| נשלח ב-17/1/2021 00:05 |
|
| |
אין גבול לחוצפה: 'דגל התורה' תגייס כספים מהמצביעים לכסות את חובותיה
יחד עם המחיר הנפשי שסופגים המועמדים והציבור, מערכת בחירות רביעית מביאה איתה גם מחיר כלכלי יקר. בעקבות כך, מתכננים בדגל התורה לצאת למבצע גיוס כספים לכיסוי החובות. תנועת דגל התורה יוצאת למסע גיוס תרומות בעקבות חובות שנותרו ממערכות הבחירות התכופות. למקור ראשון נודע כי הסיעה נמצאת בחוב של מעל תשעה מיליון שקלים, אותו היא מבקשת להשלים מהמצביעים לאחר שנתיים סוערות. לפי 'כלכליסט', דגל התורה יכולה לקבל הלוואה של עד 3,319 ש"ח מהכנסת ועוד 3.5 מיליון ש"ח מקדמה. בתחקיר של עמותת שקוף נטען כי הסיעה חייבת 9.4 מיליון ש"ח, שהם 4% יותר מהחוב המותר לה על פי חוק. 'דגל התורה' אישרה את גובה החוב הקיים אך טענה כי לא קיימת חריגה: "דגל התורה חייבת לכנסת כ-9.4 מיליון ש"ח. הסכום שמותר לה ללוות לפי חוק גבוה בכשלוש מאות אלף שקלים מהסכום שהיא לקחה בפועל". התוכנית הראשונית של דגל היא לייצר קשר עם עשרות הסניפים בערים השונות, יחד עם המחלקה המוניציפלית של התנועה, כאשר סניפי 'דגל' ייקחו על עצמם מחויבויות וכל סניף יגייס בקרב הפעילים המקומיים כסף לתנועה. בראש המטה המרכזי שיחלוש על איסוף הכספים צפוי לעמוד יו"ר הסיעה ח"כ יצחק פינדרוס, שיעקוב בין היתר אחר שיתוף הפעולה של הסניפים השונים. עם התאוששותו של היו"ר משה גפני מטיפול רפואי שעבר ביום שלישי, השניים ייפגשו בכדי לקבל החלטה על הליך המבצע. מטרת גיוס הכספים היא להגיע לארבעה מיליון שקלים כבר לקראת מערכת הבחירות הקרובה. זו פעם ראשונה שמפלגה בסדר גודל כזה יוצאת למבצע איסוף כספים מהציבור. בדגל התורה מבקשים על ידי כך לחבר את הציבור לא רק דרך הכיס, אלא גם דרך הפתק בקלפי. התקציבים ילכו להשקעה בקמפיינים, שלטי חוצות, פרסום בדיגיטל, ג'ינגלים ואף כנסי ענק עליהם לא מתכוונים לוותר במפלגה, במקרה שההגבלות יוסרו ויותר השימוש בדרכונים הירוקים לכינוס של מאות ואלפים. כבכל מערכת בחירות, כדי לזכות בתקציב מוגדל מהכנסת, התפצלה לפני שבועיים סיעת יהדות התורה לשתי סיעות: אגודת ישראל ודגל התורה, בהתאם לבקשה שעברה בוועדת הכנסת בראשות ח"כ איתן גינזבורג לפני שבועיים. הפיצול הוא טכני בלבד כאמור לצורכי מימון מפלגות. https://www.makorrishon.co.il/news/303775/ פרשנות שלי: אין גבול לחוצפה. הציבור החרדי הוא הכי עני בארץ בגלל ההנהגה שלו שאינה מתעניינת בגשמיות שלו, אינה מייצרת לו מקורות הכנסה ראויים ולא הכשרות מקצועיות ראויות, בזה לחרדי העובד, כל שני וחמישי מפרסמת פשקוויל כזה או אחר נגד לימודים אקדמיים (ואין מה לעשות, הכנסה אמיתית לא נמצאת במקומות שאין בהם הכשרה אקדמית) ואחרי כל זה עוד באה ומבקשת ממנו כסף, כאילו לא די במעללי קופת העיר ושאר ירקות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2021 22:25 |
|
| |
עדיף לא לבזבז כל כך הרבה כספים ללא מטרה, וודאי שאם יש חובות אפשר פשוט לא להוציא כל כך הרבה כסף על קמפיינים מיותרים 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2021 22:10 |
|
| |
אז עדיף לא להחזיר חובות ?כי יש מפלגות שמומחות בתחום..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2021 21:31 |
|
| |
אני סבור שבמקום לגייס כספים מהנתינים, יהדות התורה הייתה צריכה להתעקש שבזמן של משבר כלכלי כל כך חריף גם המימון המופרז אותו המפלגות מקבלות מה"מדינה" (=שוב כספי הפרייארים) ייחתך לפחות בחצי לאור מערכות הבחירות החוזרות ונשנות, ולאור העובדה שיהדות התורה לא באמת צריכה מימון בחירות...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2021 18:05 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | | כשאני רואה שממש כולם נגד, מיד החושים שלי מתחדדים להיות נגד הנגד.
כי בשבילי אגודת ישראל או דגל התורה זה בית זה משפחה, וגם אם המשפחה עשתה טעות או פגעה או אפילו גנבה, בטוחני שיש עתיד או הליכוד או אפילו סמוטריץ שבשבילי הוא הנחמד שבזרים, ועדיין כל האחרונים אינם משפחה. ואני בוחר תמיד תמיד במשפחתי הקרובה.
לצערי כמו כל הגלויות עתה ידעתי מדוע הם בגלות, שלא יהיה אפילו מגיב אחד לטובה לרפואה. ואבדנו |
|
אתה מקבל כסף מהמשפחה הזו בכדי לתת להם כסף כעת?
מילא להצביע אני עוד מבין, אבל למה לזרוק כסף על כאלו שצוחקים עליך ועושים קופה שמנה לעצמם?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2021 13:31 |
|
| |
מה הבעיה?
מהבית ברשבם יבטיחו בשם הסבא שמי שיתרום לא יחלה בקורונה כפי שכבר הבטיחו...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2021 13:15 |
|
| |
בעיניך אם מישהו תורם למשהו שהוא חשוב בעיניו - הוא שוטה יש לך את זה ביותר מתנשא?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2021 11:59 |
|
| |
כפי שחזיתי נמצאו כאלו שיתרמו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2021 11:39 |
|
| |
ומה החוצפה בלבקש תרומות? מישהו הכריח את המיעוט השולי שלא רואה את עצמו חלק, לתרום? או להצביע? יש אנשים שזה חשוב להם ומאמינים שזה טוב, ולכן מסתבר שהגיוני לבקש מהם, איפה זה כואב לך?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2021 11:38 |
|
| |
פרוגרמי
| שחור_כתום כתב: |  | פרשנות שלי: אין גבול לחוצפה. הציבור החרדי הוא הכי עני בארץ בגלל ההנהגה שלו שאינה מתעניינת בגשמיות שלו, אינה מייצרת לו מקורות הכנסה ראויים ולא הכשרות מקצועיות ראויות, בזה לחרדי העובד, כל שני וחמישי מפרסמת פשקוויל כזה או אחר נגד לימודים אקדמיים (ואין מה לעשות, הכנסה אמיתית לא נמצאת במקומות שאין בהם הכשרה אקדמית) ואחרי כל זה עוד באה ומבקשת ממנו כסף, כאילו לא די במעללי קופת העיר ושאר ירקות. |
|
וזו, על רגל אחת, הגישה הסוציולוגית, ש'טוענת' שהציבור הוא חרדי בגלל הנהגה שמישהו כפה עליו, ולולי הכפיה הזו היו כולם כמו המיעוט השולי שקיבל מילגות מקרנות כדי לנסח את דברי ההבל בסגנון אקדמי שעושה רושם על אותו מיעוט
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2021 11:22 |
|
| |
עומדבפרץ
| הכובס1 כתב: |  | | כשאני רואה שממש כולם נגד, מיד החושים שלי מתחדדים להיות נגד הנגד.
כי בשבילי אגודת ישראל או דגל התורה זה בית זה משפחה, וגם אם המשפחה עשתה טעות או פגעה או אפילו גנבה, בטוחני שיש עתיד או הליכוד או אפילו סמוטריץ שבשבילי הוא הנחמד שבזרים, ועדיין כל האחרונים אינם משפחה. ואני בוחר תמיד תמיד במשפחתי הקרובה.
לצערי כמו כל הגלויות עתה ידעתי מדוע הם בגלות, שלא יהיה אפילו מגיב אחד לטובה לרפואה. ואבדנו |
|
אתה כותב כאילו מישהו מחייב אותך להצביע, אז אתה מצביע הרע במיעוטו. אתה לא חייב להצביע. ודאי לא למי שבציניות רותם את המרן התורן לסדר לו איזה גוב .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2021 01:52 |
|
| |
כשאני רואה שממש כולם נגד, מיד החושים שלי מתחדדים להיות נגד הנגד.
לצערי כמו כל הגלויות עתה ידעתי מדוע הם בגלות, שלא יהיה אפילו מגיב אחד לטובה לרפואה. ואבדנו
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 20:44 |
|
| |
יש הרבה ירח טוקרים, צייצנים ויחצנים (הקתשורת החרדית מוצפת בהם) שצריכים לחגוג על הכסף שלכם
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 15:19 |
|
| |
בנפשו הוא כל התורם למפלגתיענקוש יקבל את שיער קודשו של שר התורה התעריף תלוי בשיער מהזקן 2500 שח מהראש 1500 (בחרתי בדיער כי את זה עוד לא מכרו בשום מקום
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 14:31 |
|
| |
אולי נצלול לדוחות של דגל התורה ונגלה את הסיבה מדוע יש גירעונות למפלגה. ככלל אין שום פסול בגיוס הכספים למפלגה: מה שמותר לשאר המפלגות אין סיבה שיהיה אסור למפלגה חרדית. אבל אני כבר יכולה לחשוב באיזה "מתכונת" תיערך התרמה זאת. אני זוכרת שבעבר פורסם שסיעת יהדות התורה חילקה עופות במאות אלפי שקלים מכספי המפלגה כך, שהכיוון ברור, במיוחד, כשסביבת שר התורה עושה כל השנה כל טריק ושטיק לגייס כספים חרף זאת כל מקרה מיוחד זוכה לעוד קמפיין גיוס, כך שלא ברור הכיוון של הכספים המגויסים? אמר שופט העליון לשעבר(ארה"ב) לואי ברנדס : "אור השמש הוא חומר החיטוי הטוב ביותר"
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 13:16 |
|
| |
בציבור החרדי בכלל לא צריך לשכנע את הציבור להצביע.מספיק חתימה של המרן התורן בבוקר לפני הבחירות בעיתון המפלגתי. עיקר הענין של גיוס הכספים כאן הוא בגלל השפל של המפלגות החרדיות, והחוסר הצלחה שלהם בכל תחום, ולכן הם רוצים להזריק קצת אנדלנלין למערכת וזה הדרך. מצינג.
|
|
|
|
|