גם גדולי הטרולים בפורום, לא ירדו לשפל כזה, לחטט בפצעיהם של אנשים אומללים ולשפוך את דמם על דרך התמודדותם בשעה שעולמם חרב עליהם, רק בגלל השתייכותם למגזר השנוא עליו.
אנו זוכרים היטב !! את הריקוד הסוער על דמו של הסופר הגוראי חנוך ריגל זצ"ל. למותר לציין שאף אחד משונאי גור בפורום , וגם האובססיביים ביותר, לא העלה בדעתו להצטרף לריקוד הזה.
תוקן על ידי פצקו ב- 13/08/2022 23:46:51
נשלח ב-13/8/2022 23:49
Honeycooki כתבה:
לדעתי הוא לקח משהו... אין מצב שאיש שאיבד את אשת נעוריו ושתיים מבנותיו הקטנות ידבר בכזו יובש... אני לא מכירה אותו ולא את אשתו ולא את בנותיו ומיררתי בבכי. חושבת שזה הסבר פשוט והגיוני, בלי להיכנס לפלפולים הלכתיים ואמוניים. אני חושבת שכל אדם במצבו צריך לקחת משהו לפני שעמד לדבר....
הוא לא לקח כלום . והוא גם לא צריך לקחת .
פשוט יש לו את מה שאין לך , אמונה זכה וטהורה בבורא . אמונה שכל מה שקורה מגיע מלמעלה . אמונה אמיתית בלברך על הרעה כשם שמברכים על הטובה . אדם בעל אמונה כמוהו צולח וימשיך לצלוח את הטרגדיה ולהמשיך בחיים . ואילו אדם כמוך אילולי היית עובר עשירית מהאסון שלו היית הופך במקרה הטוב לנקמן אובססיבי שיחפש לרדוף את הנהג בבתי משפט ובכל דרך שהיא ובמקרה הרע היית הופך לאלכוהוליסט ומסומם סוג של מת מהלך
חז'"ל אומרים כשם שפרצופיהם (של הבריות) שונים, כך דעותיהם שונות. אנשים גם מגיבים בדרכים שונות על אסונות שפוקדים אותם. יצא לי לראות אנשים שהגיבו בתחילה על אסונם בקור רוח וכעבור זמן קרסו נפשית.
נשלח ב-14/8/2022 00:05
יו_טיוב כתב:
Honeycooki כתבה:
לדעתי הוא לקח משהו... אין מצב שאיש שאיבד את אשת נעוריו ושתיים מבנותיו הקטנות ידבר בכזו יובש... אני לא מכירה אותו ולא את אשתו ולא את בנותיו ומיררתי בבכי. חושבת שזה הסבר פשוט והגיוני, בלי להיכנס לפלפולים הלכתיים ואמוניים. אני חושבת שכל אדם במצבו צריך לקחת משהו לפני שעמד לדבר....
הוא לא לקח כלום . והוא גם לא צריך לקחת .
פשוט יש לו את מה שאין לך , אמונה זכה וטהורה בבורא . אמונה שכל מה שקורה מגיע מלמעלה . אמונה אמיתית בלברך על הרעה כשם שמברכים על הטובה . אדם בעל אמונה כמוהו צולח וימשיך לצלוח את הטרגדיה ולהמשיך בחיים . ואילו אדם כמוך אילולי היית עובר עשירית מהאסון שלו היית הופך במקרה הטוב לנקמן אובססיבי שיחפש לרדוף את הנהג בבתי משפט ובכל דרך שהיא ובמקרה הרע היית הופך לאלכוהוליסט ומסומם סוג של מת מהלך
אתה אח שלו? איך אתה יודע שהוא לא לקח כלום? אתה אח שלי? איך אתה יודע שאין לי אמונה ואיך אתנהג במקרה כזה? ההספד הזה הוא לא אנושי, נקודה. והתגובה שלך מעידה רק על עצמך.
נשלח ב-14/8/2022 00:06
גרשום כתב:
חז'"ל אומרים כשם שפרצופיהם (של הבריות) שונים, כך דעותיהם שונות. אנשים גם מגיבים בדרכים שונות על אסונות שפוקדים אותם. יצא לי לראות אנשים שהגיבו בתחילה על אסונם בקור רוח וכעבור זמן קרסו נפשית.
את זה אני דווקא קונה, תודה. אולי הוא פשוט עוד לא עיכל מה קרה לו.
נשלח ב-14/8/2022 01:33
הוניקוקי וגרשום לא מצליח להבין למה להתחיל לחטט ולהעלות קונספירציות, למה זה טוב? אני לוקח את הדברים שלו כפשוטם. הוא הקדים והסביר שנוהגים לא להספיד אבל יש לנו דברים ללמוד.. ומבחינתי הוא התאפק כי להבנתו זה מה שההלכה דורשת. והראיה שלקראת הסוף כשהוא דיבר על איך אפשר להתנחם, הוא לא הצליח להתאפק וקולו נשבר בבכי.
ואגב, אם כבר להעלות קונספירציות, יכול להיות אפשרות שלישית, שלמען הילדים הוא החליט להיראות חזק ושולט במצב ותלה את זה בסיבה הלכתית כדי לא לעורר תמיהה.
פצקו עוד לא נרגעת מאז? אינני חוזר בי משום דבר שכתבתי אז אדרבה, יקרא הציבור וישפוט אם זה נקרא "ריקוד סוער על הדם"
בקרובי אקדש
כשהקב''ה עושה דין בצדיקים הוא מתיירא, מתעלה, ומתקלס.
במקום להעביר ביקורת על הצדיקים האלו שנבחרו לכפר על עוונותינו, וכמו שאמרו בגמרא ''חשוב את לאתפוסי אדרא'', ובגבורת נפשם הם מצדיקים ומקבלים עליהם את הדין בעוז רוח, וגורמים קידוש השם עצום, וכמובן עילוי נשמה אמיתי לנפטרים הצדיקים שבזכותם נגרם החיזוק הזה.
פשוט נבין שהקב''ה בחר בהם לגודל מעלתם ועקרת נפשם, ונקיים ענין יקרא דחיי וגם יקרא דשכבי.
וכבר סיפרו שבזמן הרבי הבית ישראל זיע''א אירעו כמה אסונות ונקטפו אנשים צעירים במיטבת שנותיהם, ובא חסיד אחד לרבי זיעא מפוחד כולו ואמר שהוא ירא על נפשו, אמר לו הרבי זיע''א, אין לך מה לדאוג, הקב''ה לוקח רק את הטובים...
נשלח ב-17/8/2022 23:10
'משפחה ו'בקהילה' בשער המגזין עם הרב דב גלושטיין שאיבד את רעייתו ובנותיו ע"ה בתאונת האוטובוס בי-ם. https://t.me/haskupim/48610
נשלח ב-11/6/2023 10:40
מצדיק את הדין: ר' נחום צבי צובלי מקהילת 'שובו בנים' מספיד בהלווית בנו דוד ז''ל שנהרג הבוקר בתאונת אופנוע. "כל מה שקורה זה רק טוב, ואם יש תחושה שרע, זה שקרררר!!"