בית פורומים בחדרי חרדים

קופ''ח קבעה על דעת עצמה שמותר לחלל שבת ולחסן בעיצומו של יום?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/12/2020 22:48 לינק ישיר 
קופ''ח קבעה על דעת עצמה שמותר לחלל שבת ולחסן בעיצומו של יום?!

כללית תפעיל את מתחמי החיסונים שלה גם בשישי ושבת (למעט באזורים עם אוכ' דתית וחרדית) כדי להתגבר על העומסים והקושי בזימון תורים בקופה. בכללית צפויים להגדיל מחר את מתחמי החיסונים מ-17 לכ-50 @IsraelHayomHeb

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2020 22:09 לינק ישיר 

מנחה_חדשה כתב:

מתחרפן כתב:
אם כדבריכם שאפשר ליזהר עם מסיכות וכו' אין שום היתר שבעולם לחלל שבת כדי להיפטר מזהירות.

איזה מין פיקוח נפש זה???

אז כנראה שגם אתם אינכם מאמינים בכל הלוקשים שאתם מפמפמים בהם יומם וליל.

הגזירה אמת והחריצות שקר (רמב"ן פ' וישב)

נשלח מהאנדרואיד שלי

טענה לא עניינית בעליל

אף אחד לא מבטיח הגנה מלאה עם מסכה, המסכה אינה תעודת ביטוח בפני המחלה אלא מצמצמת את הסיכון (בהנחה ובכלל חובשים אותה נכון) להדביק ולהידבק.

והחיסון כן מבטיח הוא כן ביטוח 
הבנתי
כשכאלה שמתיימרים להגדיר עצמם חרדים כותבים כמו כאן.אז מה הפלא שההחילונים  מחללי שבת
כשאלה שמדביקים את סבא וסבתא שלהם בני 80-90 ולא נזהרים מפיקוח נפש, פתאום מזעזע אותם חילול שבת.

ןלעצם הענין, פשוט וברור שאסור להתחסן בשבת.

הקורונה עצמה במבוגר, הוא מצב שביום חול אנשים חוששים לנפשם, ולפי הגדרה זו לפי הגרש"ז אוירבך הוא מצב של פיקוח נפש. אבל הזהירות מלהידבק בקורונה היא לא מצב של פיקוח נפש שדוחה כל עבירות שבתורה, אלא קיום מצוות ונשמרתם מאוד לנפשותיכם.

יתכן שאילו לא היתה אפשרות להתגונן מהדבקה, ולדוגמא מי שגר בדרום ויש אזעקה, והוא צריך לחלל שבת כדי להכנס לממ"ד, והסיכוי להיפגע מרקטה מעזה הוא אלפית מהסיכון מקורונה, עדיין מותר לו לחלל שבת ובגלל שהסכנה היא מיידית, גם אם נמוכה בסיכוייה. אבל בקורונה שאדם יכול לשמור על כללי הריחוק ולהתגונן מהדבקה, בודאי שאין צד היתר להתחסן.

אין שום 'איסור שבת' בחיסון עצמו ובפרט כשיש חשש פיקוח נפש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2020 20:34 לינק ישיר 

'ערוץ 13' בפרסום ראשון: שר הבריאות אדשלטיין פנה לרבנים הראשיים על מנת לקבל היתר לחסן בשבת - וסורב.

'המיטב'

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2020 16:11 לינק ישיר 

תם_יושב כתב:

במצב והקורונה משתוללת כמו עכשיו, הרי שכל קבוצות הסיכון הם בסכנת חיים, ומכיון שהמציאות מורה שכל הזהירויות שינקטו מסוגלות לצמצם את שיעורי ההדבקה אבל לא למנוע אותה, הרי שהמצב הוא פיקוח נפש.
ולטענתך ר' מנחה חדשה שאין כאן פיקוח נפש מיידי, כבר הורו רבים מגדולי הפוסקים (כמו ר' משה פיינשטיין ואחרים) שאין צורך בפיקוח נפש מיידי ע"מ לחלל שבת, ומשום כך הורו שחובש של הצלה יכול לחזור ברכב לביתו, גם כשאין לו קריאה.
יש אמנם פוסקים שחולקים על זה, אבל אי אפשר לבוא בטענות לקופ"ח כללית שנוקטת ע"פ הוראה מפוסקים מקובלים בעם ישראל, ואם אנשי העדה"ח רוצים להחמיר בחילול שבת ולהקל בפיקו"נ, זוהי כמובן זכותם, אבל באותה מידה אפשר למחות על הפסק שלהם.

הראשון לציון הגר"ש עמאר בפסק הלכה: אסור לחסן נגד הקורונה בשבת. (ישי כהן) *'המיטב'*

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2020 16:08 לינק ישיר 

במצב והקורונה משתוללת כמו עכשיו, הרי שכל קבוצות הסיכון הם בסכנת חיים, ומכיון שהמציאות מורה שכל הזהירויות שינקטו מסוגלות לצמצם את שיעורי ההדבקה אבל לא למנוע אותה, הרי שהמצב הוא פיקוח נפש.
ולטענתך ר' מנחה חדשה שאין כאן פיקוח נפש מיידי, כבר הורו רבים מגדולי הפוסקים (כמו ר' משה פיינשטיין ואחרים) שאין צורך בפיקוח נפש מיידי ע"מ לחלל שבת, ומשום כך הורו שחובש של הצלה יכול לחזור ברכב לביתו, גם כשאין לו קריאה.
יש אמנם פוסקים שחולקים על זה, אבל אי אפשר לבוא בטענות לקופ"ח כללית שנוקטת ע"פ הוראה מפוסקים מקובלים בעם ישראל, ואם אנשי העדה"ח רוצים להחמיר בחילול שבת ולהקל בפיקו"נ, זוהי כמובן זכותם, אבל באותה מידה אפשר למחות על הפסק שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2020 13:59 לינק ישיר 

מנחה_חדשה כתב:
אם כדבריכם שאפשר ליזהר עם מסיכות וכו' אין שום היתר שבעולם לחלל שבת כדי להיפטר מזהירות.

איזה מין פיקוח נפש זה???

נשלח מהאנדרואיד שלי

טענה לא עניינית בעליל

אף אחד לא מבטיח הגנה מלאה עם מסכה, המסכה אינה תעודת ביטוח בפני המחלה אלא מצמצמת את הסיכון (בהנחה ובכלל חובשים אותה נכון) להדביק ולהידבק.

הבנתי
כשכאלה שמתיימרים להגדיר עצמם חרדים כותבים כמו כאן.אז מה הפלא שההחילונים  מחללי שבתכשאלה שמדביקים את סבא וסבתא שלהם בני 80-90 ולא נזהרים מפיקוח נפש, פתאום מזעזע אותם חילול שבת.

הקורונה עצמה במבוגר, הוא מצב שביום חול אנשים חוששים לנפשם, ולפי הגדרה זו לפי הגרש"ז אוירבך הוא מצב של פיקוח נפש. אבל הזהירות מלהידבק בקורונה היא לא מצב של פיקוח נפש שדוחה כל עבירות שבתורה, אלא קיום מצוות ונשמרתם מאוד לנפשותיכם.

יתכן שאילו לא היתה אפשרות להתגונן מהדבקה, ולדוגמא מי שגר בדרום ויש אזעקה, והוא צריך לחלל שבת כדי להכנס לממ"ד, והסיכוי להיפגע מרקטה מעזה הוא אלפית מהסיכון מקורונה, עדיין מותר לו לחלל שבת ובגלל שהסכנה היא מיידית, גם אם נמוכה בסיכוייה. אבל בקורונה שאדם יכול לשמור על כללי הריחוק ולהתגונן מהדבקה, בודאי שאין צד היתר להתחסן.

האם מותר בשבת להרוג בעלי חיים ארסיים, גם אם אתה יכול לנעול את עצמך בבית כל היום ולהישמר מהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2020 12:30 לינק ישיר 

מתחרפן כתב:

איזה מין פיקוח נפש זה???

נשלח מהאנדרואיד שלי

טענה לא עניינית בעליל

הבנתי
כשכאלה שמתיימרים להגדיר עצמם חרדים כותבים כמו כאן.אז מה הפלא שההחילונים  מחללי שבת
כשאלה שמדביקים את סבא וסבתא שלהם בני 80-90 ולא נזהרים מפיקוח נפש, פתאום מזעזע אותם חילול שבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2020 07:44 לינק ישיר 
מתחרפן

נוירולוג כתב:

איזה מין פיקוח נפש זה???

נשלח מהאנדרואיד שלי

טענה לא עניינית בעליל

הבנתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2020 23:57 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
כל עוד לא עושים חיסונים 24/6, לכאורה קשה למצוא צידוק לחסן בשבת ...

מסתמן: מבצע החיסון יורחב ל-24 שעות ביממה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2020 09:20 לינק ישיר 
יש דברים בגו(י)...

פיינרך כתב:

יש כאן עילה לתביעה ייצוגית נגד הקופה בגין הפליית אוכ' הנ"ל.
למה שלא יינתנו חיסונים למעוניינים להתחסן בשבת במוקדי השבת של המרפאה, המופעלים ע"י נוכרי?
ציבור המבוטחים הדתי יצביע ברגליים.

לה''ו. האמת?! אין כמו חיסון טוב, אחרי הצ'ולנט!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2020 09:11 לינק ישיר 

יש כאן עילה לתביעה ייצוגית נגד הקופה בגין הפליית אוכ' הנ"ל.
למה שלא יינתנו חיסונים למעוניינים להתחסן בשבת במוקדי השבת של המרפאה, המופעלים ע"י נוכרי?
ציבור המבוטחים הדתי יצביע ברגליים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2020 07:11 לינק ישיר 

לה''ו. אם יש כאן ספק, או וודאי פיקוח נפש, מדוע הם מדגישים שזה לא יפתח באזורים דתיים וחרדים?!
ההפך...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2020 01:25 לינק ישיר 

לא מבין, אם מותר לעבור על לא תרצח בשבעל טיש אסור לחלל שבת בשביל טיש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2020 01:20 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:
a_smithee

תמניא_אפי כתב:

איזה מין פיקוח נפש זה???

יושבת חבורת חסידים (או אדמורים) בפרלמנט של המקווה ומחליטים שמה שאומרים רשויות הבריאות והמומחים בכל העולם זה שטות והם יודעים את האמת
לגבי הרמב"ן בהתאמה לאמירתו הזו הוא גם תמה "מה לרופא בבית יראי ה'", אתה לא דורש ברופאים?

תוקן על ידי A_Smithee ב- 23/12/2020 01:15:48

בינתיים התחזויות שלי שהתרעתי מאז חג הפסח מתגשמות אחת לאחת, והרבה יותר מכל נביאי השקר ממשרדי הבריאות שאתה כל כך מתגאה בהם.

שום תחזית שלהם לא התקיים!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2020 01:18 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

תמניא_אפי כתב:

איזה מין פיקוח נפש זה???

נשלח מהאנדרואיד שלי

טענה לא עניינית בעליל

אם קורונה הוא פיקוח נפש ומסיכות ושאר ירקות לא מספקות הגנה מלאה אז אין שום היתר לאף אחד לצאת מן הבית רק למה שבאמת מוכרח.

אם מסתמכים על הגנה חלקית לצאת לכל מיני מקומות לא הכרחיים, אז פיקוח נפש זה לא! נקודה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2020 01:16 לינק ישיר 

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 23/12/2020 01:17:20

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > קופ''ח קבעה על דעת עצמה שמותר לחלל שבת ולחסן בעיצומו של יום?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext