אני באופן אישי שוקל לא להצביע בכלל. מבחינת 'פנים' סמוטריץ הכי ידאג למה שחשוב לי, והמפלגות החרדיות לדעתי נזקן גדול על תועלתן [דרך אגב אני לא מאשים כ"כ מישהו מסוים, התהליכים שקרו בציבור ובמדינה הביאו למקום שהתאגדות של מיעוט כיום היא דבר מנוון]. אבל מבחינת חוץ באמת הקו הימני של סמוטריץ' לא מייצג אותי, ואת הקו של גדולי ישראל [הליטאים לפחות] שלאורם ולאור דעתם חונכתי. בנושא הזה באמת אני רואה ב'ימין האידיאולוגי' משהו מסוכן, ומאמין בדרך הזגזוגים של נתניהו. למרות שמבחינת פנים הייתי רוצה גם את בנט כמשפיע הכלכלה.
תוקן על ידי בעיקרשומע ב- 19/01/2021 22:53:32
נשלח ב-19/1/2021 22:07
בעיקרשומע
חריף_ומקשה כתב:
תן לי להרגיע אותך. מלבד החרדלניקים והחבדניקים שחנו בבחירות האחרונות ב'יהדות התורה'. ועכשיו כנראה יעברו לסמוטריץ'. שום חרדי קלאסי לא יעבור להצביע לסמוטריץ'. כמו תמיד "ועשית ככל אשר יורוך" + גידול טבעי ימשיכו להזין את מפלגת "יהדות התורה". ועולם כמנהגו נוהג...
מאות ואפילו עשרות אלפים לא אבל הבייס בכל מקרה קבוע, בסוף העסק יכול ליפול על כמה אלפים. ותזוזה של כמה אלפים תיתכן, ביודעי ומכירי קאמינא.
נשלח ב-19/1/2021 20:21
מנחה_חדשה כתב:
דוקא מי שצריך לעבוד ולהסביר לציבור שלו אלה החסידים שלרובם אוריינטציה ימנית ע"ע קרבתו של פרוש לדלי"ם.
החשש הגדול יותר הוא מבעלי פיאות הג'ל המגולגלות.
נניח והיית צודק אז מה הלחץ האטומי בדגל התורה כפי שמשתקף ממכתבי הרבנים ומזעקות השבר ביתד נאמן?
נשלח ב-19/1/2021 15:47
דוקא מי שצריך לעבוד ולהסביר לציבור שלו אלה החסידים שלרובם אוריינטציה ימנית ע"ע קרבתו של פרוש לדלי"ם.
החשש הגדול יותר הוא מבעלי פיאות הג'ל המגולגלות.
נשלח ב-19/1/2021 15:30
לחריף: אני לא בטוח שאצל החסידויות הקטנות, ה"טונה בייגלים" וכיו"ב נושא ה"גדוילים" כל כך תופס מקום. בכל מקרה, גם לסמוטריץ' יש "גדולים" משלו שאולי אפשר לסמוך עליהם בשעת הדחק:)
נשלח ב-19/1/2021 14:41
גם זה נכון
נשלח ב-19/1/2021 14:27
נוירולוג כתב:
אל תזלזלי בג'וב אחד פחות
בהחלט, אבל אתה יודע כשאין ערכים ורק הכסף הפרמטר היחיד לאידישקייט אז מכשירים אפילו ממזרים ולהבדיל שותפות אמת בהסתדרות הציונית העיקר תן לי כסףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף כך שבצר להם ימצאו גובים נוספים ועל זה הדרך...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 19/01/2021 14:28:16
נשלח ב-19/1/2021 14:17
אל תזלזלי בג'וב אחד פחות
נשלח ב-19/1/2021 14:03
בשל החוק הנורווגי כלבלבי יתד נאמן לא לחוצים מירידת כוחה בקלפי: בגלל שהישיבה בקואליציה הפך להיות חוב קדוש ההתקפה נועדה כדי לכסות את ערוותם של נציגי הציבור החרדי. אין לי בעיה עם המפדלניקים של פעם הייתי שמחה שהנציגים החרדים גם היו "החרדים של פעם", יתרה מזאת, מהמפדלניקים של פעם יצאו חלק גדול ממנהיגי הציבור הליטאי של היום!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 19/01/2021 14:16:27
נשלח ב-19/1/2021 13:43
חריף_ומקשה כתב:
תן לי להרגיע אותך. מלבד החרדלניקים והחבדניקים שחנו בבחירות האחרונות ב'יהדות התורה'. ועכשיו כנראה יעברו לסמוטריץ'. שום חרדי קלאסי לא יעבור להצביע לסמוטריץ'. כמו תמיד "ועשית ככל אשר יורוך" + גידול טבעי ימשיכו להזין את מפלגת "יהדות התורה". ועולם כמנהגו נוהג...
אני נוטה להסכים אתך עקרונית, וכתבתי את זה בכמה הזדמנויות
ברגע האמת, יגייסו את מכונת הברכות והקללות, הגזירות וההוראות, ההבטחות וכו', הגדולה בכל הזמנים = הרב קנייבסקי, והציבור יילך כעדר לקיים את המצווה הנדירה שנכתבה רק עבור החבירות "ועשית ככל אשר יורוך".
עם זאת אי אפשר שלא לראות את רמת הלחץ בדגל התורה, אולי הם יודעים משהו שאנו עדיין לא יודעים.
נשלח ב-19/1/2021 13:40