בסרט 'קורין גדעון מחפשת תשובה' ששודר אמש (שני) בקשת 12, תועד בנם של הנגיד שמוליק וננה הלפרין מבני ברק, אומר משפט שעורר סערה ברשת החברתית.
הסרט מתמקד באשת הטלוויזיה קורין גדעון ובעלה חילי סורוצקין, בן למשפחה חרדית בטלז-סטון, ובשאלה איזה חינוך יבחרו השניים להעניק לילדיהם, בבוא היום – חילוני או דתי.
במהלך הסרט נפגשה גדעון עם ננה הלפרין, אושיית רשת חרדית, ובני משפחתה, כדי לראות כיצד נראים חיים של ילדים הגדלים במוסדות חינוך חרדיים.
גדעון שאלה את אחד מילדי משפחת הלפרין, הלומד בת''ת חסידי: ''יצא לך לראות פעם יהודי בלי כיפה?'' – והוא השיב: ''ספרדי שרץ''.
כשגדעון תהה על התשובה ושאלה: ''מה זה אומר?'' – הוא הסביר: ''ספרדים מורידים את הכיפה כשהם רצים''.
נשלח ב-14/1/2021 00:33
הילד שאל על המראיינים הוא יהודי? הוא יהודי ? ואז הוא נשאל עוד לא ראיתי יהודי בלא כיפה והילד מתבייש ואחיו הגדול עונה
ספרדי שרץ
המראיינת מבקשת הסבר ואז הילד הגדול עונה ספרדי שרץ מוריד את הכיפה
נשלח ב-13/1/2021 18:40
שלג_דאשתקד כתב:
יו_טיוב כתב:
פיינשמקער כתב:
מה זה "אושיית רשת חרדית"?
אושיית רשת חרדית זו בדרך כלל מישהי שמצלמת עוגות וקינוחים שהכינה ומעלה לאינסטגרם . ושם חברותיה שגם הן ''אושיות רשת'' כמובן , מגיבות לה שזה נראה מעלףףף ... והיא בתמורה מגיבה להן בעמוד שלהן על השולחן שבת המעוצב . וכך מתנהלת לה שרשרת המזון של ''אושיות הרשת'' החרדיות ...
מידי פעם אושיית הרשת מעלה גם תמונה של עצמה ואז עטים עליה כמה אברכים עבדקנים עם פרופילים מזוייפים ללא תמונה , ומגיבים לה שהיא אשת חיל ושאר פלירטוטין מרומזין
הוגה דעות לא חרדי שמתעניין רבות בציבור החרדי טען לי פעם שהשיח החרדי הרדוד ברשת ("מקסימום רמה של תיכון" כדבריו) נובע מחוסר השכלה לא לומדים ליבה וכו' .
לא נראה לי שזה קשור לליבה
זה יותר קשור להתלהבות ילדותית ולחסכים , של אלו שפתאום גילו את העולם הוירטואלי , עולם שהיה אסור עליהם באיסור חמור לפני שהתחתנו כי היו צריכים/צריכות . לשמור על השם בשביל השידוכים .
הוא פרסם את הספר הזה בגאון. בסוף ימיו. ב2009. הוא לא היה חילוני חלילה. ואני מבטיחך שהספר מתנוסס בגאון בביתם.
נשלח ב-13/1/2021 18:01
קלעפער כתב:
הנה תמונה של ספרדי שרץ...
הילד לא ראה תמונה של סבא שלו?
כשם שאונאה במקח וממכר, כך אונאה בדברים. לא יאמר לו בכמה חפץ זה, והוא אינו רוצה ליקח. אם היה בעל תשובה, לא יאמר לו זכור מעשיך הראשונים. אם הוא בן גרים, לא יאמר לו זכור מעשה אבותיך , שנאמר (שמות כב) וגר לא תונה ולא תלחצנו.
בעיניי, התועבה הגדולה, זה דווקא תופעת ננה הלפרין ודומיה. הן מתלבשות ומתנהגות כמעט כמו חילוניות, אבל את הילדים שולחים לחיידר הכי סגור ומצומצם ביידש. ואחרי זה האימא מיבבת כאשר הילדים גדלים ופתאום הם לא ממש הולכים ב"תלם". האימא רואה בזה "כישלון" כאשר פתאום הילדים פוזלים החוצה.. הדיסוננס הזה גורם לי להקיא! מה חשבת לעצמך? תחליטו מה הוא אורח החיים הנכון עבורכם ותעמדו מאחוריו! אי אפשר לפסוח על שתי הסעיפים! רחמנות על הילדים שיוצאים מבולבלים ועלולים לפתח הפרעות נפשיות חמורות לכל ימי חייהם.
ואחד על ההסכמה של יוחנןש איתך..
נשלח ב-13/1/2021 17:50
הנה תמונה של ספרדי שרץ...
הילד לא ראה תמונה של סבא שלו?
נשלח ב-13/1/2021 17:06
יותר ממה שהכותרת מספר על נשוא האשכול, הוא מספר על פותח האשכול
פותח האשכול נהנה מהילת הספק העוטף את צמד המילים "ספרדי שרץ", ובעיקר את המילה "שרץ", האם מדובר בשם תואר - אז יבוא ה'סגול' תחת ה'ריש': שֶׁרֶץ", וריח רע של גזענות עולה באפך, או שמא מדובר בתואר הפועל, ואז יבוא קמץ תחת ה'ריש': "שֶׁרָץ" - אשר רץ, ואז במילה תמימה עסקינן..
אני רק הנחתי את זה פה ושכל אחד יבין מה שליבו חפץ....
נ.ב מכיוון שלמדתי בחיידער ליטאי\חסידי (בזמני עוד למדו ביחד) דקדוק זה לא הצד החזק שלי...
מסכים עם מה שרודף סמלים כתב הוציא לי את המילים מהפה רק אוסיף, שאתה לא "נהנה מן הספק" עשית את זה בכוונה תחילה, אם אתה מעל גיל 10 אתה חייב להבין את ההבדל בין שֶׁרֶץ לשֶׁרָץ אם אכן עברת את גיל 10 אל תספר לנו סיפורי סבתא על דקדוק..
הכותרת שלך דוקרת בעינים, דוחה, ואני מבקש מההנהלה לערוך אותה, הבנאדם כבר ממילא קיבל את הצפיות..
נשלח ב-13/1/2021 14:47
חריף_ומקשה כתב:
פסתםנחמד כתב:
הייתי ממשיך, שאם לא היו מקבלים את הילדים לחיידר שלהם בגלל האמא, אוהואוהו איזה בכיות היינו שומעים ממנה על הרחקת החרדים החדשים שקצת פתוחים בגלל הפרנסה
אושיית רשת חרדית זו בדרך כלל מישהי שמצלמת עוגות וקינוחים שהכינה ומעלה לאינסטגרם . ושם חברותיה שגם הן ''אושיות רשת'' כמובן , מגיבות לה שזה נראה מעלףףף ... והיא בתמורה מגיבה להן בעמוד שלהן על השולחן שבת המעוצב . וכך מתנהלת לה שרשרת המזון של ''אושיות הרשת'' החרדיות ...
מידי פעם אושיית הרשת מעלה גם תמונה של עצמה ואז עטים עליה כמה אברכים עבדקנים עם פרופילים מזוייפים ללא תמונה , ומגיבים לה שהיא אשת חיל ושאר פלירטוטין מרומזין
הוגה דעות לא חרדי שמתעניין רבות בציבור החרדי טען לי פעם שהשיח החרדי הרדוד ברשת ("מקסימום רמה של תיכון" כדבריו) נובע מחוסר השכלה לא לומדים ליבה וכו' .
נשלח ב-13/1/2021 14:40
יש שם קטע מדהים בעייני. האימא (ננה הלפרין) לוקחת ברכב שלה את הילד לת"ת בבוקר. והילד מבקש מהאימא שתעצור במקום מרוחק ולא תגיע עד הפתח של הת"ת ומסביר שהוא מתבייש שיראו את אימא שלו נוהגת ברכב. והמראיינת (קורין גדעון) שואלת את האימא: תגידי זה לא מפריע לך שהילד שלך מתבייש בך? והטיפשה הזו עונה בלי להסמיק: לא.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 13/01/2021 14:43:01
נשלח ב-13/1/2021 14:35
פסתםנחמד כתב:
הייתי ממשיך, שאם לא היו מקבלים את הילדים לחיידר שלהם בגלל האמא, אוהואוהו איזה בכיות היינו שומעים ממנה על הרחקת החרדים החדשים שקצת פתוחים בגלל הפרנסה
[quote] בעיניי, התועבה הגדולה, זה דווקא תופעת ננה הלפרין ודומיה. הן מתלבשות ומתנהגות כמעט כמו חילוניות, אבל את הילדים שולחים לחיידר הכי סגור ומצומצם ביידש. ואחרי זה האימא מיבבת כאשר הילדים גדלים ופתאום הם לא ממש הולכים ב"תלם ". האימא רואה בזה "כישלון" כאשר פתאום הילדים פוזלים החוצה .. הדיסוננס הזה גורם לי להקיא! מה חשבת לעצמך? תחליטו מה הוא אורח החיים הנכון עבורכם ותעמדו מאחוריו! אי אפשר לפסוח על שתי הסעיפים! רחמנות על הילדים שיוצאים מבולבלים ועלולים לפתח הפרעות נפשיות חמורות לכל ימי חייהם. [/ציטוט]