גבר זה לא מי שמדבר חזק, אלא מי שעושה חזק. כמו תמיד, הפוליטיקאים מדברים והמשפטנים קובעים. -
לאחר שהשר אוחנה הסיר את התנגדותו, שב"ס הודיע כי יחל לחסן אסירים לקורונה
חיסון האסירים צפוי להתחיל בהמשך השבוע, לאחר השלמת סבב החיסונים הראשונים לסוהרים. השר לביטחון הפנים חזר בו מסירובו על רקע הודעת היועמ"ש כי לא יאפשר לו לקבל ייצוג נפרד בבג"ץ
פורסם ב-09:54
שירות בתי הסוהר הודיע הבוקר (ראשון) כי יחל לחסן אסירים נגד נגיף הקורונה, עם סיום חיסוני הסוהרים. השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה, שהתנגד עד כה למהלך, נסוג בו על רקע התנגדות היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ולחץ ציבורי בנושא.
בסוף השבוע כתב מנדלבליט כי החלטתו של אוחנה שלא לחסן את האסירים התקבלה בחוסר סמכות ובניגוד לדין, ודחה את בקשתו לקבל ייצוג משפטי נפרד בעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד ההחלטה. הוא כתב כי על שב"ס לחסן את האסירים באופן מידי.
מקורות בשב"ס אמרו כי האסירים יחוסנו בהתאם לסדרי העדיפויות שקבע משרד הבריאות, ומבלי להפלות פלסטינים שהורשעו בעבירות ביטחוניות. לפי הודעת הארגון, היום יושלם חיסונם של אנשי סגל הארגון במנת החיסון הראשונה, ובהמשך השבוע צפוי להתחיל חיסון האסירים.
היום צפויה המדינה להשיב לעתירות נגד החלטת אוחנה. היועמ"ש כתב בסוף השבוע כי "החובה לפעול על פי דין חלה בכל עת ואינה תלויה בעתירות התלויות ועומדות. משכך ועל רקע דיווחים על תחלואת הקורונה המאמירה בקרב אסירים, מצב התחלואה מעלה דחיפות של ממש לפיו על החיסונים להינתן בהתאם לשיקולים בריאותיים ועניינים בלבד, כפי שנקבעו בידי הגורם המוסמך, משרד הבריאות.
נשלח ב-14/1/2021 06:35
קלעפער כתב:
מה שיפה בעמדתו של ח"כ משה ארבל שזה ממניעים ענינים, זה לא מוסיף לו קול אחד בציבור שלו. כל הכבוד.
הפרגון מגיע לו, אבל סביר להניח שהוא דווקא כן נהנה מקולות האסירים. הקמפיינים הכי מצליחים של ש"ס היו בנויים על תמיכה באסירים.
זו אינה טענה רק של אליטות. זו טענה שמצד רביעי שהוא ימיני מסוגל להזדהות עמה, אבל איני מכיר, למעשה נראה לי שפעם ראשונה שאני שומע על הח"כ הזה.
נשלח ב-13/1/2021 15:16
קלעפער כתב:
מה שיפה בעמדתו של ח"כ משה ארבל שזה ממניעים ענינים, זה לא מוסיף לו קול אחד בציבור שלו. כל הכבוד.
מזמן התרשמתי שמדובר ביפה נפש קלאסי. אולי זה יפה שאדם יש לו אידיאולוגיה ולא רק רדיפת קולות, אבל לא הייתי אומר כל הכבוד לאידיוט שימושי/נחיתי שמנסה להתחנף לאליטות.
נשלח ב-12/1/2021 19:12
נשלח ב-12/1/2021 17:44
דווקא אם זה היה מחבלים הייתי בעד, מיגו שיש להם כבר חיוב מיתה בכל מקרה... אבל כמו שהעיד משה ארבל זה לא רק מחבלים...
היום זה אסירים מחר זה אתה, היום זה אוחנה אחר כך זה יהיה שר שלא מייצג קהילה שאתה תומך בה. המצב הזה שמזלזלים במערכת הבריאות ומערכת המשפט ושמים פס, אין שלטון חוק, אין ערך לחוקי יסוד, הכנסת שמייצגת את העם שאמור להיות הריבון כבר מיותרת לגמרי כל הכח בידים של הממשלה וכל שר מלך. זה יפגע בכל האזרחים הקטנים.
אגב, המכתב המטופש פרסם על ידי השר במהלך השבת. פעם הח"כים החרדים היו נזעקים על כזה דבר, זה מתחבר לי עם האמירה שלו שהיום אין לרבנים בעיה עם התא בליכוד שהוא מייצג והם יתמכו בו לראשות הממשלה.
בכל מקרה להבנתי הנושא פה הוא מחבלים, ואז אני כמובן מסיר את התנגדותי...
נשלח ב-9/1/2021 22:22
ולכן מחסנים את הסוהרים..
נשלח ב-9/1/2021 22:20
מצדרביעי
אדם_ה1 כתב:
מדובר שם רק על אסירים "ביטחוניים" מהרשות הפלסטינית, או גם על אסירים ישראלים "רגילים"?
ככל שמדובר באסירים אזרחי ישראל, בהחלט נראה "טעם לפגם" במניעת חיסונים למי מהם הנמנה על קבוצת המבוגרים, היות ובעונש המאסר שניתן להם לא נכללה מניעת הצלת חייהם מסיכונים כאלו ואחרים...
אסירים הם בהגדרתם "בבידוד" ולכן הם פחות בסיכון מהאוכלוסיה הכללית (החופשית)..
אלא אם כן יש שם "התפרצויות" ואז הסיכון דווקא גדל יותר... (כמו שכולנו ראינו את ההדבקות ההמוניות דווקא בחלק מהקפסולות הישיבתיות).