"רבי יואל קדוש עליון, אור של עם ישראל, וממנו יבוא משיח צדקנו"
לאחר שיעורו של רבי יואל פינטו, שכאמור שודר לאלפים מכל העולם, ברשתות החברתיות, אמר עליו אביו - האדמו"ר רבי יאשיהו פינטו, כי הוא "קדוש עליון, אור של עם ישראל, וממנו יבוא משיח צדקינו", עוד הוסיף האדמו"ר ואמר כי רבי יואל הוא "קדוש במידת היסוד" וכי הוא "לא זז כל חייו מעבודת השם ולא זז כל חייו ממה שאמרנו לו".
עוד שיבח האדמו"ר הרב פינטו את בנו ממשיך דרכו ואמר כי "כל השנים של הייסורים - הוא עמד עם הרבנית וגידל את הילדים. אשריו מה טוב חלקו, רוח השם עליו, קדוש קדוש יאמר לו".
האדמו"ר הרב פינטו במתקפה חריפה: "סכנה גמורה. נביאי שקר"
בצעד חריג, תוקף הבוקר האדמו"ר הרב יאשיהו פינטו, ראש אבות בתי הדין במרוקו, את אותם שמתיימרים להגיד מה צופן העתיד • "על האדם להיות תמים עם השם, שכל חייו יהיו בנויים רק על התורה הקדושה. אין קיצורי דרך בתורה, וכל נביאי הבעל של הדור הם סכנה גמורה ומכלים את הכרם" • הדברים המלאים
אתה צודק שתמונה שהעליתי הביאה לך את ההשראה, אך עדיין ההשוואה מופרכת והזויה ברמה כזו שבאמת לא ראוי לדון על זה.
גם לא הייתי דן אתך על זה:
נשלח ב-23/1/2021 20:02
נוירולוג כתב:
ב"ה הקב"ה לא משאיר את הדור יתום, יש ממשיך לבאבא סאלי, רק לא מובן מדוע ממשיך דרכו של הגאב"ד לא צורף גם לתמונה.
מכאן התחיל הדיון, אבל כפי שביקשת- בוא נעצור כאן, כי אני ממש עלול להיעלב אם תיפגע בי אישית.
נשלח ב-23/1/2021 19:55
אתה ממש רוצה שארד עליך באופן אישי? אין לי עניין בזה, אז רק אסכם את הדיון.
האשכול הוא על המשיח או אבא של המשיח, לא יודע מאיפה הבאת את "שאלת התם" על ההבדלים בין הבאבא סאלי לפינטו, ואכן עניתי לך שההשוואה מופרכת והזויה, ובזה פחות או יותר הסתכמו התשובות בנושא נשגב זה, אני לא חייב לך כלום, וגם אם עניתי לך שהשאלה שלך מופרכת ומטופשת זה לא מחייב אותי להמשיך לשחק את המשחק שלך, למיטב הבנתי זה שעניתי לך משהו זה לא אומר שהתחתנתי אתך.
נ.ב. לגבי החבדניק, אני לא חבדניק ולא כתבתי. אם כתבתי זה היה בציניות בדיוק כפי שכתבתי שאני גערער ועוד כל מיני שמות שהדביקו לי כאן כשלא ידעו לענות לי עניינית.
באמת הגיע הזמן שתשחרר
נשלח ב-23/1/2021 19:46
אם לא בא לך, אל תגיב. זה מאוד פשוט. לחצי מהדיונים כאן אני לא נכנס כי לא בא לי. להגיב 100000000 פעם באותן מילים ואחר כך לברוח, חכם זה לא מוציא אותך, ולא בפעם הראשונה.
נשלח ב-23/1/2021 19:38
מה לא מובן?
לא בא לי לנהל דיון על השוואה מטופשת הזויה ומופרכת בין הבאבא סאלי למאחז העיניים פינטו.
גם לא בא לי לנהל דיון על ההבדלים בין הבן איש חי לרב הסלבס מרדכי חסידים
תשחרר
נשלח ב-23/1/2021 19:34
השיח עקר כמ שואלים אותך שאלה ואתה 100 פעם מתבצר ב"אין שום קשר", או בהתקפות "אתה משווה כי אתה..". אל תיתן תשובה טובה לשאלה טובה תוכיח שאתה הרבה יותר מ"לא נודניק". אגב אתה יכול להסתכל ימינה-שמטלה וללמוד איך מנהלים דיון רציני, מתייחסים כראוי ומקבלים יחס בהתאם. אבל אתה בוחר איך לנהל את השיח אתך, "מעדיך יקרבוך ומעשיך ירחוקך".
נשלח ב-23/1/2021 19:07
הדיבוק כתב:
נוירולוג, אתה בטוח חבדניק או גערער כי אתה שוטה גמור שפטור מהמצוות וזה יכול לגדול רק בשתי הערוגות האלה (בגור- שכל החכמים מנודים, בחבד- שראש עקום זה אידליה). דיברנו על שני נושאים: א. ההשוואה של רבי יואל למשיח או לדברי יואל, הערתי שהשאלה מתעצמת אם אתה חבדניק, כפי שאתה כתבת בעבר. ב. מה בין רבי פינטו לבבא סאלי. לא התייחסת לא' משום כיוון (לא לשאלה האם אתה חבדניק, לא לשאלה על היחס בין רבי יואל וכו, לא בראש של חבדניק ולא בראש לא חבדניק), רק הסברת לי שאינך מוכן להתדיין. אתי יותר משבוע על ב', בגלל שכתבתי את נושא א'לפני יומיים. בקיצור באמת חבל שלא נסעת לים השבת, היה אחלה מזג אוויר.
בזבזתי יותר מדי מילים בשיח העקר וההזוי אתך באשכול זה, אז אסכם בשתי מילים
אתה נודניק
נשלח ב-23/1/2021 18:57
נוירולוג, אתה בטוח חבדניק או גערער כי אתה שוטה גמור שפטור מהמצוות וזה יכול לגדול רק בשתי הערוגות האלה (בגור- שכל החכמים מנודים, בחבד- שראש עקום זה אידליה). דיברנו על שני נושאים: א. ההשוואה של רבי יואל למשיח או לדברי יואל, הערתי שהשאלה מתעצמת אם אתה חבדניק, כפי שאתה כתבת בעבר. ב. מה בין רבי פינטו לבבא סאלי. לא התייחסת לא' משום כיוון (לא לשאלה האם אתה חבדניק, לא לשאלה על היחס בין רבי יואל וכו, לא בראש של חבדניק ולא בראש לא חבדניק), רק הסברת לי שאינך מוכן להתדיין. אתי יותר משבוע על ב', בגלל שכתבתי את נושא א'לפני יומיים. בקיצור באמת חבל שלא נסעת לים השבת, היה אחלה מזג אוויר.
נשלח ב-22/1/2021 16:15
הדיבוק כתב:
אני לא אוהב תגובות לגופו של דובר, אלא אם כן הדובר מכרעז על עצמו מה הוא. אתה כתבת לי פעם "אני לובביצר" ועל זה אני משיב. ואגב, אם לא היית לובביצר, כן נראה לך הגיוני שמשיח זה פחות מדברי יואל?
א. עניתי לך כאיוולתך, מה לעשות שכל מיני שלא יודעים ולא מסוגלים להתמודד ולענות עניינית, מתוך מצוקה עוברים לפסים של גערער, לובביטשער ועוד ועוד.
ב. דעתי לא השתנתה, ואין ולא היתה לי כוונה לנהל דיון על ההשוואה ההזויה והמופרכת שלך בין הבאבא סאלי למאחז העיניים המכונה גאב"ד מרוקו. חפש לך מתנדב אחר.
נשלח ב-22/1/2021 16:11
ועוד לא עניתי לך על מה ששלחת אותי ללמוד על בבא סאלי והרב פינטו: תפסיק להתחמק, אם יש לך מידע על בבא סאלי או על הרב פינטו שיכול לשנות את דעתי (שטרם הבנת), אתה מוזמן להציג אותו!
נשלח ב-22/1/2021 16:09
אני לא אוהב תגובות לגופו של דובר, אלא אם כן הדובר מכרעז על עצמו מה הוא. אתה כתבת לי פעם "אני לובביצר" ועל זה אני משיב. ואגב, אם לא היית לובביצר, כן נראה לך הגיוני שמשיח זה פחות מדברי יואל?
נשלח ב-22/1/2021 15:27
הדיבוק כתב:
"מילא אומרים שהוא המשיח, זה סביר ולגיטימי; אבל להשוות אותו לדברי יואל?!". לקרוא ולא להאמין, ועוד מחבדניק. שתית הרבה בהתוועדות לרגל הנשיאות? (והכל בדיוק בתקופה שמוסד הנשיאות מיותר אגב, לפי כמעט כל אזרחי ישראל, ולאחאונה הרבה אמריקאים טוענים שיש הרבה שחיתויות בבחירת הנשיא..)
מזל שיש שבעה ימים בשבוע, כל יום אני משהו אחר.
חשבתם פעם להתכנס ולנסות להגיע לעמדה אחידה באם אני גערער, חבדניק, ועוד כל מיני שמות של אישים שונים שניסו להדביק לי?
נשלח ב-22/1/2021 15:23
"מילא אומרים שהוא המשיח, זה סביר ולגיטימי; אבל להשוות אותו לדברי יואל?!". לקרוא ולא להאמין, ועוד מחבדניק. שתית הרבה בהתוועדות לרגל הנשיאות? (והכל בדיוק בתקופה שמוסד הנשיאות מיותר אגב, לפי כמעט כל אזרחי ישראל, ולאחאונה הרבה אמריקאים טוענים שיש הרבה שחיתויות בבחירת הנשיא..)
נשלח ב-21/1/2021 19:50
מילא הגאון, הצדיק, ממשיל דרכו, המשיח או אבא של המשיח (לא משנה הסדר) אבל "דברי יואל"?