הערב בשעה 19:00, אשוחח בשידור חי עם ד"ר מיכל הרן - חוקרת חיסונים, המטולוגית ראשית בבית חולים מרכזי, מרצה בבית הספר לרפואה ורופאה בכירה ומוערכת. שידור הלייב יועבר בערוץ 'ישראל מחר T.V'.
במהלך השידור תענה ד"ר הרן, לשאלות נבחרות. אתם מוזמנים להיכנס כבר מעכשיו לקישור שבתגובה הראשונה ולכתוב את שאלותיכם.
מטרת השיחה אינה לשכנע את הצופים אם להתחסן או לא.
מטרתה היא להנגיש לכם גם את המידע והגישה שלצערנו מושתקת ומצונזרת, ולאפשר לכם לקבל את ההחלטה בעצמכם באופן מושכל.
לבקשת מגיבים ולקראת השידור הערב, אני מעלה שוב את אחת מתגובותיי לדיון שהתפתח בפוסט האחרון שפרסמתי. בתגובה אני מסכם את עמדתי בכל נושא הקורונה בישראל:
כמה תשובות להערות שחוזרות על עצמן.
ראשית - עמדתי הכללית:
א. הקורונה
1. הקורונה היא מחלה מסוכנת לאוכלוסיה מאופיינת, בדר"כ מעל גיל 65 ובעלת מחלות רקע מסויימות.
2. החשש לפגיעה ממשית בשאר האוכלוסיה אינו גבוה יותר משפעת רגילה.
ב. המדיניות.
3. מדיניות הסגרים, הבדיקות והבידודים מוטעית מן היסוד, עולה בחיי אדם (אובדן 'שנות חיים' פי 7 מהקורונה, בחישוב כל הנזקים, בעיקר זקנים בדיכאון) ובחורבן כלכלי.
4. נתוני התמותה ב-2020 בישראל ובשבדיה (כמעט והושלמו) מראים כי אין שום הבדל משמעותי בין המדינות - למרות ששבדיה לא הטילה שום סגר. בישראל יש תמותה עודפת של כ- 2000 איש, רובם ככולם מעל גיל 70 בדומה (בחישוב נומינלי) לשנת 2015. לא אתפלא אם יתברר כי ישראל ניזוקה אף יותר משבדיה משום שכאמור מדיניות הסגרים הורגת זקנים, נדע זאת כשנראה את הנתונים הסופיים.
ג. החיסונים:
5. על כל אדם להחליט בעצמו אם ברצונו להתחסן. לא זה המצב בישראל ובוודאי שלא בצבא. בפועל נמצאת האוכלוסיה הישראלית תחת מתקפת תעמולה מאסיבית המסתירה כל דעה אחרת ( לכן אני מתעקש להמשיך ולהדהד אותה).
גם אזרחים שלא השתכנעו, מתחסנים, כי הם מבינים שצעדיהם יוגבלו אם לא יעשו זאת. כלומר מדובר בכפייה.
6. על פי הגדרת מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), החיסונים המשמשים עכשיו בישראל הם חיסונים ניסיוניים שאושרו לשעת חירום בלבד.
רשימת תופעות הלוואי האפשריות, קשה.
האם חייל בן 18 נמצא ב"מצב חירום"?
איש מהמתחסנים אינו מיודע קודם לכן באשר למידת הסיכון שבה הוא נמצא, ובאשר לתופעות הלוואי האפשריות. איש אינו נדרש לחתום על טופס בו הוא מאשר שקרא והבין - כמו כן לא מתבקשת הסכמה מדעת להשתתפות בניסוי בבני אדם, שככל הנראה מתחולל כאן.
7. אני רואה היגיון לאדם מבוגר או הנמצא בסיכון ממשי לקחת, למרות החשש, את החיסון האמור (יש גם היגיון הפוך). לאוכלוסיה הזו, צריכה המדינה לספק את החיסונים, כפי שהיא מספקת להם (ורק להם) חיסונים נגד דלקת ריאות.
אנשים שאינם בסיכון ממשי, חופשיים גם הם לרכוש את החיסון בבתי מרקחת (כפי שנעשה בעבר עם חיסוני השפעת).
8. הבולמוס לחסן ולסכן שלא לצורך, אוכלוסיה שאינה בסיכון ממשי מן הקורונה, משולל היגיון.
כשהוא מצטרף למדיניות הסגרים שרק הזיקה עד כה - וכל זה תוך השתקת הקולות המקצועיים האחרים, מתעורר חשד כי מעורבת פה אג'נדה נוספת שאיננה בריאות הציבור.
9. כבר עכשיו נמצאת תודעת החירות של אזרחי ישראל בשפל שלא היה כדוגמתו. זהו אולי הנזק החמור מכל. קצרה היריעה מלפרט.
ובאשר אלי.
10. חברים, ביום שבו אשתוק מלומר את דעתי מחשש לדעת ההמון, מוטב שאמצא לי תעסוקה אחרת.
אינני נהנה ללכת נגד הזרם, להיפך, אני אדם נורמלי הנהנה מאהדת הקהל. ואכן תמכתי במשך חודשים במדיניות הממשלה עד שאורו עיני למתרחש.
תמיד אתמוך באותם בודדים המשלמים מחיר בעבור אמירת האמת. הם תמיד יהיו בודדים - מיעוטם אינו הוכחה לטעותם - לעיתים ההיפך הוא הנכון וזהו לדעתי המקרה המדובר.
11. כפי ששיניתי את דעתי ואימצתי את 'הגיון בריא', כך אני מסוגל בהחלט לשנותה שוב. אולם עד כה איש לא שיכנע אותי.
להיפך. ככל שנוקף הזמן, דעתי הולכת ומתחזקת.
הוויכוח בנושא הוא צרחני, עולב, ורחוק מלהיות ענייני ומקצועי. לעובדות ולנתונים אין משמעות. כולם עסוקים בלצייר את העיגולים סביב המקום בו תקוע החץ שלהם.
המומחים שהתיימרו לענות למיכל לא באמת עשו זאת.
גם הם עלבו וציירו עיגולים במקום להגיב עניינית.
מדובר בניסיון לייצר דה לגיטימציה בשם מדע כביכול - ניסיון שמעורב בטיעונים שאינם נכונים.
מי שבאמת רוצה להבין יכול לראות את תגובתה העניינית לטיעונים הללו.
ככלל, ממליץ בחום לקרוא את מכתבה למשרד הבריאות שבקישור וכן את כל תשובותיה המקצועיות לטענות שהועלו נגדה.
12. אני מודה לחוששים לי באמת,
מיצר על אלו הנסחפים עם הזרם ואינם מסוגלים לבחון את הדברים באופן ענייני, ובז לנוקטים בלשון עולבת ומנסים להתכבד בקלון חברם.
מאחל בריאות טובה לכולכם.
משה פייגלין
נשלח מהאנדרואיד שלי