בית פורומים בחדרי חרדים

הרב אליעזר מלמד: לא אגיש מועמדות לתפקיד הרב הראשי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/11/2020 19:03 לינק ישיר 

אין לך מושג כמה שנים אני מנסה להסביר לכל הקטולים שסביבי, ששום קטולי לא באמת ראוי להיות אפיפיור ואם הם סוף סוף רוצים מישהו שבאמת ממשיך את דרכו של או"ה הם חייבים איזה פרוטסטנטי עם 45 שנות נסיון בהון-שלטון. אבל הם מתעקשים שכל עוד אני מהקבוצה שנגד כל המוסד הזה, אין לי שום מנדט להתערב ולדחוף חברים בשיטת ההון-שלטון, גם אם הם מומחים גדולים לתחום הזה וכבר נדחפו לכמה אפיזודות כאלה בזכות הבנתם בתחום ההון-שלטון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2020 19:19 לינק ישיר 
בעיקרשומע

קולולו כתב:
אני חושב שאין לך הבנה בכלל ביכולת לסכם כך הלכה. למשל הספר שלו על הלכות פסח מצליח לעשות סדר הבלאגן העצום שיש בהלכות האלה.
בשביל זה צריך בהירות של הלכה שיש למעטים. זו הסיבה שאין הרבה ספרים כאלו.
גם הבית יוסף לא מלא בחידושים שלו

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא אתחרה איתך בהבנה בהלכה ובסיכומיה, כיון שאין לי מושג מי אתה ומה יכולותיך התורניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2020 19:38 לינק ישיר 

השאלה היא לא כ"כ מה היכולות, אלא בעיקר מה המטרה. אני מסכים עם קולולו שהיכולת לסכם דורשת הבנה מאוד טובה ובכדי לסכם הרבה ובאופן מיטבי צריך המון המון ידע, כי דברי תורה עניים במקום אחד וכו'. חידושים הם דבר נפלא אבל הם בדרך כלל ספציפיים ולא מעידים הרבה על המחדש, מה גם שהרבה חידושים הם הברקות חסרות ערך, שעם עוד טיפה ידע או ניתוח אפשר למצוא אותם בפשט או להפריך אותם בפשטות. (ואכן, רוב הספרים המשמעותיים הם ספרי סיכום, כמו הרמב"ם והבית יוסף והשו"ע ונושאי כליו וספרי הרב עובדיה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2020 03:01 לינק ישיר 

סיכום כל הציטוטים והתגובות כאן: 
כל אחד בטוח ומשוכנע שרק מהחוג הספציפי שלו יכול להיות רב ראשי. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב אליעזר מלמד: לא אגיש מועמדות לתפקיד הרב הראשי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext