בית פורומים בחדרי חרדים

מדוע האתר לוקח צד במלחמות סדיגורא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/1/2021 18:57 לינק ישיר 

muki28 כתב:
דווקא סדיגורא האותנטית זה המגולחים והמשופצים.. זה שהחסידות עברה הקצנה ב 30 שנה האחרונות כמו שאר החסידויות זה לא הופך את זה לאותנטי

תמונות אינן משקרות..
הרשת מלאה בתמונות מטישים של הבני ברקי, 95% עם זקן ארוך ופיאות ארוכות
אתה צודק שיש כמה מודרנים בסדיגורה, שטריימל וזקן מקוצץ, הם תמיד היוו בקושי 5%, אבל זה בדיוק מה שאני אומר, בבני ברק הם מהוים כיום 5%, בירושלים הם הרוב מתוך 15-20 חסידים שעברו לשם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 19:02 לינק ישיר 

המכון כתב:

מתקבח הרושם שהאבא היה ממש דומה לבן מירושלים וכמו שהאבא לא היה מוותר על האדמורות שלו ככה בנו לא צריך לוותר כי האבא החליט לדפוק אותו ממניעים כאלה ואחרים.

אשמח אם מישהו יאיר את עיני במה האבא טוב יותר מהבן מירושלים...

לפי מה ששמעתי האבא גם רב עם הרבה אנשים והיה סגנון של עסקן וד"ל.

לדעתי על האח הקטן לכבד את אחיו הגדול ואמו ולא לרדוף אותם באיצטלה של צוואת האב.

גם אם זה היה נכון, די סביר שהאדמו"ר רצה שממשיך דרכו ישים סוף לאדמורות מסוג זה, הוא רצה אדמור שכולו בתורה תפילה וחסידות
לא בחינם לפי מה שאומרים, הוא אמר כל הזמן לבן הגדול "אדער דו ביסט א-עסקן, אדער א-רבי"
לדעתי גם המינון אצל הבן הגדול הוא פי כמה, ומספר המריבות וההיתקלויות שלו עם החסידים, בעיקר המבוגרים וחשובי החסידות היה מוגזם.
איך אפשר בכלל להכתיר רבי שהחסידים רוצים "לקרוע" אותו? הם עלולים להרעיל את הקוגל... (בדיחה, נא לא להתרגש)
אתה לא יכול לשים אדמור על חסידים ששונאים אותו, צריך איזשהו תקשורת ביניהם

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 17/01/2021 19:03:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 19:04 לינק ישיר 

המשמעות של הצוואה היא שתהיה מריבה. והבנים מקיימים את זה בהידור.
השאלה למה הוא ציווה כך?
תחשבו רגע על האדמו"ר מפיטסבורג זצ"ל מישהו זוכר שהיה כזה אחד? לעומת זאת על האדמו"ר מסדיגורה אין אחד שלא שמע...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 19:41 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
דווקא סדיגורא האותנטית זה המגולחים והמשופצים.. זה שהחסידות עברה הקצנה ב 30 שנה האחרונות כמו שאר החסידויות זה לא הופך את זה לאותנטי

תמונות אינן משקרות..
הרשת מלאה בתמונות מטישים של הבני ברקי, 95% עם זקן ארוך ופיאות ארוכות
אתה צודק שיש כמה מודרנים בסדיגורה, שטריימל וזקן מקוצץ, הם תמיד היוו בקושי 5%, אבל זה בדיוק מה שאני אומר, בבני ברק הם מהוים כיום 5%, בירושלים הם הרוב מתוך 15-20 חסידים שעברו לשם.
תביא תמונות מלפני 30-40 שנה ונדבר על אותנטיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 19:50 לינק ישיר 
סברה_נכונה

asher177 כתב:
השאלה למה הוא ציווה כך?
תחשבו רגע על האדמו"ר מפיטסבורג זצ"ל מישהו זוכר שהיה כזה אחד? לעומת זאת על האדמו"ר מסדיגורה אין אחד שלא שמע...

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא מדוייק. את פיטסבורג דוקא כן זוכרים, לטובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 20:42 לינק ישיר 

סברה_נכונה כתב:
סברה_נכונה

asher177 כתב:
השאלה למה הוא ציווה כך?

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא מדוייק. את פיטסבורג דוקא כן זוכרים, לטובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 20:44 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

האח השני אינו חובש אייפון, כמו האח הראשון.

האח הראשון אינו חובש ספסלי בית המדרש.

בשאר הדברים, כגון מה שהיה מעורב האח הראשון בכל מיני מדנים ומחלוקות הוא לא אשם בכל, כי בסה"כ עשה ומילא בנאמנות את רצון אביו זצ"ל.

אך בשני הנ"ל די והותר !!!

האח הראשון הכי דומה לאבא זה כולי עלמא מודים מכל הבחינות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2021 13:16 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:
טראמפ כתב:

timobl כתב:

אינני חסיד סדיגורא משום כיוון, וגם אני בתחילה ניסיתי להיות אובייקטיבי, אך מה לעשות שיש צואה ברורה, ואין חולק על כך, ולכן, על אף שבעיני ליטאי כמוני אדמו"ר בן 24 לא נשמע הכי טוב, אך אם זה מה שהאבא ציוה, הבנים והחסידים חייבים לקיים זאת, בלי טריקים ובלי שטיקים.

אם האב נטרפה דעתו כולם צריכים לקיים את צוואתו ??? על פי מה שנראה זה מה שקרה !!!

אתה פשוט חוצפן!
הרי בחיי חיותו של האדמו"ר עד יומו האחרון כמעט הנהיג את חסידיו ברמה ואיש לא רינן אחריו ח"ו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני ממש חוצפן ????
למה ??? אסור לי לחשוב אחרת ממך ??? ,,,ממש לא התכוונתי להוציא לעז על האדמו"ר שנפטר ,פשוט מעשיו מוכיחים על מה שכתבתי
וצריך לדון אותו לכף זכות או שכמה גבאים פושעים גלגולי גיחזי הכריחו אותו בעת חולשה לעשות את זה! וכו' או שבאמת אבדה שפיותו בתקופה שכתב את הצוואות
וכך נגרם חילול השם וחילול הורים ומורים ותולים עצמם בבוקי וסרוקי בשם צוואת האדמו"ר ודורכים בשאט נפש על התורה הק' ומבזים את האמא רח"ל ובכגון דא אמר הקב"ה
יבטלו כל חסידות סדיגורה ואלף כמותם ולא יחללו את שם קדשי,ונקדשתי בתוך בני ישראל,,,,

תוקן על ידי טראמפ ב- 18/01/2021 13:21:15

תוקן על ידי טראמפ ב- 18/01/2021 13:28:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2021 17:06 לינק ישיר 
מסטוגי500

נכתב לעייל:

"ביה"ד בפ"ת אישר את הצוואה והיא תקפה. ברור.",

זה לא נכון, אין משמעות  מיוחדת לחתימה על צוואה בפני בית הדין(= חתימה בפני רשות). זה בדיוק כמו לחתום על צוואה בפני שני עדים, או לכתוב צוואה  בכתב ידו של המצווה. כל אלו  הינם דרכים חוקיות לכתיבת צוואה. אולם על מנת שיהיה לצוואה תוקף ומשמעות אופרטיבית לאחר 120 , אזי  רק אישורה על ידי  רשם הירושות או בית הדין הרבני נותן תוקף לצוואה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2021 17:10 לינק ישיר 
מסטוגי500

נכתב לעייל:
"ברור שהצד של האלמנה מעוניינים ללכת לבית משפט, כאשר בדיניהם האלמנה היא

היורשת המלאה..."
גם לא נכון, כאשר ישנה צוואה והיא מקבלת תוקף חוקי, אזי היורש/ יורשים הם אלו הכתובים בצוואה. כאשר אין צוואה , אזי לפי החוקי, בת הזוג יורשת מחצית והילדים בשווה ביניהם את המחצית השניה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2021 19:18 לינק ישיר 

טראמפ כתב:
טראמפ כתב:

timobl כתב:

אינני חסיד סדיגורא משום כיוון, וגם אני בתחילה ניסיתי להיות אובייקטיבי, אך מה לעשות שיש צואה ברורה, ואין חולק על כך, ולכן, על אף שבעיני ליטאי כמוני אדמו"ר בן 24 לא נשמע הכי טוב, אך אם זה מה שהאבא ציוה, הבנים והחסידים חייבים לקיים זאת, בלי טריקים ובלי שטיקים.

אתה פשוט חוצפן!
הרי בחיי חיותו של האדמו"ר עד יומו האחרון כמעט הנהיג את חסידיו ברמה ואיש לא רינן אחריו ח"ו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני ממש חוצפן ????
למה ??? אסור לי לחשוב אחרת ממך ??? ,,,ממש לא התכוונתי להוציא לעז על האדמו"ר שנפטר ,פשוט מעשיו מוכיחים על מה שכתבתי
וצריך לדון אותו לכף זכות או שכמה גבאים פושעים גלגולי גיחזי הכריחו אותו בעת חולשה לעשות את זה! וכו' או שבאמת אבדה שפיותו בתקופה שכתב את הצוואות
וכך נגרם חילול השם וחילול הורים ומורים ותולים עצמם בבוקי וסרוקי בשם צוואת האדמו"ר ודורכים בשאט נפש על התורה הק' ומבזים את האמא רח"ל ובכגון דא אמר הקב"ה
יבטלו כל חסידות סדיגורה ואלף כמותם ולא יחללו את שם קדשי,ונקדשתי בתוך בני ישראל,,,,

קודם כל, אתה חוצפן ענק, לא בגלל מה שכתבת.. אל תיתמם..
לא אומרים על אדמור, בפרט על אדמור שכבר נפטר "נטרפה דעתו"

כתבת שהכריחו אותו, כאילו הוא ילד קטן או זקן סנילי שלא ידע מה נעשה איתו
אז רק בשביל הידע, הוא חתם על הצוואה חצי שנה לפני שנפטר, ואחר כך הוא עוד הנהיג ברמה טישים, דיבר כאדם מיושב בדעתו, ויש אינספור סרטונים מכך, אי אפשר להכחיש את זה שהוא היה מודע לחלוטין למה שהוא עשה

יש לך ביקורת למה הוא זרק את הבן הגדול מכל המדרגות?
אתה חושב אחרת? 
האם אתה בכלל יודע מהן הסיבות לכך שאתה שופט?
מי אתה בכלל? מי אתה שתבוא לאדמור ותגיד לו דעות "כן הבן הזה לא הבן השני"?
ואתה עוד בא בעזות מצח ממש וכותב שנטרפה דעתו, כי החלטתו לא מסתדרת עם דעתך??

עד כמה שראיתי עד עכשיו, כל מי שאין לו שיח ושיג וקשר לסדיגורה, תומך בבן הגדול ותמה למה זרקו אותו, (כי הציבור תמיד אוהב את האנדרדוג החלש הפגוע), וכל מי שהוא חסיד סדיגורה אמיתי, שונא, ובעיקר - שנא אותו כל השנים האחרונות עוד לפני פטירתו של האדמור זצ"ל
ספר לי במי אתה תומך ואומר לך אם אתה קשור בכלל לסדיגורה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2021 19:25 לינק ישיר 

איש, סתם שאבין, ההלכה שדברי שכיב מרע ככתובים וכמסורים שמא תטרף דעתו, לא תקפה על אדמורים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 04:39 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
טראמפ כתב:

timobl כתב:

אתה פשוט חוצפן!

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני ממש חוצפן ????

קודם כל, אתה חוצפן ענק, לא בגלל מה שכתבת.. אל תיתמם..
לא אומרים על אדמור, בפרט על אדמור שכבר נפטר "נטרפה דעתו"

כתבת שהכריחו אותו, כאילו הוא ילד קטן או זקן סנילי שלא ידע מה נעשה איתו
אז רק בשביל הידע, הוא חתם על הצוואה חצי שנה לפני שנפטר, ואחר כך הוא עוד הנהיג ברמה טישים, דיבר כאדם מיושב בדעתו, ויש אינספור סרטונים מכך, אי אפשר להכחיש את זה שהוא היה מודע לחלוטין למה שהוא עשה

יש לך ביקורת למה הוא זרק את הבן הגדול מכל המדרגות?
אתה חושב אחרת? 
האם אתה בכלל יודע מהן הסיבות לכך שאתה שופט?
מי אתה בכלל? מי אתה שתבוא לאדמור ותגיד לו דעות "כן הבן הזה לא הבן השני"?
ואתה עוד בא בעזות מצח ממש וכותב שנטרפה דעתו, כי החלטתו לא מסתדרת עם דעתך??

עד כמה שראיתי עד עכשיו, כל מי שאין לו שיח ושיג וקשר לסדיגורה, תומך בבן הגדול ותמה למה זרקו אותו, (כי הציבור תמיד אוהב את האנדרדוג החלש הפגוע), וכל מי שהוא חסיד סדיגורה אמיתי, שונא, ובעיקר - שנא אותו כל השנים האחרונות עוד לפני פטירתו של האדמור זצ"ל
ספר לי במי אתה תומך ואומר לך אם אתה קשור בכלל לסדיגורה..

איש חשוב ביותר
חטאתי עויתי פשעתי ! אכן לא דעתו נטרפה ,,,,דעתו נכפתה עליו !!! ע"י גבאים  עזי פנים ששנאו את הבן הגדול שפחדו שינהיג את ההנהגה בתקיפות ולא יהי' הבובה שלהם ויעשה כל מה שליבם חפץ , וכפו עליו להוריש את החברה בע"מ לילד צעיר וכו'
איני חסיד סאדיגורא ולא מעוניין להיות ככה ,,,,פשוט כל בר דעת מבין שכל הסיפור הוא רשעות לשמה לא משנה מי כתב את הצוואה הטיפשית הזאת ואיך נכתב הפועל יוצא שיצה כאן זה רשעות לשמה !!! לא לוקחים בן דם מדמך ובשר מבשרך וזורקים אותו מתחת לגלגלי אוטובוס דוהר ,,,ומי שיודע שדם אשתו תישפך כמים לא עושה כאלו דברים
איני מאמין בשום פנים ואופן שהאדמו"ר עשה את זה ובוודאי לא בצלילות הדעת,,,, ואתך הסליחה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מדוע האתר לוקח צד במלחמות סדיגורא?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.