בית פורומים בחדרי חרדים

טור מטלטל על הספד המשגיח רבי טוביה פולק שליט"א בהלווית בתו, יש לך אוהבים בעולמך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/1/2021 00:29 לינק ישיר 
טור מטלטל על הספד המשגיח רבי טוביה פולק שליט"א בהלווית בתו, יש לך אוהבים בעולמך

*רבונו של עולם, דע שיש לך אוהבים בעולמך!!* ויהי בליל ט''ז טבת בליל שישי בשבת, ואני בירושלים של מטה, נפתחו השמים ואראה מראות אלוקים. הייתי שם, אחד מיני רבים, שבורים, רצוצים, הלומי יגון ועטופי אבל. הייתי במסע הלוויה של הנערה הצדקנית אסתר ביילא פולק, ויצאתי מבולבל מחד, אבל מסודר מאד מאידך. לרגעים, הייתי צריך לצבוט את עצמי, ולחזור למציאות הנוראית, למעמד המרטיט של אבא שנפרד בפעם האחרונה מביתו הבכורה, בתוך השנה לפטירת רעייתו. מעמד קורע וממיס לב של אחים שלא מעכלים איך תוך שבוע, אחותם הגדולה, זאת ששימשה להם גם כאם, עוזבת את העולם בחטף, אוי, איזה גזר דין קשה, אוי, איזה כאב, אוי, איזה צער, אוי, כמה יגון ואנחה. אבל, זה לא היה כזה פשוט, כי בסוף מסע ההספדים, נעמד יהודי לדבר, ואולי מאה פעמים אמר תודה, תודה לרבונו של עולם, האבא האהוב והאוהב, המתוק, השומר, המגין, תודה לאבא כל כך מיוחד, שזיכה אותנו לשמח אותו ולעשות אותו מאושר בבוא אליו נפש נקיה וצדקנית. היהודי הזה, הוא לא אחר מאבי הנערה, הגאון הצדיק רבי מאיר טוביה פולק שליט"א, שעומד מול מיטת בתו בכורתו, שהיא היתה תקוות המשפחה לנחמה אחרי השבר והאסון הגדול לפני כעשרה חדשים בהלקח מהם אמם אחרי שנות סבל, וכמה שהם חיכו שתהיה להם שמחה בבית, שאסתר שלהם תעמוד מתחת לחופה עם משאת חייה, בחור שבאמת יאהב את התורה כמו שסיפר אחיה נ''י, וכעת, אפר תחת פאר, ונהפך לאבל תקוות מחולם. והאבא הצדיק הזה, האיש אשר ממשש אמונה באצבעותיו, עומד, ובקול צלול וחזק מודה לקב''ה, ומודיע לו ולכולם, שאין מה לנסות להבין, כי ודאי שזה טוב, כי אתה האבא הכי טוב והכי מתוק, ופריו מתוק לחיכי, ואפי' אם אנחנו רואים אסתר - הסתר, אבל אין זה חושך, אלא הסתר הבא מתוך עוצמה של אור, אסתר - מן התורה! והוא ממשיך בצלילות ובישוב הדעת שאין דומה לה, ואומר, כי האבא הטוב לא לקח כלום, כי הכל שלו, היא שלו ואני שלו, וכולם כולם, שלו! וממילא זה הזמן להודות על מתנה נפלאה של 21 שנה עם כזו ילדה, ועל הזכות לגרום אושר לאבא שזוכה לקבל אליו כזו כלה צדקנית. אהה, ודגלו, עלי, אהבה - הדגל של הקב''ה עלינו, הוא אהבה, וממילא לא צריך תשובות כי אין שאלות, כי הכל ממנו, אוהב את עמו ישראל, ובוחר בעמו באהבה. אין עט ואין מילה לתאר אבא שעומד מול מיטת בתו, אלפי אנשים מסביב מתייפחים בקולי קולות, והוא אומר לבתו, איזה כיף לך, וכדי שלא נטעה, הוא חוזר שנית בקול חזק, איזה כיף לך. איזה כיף לך שאת הולכת להיות קרובה לכזה אבא טוב ואוהב!! לרגע, הבליחה מחשבה בראשי, פשט חדש בפס' בקהלת, פשט שהתחדש לראשונה מאז נכתב ספר קהלת, וכך אומר החכם מכל אדם "טוב ללכת אל בית אבל מלכת אל בית משתה", ורגילים לומר כי בבית האבל מתעוררים ומתחזקים להכין זוודא לאורחא, אבל כאן חידש רבי מאיר טוביה שיש בחינה אחרת בפס' זה, כי יש נקודה שבה יש אושר יותר גדול בבית אבל מבבית משתה, איזה אושר, איזו זכות, לשמח את האבא הטוב, איזה כיף לה שהיא הולכת לכזה אבא, זה הלא טוב וכיף יותר מחתונה, אז ודאי שטוב ללכת אל בית אבל... עמדתי שם, ובכיתי, בכיתי על האסון הנורא הזה, ודמעות בדמעות נגעו, דמעות של התרגשות מעוצמת המעמד, גילוי השכינה וחיזוק האמונה, שדומה כי מאז מעמד הר סיני לא היה דבר כזה. באויר יכלתי להרגיש, שמשהו קורה, משהו משתנה, משהו מתחדש, ואין ספק ששערי שמים נפתחו, ושם במרכז ירושלים על הארץ הוצב סולם, וראשו הגיע השמימה. ואם כבר חשבנו שאין עוד מה להוסיף אחרי כאלו עוצמות, אחרי כאלו תעצומות, פתח האבא בקול חד שובר ארזים, ופנה אל האבא המתוק, אנא אבא, יש לי בקשה ממך, לא מגיע לי כלום, אבל אני מתחנן מעומק ליבי. המתח באויר ניתן למישוש, אחרי כאלו דיבורי אמונה, אחר מסע בו איש אחד מיוחד לקח את כל הניצבים ורומם אותם בבת אחת אל שמי שמים, מה הוא כבר יכול לבקש?! מן הסתם, הוא יבקש שיהיה כח להמשיך, לו ולילדים השבורים ורצוצים עד דכדוכה של נפש, שיהיה להם כח לאסוף את עצמם מן השבר הנורא, להיבנות ולהמשיך. אבל לא, הוא מרעים בקולו ושואג, אני מבקש ומתחנן רק על דבר אחד, רבונו של עולם, אבא אהוב ואוהב, אין מי שיאמר עליה קדיש, אוי, אוי, איזה צער, איזה כאב, איזה הרגשה נוראית. אין מי שיאמר עליה קדיש, אז בבקשה אבא, תגיד אתה את הקדיש, תגדל את שמך בעולם, שכולם יידעו שאתה המלך הגדול והטוב, וכולנו נענה אמן בקול רם. אין מה להוסיף, ברור שחובה על כל אחד ואחד לשמוע שוב ושוב את ההספד, או יותר נכון את נאום קידוש השם שיהדהד מקצה העולם ועד קצהו. אבל אנו נפיל תחינה לבורא עולם הַחוֹמֵל עַל דַּל חֲמוֹל עַל דַּלּוּתָם וּרְאֵה שִׁפְלוּתָם וְאֹרֶךְ גָּלוּתָם וְרוֹמֵם קַלּוּתָם וְהָקֵל סִבְלוּתָם רְפָא נָא אֶת שִׁבְרָם וְנַחֵם אֲבֵלוּתָם כִּי אַתָּה שִׂבְרָם וְאַתָּה אֱיָלוּתָם

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2023 10:40 לינק ישיר 

מצדיק את הדין: ר' נחום צבי צובלי מקהילת 'שובו בנים' מספיד בהלווית בנו דוד ז''ל שנהרג הבוקר בתאונת אופנוע.
"כל מה שקורה זה רק טוב, ואם יש תחושה שרע, זה שקרררר!!"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 23:10 לינק ישיר 

'משפחה ו'בקהילה' בשער המגזין עם הרב דב גלושטיין שאיבד את רעייתו ובנותיו ע"ה בתאונת האוטובוס בי-ם.
https://t.me/haskupim/48610

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 02:55 לינק ישיר 

בקרובי אקדש כשהקב''ה עושה דין בצדיקים הוא מתיירא, מתעלה, ומתקלס. במקום להעביר ביקורת על הצדיקים האלו שנבחרו לכפר על עוונותינו, וכמו שאמרו בגמרא ''חשוב את לאתפוסי אדרא'', ובגבורת נפשם הם מצדיקים ומקבלים עליהם את הדין בעוז רוח, וגורמים קידוש השם עצום, וכמובן עילוי נשמה אמיתי לנפטרים הצדיקים שבזכותם נגרם החיזוק הזה. פשוט נבין שהקב''ה בחר בהם לגודל מעלתם ועקרת נפשם, ונקיים ענין יקרא דחיי וגם יקרא דשכבי. וכבר סיפרו שבזמן הרבי הבית ישראל זיע''א אירעו כמה אסונות ונקטפו אנשים צעירים במיטבת שנותיהם, ובא חסיד אחד לרבי זיעא מפוחד כולו ואמר שהוא ירא על נפשו, אמר לו הרבי זיע''א, אין לך מה לדאוג, הקב''ה לוקח רק את הטובים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 01:33 לינק ישיר 

הוניקוקי וגרשום
לא מצליח להבין למה להתחיל לחטט ולהעלות קונספירציות, למה זה טוב?
אני לוקח את הדברים שלו כפשוטם.
הוא הקדים והסביר שנוהגים לא להספיד אבל יש לנו דברים ללמוד..
ומבחינתי הוא התאפק כי להבנתו זה מה שההלכה דורשת.
והראיה שלקראת הסוף כשהוא דיבר על איך אפשר להתנחם, הוא לא הצליח להתאפק וקולו נשבר בבכי.

ואגב, אם כבר להעלות קונספירציות, יכול להיות אפשרות שלישית, שלמען הילדים הוא החליט להיראות חזק ושולט במצב ותלה את זה בסיבה הלכתית כדי לא לעורר תמיהה.

פצקו
עוד לא נרגעת מאז?
אינני חוזר בי משום דבר שכתבתי אז
אדרבה, יקרא הציבור וישפוט אם זה נקרא "ריקוד סוער על הדם"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 00:06 לינק ישיר 

גרשום כתב:
חז'"ל אומרים כשם שפרצופיהם (של הבריות) שונים, כך דעותיהם שונות. אנשים גם מגיבים בדרכים שונות על אסונות שפוקדים אותם. יצא לי לראות אנשים שהגיבו בתחילה על אסונם בקור רוח וכעבור זמן קרסו נפשית.
את זה אני דווקא קונה, תודה. אולי הוא פשוט עוד לא עיכל מה קרה לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 00:05 לינק ישיר 

יו_טיוב כתב:
Honeycooki כתבה:

לדעתי הוא לקח משהו... אין מצב שאיש שאיבד את אשת נעוריו ושתיים מבנותיו הקטנות ידבר בכזו יובש... אני לא מכירה אותו ולא את אשתו ולא את בנותיו ומיררתי בבכי. חושבת שזה הסבר פשוט והגיוני, בלי להיכנס לפלפולים הלכתיים ואמוניים. אני חושבת שכל אדם במצבו צריך לקחת משהו לפני שעמד לדבר....

הוא לא לקח כלום . והוא גם לא צריך לקחת .

פשוט יש לו את מה שאין לך , אמונה זכה וטהורה בבורא . אמונה שכל מה שקורה מגיע מלמעלה . אמונה אמיתית בלברך על הרעה כשם שמברכים על הטובה .
אדם בעל אמונה כמוהו צולח וימשיך לצלוח את הטרגדיה ולהמשיך בחיים .
ואילו אדם כמוך אילולי היית עובר עשירית מהאסון שלו היית הופך במקרה הטוב לנקמן אובססיבי שיחפש לרדוף את הנהג בבתי משפט ובכל דרך שהיא
ובמקרה הרע היית הופך לאלכוהוליסט ומסומם סוג של מת מהלך

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה אח שלו? איך אתה יודע שהוא לא לקח כלום? אתה אח שלי? איך אתה יודע שאין לי אמונה ואיך אתנהג במקרה כזה? ההספד הזה הוא לא אנושי, נקודה. והתגובה שלך מעידה רק על עצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2022 23:54 לינק ישיר 

חז'"ל אומרים כשם שפרצופיהם (של הבריות) שונים, כך דעותיהם שונות. אנשים גם מגיבים בדרכים שונות על אסונות שפוקדים אותם. יצא לי לראות אנשים שהגיבו בתחילה על אסונם בקור רוח וכעבור זמן קרסו נפשית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2022 23:49 לינק ישיר 

Honeycooki כתבה:

לדעתי הוא לקח משהו... אין מצב שאיש שאיבד את אשת נעוריו ושתיים מבנותיו הקטנות ידבר בכזו יובש... אני לא מכירה אותו ולא את אשתו ולא את בנותיו ומיררתי בבכי. חושבת שזה הסבר פשוט והגיוני, בלי להיכנס לפלפולים הלכתיים ואמוניים. אני חושבת שכל אדם במצבו צריך לקחת משהו לפני שעמד לדבר....

הוא לא לקח כלום . והוא גם לא צריך לקחת .

פשוט יש לו את מה שאין לך , אמונה זכה וטהורה בבורא . אמונה שכל מה שקורה מגיע מלמעלה . אמונה אמיתית בלברך על הרעה כשם שמברכים על הטובה .
אדם בעל אמונה כמוהו צולח וימשיך לצלוח את הטרגדיה ולהמשיך בחיים .
ואילו אדם כמוך אילולי היית עובר עשירית מהאסון שלו היית הופך במקרה הטוב לנקמן אובססיבי שיחפש לרדוף את הנהג בבתי משפט ובכל דרך שהיא
ובמקרה הרע היית הופך לאלכוהוליסט ומסומם סוג של מת מהלך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2022 23:42 לינק ישיר 

גם גדולי הטרולים בפורום, לא  ירדו לשפל כזה,
לחטט בפצעיהם של אנשים אומללים ולשפוך את דמם על דרך התמודדותם בשעה שעולמם חרב עליהם,
רק בגלל השתייכותם למגזר השנוא עליו.

אנו זוכרים היטב !! את הריקוד הסוער על דמו של הסופר הגוראי חנוך ריגל זצ"ל.
למותר לציין שאף אחד משונאי גור בפורום , וגם האובססיביים ביותר, לא העלה בדעתו להצטרף לריקוד הזה.

תוקן על ידי פצקו ב- 13/08/2022 23:46:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2022 23:37 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2022 22:52 לינק ישיר 

באמונה ובגבורה: ההספד של ראש הכולל ששיכל את רעייתו ובנותיו

הגאון רבי דב גלושטיין ראש כולל 'נחלת משה' באופקים ספד לרעייתו שושנה רייזל ע"ה ובנותיו חיה שרה וחנה ע"ה שנהרגו בתאונה המחרידה ב'רב שפע' בליל שישי והצדיק עליו את הדין בהשתאות מפליאה.
www.bhol.co.il/news/1425829

כה אמר המספיד:
"מה שאנחנו עכשיו בוכים,
כי אנחנו חשבנו שהיה צריך להיות יותר,
היה לנו פשוט טעות.
לא היה צריך להיות יותר.
קיבלנו את אימא לפרק זמן קצוב. לא היה צריך להיות יותר מזה. 
קיבלנו את שרה לפרק זמן קצוב. לא היה צריך להיות יותר מזה."

מן ראוי לציין שהמספיד הקדים באומרו "נוהגים שלא להספיד היום".
למיטב ידיעתי, בספרי הפוסקים האחרונים לא הביאו להלכה שאסור להספיד בט"ו באב, אבל יש מחמירים באופן כללי שלא להספיד בימים שאין אומרים בהן תחנון. וכנראה שהמספיד דנן נוהג להחמיר.
וכנראה שלכן לא נשא הספד, אלא שיעור מוסר והתעוררות.
ולכן דיבר בקול יציב נטול נימה של צער כאילו מוסר שיעור מחשבה ב"בית המוסר" בעוד כולם מסביב מתפרקים מבכי.
רק לקראת הסוף נפלט בכי קטן והוא השתלט עליו מיד.

מקווה שהציבור שמו לב לפרט ההלכתי הזה ולא ילמדו מכך שאסור להפגין צער ולבכות בהספדים.

חוששני שיהיו חקיינים שלא ישימו לב לעניין ההלכתי שהיה פה עם ההספד,
ורק ילמדו מזה עיוות מוחלט של מהות ההספד והאבלות.
ומי יודע, אולי בעתיד זה יהיה מיינסטרים.
מי שיעז להפגין צער ולבכות בהספד כמו פעם, כפי דרך היהדות מדורי דורות,
זה כבר יהיה ספאסנישט, לא ראוי, א בעלבאת..
יגידו שחסר לו באמונה ..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2022 22:51 לינק ישיר 

בשם_העם כתב:
גם אברהם אבינו סבל כנראה מאטימות רגשית וחוסר אנושיות, אחרת כיצד הלך בשמחה לעקוד את בנו ועוד הצטער כשהקב"ה מנע זאת ממנו?
התופעה של הרב טוביה פולק היא מעבר להשגות שלנו, מעבר לפסיכולוגיה ומעבר לתכונות אנוש. הוא אכן לא נורמלי יחסית אלינו, אנשים קטנים. 

וַיָּבֹא אַבְרָהָם לִסְפֹּד לְשָׂרָה וְלִבְכֹּתָהּ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 00:28 לינק ישיר 

חיה רבקה פולק, חרדית בת 35 משכונת רמת אשכול בירושלים, שנדבקה ב'קורונה' ונמצאת במצב אנוש, הועברה הערב (שני) לבית החולים בילינסון, שם נלחמים על חייה וחיי התינוק.
מדובר על כלתו של הרב יהושע פולק ורעייתו של הרב יחיאל פולק - שהוא אחיו של הגאון רבי טובה פולק, שלפני שבועיים ביתו נפטרה - עשרה חדשים אחרי אמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2021 00:27 לינק ישיר 

מי שהיה בבית האבלים, ראה את האיש, ושמע אותו מדבר, זה תופעה פלאית ממש, אני לא חושב שקל למצוא עובד ברמה כזו אפי' בחצרות החסידים, בטח לא במחוזות אלו, בסה'כ האיש בוגר עטרת, וגדל בבית של עסקן ושועל פוליטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2021 17:55 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
צר לי,
אבל קולו של האב לא נשבר מבכי אפילו פעם אחת במהלך ההספד. אפילו לא קצת.
להיפך, קולו רעם ושאג בעוד כולם מסביב מתפרקים בזעקות בכי קורעות לב.
זה כבר מראה על
אטימות רגשית.
חוסר אנושיות.
כהות חושים.
עקמימות המוחין.
אתה מספיד עכשיו את הבת שלך, אתה לא בשיעור מחשבה לאברכים בליל שישי..
התורה לא מצווה אותנו להיות ערלי לב. מותר ואף רצוי לבכות בלוויה של הבת שלך.
לכל זמן ועת.
עת לבכות ולהספיד.
ועת להודות לה'.

יש אנשים שדמעתם מצויה יותר, ויש אנשים שגם כשהם משכלים ילד הם לא בוכים, לא כל אחד, בפרט בגילאים המאוחרים יותר, פותח את רגשותיו

אני בטוח שמחצית מן הקהל לפחות לא בכה עם דמעות, כי ככה זה, הרבה מתאפקים ולא מחצינים את הרגשות למרות הכאב הרב

לשונך החריפה על אדם העומד לפני מיטת בתו הבכורה, הינה דוחה במיוחד והיא מצביעה יותר על האיש שאתה
קיבלת פה מראה לפרצוף וכדאי מאוד שתחשוב על איך אתה מטפל בעידון המידות שלך

אגב, קינחת ב"עת לבכות ועת להודות" אז המשנה סותרת את דבריך, "חייב אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > טור מטלטל על הספד המשגיח רבי טוביה פולק שליט"א בהלווית בתו, יש לך אוהבים בעולמך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext