ישר כוח למביא הדברים הנפלאים של ראש הישיבה הגאון האדיר ר' שאול אלתר שליט"א, כאשר יש חשיבות מיוחדת דווקא כאן, במקום הטינופת של לשון הרע וכילות ושנאת הבריות, להביא מתורתם של צדיקים במתיקות ובחן . ובזמן שגולשים לראות את הקודש יצמצמו זמנם לביזבוז נורא באשכולות אחרים שטוב שלא היו באים לעולם
נשלח ב-29/12/2020 02:03
העליתי כאן סרטון המתעד את שיחתו של האדמו"ר מגור עם הגרי"ש אלישיב ובעקבות כך התנהל דיון בסוגיית שומע כעונה בהקשר של עשרת בני המן וכמדובר בעשרות ואולי מאות ספרי האחרונים. הציבור כאן נטה לסבור שלמרות שמצפייה בסרטון נראה שהאדמו"ר נסער מהחידוש של עצמו אין בדבריו כל חידוש וכאמור שהרבה יותר ממה שאמר כבר נידון בהרחבה בין גדולי האחרונים ובספרי בני ימינו.
פתחתי כאן בעבר אשכול בשם ''גערער שלח לי באישי'' והעליתי שם דברים שכותב לי גערער שמשום מה רואה בי כתובת לכאבי הבטן שלו. כבר זמן רב שאיני מעלה יותר מדבריו, למרות שהוא ממשיך לשלוח לי תגובות לדברים שכתבתי ולדברים שהוא חושב שאני חושב. בכל מקרה מכיוון שבהודעתו האחרונה [בסוף דבריו] יש התייחסות תורנית לדברי רבו הריני מעלה את דבריו: דברי הרבי שליט"א בעניין נשימה אחת הם חידוש עמקני שכמובן רפי השכל של הגר"ש לא מסוגלים להבין הוא הרי דוחה סברות בריסקאיות למדניות ועמוקות [בסגנון הש"א] (כנראה מתכוון לשפת אמת ולא לשאגת אריה או לנינו של השפת אמת) כפי שסיפר בנישואי בתו,
המחלוקת של הבית הלוי והרוגוטושובר מול החזו"א ור צבי פסח פראנק היא האם יש דין שומע כעונה רק על האמירה או גם על שאר הפרטים כמו קול רם, הרבי רצה לחדש שלכל השיטות במקרה הזה הבן אדם שמוציאים אותו יכול לעשות את הנשימה אחת ושזה יצטרף לבעל קורא, וההבנה של דבריו תלויה בחקירה האם דין נשימה אחת הוא דין בגברא שצריך להיות בנשימה אחת[כמו עמידה בקריאה שהגברא צריך לעמוד כדי לצאת]או שזה דין בצורת האמירה ,בחפצא, אם זה היה דין בצורת האמירה היה צריך להיות כתוב שצריך לקרוא עשרת בני המן "בזמן" בשיעור של נשימה אחת, מוכח א"כ שזה לא שיעור וזמן של נשימה אחת אלא דין שיקרא את זה "בהתפעלות בנשימה עצורה" אפשר א"כ לשמוע את זה את הסיפור בנשימה עצורה בנשימה אחת.
נשלח ב-29/12/2020 03:41
העמרצעס, זה שאין דין להפסיק לנשום, יש דין לומר את המילים ללא הפסקה, שזה אומר לא לעשות הפסקות נשימה. אבל השומע סתם מפסיק לנשום... זה כמו להרים דגל בעת הקריאה, אין לזה ולמהירות הקריאה ולא כלום.
תארו לכם שהבעל קורא אומר בכמה נשימות והשומע עוצר נשימתו, נגיד שהשומע קרא כדין, כי הוא לא נשם...
נשלח ב-29/12/2020 10:50
או א, קלעפער איז א למדן!
נשלח ב-29/12/2020 12:46
לשון האדמו"ר מגור: "יוצאים במגילה שומע כעונה. יש טוענים שבעשרת בני המן צריך נשימה אחת ובזה לא יוצאים בשומע כעונה, והציבור לא קיבל את הדעה הזו. חשבתי שאולי גם השומע צריך לעצור את הנשימה".
כאמור הנושא הזה נידון על כל צדדיו [גם בעניין קריאת המגילה מתוך קלף] בהמון ספרים [וכבר דן בזה הנצי"ב] וכבר נכתבו סברות רבות מדוע לא קיבל הרוגוצ'ובער את הרעיון [של האדמו"ר מגור...] שהשומע יעצור את נשמתו. בין השאר כתבו שהמעלה של נשימה אחת היא רק בשעת קריאה בפועל וסתם עצירת נשימה אין לה משמעות [כסברת קלפער לעיל], וכן כתב ר' משה שטרנבוך שדין נשימה אחת אינה הלכה בפנ"ע אלא הלכה בקריאה, וכמו בשברים ותרועה שצריך להיות בנשימה אחת. ובספרים אחרים שקדמו לו כבר הסתפקו בגדר העניין של נשימה אחת וכן דן בזה הקהילות יעקב בפסחים ועוד ועוד.
המדהים הוא שהאדמו"ר מגור מעולם לא גילה את ידיעותיו בתורה, למדנותו וחריפותו. השתיקה/ההסתרה הזו גרמה לכל החפצים בכך להפליג בדמיונם ולראות באדמו"ר מגור דמות גאונית קמאית אשר כל רז לא אניס ליה. בסרטון המדובר התגלה לראשונה הקשר שיש לאדמו"ר עם למדנות וידע תורני. כל התוך יצא החוצה ואין כאן עוד דברים נסתרים. הבעות פניו של הגרי"ש אלישיב וחצאי המלים שהוציא מפיו במהלך המפגש, מלמדים שהרב אלישיב לא הבין בדבריו של בן שיחו משהו מעבר למה שכולנו שומעים. אז כך שגאון נסתר הוא כבר לא.
נשלח ב-29/12/2020 17:44
יובהר, לא משנה מה גדר ה"נשימה אחת" האם זה ככקריאת התפעלות (כפי שהניק הגורי שלח לי באישי) או שזה מהירות הקריאה, זה רק טכניקה איך משיגים קריאה כזו. אבל ברור שאין כל ענין בעצירת הנשימה. לו יצוייר שיהיה אדם שיודע לקרוא בבת אחת אך הוא מצליח לנשום מבלי שהנשימה תהווה הפסק (למשל שיודע לנשום מהאף ואינו מפסיק המילים) הרי זה יחשב בנשימה אחת.
נשלח ב-29/12/2020 20:56
הגיוני שהדין של נשימה אחת חל על הקורא, וממוקומו הוא מוכרע שהקורא צריך לקרות בנשימה אחת, ע"כ שהדין על הקורא כמו קריאה מתוך הכתב וקול רם בברכת כהנים וכדו', ומקסימום שאפשר לשאול זה דא"כ איך יוצאים ידי חובה, אבל זו כמובן לא שאלה חדשה. כך או כך, הרבי מגור ירושלים לא הוסיף כל רובד בעמקות, לא חידש שום חידוש נוסף, לא ניתח ולא השביח הידע הקיים בשום מובן. אבל זה פחות אכפת לי. מה שמעניין אותי זה שני דברים אחרים: א. האם באמת אנחנו עדר של מטומטמים? וכי כל עוד הוא שתק חשבנו שהוא גאון בלי שום ראיה, ורק כשהוא אמג משהו - לא לג מרי מטופש, אבל גם לא גאוני - כבר לא היה שום דבר שיכריע את הכף והגענו למסקנה "מה הוא שווה"? מה חשבנו עד היום?! ב. שאלה שהפריעה לי כבר כשפורסם הסרט לפני כ13 שנה: מה זו ההצגה האדיוטית הזו? וכי הרבי מגור ירושלים שהוא מנהיג ידוע מאוד, צריך להוכיח את חכמתו באיזה פלפול בפני הרב אלישיב, משל היה מיועד להינשא לבת של איזה רב? וכי יש לך בזיון גדול מזה?! (אגב, מי שרו צה לראות באמת מהי שיחת תלמידי חכמים שלא לשם "בחינה" מוזמן לצפות בסרטון מפגישת הרבנים כהנא-שפירא ואליהו עם יבל"ח הרבי מה"מ)
נשלח ב-29/12/2020 21:00
אגב אשמח להמלצות על העלון של ר' שאול למייל, זה חומר עיוני מקורי ו/או איכותי או כל מיני "אגרות שלומים" וכיו"ב?
נשלח ב-29/12/2020 23:48
קלעפער
הדיבוק כתב:
הגיוני שהדין של נשימה אחת חל על הקורא, וממוקומו הוא מוכרע שהקורא צריך לקרות בנשימה אחת, ע"כ שהדין על הקורא כמו קריאה מתוך הכתב וקול רם בברכת כהנים וכדו', ומקסימום שאפשר לשאול זה דא"כ איך יוצאים ידי חובה, אבל זו כמובן לא שאלה חדשה. כך או כך, הרבי מגור ירושלים לא הוסיף כל רובד בעמקות, לא חידש שום חידוש נוסף, לא ניתח ולא השביח הידע הקיים בשום מובן. אבל זה פחות אכפת לי. מה שמעניין אותי זה שני דברים אחרים: א. האם באמת אנחנו עדר של מטומטמים? וכי כל עוד הוא שתק חשבנו שהוא גאון בלי שום ראיה, ורק כשהוא אמג משהו - לא לג מרי מטופש, אבל גם לא גאוני - כבר לא היה שום דבר שיכריע את הכף והגענו למסקנה "מה הוא שווה"? מה חשבנו עד היום?! ב. שאלה שהפריעה לי כבר כשפורסם הסרט לפני כ13 שנה: מה זו ההצגה האדיוטית הזו? וכי הרבי מגור ירושלים שהוא מנהיג ידוע מאוד, צריך להוכיח את חכמתו באיזה פלפול בפני הרב אלישיב, משל היה מיועד להינשא לבת של איזה רב? וכי יש לך בזיון גדול מזה?! (אגב, מי שרו צה לראות באמת מהי שיחת תלמידי חכמים שלא לשם "בחינה" מוזמן לצפות בסרטון מפגישת הרבנים כהנא-שפירא ואליהו עם יבל"ח הרבי מה"מ)
כשרמת ההוכחות לגדלותו של הר"יע היא מה שקיבלתי באישי מאת הגערער הדגול, כדלהלן, אין שום קושיות. וכך כותב הגערער: נראה לך שהרב שטיינמן הה נוסע איתו לטיולים בגולה לולי תהה על קנקנו?הוא אמר עליו אחרי "שבחן אותו" מושלמדיק[התפרסם בעיתונות בזמנו]ועוד...
מה יש לומר? הרמה שלהם כה נמוכה שלא פלא שהרי"א הוציא את העיון מהישיבות הגוראיות...
הוכחה שהרבי מגור יודע צורת אות היא שהרב שטיינמן לא היה מטייל עמו בגולה בלי לבחון אותו...קשה לבחור האם זה מצחיק או עצוב...
נשלח ב-30/12/2020 00:14
גם אני קיבלתי את ההודעה הנ"ל מהגערער, יחד עם עוד הרבה פנינים משעשעים. התבקשתי ממנו שלא לפרסם את דבריו ואני מסתפק האם הוא שלח לך את ההודעה [ללא הבקשה הנ"ל] לאחר שביקש ממני שלא אפרסם- משמע הבין בסוף שהפרסום יועיל לו ולרבו. או שמא רק לאחר שכבר שלח לך, שלח לי בתוספת בקשה שלא אפרסם- משמע הבין [את שמבינים כולם] שהפרסום יהיה לו לרועץ.
נשלח ב-30/12/2020 00:21
לא ביקש ממני ואני לא רואה שום טעם באי פרסום. לא פירסמתי מי הניק ששלח לי את הדברים,וגם אם כן, לא מדובר בסוד, הוא חושב שהרב שלו ת"ח בגלל שהרב שטיימנן לא היה נוסע עמו לשנורר כסף אילו לא היה ת"ח, מה רע בכך? לפחות הוא באמת מעריץ את הרב שטייינמן...אני למשל לא כזה מעריץ של הרב שטיינמן וחושד בו שהוא היה נוסע לשנורר כסף לחינוך העצמאי גם עם טייס של אלעל...לא זאת בלבד אלא שהתברר גם שהרב שטיינמן טעה בכך שנסע עם יהודי שאינו ת"ח שהרי ההוא מאחורי גבו שנורר לצרכי חסידותו ולא לחינוך העצמאי, ולא זו בלבד אלא שאף נתערבבו לו מעות אלו במעות חסידותו...