| נשלח ב-10/1/2021 20:05 |
|
| |
אולי יאיר גולן צודק לפחות לתעדף
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 20:11 |
|
| |
הבעיה אינה עם הטענה שמי שאינו רוצה להיות שותף למאמץ למגר את הקורונה ישא בתוצאות, אלא בכל שדיבר רק על חרדים. הוא היה צריך לומר אמירה כללית.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 20:12 |
|
| |
את האמת - יש צדק בטענתו, אם הייתי שומע אותה מפי ליברטריאן אמתי שהיה אומר את אותם דברים גם לגבי ערבים ומפגיני בלפור. ובכלל, שגישתו תהיה עקבית כך לדוגמה - אם נער מתחת לגיל 18 מעשן בשרשרת ולכן קורה לו משהו, או אדם מבוגר שלקח סמים, האם גם אז נטען שאין לספק לו שירותי רפואה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 20:19 |
|
| |
אני לא מתייחס לאומר שהוא פרובוקטור חולה צומי. אני מדבר על העיקרון האם חברה שהחליטה במודע לא לשמור כלל על הוראות הבריאות האם אין זה מוסרי שיתנו לפחות תיעדוף לאלה ששמרו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 20:21 |
|
| |
מסכים עם העיקרון, רק שיהיה באמת גורף ולא מכוון למגזר כזה או אחר. בנוסף, צריך שנשתמש בזה גם במקומות נוספים (כמו טיפול רפואי למחבלים וכיו"ב) וכיום זה לא המצב...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 20:23 |
|
| |
ברור. אני גם טוען זאת על תרומת איברים. מי שאינו תורם, גם אם חושב שזו דעת ההלכה, שלא יקבל או לפחות שיעמוד בסוף הרשימה. ועוד לפני תקנות וחוקים, אדם צריך להיות "מענטש", אם אינך תורם למה אתה לוקח?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 21:31 |
|
| |
על אף שאפשר להזדהות עם זה (לא עם יאיר גולן שכיוון את דבריו רק לחרדים) אמוציונלית, אי אפשר להסכים עם הדברים, שהרי באותה מידה אפשר לומר שלא לטפל באלו שמעשנים או לא לטפל בפצועי תאונת דרכים אם עברו באדום או נסעו מעל המהירות המותרת וכו' וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 21:51 |
|
| |
לכן כתבתי לתעדף
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 21:58 |
|
| |
מצדרביעי
| ליטאישעבר כתב: |  | | לכן כתבתי לתעדף |
|
מה פירוש בדיוק "לתעדף" מבחינה טכנית, כל עוד יש עדיין מקום במחלקה?...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 22:26 |
|
| |
מי ישכב ליד החלון וברצינות את מי לחבר לאקמו אואם יש עומס במחלקות
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 22:59 |
|
| |
אז כמו שכבר אמרנו, תעדוף כזה צריך להיות רוחבי וניתן לעשות אותו כמעט בכל תחום, החל מכאלו שעברו על חוקי התנועה ונפגעו בתאונה. ועד אנשים שלקחו חומרים מסוכנים ונפגעו. וכמובן, עוד לא דיברנו על מחבלים...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2021 15:48 |
|
| |
ומה הדין בחסידויות שצפצפו קבל עם ועדה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2021 18:51 |
|
| |
קלעפער
| שאגתשביט כתב: |  | | ומה הדין בחסידויות שצפצפו קבל עם ועדה? |
|
אין דבר כזה "חסידויות". יש בני אדם. גם אם כל החסידות לא שמרה אבל איש אחד שמר נעניש אותו בגלל חבריו?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2021 19:09 |
|
| |
קודם שיוכיחו שהזהירות בכלל עוזרת, אחר כך נדבר על תעדוף. מייצרים תזה ורוצחים על פיה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2021 19:22 |
|
| |
קלעפער
| תמניא_אפי כתב: |  | |
|
חזרת בתשובה...עכשיו אתה מצטט אותנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2021 15:22 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | | על אף שאפשר להזדהות עם זה (לא עם יאיר גולן שכיוון את דבריו רק לחרדים) אמוציונלית, אי אפשר להסכים עם הדברים, שהרי באותה מידה אפשר לומר שלא לטפל באלו שמעשנים או לא לטפל בפצועי תאונת דרכים אם עברו באדום או נסעו מעל המהירות המותרת וכו' וכו'. |
|
זה כבר קיים, מי שמעשן משלם יותר על ביטוח חיים/בריאות. מי שאשם משלם השתתפות עצמית בתאונת דרכים.
|
|
|
|
|