בית פורומים בחדרי חרדים

הערב שידור חי בנושא החיסונים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/1/2021 09:25 לינק ישיר 
הערב שידור חי בנושא החיסונים

הערב בשעה 19:00, אשוחח בשידור חי עם ד"ר מיכל הרן - חוקרת חיסונים, המטולוגית ראשית בבית חולים מרכזי, מרצה בבית הספר לרפואה ורופאה בכירה ומוערכת. שידור הלייב יועבר בערוץ 'ישראל מחר T.V'.

במהלך השידור תענה ד"ר הרן, לשאלות נבחרות. אתם מוזמנים להיכנס כבר מעכשיו לקישור שבתגובה הראשונה ולכתוב את שאלותיכם.

מטרת השיחה אינה לשכנע את הצופים אם להתחסן או לא.
מטרתה היא להנגיש לכם גם את המידע והגישה שלצערנו מושתקת ומצונזרת, ולאפשר לכם לקבל את ההחלטה בעצמכם באופן מושכל.

לבקשת מגיבים ולקראת השידור הערב, אני מעלה שוב את אחת מתגובותיי לדיון שהתפתח בפוסט האחרון שפרסמתי. בתגובה אני מסכם את עמדתי בכל נושא הקורונה בישראל:

כמה תשובות להערות שחוזרות על עצמן.

ראשית - עמדתי הכללית:

א. הקורונה

1. הקורונה היא מחלה מסוכנת לאוכלוסיה מאופיינת, בדר"כ מעל גיל 65 ובעלת מחלות רקע מסויימות.

2. החשש לפגיעה ממשית בשאר האוכלוסיה אינו גבוה יותר משפעת רגילה.

ב. המדיניות.

3. מדיניות הסגרים, הבדיקות והבידודים מוטעית מן היסוד, עולה בחיי אדם (אובדן 'שנות חיים' פי 7 מהקורונה, בחישוב כל הנזקים, בעיקר זקנים בדיכאון) ובחורבן כלכלי.
4. נתוני התמותה ב-2020 בישראל ובשבדיה (כמעט והושלמו) מראים כי אין שום הבדל משמעותי בין המדינות - למרות ששבדיה לא הטילה שום סגר. בישראל יש תמותה עודפת של כ- 2000 איש, רובם ככולם מעל גיל 70 בדומה (בחישוב נומינלי) לשנת 2015. לא אתפלא אם יתברר כי ישראל ניזוקה אף יותר משבדיה משום שכאמור מדיניות הסגרים הורגת זקנים, נדע זאת כשנראה את הנתונים הסופיים.

ג. החיסונים:

5. על כל אדם להחליט בעצמו אם ברצונו להתחסן. לא זה המצב בישראל ובוודאי שלא בצבא. בפועל נמצאת האוכלוסיה הישראלית תחת מתקפת תעמולה מאסיבית המסתירה כל דעה אחרת ( לכן אני מתעקש להמשיך ולהדהד אותה).

גם אזרחים שלא השתכנעו, מתחסנים, כי הם מבינים שצעדיהם יוגבלו אם לא יעשו זאת. כלומר מדובר בכפייה.

6. על פי הגדרת מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), החיסונים המשמשים עכשיו בישראל הם חיסונים ניסיוניים שאושרו לשעת חירום בלבד.
רשימת תופעות הלוואי האפשריות, קשה.
האם חייל בן 18 נמצא ב"מצב חירום"?

איש מהמתחסנים אינו מיודע קודם לכן באשר למידת הסיכון שבה הוא נמצא, ובאשר לתופעות הלוואי האפשריות. איש אינו נדרש לחתום על טופס בו הוא מאשר שקרא והבין - כמו כן לא מתבקשת הסכמה מדעת להשתתפות בניסוי בבני אדם, שככל הנראה מתחולל כאן.

7. אני רואה היגיון לאדם מבוגר או הנמצא בסיכון ממשי לקחת, למרות החשש, את החיסון האמור (יש גם היגיון הפוך). לאוכלוסיה הזו, צריכה המדינה לספק את החיסונים, כפי שהיא מספקת להם (ורק להם) חיסונים נגד דלקת ריאות.

אנשים שאינם בסיכון ממשי, חופשיים גם הם לרכוש את החיסון בבתי מרקחת (כפי שנעשה בעבר עם חיסוני השפעת).

8. הבולמוס לחסן ולסכן שלא לצורך, אוכלוסיה שאינה בסיכון ממשי מן הקורונה, משולל היגיון.

כשהוא מצטרף למדיניות הסגרים שרק הזיקה עד כה - וכל זה תוך השתקת הקולות המקצועיים האחרים, מתעורר חשד כי מעורבת פה אג'נדה נוספת שאיננה בריאות הציבור.

9. כבר עכשיו נמצאת תודעת החירות של אזרחי ישראל בשפל שלא היה כדוגמתו. זהו אולי הנזק החמור מכל. קצרה היריעה מלפרט.

ובאשר אלי.

10. חברים, ביום שבו אשתוק מלומר את דעתי מחשש לדעת ההמון, מוטב שאמצא לי תעסוקה אחרת.

אינני נהנה ללכת נגד הזרם, להיפך, אני אדם נורמלי הנהנה מאהדת הקהל. ואכן תמכתי במשך חודשים במדיניות הממשלה עד שאורו עיני למתרחש.

תמיד אתמוך באותם בודדים המשלמים מחיר בעבור אמירת האמת. הם תמיד יהיו בודדים - מיעוטם אינו הוכחה לטעותם - לעיתים ההיפך הוא הנכון וזהו לדעתי המקרה המדובר.

11. כפי ששיניתי את דעתי ואימצתי את 'הגיון בריא', כך אני מסוגל בהחלט לשנותה שוב. אולם עד כה איש לא שיכנע אותי.
להיפך. ככל שנוקף הזמן, דעתי הולכת ומתחזקת.

הוויכוח בנושא הוא צרחני, עולב, ורחוק מלהיות ענייני ומקצועי. לעובדות ולנתונים אין משמעות. כולם עסוקים בלצייר את העיגולים סביב המקום בו תקוע החץ שלהם.

המומחים שהתיימרו לענות למיכל לא באמת עשו זאת.
גם הם עלבו וציירו עיגולים במקום להגיב עניינית.
מדובר בניסיון לייצר דה לגיטימציה בשם מדע כביכול - ניסיון שמעורב בטיעונים שאינם נכונים.
מי שבאמת רוצה להבין יכול לראות את תגובתה העניינית לטיעונים הללו.

ככלל, ממליץ בחום לקרוא את מכתבה למשרד הבריאות שבקישור וכן את כל תשובותיה המקצועיות לטענות שהועלו נגדה.

12. אני מודה לחוששים לי באמת,
מיצר על אלו הנסחפים עם הזרם ואינם מסוגלים לבחון את הדברים באופן ענייני, ובז לנוקטים בלשון עולבת ומנסים להתכבד בקלון חברם.
מאחל בריאות טובה לכולכם.

משה פייגלין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2021 23:39 לינק ישיר 

האנשים שלו מורעלים עליו בטירוף,מה הוא מוכר להם? יגיד להם שחור לבן ועל לבן שחור הם ימינו וילכו אחריו כמו כמו עדר, בלי חשיבה עצמאית בכלל... מה שהוא אומר קדוש..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2021 19:06 לינק ישיר 
momeir

שחור כתום.
אני מאוד בעד הטל ספק. לא לקבל כמובן מאליו. 
אבל...
אחרי שעשרות מומחים פשוט דחו את כל טענותיה.
אחרי שלמעלה מ 30 מיליון בני אדם התחסנו בעולם . ואין תופעות לוואי. 
המצב הנוכחי של התחלואה, זה חוסר אחראיות משווע לדחוף את האג'נדה של ד"ר מיכל הרן.
נא לקרוא את התגובות של רופאים למאמרה שפורסם באתר מקצועי של רופאים.

תוקן על ידי momeir ב- 20/01/2021 19:32:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2021 18:52 לינק ישיר 
המוטציה הבריטית לא מנהלת דיונים אקדמים עם אף אחד

שחור_כתום כתב:

ג. החיסונים:

5. על כל אדם להחליט בעצמו אם ברצונו להתחסן. לא זה המצב בישראל ובוודאי שלא בצבא. בפועל נמצאת האוכלוסיה הישראלית תחת מתקפת תעמולה מאסיבית המסתירה כל דעה אחרת ( לכן אני מתעקש להמשיך ולהדהד אותה).

גם אזרחים שלא השתכנעו, מתחסנים, כי הם מבינים שצעדיהם יוגבלו אם לא יעשו זאת. כלומר מדובר בכפייה.

6. על פי הגדרת מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), החיסונים המשמשים עכשיו בישראל הם חיסונים ניסיוניים שאושרו לשעת חירום בלבד.
רשימת תופעות הלוואי האפשריות, קשה.
האם חייל בן 18 נמצא ב"מצב חירום"?

איש מהמתחסנים אינו מיודע קודם לכן באשר למידת הסיכון שבה הוא נמצא, ובאשר לתופעות הלוואי האפשריות. איש אינו נדרש לחתום על טופס בו הוא מאשר שקרא והבין - כמו כן לא מתבקשת הסכמה מדעת להשתתפות בניסוי בבני אדם, שככל הנראה מתחולל כאן.

7. אני רואה היגיון לאדם מבוגר או הנמצא בסיכון ממשי לקחת, למרות החשש, את החיסון האמור (יש גם היגיון הפוך). לאוכלוסיה הזו, צריכה המדינה לספק את החיסונים, כפי שהיא מספקת להם (ורק להם) חיסונים נגד דלקת ריאות.

אנשים שאינם בסיכון ממשי, חופשיים גם הם לרכוש את החיסון בבתי מרקחת (כפי שנעשה בעבר עם חיסוני השפעת).

8. הבולמוס לחסן ולסכן שלא לצורך, אוכלוסיה שאינה בסיכון ממשי מן הקורונה, משולל היגיון.

כשהוא מצטרף למדיניות הסגרים שרק הזיקה עד כה - וכל זה תוך השתקת הקולות המקצועיים האחרים, מתעורר חשד כי מעורבת פה אג'נדה נוספת שאיננה בריאות הציבור.

פרופ' סורקין: "סגרנו הדלתות מרוב עומס חולים קשים וצעירים"

שלמה מן | יום ז' שבט ה׳תשפ״א 20.01.2021 פרופ' סורקין: "סגרנו הדלתות מרוב עומס חולים קשים וצעירים" "בגל הראשון הממוצע היה 68 וכיום בסביבות גיל 40. מגיעות נשים בהריון במצב נשימתי קשה ואין לנו ברירה אלא ליילד אותן" • פרופ' אליהו סורקין, מנהל מחלקת קורונה במעייני הישועה מתאר את הקושי העצום במחלקה

פרופ' אליהו סורקין, מנהל מחלקת טיפול נמרץ ומחלקת קורונה בבית הרפואה מעייני הישועה בבני ברק, התראיין היום (רביעי) לתכנית 'אחת בצהרים' עם השדרן רונן כץ ברדיו קול ברמה, ותיאר את הקטסטרופה במחלקה שבניהולו. "המצב אצלנו במעייני הישועה קשה מאד, סגרנו את הדלתות מרוב חולים קשים וצעירים", סיפר סורקין. "בגל הראשון הממוצע היה 68 וכיום בסביבות גיל 40. מגיעות נשים בהריון במצב נשימתי קשה ואין לנו ברירה אלא ליילד אותן". סורקין הוסיף: "הדבר הבסיסי שצריך לעשות זה לשמור ולהתחסן, לא מעניין אותי אם זה ליטאים או חסידים, כדי שהנשמה תשרוד, צריך שהגוף יהיה בריא. אני מתחנן לאנשים להזהר ולהשמר. "לא ראיתי אדם אחד שהתחסן שתי מנות ואושפז אצלנו. לעומת זאת ראיתי עשרות כאלו שלא התחסנו". האזינו לראיון:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2021 18:48 לינק ישיר 
פייגלין מסוכן לבריאות הציבור

.

מעבר לכל השטויות והטעויות בהודעה שלו, הוא מארח רופאה המטולוגית - אין לה שום הבנה בחיסונים. ספציפית, היא כתבה טור שאחר כך, לאחר שהוכיחו לה כמה וכמה טעויות - חזרה בה מרוב הטענות המקוריות שלה.

ד"ר מיכל הרן היא המטולוגית - מומחית בהמטולוגיה. חסרת ידע בחיסונים, לא מבינה בהתפרצויות פנדמיות, ודעותיה על סגר שקולות לדעותיו של נהג המונית המזדמן.
אבל היא אומרת את מה שפייגלין רוצה לשמוע - אז הוא נותן לה במה.

אמינא, שמא היה תחת השפעה כשהחליט שהקורונה זה מה שהוא כותב. אולי עישן אחת מההמלצות הקודמות שלו.

יש לי מצד אחד מומחים לנושא, כמו הפרופסורים גרוטו, סדצקי, אלרעי-פרייס, אפק, גמזו...

ומצד שני - פייגלין. 

הבחירה ממש קשה, נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2021 17:56 לינק ישיר 

פייגלין איש מרתק.

אבל פה הוא איבד אותי לגמרי.

כי אדם שמרשה לעצמו, בעבור קצת תשומת לב תקשורתית, להסתכן באפשרות שאנשים ייקנו את הלוקש - ואפילו רק בן אדם אחד שישמע להבלים האלו, יפחד להתחסן וימות במגיפה! - הוא פושע שלא ראוי לשום תפקיד ציבורי.

ואם הוא באמת מאמין לשטויות הנבערות האלו - שלהידרס על ידי רכבת זה כידוע מקרה נדיר מאד אז זה לא באמת מסוכן, אבל אף מחקר עוד לא בדק מה קורה כשנתקלים בבימבה וכנראה שזה ממש מסוכן רק שאיגוד יצרני הבימבות משתיק את זה - אז עדיף שידאג לאשפז את עצמו במקום המתאים, ויפה שעה אחת קודם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2021 16:06 לינק ישיר 

קישור לשידור שיהיה בעזרת השם הערב 
https://israeltomorrow.co.il/category/%d7%97%d7%9c%d7%95%d7%9f-%d7%a8%d7%90%d7%95%d7%95%d7%94/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2021 12:54 לינק ישיר 

יבוא יום ונבוא חשבון עם כל הפוליטיקאים שניסו לעשות הון על גב התמימות והטיפשות של הציבור באמצעות הצהרות פופוליסטיות כדי לקבל רייטינג/קולות וכו'.
אולי זה לא יקרה במערכת הבחירות הקרובה אלא בזו שאחריה או לאחר אחריה, או שכבר משיח יעשה את העבודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2021 12:46 לינק ישיר 

מה הקשר בין הטענה שהמחלה לא מסוכנת כל כך לאנשים צעירים לבין הסיפור על 10 יולדות שעם כל הצער לא חייב להיות מוגדר "פגיעה ממשית בכלל האוכלוסייה"?
מה הקשר בין טענה שסגרים לא באמת עוזרים, לבין הטענה שקורונה היא מחלה מעצבנת ולפעמים קשה?
אם מעניין אותך, מזמין אותך לצפות בסרטון שמנתח את ההבדלים בין שבדיה לשאר המדינות (ספוילר - בשום שלב לא נטען שקורונה היא לא מחלה שיכולה להיות קשה) ואז לבדוק האם זה סותר את הטענות שלך:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2021 12:10 לינק ישיר 

אני מצטט:
"א. הקורונה

1. הקורונה היא מחלה מסוכנת לאוכלוסיה מאופיינת, בדר"כ מעל גיל 65 ובעלת מחלות רקע מסויימות.

2. החשש לפגיעה ממשית בשאר האוכלוסיה אינו גבוה יותר משפעת רגילה."

"4. נתוני התמותה ב-2020 בישראל ובשבדיה (כמעט והושלמו) מראים כי אין שום הבדל משמעותי בין המדינות - למרות ששבדיה לא הטילה שום סגר. בישראל יש תמותה עודפת של כ- 2000 איש, רובם ככולם מעל גיל 70 בדומה (בחישוב נומינלי) לשנת 2015. לא אתפלא אם יתברר כי ישראל ניזוקה אף יותר משבדיה משום שכאמור מדיניות הסגרים הורגת זקנים, נדע זאת כשנראה את הנתונים הסופיים."

מספיק או שאמשיך?

"אוייבער חוכעם" קלאסי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2021 10:22 לינק ישיר 
מצדרביעי

פום_פאקערט כתב:
אם עד עכשיו חשבתי שיש מה להקשיב לפייגלין לפחות בחלק מהגיגיו הפוסט הזה חתם את הגולל על כך.
יוהרה שמתיימרת להבין בכל דבר ועיניין.
ספרו את זה לקרובי משפחתי שמתו מקורונה וליולדות שנמצאות במצבים קריטיים בשעות אלו.

מזל שאנשים יותר אחראים מנהלים את המאבק במגיפה.

תוקן על ידי פום_פאקערט ב- 20/01/2021 09:37:44

בלי להיכנס לעצם הדיון, הוא לא מכחיש שקורונה יכולה להיות מחלה מסוכנת, השאלה היא רק אם סגר זה הדרך הכי טובה להתמודד עם זה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2021 09:37 לינק ישיר 
פום_פאקערט

אם עד עכשיו חשבתי שיש מה להקשיב לפייגלין לפחות בחלק מהגיגיו הפוסט הזה חתם את הגולל על כך.
יוהרה שמתיימרת להבין בכל דבר ועיניין.
ספרו את זה לקרובי משפחתי שמתו מקורונה וליולדות שנמצאות במצבים קריטיים בשעות אלו.

מזל שאנשים יותר אחראים מנהלים את המאבק במגיפה.

תוקן על ידי פום_פאקערט ב- 20/01/2021 09:37:44

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הערב שידור חי בנושא החיסונים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext