות
אנחנו לא חיים בג'ונגל
ויש משטרה שחוקרת וממשיכה לחקור גם לאחר שהטרוריסטים שוחררו.

באשר ללגיטימציה שלפי דעתך גור "נותנים" לגר"ש 
תרשה לי לגחך.
הגר"ש הוא לא הרב ברלנד שזקוק ללגיטימציה ממישהו
אהדה והערכה העצומה שיש לו בכל מגזרי העולם החרדי והדתי ידועה ומפורסמת
וזאת למרות מה שגור ''נותנים'' לו.

נראה לי שאתה מבלבל בין הגיחוך כאן על הסיפור וההשואה בין משה רבינו לאדמור מגור, לבין נטייה לאחד הצדדים
גם אני גיחכתי על הסיפור הנחמד, אבל ככל שזה נוגע למלחמת הקוידש, אני מאחל לשני הצדדים הצלחה רבה

ולא התכוונתי ללגיטמציה נטו אלא לפרסום הרב שהם נותנים לאנשי ר' שאול
תאר לעצמך שהוא היה פורש עם כמה אנשים וגור לא היתה מגיבה בכלל, מי היה שם לב בכלל לקבוצת אנשים שפתחה שטיבל ברחוב כלשהו?

והמשטרה לא יכולה לעזור בכל נושא, ככל שמדובר למשל בסתם חרמות של עיתונים, כולל המבשר, או סתם השמצות ופאשקוילים וקריאות גנאי, המשטרה לא תוכל לבוא כמו גננת ולעזור בכל ענין..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הסופר בסיפור מרתק לנשות גור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext