| נשלח ב-16/12/2020 11:36 |
|
| |
שידור חנוכה תשפ"א
הנושא מצדיק אשכול משלו!
צפיתי עכשיו בטריילר שפורסם לקראת המופע, ואני כבר ממש רוצה לראות אותו!
כל הלהיטים של מיאמי לעולם ועד מתוך ההופעה בחול המועד סוכות תשע"ט, מה שאומר שאליהו לוי חוזר לככב!
שיר חדש יחד עם אלישע כהן וברוך לוין - מקווה שגם יצא כסינגל רשמי.
קטעים מתוך האסק - פחות מרגש אותי אבל גם נחמד.
קטעים מתוך האירו את הלילות - רואים בטריילר את זייבל פרלמן שר את מעוז צור, להזכירכם הילד הזה (דוד של...) כיכב ב3 אלבומים אבל עד היום לא ראינו אותו בשום הופעה! לדעתי אנחנו הולכים לגלות מחדש כוכב גדול מהעבר! באותו שיר יש גם סולו של דניאל גובר - עוד כוכב ענק שאין לנו הרבה ממנו. והכי מסקרן אותי האם מענדי לוין גם השתתף במופע הזה, כי גם לו יש חתיכת סולו בשיר הזה!
בקיצור, ירחמיאל הלך הפעם על שילוב בין חדש לישן, זה יכול להיות נחמד מאוד, ואני מקווה שגם הדור הצעיר מחפש את זה.
בלי נדר אכתוב רשמים אחרי המופע שישודר בעוד 8:25 שעות בדיוק...
תוקן על ידי אפרים1 ב- 16/12/2020 11:37:03
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2020 20:07 |
|
| |
| שירהיהודית כתב: |  | | השיר היחיד שעולה לי זה וזכני עם יוסי שיק... |
|
נכון מאוד. וזה נגמר בסילוקו של שיק מהמקהלה...
אם זה לא היה קורה ייתכן שהוא היה מככב גם באלבום יבוא ואולי אפילו בהופעה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2020 22:47 |
|
| |
השיר היחיד שעולה לי זה וזכני עם יוסי שיק...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2020 12:57 |
|
| |
חושב על השיר החדש עם ברוך לוין ונזכר שפעם קודמת שהוא עשה דואט עם ילד מפרחי מיאמי זה לא נגמר טוב...
זוכרים במה מדובר?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2020 20:05 |
|
| |
אז מסתבר שברוך לוין הוציא לאחרונה אלבום שלם של שירי אנגלית נוסטלגיים. האלבום נקרא off the record ומתארחים בו גם בני פרידמן, שמחה ליינר, יוסף ניומקוב וריבי שוואבל.
שירי מיאמי האהובים מככבים שם בענק. בסיעתא דשמיא, כלל ישראל, we need you, life of Torah, מן השמים, one by one, sunshine, when.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2020 04:10 |
|
| |
נהניתי מאד מהשידור, הפתעה טובה לכבוד חג החנוכה.
מעניין אותי מה נותר לירחמיאל בכדי להפתיע אותנו. אני משערת שהוא החליט לעשות קצת צ'ולנט כאן בשידור הזה מכיוון שרצה למשוך צופים אך לא רצה להכניס חומרים שהם ממש לא ברורים והרוב מן הסתם פורסם כבר בעבר. את המופע מחנוכה מן הסתם בגלל חנוכה (דה!). בגלל האיכות אני מבינה למה נמנע לפרסם עד עכשיו, אבל מה בעצם יש לו להפסיד כבר.
המופע משנת ע"ט היתה נחמדה - אהבתי את העובדה שראינו את ההופעה המקורית בכמה מהשירים. יברכך כמובן היתה ההקלטה המקורית לאלבום, חתכו את הסולו של דייויד טורקיה באלגנטיות, אבל ראינו גם ראינו שהוא היה במופע ולא הושמע בשיר הזה. לא הבנתי למה בחר לשדר שליש מהשיר אשמח - זה לא היה מוצלח - לפי דעתי מריחת זמן בכדי למלא שידור.
את הקטע של האסק אהבתי מאד. קודם כל, ההסרטה שלהם מקצועית כל כך, וכך גם רמת הנגינה והסאונד. אלי גרסטנר איש מוכשר מאד. הוא גם כנראה ללא אגו גדול מדי, כי הוא הזמין את ירחמיאל ביגון להופיע ומבין את משמעות התרומה של ירחמיאל למוסיקה החסידית בארבעים + שנים האחרונות.
אני חושבת שהבחירה של שמחה ליינר לשיר יחד עם ירחמיאל היתה נבונה מאד והוא ביצע זאת בצורה הטובה ביותר. השילוב של ירחמיאל - מארק ושולם למר גם היתה טובה מאד. נראה שמארק נהנה מאד וגם היה קצת נרגש מהיותו על הבמה עם זמר כמו שולם למר. על שולם למר אני אומרת אמרה נפוצה באנגלית על זמרים מצויינים: הוא יכול לשיר את מדריך הטלפונים - הווי אומר לא משנה מה ישיר - הוא יישמע טובה. מארק היה בשיאו וביצע את הסולואים בצורה מצויינית - אחת-אחת. אני מניחה שכאשר עושים חזרות שוב ושוב על אותם סולואים, אלו התוצאות. הקול התעבה. הוא הזכיר לי קצת את ארי רוזנר בכמה מהסולואים (אולי בגלל הצעקות). אני אוהבת את הגרסה שלו בגיל הזה יותר מבעבר, אך עדיין, הוא צועק וחבל. אני מבינה את הרעיון לא להביא את כל המקהלה, אך חושבת שהיה נחמד להביא שלושה או ארבע פרחים. אני גם תוהה למה בחר דווקא במארק.
ועכשיו לשירים עצמם - שני המחרוזות היו טובים מאד. נהניתי יותר מהמחרוזת עם מארק ושולם למר - השירים האיטיים הקלאסיים של פרחי מיאמי עם הקול של שולם - תענוג.
המופע של חנוכה - היה לי קשה עם איכות הוידיאו. השירה היתה נחמדה. הסולואים חמודים. אהבתי את הדואט של האחים שטרן.
לגבי שאר השידור - בשבילי היה מאוס, אבל מבינה למה בחר לשדר. אם יש מאות צופים חד-פעמיים, משתלם לו.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2020 23:54 |
|
| |
וואו יישר כח על הפירוט! נשמע בהחלט מענייןן לא הספקתי היום לצפות.. מחר יש שידןר רק ב8 בערב? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-16/12/2020 23:34 |
|
| |
כמובן שצפיתי בהקרנה הראשונה, כעת אסכם בקצרה ובל"נ בימים הקרובים אשלח רשמים מפורטים יותר.
רושם ראשוני חיובי ביותר, השידור מתחיל עם 'דור לדור' (פספסתי את 2 הדקות הראשונות) מתוך מופע סוכות ע"ט, ירחמיאל לא אכזב והפעם שומעים את הסולואים מתוך המופע עצמו.
אחר כך מאותו מופע השיר 'לעולם ועד', גם כאן כיף לשמוע את הסולואים מתוך המופע, האחים טורקיה ועוד. הכוריאוגרפיה מצויינת, פשוטה אבל יפה.
אחר כך never give up - שיר שעל הבמה הרבה יותר אנרגטי מאשר בדיסק, סולו קטנטן ומצויין של אליהו לוי ועוד.
אחר כך יש את יברכך - הפעם שומעים את הפלייבק מהאלבום, ורואים את אליהו לוי, מרק רוזנסטק ואלישע כהן כשאליהם מצטרף דוד טורקיה (אם אני זוכר נכון זה היה יום הבר מצווה שלו. וואו זה אומר שהיום הוא כבר בן 15!) רואים חצי שיר ואז מראים חצי שיר 'אנכי אשמח' מתוך הקליפ. לא הבנתי מה הרעיון הרי יש את זה ביוטיוב?
אחר כך דברי הסבר מברוך לוין וירחמיאל על השיר החדש. בתור אחד שמבין אנגלית באופן חלקי בלבד אפשר לומר שדי השתעממתי. למה צריכים לשמוע הרצאה של 5 דקות על שיר של 4 דקות?
מה שכן סקרן אותי שברקע שמעו ביצוע של ברוך לוין על השיר when, ודואט בין ברוך לוין לבני פרידמן על 'כלל ישראל' (ועוד שיר באנגלית לא מוכר). מישהו יודע האם אלו שירים שיצאו? אם כן אז איפה אפשר להשיג אותם, ואם לא אז מעניין, אולי זה פרוייקט שירחמיאל עובד עליו.
אחר כך סופסוף השיר עצמו. בהתחלה אלישע כהן שר מדהים את הבית הראשון והפזמון, יש לו קול מצויין על סף התבגרות, מזכיר לי קצת את יונתן שינפלד, לא יודע בדיוק מאיזה כיוון אבל הייתה לי אסוציאציה שלו. אחר כך סולו של ירמיאל (יש לציין שהקול שלו חזר. לפחות חלקית), ואז של ברוך לוין, ואז דואט בין שניהם. שיר מצויין ומרגש עם פוטנציאל ללהיט, שאוי לו לירחמיאל אם השיר לא עולה ליוטיוב בתקופה הקרובה. (האמת שקצת חסרה לי ההרמוניה של המקהלה, חבל שלא הוסיפו אותם לפחות בחלק מהשיר)
אחר כך שוב הקדמה של כמה דקות על האסק, וזה ירחמיאל עולה ושר עם שמחה ליינר מחרוזת להיטים של מיאמי (ו'האנד אוף השם'). אחר כך שמחה יורד ובמקומו עולה שלום למר יחד עם מרק רוזנסטק, שרים מחרוזת שירים שקטים של מיאמי (ו'אל תירא' של טורונטו). אחר כך ביגון ושלום למר בדואט 'לפניו נעבוד' שזה כמובן שיר שירחמיאל הלחין לו. הטקס לוקח בערך 20 דקות, ולי שוב חסרים נורא הפרחים האהובים. קצת מצחיק לעשות מופע הוקרה לירחמיאל ולהביא רק ילד אחד מפעלי מיאמי כדי 'לצאת ידי חובה'. במחשבה שניה - אם אלי גרסטנר המפיק של האסק - צריך לומר תודה על זה שבכלל הביאו את ירחמיאל...
אחר כך מראים את המופע הנוסטלגי של חנוכה עם הבמה המסתובבת, רואים בהתחלה את light up the night, שכבר פורסם בעבר, ואחר כך את מעוז צור - שנחשף לראשונה. סולו מתוק של זייבל פרלמן על ברכת להדליק נר של חנוכה, ואז על הבית הראשון של השיר. אחר כך לראשונה רואים סולו של מענדי לוין, ואז הרמוניה של אריק סטרן (כנראה המופע האחרון שלו בתור ילד) ועוד כמה שלא זיהיתי. אחר כך דניאל גובר - ללא ספק אחד הכוכבים הגדולים.
ואז בתור בונוס קטעים מתוך מיאמי 36 חי חי - מחרוזת בוגרים שקטה ועם לבדד ישכון. יכול להיות שהיה עוד משהו אבל נאלצתי לפרוש.
עד כאן להלילה , בלי נדר אשוב לעדכן בהמשך....
תוקן על ידי אפרים1 ב- 16/12/2020 23:38:18
 |
|
|
|
|
|