ברוך דיין האמת : זקן המשגיחים הגה''צ רבי אהרן חדש זצ''ל
המשגיח הגה''צ רבי אהרן חדש זצ''ל שימש במשך עשרות שנים כמשגיח בישיבת מיר בירושלים. דרכו הייחודית קנתה לה שם של כבוד ואלפים התקבצו סביבו וקנו ממנו תורה ויראת שמים טהורה. בשנים האחרונות חלה והתייסר בייסורים קשים עד להסתלקותו
אני מניח שעכשיו יותר ברור לי. אין לי ספק שיש לך מה להגיד גם בנושא זה (בערך כמו שאני נכנס כאן פעם אחר פעם למבואות המטונפים בעיסוק בקישקעס של כל מיני רבנים מבני ברק), אולם סברתי שהיה דין קדימה לנושאים מהותיים יותר ;)
נשלח ב-6/12/2020 18:58
מצדרביעי
הוא ראה שבוערת "אש המחלוקת והפוליטיקה" ופשוט ניסה לעצור אותה בעודה באיבה (פחות עניינו אותו הפרטים) ובמקרה זה היה כשהח"מ דיבר... האם באמת כל כך מפתיע אותך שיש לי מה להגיד על כל נושא?:)
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 06/12/2020 18:59:30
נשלח ב-6/12/2020 18:55
לא ממש הבנתי גופא דעובדא היכי הוה? מה הוא ראה ושמע? איך הוא הגיב לדברים עצמם? האם יתכן שהוא פשוט רצה לעבור... (ושאפו שעסקתם בסוגיות חומורות כאלה, כשביקרתי בחרדך במיר לא הייתי חולם שתעסקו בסוגיות חמורות כאלב
נשלח ב-6/12/2020 12:03
מצדרביעי
הדיבוק כתב:
מצדר, לצערי לא ממש ברור מספר 2 בהודעתך. ).
מה לא ברור? בתמצות, הוא התנגד להכנסת הפוליטיקה הפנים חרדית לישיבת מיר (מכל הצדדים), והביע את התנגדותו בתקיפות חמימה...
נשלח ב-6/12/2020 10:39
מצדר, לצערי לא ממש ברור מספר 2 בהודעתך. לגבי הנפטר, אמנם לא זכיתי להיות תלמידו אבל הכרתי אותו היטב, הוא היה אדם טוב לך ושמח, אוהב את הבריות ומקרבן לתורה. זכרונו היה מפעים, הוא הכיר כל אדם שהוא שמע ממנו פעם אחת. סיפר לי מישהו שפעם הוא שאל אותו על איזה יהודי מבוגר שטען שבעברו הוא היה תלמיד חשוב במיר, ור' אהרן אמר לו בפשטות "לא היה תלמיד במיר עם שם כזה". בנוסף, הוא היה בעצמו איש מוסר - עושה מה שצריך ונכון לעשות, פחןת ווארטים ורושם ויותר לבצע את רצון ה'. בזה הוא היה דומה מאוד לאביו זצ"ל (שכמדומה שעד היום לא יצא ספר נורמלי משיחותיו, וממה ששמעתי זה מהסיבה הזו, שלא היה בהן חידוש גדול).
נשלח ב-6/12/2020 03:50
[quote]ובחזרה לנפטר עצמו, אהבתי את התקיפות החמימה שלו בסגנון דורות העבר של ליטא, 2 אנקדוטות מעניינות שחוויתי בהקשר זה:
1. בתקופת ממשלת בנט - לפיד כשהנושא הלעוס של גיוס חרדים שוב היה על השולחן, היה "עונג שבת" בליל שבת עם "מישיב" (להלן משיב:)) אחד ממיר פרידמן ועם להבל"ח הנפטר, כשהמשיב ניסה לעורר דיון מה באמת עונים על השאלה למה לא מתגייסים? הבחורים מצידם התחילו לדון ולהציע הצעות, קם המשגיח ואמר - אין שום צורך לדון ולענות, לא משנה מה הם אומרים, מחר יגידו ככה שלשום יגידו אחרת...
2. בתקופת הקמת מפלגת "עץ" הזכורה לשמצה בבחירות לרשומ"ק בשנת תשע"ג, הצליחו הסכסכנים מ-2 הצדדים (ובפרט הצד שהמציא אידאולוגיה בשל הדרתו ממוקדי הכוח בהם היה רגיל לשלוט בכוח האלימות וד"ל) במה שעד אז לעולם לא קרה, וזה עירוב ישיבת מיר שעד אז הייתה מקום של "נאר תוירה" באווירה של המחלוקת המטופשת שהתחילה על מגרש הספורט המכונה משום מה ישיבת פונוביז', והצליחו לערב בה את כל הציבור החרדי (וגם החילוני/דרוזי/צ'רקסי שלצערו נקלע להפגנות החוליגניים שגם כידוע נובעות מאותה "מחלוקת"בין2 קבוצות אוהדי הכדורגל כאמור).
לגופו של עניין - כמה ימים לפני הבחירות נכנס רכב שהודיע על "כנס בראשות ר' שמואל אוירבך" שמתקיים היום בערב, נענה לעומתו אברך משי "אתם מזלזלים בגדולי הדור" ואז כמובן התחיל סימפוזיון המוני שאתם מתארים לעצמכם שגם הח"מ כאחד הקורא לעצמו "מצדרביעי" לא טמן את ידו בצלחת. לרוע המזל, בדיוק באותו רגע הגיע המשגיח וללא שום היסוס הושיט את ידיו בתוך מעגל ה"מתדיינים" וקיים קריעת ים סוף בפועל ממש בדיוק ברגע הנדיר בו החתום מטה השמיע את דבריו.... [/quot] לא אהב כנראה את הקרוי בטעות השקפה .
נשלח ב-3/12/2020 12:40
ברוך דיין האמת
נשלח ב-3/12/2020 12:32
ובחזרה לנפטר עצמו, אהבתי את התקיפות החמימה שלו בסגנון דורות העבר של ליטא, 2 אנקדוטות מעניינות שחוויתי בהקשר זה:
1. בתקופת ממשלת בנט - לפיד כשהנושא הלעוס של גיוס חרדים שוב היה על השולחן, היה "עונג שבת" בליל שבת עם "מישיב" (להלן משיב:)) אחד ממיר פרידמן ועם להבל"ח הנפטר, כשהמשיב ניסה לעורר דיון מה באמת עונים על השאלה למה לא מתגייסים? הבחורים מצידם התחילו לדון ולהציע הצעות, קם המשגיח ואמר - אין שום צורך לדון ולענות, לא משנה מה הם אומרים, מחר יגידו ככה שלשום יגידו אחרת...
2. בתקופת הקמת מפלגת "עץ" הזכורה לשמצה בבחירות לרשומ"ק בשנת תשע"ג, הצליחו הסכסכנים מ-2 הצדדים (ובפרט הצד שהמציא אידאולוגיה בשל הדרתו ממוקדי הכוח בהם היה רגיל לשלוט בכוח האלימות וד"ל) במה שעד אז לעולם לא קרה, וזה עירוב ישיבת מיר שעד אז הייתה מקום של "נאר תוירה" באווירה של המחלוקת המטופשת שהתחילה על מגרש הספורט המכונה משום מה ישיבת פונוביז', והצליחו לערב בה את כל הציבור החרדי (וגם החילוני/דרוזי/צ'רקסי שלצערו נקלע להפגנות החוליגניים שגם כידוע נובעות מאותה "מחלוקת"בין2 קבוצות אוהדי הכדורגל כאמור).
לגופו של עניין - כמה ימים לפני הבחירות נכנס רכב שהודיע על "כנס בראשות ר' שמואל אוירבך" שמתקיים היום בערב, נענה לעומתו אברך משי "אתם מזלזלים בגדולי הדור" ואז כמובן התחיל סימפוזיון המוני שאתם מתארים לעצמכם שגם הח"מ כאחד הקורא לעצמו "מצדרביעי" לא טמן את ידו בצלחת. לרוע המזל, בדיוק באותו רגע הגיע המשגיח וללא שום היסוס הושיט את ידיו בתוך מעגל ה"מתדיינים" וקיים קריעת ים סוף בפועל ממש בדיוק ברגע הנדיר בו החתום מטה השמיע את דבריו....
נשלח ב-3/12/2020 12:00
מנחה_חדשה כתב:
שום מבוכה.
זה ברור שיש הרבה ליטאים שמתנהגים התנהגות חסידית, כדוגמת התמונה של הרב במוצאי יום כיפור בין בחורים רבים. וזה עצוב.
עדיין, יש רבים שנשמרים, ולכן כמות התמותה נמוכה יותר אצל הליטאים.