בית פורומים בחדרי חרדים

רחמנות על הילד. אב חרדי אוחז ביד את בנו הקטן ומשחית תמונת פני אישה על האוטובוס.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/12/2020 14:33 לינק ישיר 
רחמנות על הילד. אב חרדי אוחז ביד את בנו הקטן ומשחית תמונת פני אישה על האוטובוס.

אב חרדי אוחז בידו האחת את בנו הקטן ובידו השנייה משחית תמונת פנים של אישה.

אוי. רחמנות על הילד.
איך הוא ייצא נורמלי עם כזה אבא מטורף?

ישראל כהן בטוויטר:
מצוות חינוך: האבא יחד עם הילד קורעים את תמונת האשה מהכרזה התלויה על גבי האוטובוס ברחובות ב״ב. אגב, מדובר בפרסומת לארגון חרדי הפועל נגד הפלות.
https://twitter.com/Israelcohen911/status/1335543478277836806

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2020 22:04 לינק ישיר 

אסור לכתוב שהוא גערער כי זה פוגע בו ובצדק
אבל התגובות כ"כ גוראיות [כמו שהם מצטיירים ברחוב ובלא הכללה].
לא מקבל עמדה אחרת
תוקף
מסלף
ולא מודה בטעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2020 20:44 לינק ישיר 
קלעפער

אפיקטוזין כתב:
לו טרחתי לפתוח את הלינק הייתי חוסך מעצמי את הכתיבה. מה שנראה שכבר אז כתבו לו על הציץ אליעזר והרמ"פ ולא הכניס למוחו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2020 20:15 לינק ישיר 
קלעפער

קצת סדר בדברים.

ניק שמצהיר שהוא חילוני בשם בגט סתרים כותב כך:כאדם חילוני אני די המום מכך שאני קורא כאן חרדים שטוענים שרבנים מתירים הפלות. אני חשבתי לתומי שהפלה זה רצח ביהדות. נעים לגלות שאתם לא כל כך קיצוניים...

על כך השיבו איש חשוב ש(אכן הפלה זה רצח ביהדות) אך במקרה של רדיפה לאם מותר, והרי דיך רודף הוא גם בין ילודים המסקנא המתבקשת היא שהפלה זה רצח שרק במקרה רדיפה הותרה. וזה לשונו:
התרת הפלות הם במקרה של פיקוח נפש, כאשר הנידון כבר בגמ' הוא מדין רודף, דהיינו האם העובר נחשב לרודף את אמו כי היא עלולה למות בגללו.
האם חדש לך דין הקם להורגך השכם להורגו? ושמותר להציל את הנרדף בחיי הרודף אותו להורגו?

על כך הגבתי שזה לא נכון ומותר לבצע הפלה גם במקרה שאין הוולד רודף, כגון בבושה גדולה לאם, כי לדעת פוסקים רבים הולד אינו בכלל איסורירציחה כי אינו אדם.
וזה לשוני:
ניתן לעשות הפלה לא רק במקרה של סיכון חיי האם! למשל גם במקרים של בושה גדולה לאם כמו אחרי אונס רח"ל או אפילו אם חטאה הנערה וכו, לדעת פוסקים חשובים מותר לעשות הפלה. וישנם פוסקיפם שמשווים זאת להשחתת זרע.

איש חשוב ביקש אסמכתא לדברי. וציין שלא אביא לו מ"מ מלפני 40 יום שאז לכוע לא נתרקמו אבריו ואינו בכלל אדם ואין בו איסור רציחה.
נשמח לקבל ציטוט ושמות פוסקים
ובבקשה אל תביא לפה פסקים המדברים על עובר לפני 40 יום שלא נחשב עדיין לעובר ודאי ועדיין לא נתרקמו אבריו.

על כך הגבתי:

יש על זה שו"ת, האגרות משה, הציץ אליעזר, השבט לוי ועוד, אבל רק דוגמא ממה שכותב הסמ"ע:
וזה טבעו של עולם:    הוצרך לכתוב זה של"ת הולד הרי הוא רודף ויצילו את אמו בנפשו קמ"ל כיון שטבע של עולם בכך אין דין רודף עליו ואעפ"כ בעודו במיעיה מותר לחתכו אע"פ שהוא חי שכל שלא יצא לאויר העולם אין שם נפש עליו והא ראייה דהנוגף אשה הרה ויצאו ילדיה ומתו משלם דמי הולדות ואין שם רוצח ומיתה עליו וכמ"ש לעיל סי' תכ"ג:

כלומר, הפניתי אותו לשו"ת הדנים בכך ובהם זה מופיע. וגם הוא ביקש ציטוט על כך שאין איסור רציחה לעובר. כי הרי על זה דובר. ולשם כך ציטטתי את הסמ"ע.

איש חשוב מגיב:
מדבריו יכול כל ילד להבין שמדובר במצב בו הוולד מסכן את אמו, ולכן הוא אומר שלא תאמר שיש לו דין רודף, אלא מותר להציל את האמא

אתה לא אמור להביא ציטוט שמותר להרוג עוברים אם "לא נעים לאמא" או אם היא עברה אונס?

על כך עניתי:
שלישית, לפני הסמ"ע הבאתי לך ספרים שמביאים את כל השקלא וטריא, עיין שם.והציץ אליעז ידוע שאומר שבבושה לנערה מותר להפיל. ועליו הרמ"פ חולק בעוז שמביאו נראה בשם חכם אחד שפרסם באסיא.
רביעית, הסמע כותב מפורש שאין עליו שם מיתה כי אינו נפש והמכה אותו חייב רק בנזיקין. מה צריך יותר מזה? לא ברור איך אתה מבין סמ"ע כה פשוט. ורבים כבר הביאו את הסמ"ע הזה כראיה לכך. 

כלומר, שעניתי על השאלה למקור ששבושה גדולה לאם מותר להפיל (ציץ אליעזר ידוע ומובא ברשת אין ספור פעמים) וגם ציטוט שאין הפלה בכלל רציחה וממילא ניתן לדון האם במקרה של בושה מותר להפיל כי מה שלא יהיה האיסור מפני כבוד המשפחה מותר להפיל.

איש חשוב כנראה לא הבין את הדיון, וחשב שאני מביא ראיה מהסמ"ע לענין הבושה גרידא (הציץ אליעזר מביאו כראיה לכך) אבל אני הבאתיו כראיה שאין כאן רציחה כלל. והרי  זו הייתה הצהרתו של איש חשוב לעיל.

לסיכום. הפלה אסורה ביהדות. מה גדר האיסור נתון במחלוקת. להצהיר שהפלה זה רצח (וגם אני נכשלתי בהצרה כזו) זה לא נכון. כי לחלק מהפוסקים אין זה כלל בכלל איסורי רציחה אלא מטעם של חבלה ועוד. איש חשוב מסכים כבר שזה אינו רצח.
רק חסר לו לעיין בציץ אליעזר. אז לטובתו אביא את אחד הציטוטים הרלוונטים. ברם מתקבל על הדעת לומר דעיקר נימוק ההיתר מה שיש להתיר באשת איש שזינתה הוא מפני דנקרא זה לצורך אמו, בכדי להצילה על ידי כך מבושת ובזיון שתנחל ויהא מנת חלקה בהולדו לכל ימי חייה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2020 19:50 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2020 17:40 לינק ישיר 

חצינזק כתב:

איש_חשוב כתב:

אני ניק בבחדרי לא אדם מוסמך להעביר את הסוגיא הזו לחילוני. זה מקצוע, כי אין לי ספק שאם אנשים רגילים, לא מקצועיים, לא מכירים את הנושא יעבירו את התורה לחילונים מעט מאד יחזרו בתשובה. כמו שכתב פעם הגה"ק מליובאביטש למשיחיסט אחד: האם לאנשים שאתה משנורר מהם כסף אתה גם אומר את האמת שדינם בסקילה?

שנית, לא כתבתי משפט "לא נעים לאמא". זה שקר. עיוות.
שלישית, לפני הסמ"ע הבאתי לך ספרים שמביאים את כל השקלא וטריא, עיין שם.והציץ אליעז ידוע שאומר שבבושה לנערה מותר להפיל. ועליו הרמ"פ חולק בעוז שמביאו נראה בשם חכם אחד שפרסם באסיא.
רביעית, הסמע כותב מפורש שאין עליו שם מיתה כי אינו נפש והמכה אותו חייב רק בנזיקין. מה צריך יותר מזה? לא ברור איך אתה מבין סמ"ע כה פשוט. ורבים כבר הביאו את הסמ"ע הזה כראיה לכך. 

4. וכאן הגענו לראיות שלך מהסמ"ע..
אוי ואבוי לדימוי מילתא מילתא שאתה עורך לבד מאיך שבא לך
בזמן שהסמ"ע מדבר על מה מותר ומה אסור בזמן שאשה מקשה לילד ומצויה בסכנת נפשות, והוא דן האם הוא רודף או לא, .

שיטת הסמ"ע היא שעובר אינו בכלל נפש.
כמקור לדבריו מביא הסמ"ע ראיה מהפסוק ''וכי ינצו אנשים.. ויצאו ולדיה.. ענוש יענש" ושם הנידון הוא ממוני.
כמובן שנגזר מכך שכאשר אשה מצויה בסכנה אין להתחשב בולד
אבל בכל מקרה לכל דבר אין לו דין נפש וכנאמר בפסוק.

כך הבינו גדולי האחרונים את דברי הסמ"ע בפשטות.
נודע ביהודה, אחיעזר, מנחת חינוך ועוד.
ובציץ אליעזר ח"כ ס"ב כתב שכבר הסכימו כולם ואין חולק שאין דין רציחה בעובר.

פספסת מה שכתבתי, שהנידון אינו אם יש שם נפש או רציחה, אלא האם מותר להפיל את העובר
כתבו במפורש אלו שטענו שאין עליו דין רציחה, שיש איסור חמור להרוג את העובר מסיבות שונות שהביאו גם ללא איסור רציחה או שם נפש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2020 00:36 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אני ניק בבחדרי לא אדם מוסמך להעביר את הסוגיא הזו לחילוני. זה מקצוע, כי אין לי ספק שאם אנשים רגילים, לא מקצועיים, לא מכירים את הנושא יעבירו את התורה לחילונים מעט מאד יחזרו בתשובה. כמו שכתב פעם הגה"ק מליובאביטש למשיחיסט אחד: האם לאנשים שאתה משנורר מהם כסף אתה גם אומר את האמת שדינם בסקילה?

בזמן שהסמ"ע מדבר על מה מותר ומה אסור בזמן שאשה מקשה לילד ומצויה בסכנת נפשות, והוא דן האם הוא רודף או לא, .

כמקור לדבריו מביא הסמ"ע ראיה מהפסוק ''וכי ינצו אנשים.. ויצאו ולדיה.. ענוש יענש" ושם הנידון הוא ממוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2020 08:05 לינק ישיר 

נשות ואנשי הפמיניזם מוכיחים את צביעותם במלחמתם נגד חופש הביטוי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2020 08:03 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:

מהומה על לא מאומה
לפני כ-30 שנה היו מאבקים על הפרסומות הלא צנועות ('תמונות שחץ') שעל גבי האוטובוסים שנכנסים בריכוזים החרדיים והיו תולשים את המודעות מעליהם. זה נגמר בהסכם בין חברת דן לעסקנים שעל האוטובוסים שנכנסים לתחומי בני ברק לא יהיו פרסומות כאלו, ואם הסדרן יקצה בטעות אוטובוס כזה לקווים שנכנסים לבני ברק, הרשות ניתנת ביד כל אדם להסיר אותם והנהגים ישתפו פעולה, וזה היה קורה יום יום.

המהומה היא על הפלות של עוברים, ולא על הפלות של פרסומים על ע"ג אוטובוסים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2020 04:16 לינק ישיר 

מהומה על לא מאומה
לפני כ-30 שנה היו מאבקים על הפרסומות הלא צנועות ('תמונות שחץ') שעל גבי האוטובוסים שנכנסים בריכוזים החרדיים והיו תולשים את המודעות מעליהם. זה נגמר בהסכם בין חברת דן לעסקנים שעל האוטובוסים שנכנסים לתחומי בני ברק לא יהיו פרסומות כאלו, ואם הסדרן יקצה בטעות אוטובוס כזה לקווים שנכנסים לבני ברק, הרשות ניתנת ביד כל אדם להסיר אותם והנהגים ישתפו פעולה, וזה היה קורה יום יום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2020 03:55 לינק ישיר 

חצינזק כתב:

איש_חשוב כתב:
דיון על שם "רצח" אינו דיון על "היתר להפיל עובר בגלל אונס או בושה"
לכן אינני סומך בכלל על ההכרזות והצהרות שלך שיש פוסקים ויש פוסקים
תביא בבקשה מקורות מדויקים כדי שניתן יהיה לבדוק אותם.

כמקור לדבריו מביא הסמ"ע ראיה מהפסוק ''וכי ינצו אנשים.. ויצאו ולדיה.. ענוש יענש" ושם הנידון הוא ממוני.

ויכוחי הסרק איתך ידועים כבר מאשכולות אחרים
אתה הולך ראש בקיר, פשוטו כמשמעו
תקרא מה כתבתי, תקרא מה כתבת..
"דיון על שם רציחה אינו דיון האם מותר להפיל בגלל אונס או בושה"
חלק מהפוסקים התייחסו אפילו במפורש בכותבם שלמרות שאין שם רציחה או נפש אסור להפיל את העובר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2020 00:31 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

3. לא הבאת שום מראה מקום מדויק לשום שקלא וטריא, תקעת פה שמות של ספרים ותו לא
ביקשתי מראי מקומות כי בטענתך לראיה מהסמ"ע גילית באיזו צורה אתה מביא ראיות לדבריך.. 
בצורה מעוותת לגמרי של פרשנות לדברים

בזמן שהסמ"ע מדבר על מה מותר ומה אסור בזמן שאשה מקשה לילד ומצויה בסכנת נפשות, והוא דן האם הוא רודף או לא, אתה מביא ראיות מדבריו שמותר גם אחרי אונס? גם מפני הבושה?
למה הסמ"ע אינו כותב אם כך מפורשות כדבריך שמותר גם במקרים של אונס בלבד?

שיטת הסמ"ע היא שעובר אינו בכלל נפש.

ובציץ אליעזר ח"כ ס"ב כתב שכבר הסכימו כולם ואין חולק שאין דין רציחה בעובר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2020 23:35 לינק ישיר 
קלעפער

ירון777 כתב:
מדבריו יכול כל ילד להבין שמדובר במצב בו הוולד מסכן את אמו, ולכן הוא אומר שלא תאמר שיש לו דין רודף, אלא מותר להציל את האמא

אתה לא אמור להביא ציטוט שמותר להרוג עוברים אם "לא נעים לאמא" או אם היא עברה אונס?
דיברת עלי כאן בצורה מזלזלת ומבישה אולי תתאמץ קצת יותר להוכיח את מה שכתבת?

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/12/2020 19:36:23

נתחיל ממה שמושגים כבר שם לבו לכך. הכוונה לא הייתה דוקא נגדך אלא אפילו אותי. אני ניק בבחדרי לא אדם מוסמך להעביר את הסוגיא הזו לחילוני. זה מקצוע, כי אין לי ספק שאם אנשים רגילים, לא מקצועיים, לא מכירים את הנושא יעבירו את התורה לחילונים מעט מאד יחזרו בתשובה. כמו שכתב פעם הגה"ק מליובאביטש למשיחיסט אחד: האם לאנשים שאתה משנורר מהם כסף אתה גם אומר את האמת שדינם בסקילה?

זה שלא חייב מיתה על ויצאו ילדיה לא אומר שבדיני שמיים זה בסדר... כיום תורף הויכוח בנושא הפלות לא מדברים על מקרי קצה כמו אונס וכו' הפמניזם רוצים לעקור דת ישראל  ועובדה שהם שונאים שנאה תהומית את ארגון אפרת.

ברור. כאמור לעיל כמה וכמה פעמים. ופשוטים הדברים ואין צריך לפנים. רק הערה, הציץ אליעזר מדבר גם מבושה שאינו באונס יעויין שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2020 21:42 לינק ישיר 
ירון777

קלעפער כתב:

דיברת עלי כאן בצורה מזלזלת ומבישה אולי תתאמץ קצת יותר להוכיח את מה שכתבת?

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/12/2020 19:36:23

נתחיל ממה שמושגים כבר שם לבו לכך. הכוונה לא הייתה דוקא נגדך אלא אפילו אותי. אני ניק בבחדרי לא אדם מוסמך להעביר את הסוגיא הזו לחילוני. זה מקצוע, כי אין לי ספק שאם אנשים רגילים, לא מקצועיים, לא מכירים את הנושא יעבירו את התורה לחילונים מעט מאד יחזרו בתשובה. כמו שכתב פעם הגה"ק מליובאביטש למשיחיסט אחד: האם לאנשים שאתה משנורר מהם כסף אתה גם אומר את האמת שדינם בסקילה?

זה שלא חייב מיתה על ויצאו ילדיה לא אומר שבדיני שמיים זה בסדר... כיום תורף הויכוח בנושא הפלות לא מדברים על מקרי קצה כמו אונס וכו' הפמניזם רוצים לעקור דת ישראל  ועובדה שהם שונאים שנאה תהומית את ארגון אפרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2020 12:21 לינק ישיר 

ביקשתי ממך לסמוך עלי? תעיין בספרים. אתה יכול למצוא ציטוטים נרחבים ברשת. אתה לא רוצה לעיין, תישאר עם הארץ...

באשר לשאר השטויות. לא נורא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2020 06:14 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

1. מידי יום מתנהלים פה דיונים על נושאים חשובים בנושאי דת, זה דרכו של הפורום, בוקר טוב
מה שמוזר כאן הוא שאתה בעצמך, הבאת את דעתך הטועה והמטעה, תוך כדי שאתה מקנח בזה שעדיף שאנשים רגילים לא מקצועיים ולא רבנים לא יעבירו דעות בנושא
קצת סותר, לא?
כשזה מגיע להבעת הצד שלך פתאום הכל בסדר..
האם אתה במקרה רב מקצועי / מחזיר בתשובה??

2. טענתך - "לא כתבתי 'לא נעים לאמא', רק כתבתי 'מותר להפיל מפני בושה או הריון לא רצוי'..
כל מילה מיותרת..

3. לא הבאת שום מראה מקום מדויק לשום שקלא וטריא, תקעת פה שמות של ספרים ותו לא
ביקשתי מראי מקומות כי בטענתך לראיה מהסמ"ע גילית באיזו צורה אתה מביא ראיות לדבריך.. 
בצורה מעוותת לגמרי של פרשנות לדברים

בזמן שהסמ"ע מדבר על מה מותר ומה אסור בזמן שאשה מקשה לילד ומצויה בסכנת נפשות, והוא דן האם הוא רודף או לא, אתה מביא ראיות מדבריו שמותר גם אחרי אונס? גם מפני הבושה?
למה הסמ"ע אינו כותב אם כך מפורשות כדבריך שמותר גם במקרים של אונס בלבד?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > רחמנות על הילד. אב חרדי אוחז ביד את בנו הקטן ומשחית תמונת פני אישה על האוטובוס.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext