בית פורומים בחדרי חרדים

גדולים בתורה גדולים בחוכמה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2020 17:06 לינק ישיר 
גדולים בתורה גדולים בחוכמה ?

אי אפשר להפריד ביניהם ?

תוקן על ידי אפגעהיטן ב- 08/11/2020 17:10:38

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2020 21:20 לינק ישיר 
ברוקלינאי

אפגעהיטן כתב:
איפה ומה המקור למשפט הידוע תלמיד חכם שאין בו דעת נבלה טובה הימנו

מצטרף בחום.

מהי אותה "דעת", שיכול אדם ללמוד ולדעת הרבה ועדיין לא יהיה לו אותה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2020 18:02 לינק ישיר 

דעת זה לא חכמה. וכפשוטו זו התנהגות שאינה ראויה לת"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2020 17:08 לינק ישיר 

ויקרא רבה א טו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2020 16:52 לינק ישיר 

איפה ומה המקור למשפט הידוע תלמיד חכם שאין בו דעת נבלה טובה הימנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2020 15:07 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
"תורת ה' תמימה.... מחכימת פתי!" פסוק מפורש!

"אין הקב"ה נותן חכמה אלא למי שיש בו חכמה".
[סוף ברכות]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2020 12:32 לינק ישיר 
נצל

עיין תלמוד בבלי מסכת נדה דף טז עמוד ב:

אותו מלאך הממונה על ההריון לילה שמו, ונוטל טפה ומעמידה לפני הקדוש ברוך הוא, ואומר לפניו: רבש"ע, טפה זו מה תהא עליה? גבור או חלש, חכם או טיפש, עשיר או עני? ואילו רשע או צדיק - לא קאמר, כדר' חנינא; דא"ר חנינא: הכל בידי שמים - חוץ מיראת שמים, שנאמר ועתה ישראל מה ה' אלהיך שואל מעמך כי אם ליראה וגו'

מפורש שאפשר שיהיה צדיק ע"פ בחירתו וטיפש ע"פ מורשתו
בגזירת המלאך הממונה על ההריון! ויש להוסיף כי טיפש הוא טיפש הוא טיפש
ולאו דווקא שאינו מתמצא בהוויות העולם ואינו יודע צורת מטבע,
אלא טיפש ולפעמים כקרש כפשוטו ממש ממש.
ותמהני על הרבי מלובאוויץ', שחשב ש'קלאץ קשיא' פירושו קושיא חזקה,
וההבנה הרווחת היא שהיא קושיא אטומה וסתומה כגוש עץ ...!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2020 22:33 לינק ישיר 

"תורת ה' תמימה.... מחכימת פתי!" פסוק מפורש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2020 21:41 לינק ישיר 

אם מישהו יבקש ממני עצה רפואית אני מספיק ישר כדי לומר לו "אני הדיוט בנושא, פנה לרופא מומחה לנושא".

מי שהולך לרב כדי לשאול שאלת נדל"ן דומה למי שפונה למומחה לנדל"ן לשאול שאלת הלכה.

רב שעונה לשאלות נדל"ן יכול להיות תלמיד חכם אבל אינו חכם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2020 17:00 לינק ישיר 
hhaavv

סקופער כתב:
גדולה בתורה אינה בהכרח הבנה בעולם המעש. למשל, האם ת"ח עצום מבין בפדופיליה? אני מכיר סיפור על פדפיל בקרית ספר, שהורחק מהעיר אחרי שהרס כמה וכמה ילדים ומשפחות, ורב ת"ח עצום וגדול בתורה הרחיק אותו לעיר אחרת וציווה עליו ללמוד מוסר כל יום, וכמובן, שם המשיך בפגיעתו הרעה...

לפני הרבה הרבה שנים, שהייתי חתן, וחמי רצה לקנות את הדירה במקום פלוני ואני סירבתי ורציתי במקום אחר, והחלטנו ללכת להיוועץ באחד מגדולי אותו דור. ושמע אותנו, ואחר כך אמר לנו שהוא לא מבין בנדל"ן ושיש לו תלמיד שעוסק בכך וכדאי שנשאל אותו... ואותו אחד היה ת"ח גדול וצדיק גדול לא פחות...

למדן גדול ואפי' צדיק גדול זה לא ערובה שיש לו הבנה בנפש האדם, וזה לא בהכרח שהוא מבין בזוגיות, ובוודאי לא בהשקעות פיננסיות. יש לי חבר טוב, שמאז פורים הדירה שלו ריקה כי בני חו"ל עזבו לחו"ל והמחירים ירדו, כי הלך לגדול אחד ואמר לו שבשום פנים ואופן לא יוריד את המחיר. וכמעט שנה הדירה שלו ריקה כי הוא דבק באותו גדול. אני לא מזלזל בזה חלילה. אבל כבר בעל התניא, שהיה חסיד כמובן, כתב שלא מצינו בגמ' ובראשונים שבאו לשאול תנאים ואמוראים בענייני גשמיות.

היום יש רבנים ואדמו"רים שהם מבינים בכל, בפסיכולוגיה, בחינוך, בזוגיות, בעסקים, במגפות, ברפואה, ובכל מכל כל. אז אם זה אדם גדול, שהתורה מדברת מגרונו ושכל כולו קדושה וטהרה, אפשר להבין את המאמין, אבל כל רב דרג ז' שיש לו כמה מאמינים ושבקושי הוא יודע כמה משניות בע"פ מחליט החלטות הרות גורל של חיים ומוות, ואנשים הולכים שבי אחריו כצאן לטבח... איפה מצינו כדבר הזה?

הסיפורים שהבאת זה לא על מחסור בחכמה אלא מחסור בידע. דווקא החכם אינו מחליט אם חסר לו ידע בתחום מסויים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2020 15:33 לינק ישיר 

סקופער כתב:
גדולה בתורה אינה בהכרח הבנה בעולם המעש. 

למדן גדול ואפי' צדיק גדול זה לא ערובה שיש לו הבנה בנפש האדם, וזה לא בהכרח שהוא מבין בזוגיות, ובוודאי לא בהשקעות פיננסיות. יש לי חבר טוב, שמאז פורים הדירה שלו ריקה כי בני חו"ל עזבו לחו"ל והמחירים ירדו, כי הלך לגדול אחד ואמר לו שבשום פנים ואופן לא יוריד את המחיר. וכמעט שנה הדירה שלו ריקה כי הוא דבק באותו גדול. אני לא מזלזל בזה חלילה. אבל כבר בעל התניא, שהיה חסיד כמובן, כתב שלא מצינו בגמ' ובראשונים שבאו לשאול תנאים ואמוראים בענייני גשמיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2020 09:06 לינק ישיר 

גדולה בתורה אינה בהכרח הבנה בעולם המעש. למשל, האם ת"ח עצום מבין בפדופיליה? אני מכיר סיפור על פדפיל בקרית ספר, שהורחק מהעיר אחרי שהרס כמה וכמה ילדים ומשפחות, ורב ת"ח עצום וגדול בתורה הרחיק אותו לעיר אחרת וציווה עליו ללמוד מוסר כל יום, וכמובן, שם המשיך בפגיעתו הרעה...

לפני הרבה הרבה שנים, שהייתי חתן, וחמי רצה לקנות את הדירה במקום פלוני ואני סירבתי ורציתי במקום אחר, והחלטנו ללכת להיוועץ באחד מגדולי אותו דור. ושמע אותנו, ואחר כך אמר לנו שהוא לא מבין בנדל"ן ושיש לו תלמיד שעוסק בכך וכדאי שנשאל אותו... ואותו אחד היה ת"ח גדול וצדיק גדול לא פחות...

היום יש רבנים ואדמו"רים שהם מבינים בכל, בפסיכולוגיה, בחינוך, בזוגיות, בעסקים, במגפות, ברפואה, ובכל מכל כל. אז אם זה אדם גדול, שהתורה מדברת מגרונו ושכל כולו קדושה וטהרה, אפשר להבין את המאמין, אבל כל רב דרג ז' שיש לו כמה מאמינים ושבקושי הוא יודע כמה משניות בע"פ מחליט החלטות הרות גורל של חיים ומוות, ואנשים הולכים שבי אחריו כצאן לטבח... איפה מצינו כדבר הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2020 22:07 לינק ישיר 

נתעלם מאמר חז"ל מעינייך?
תלמיד חכם שאין בו דעת נבילה טובה הימנו.

משמע תתכן מציאות של ת"ח שאין בו דעת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2020 19:47 לינק ישיר 
קלעפער

hhaavv כתב:
רבי מאיר אומר כל העוסק בתורה לשמה, זוכה לדברים הרבה... ונהנין ממנו עצה ותושיה בינה וגבורה.

משם אין ראיה כי יתכן שזה סגולי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2020 19:19 לינק ישיר 

עולם השקר של הפוליטיקה ויחסי ציבור זר ומנוכר לרוב לומדי תורה ויושבי אהל.

רק אנשים עם כושר מנהיגות יש להם את זה מולד.

איך אמרו לפני המלחמה על אדמו"ר גדול
"עהר איז א פאליטיקאנט, אבער א הייליגע פאליטיקאנט"!

בכל הדורות היו תלמידי חכמים שהשקיעו את עצמם בגמרא, והיו תלמידי חכמים שהתמחו בטכסיסים של מלחמות ד'.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2020 18:40 לינק ישיר 

רבי מאיר אומר כל העוסק בתורה לשמה, זוכה לדברים הרבה... ונהנין ממנו עצה ותושיה בינה וגבורה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > גדולים בתורה גדולים בחוכמה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext