| נשלח ב-20/1/2021 20:42 |
|
| |
כך נולד "פסק הלכה מפורש" מהרב קנייבסקי בעניין חיסון לנשים בהריון
כך נראה הדו שיח המעמיק המורכב בעניין החיסונים, הסכנות לכאן ולכאן, השיקולים הרפואיים וההסתייגויות,שהוביל להכרעת שר התורה ולפסק הלכה מפורש.
יענקי: הוא שואל אם נשים בהריון יכולים גם לקחת את החיסון?
שר התורה: כן
יענקי: רוצים ברכה לכולם שזה לא יזיק
שר התורה: בו"ה בו"ה
 .  לצפייה:
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2021 21:39 |
|
| |
אולי הפסק הזה נעשה אחרי שכבר קיבל חוות דעת רפואית?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2021 21:59 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | אולי הפסק הזה נעשה אחרי שכבר קיבל חוות דעת רפואית? |
|
קבל ח"ח על חוש ההומור
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2021 22:08 |
|
| |
האם הובא לידיעת הרב שהחיסון לא נוסה על נשים בהריון? אגב מהבו"ה בו"ה ניתן להכין מארש חסידי. שלא תטעו לגבי אני אומרת זאת ממקום טוב איני חומדת ח"ו לצון ח"ו: אנו הרי יודעים מהרבה ניגונים שמיוחסים לגדולי עולם.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/01/2021 22:14:36
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2021 22:25 |
|
| |
מדובר על דיני נפשות ממש, ואנשים בפחד ודילמה באם לעשות חיסון או שלא, והשועלים הסובבים את שר התורה ומערכת היחצנים שמשווקת (ומשתמשת) אותו פוסקים כלאחר יש שר' חיים אמר שאין כל חשש לכל הנשים שבהריון מהחיסון, וזאת על סמך זה שיענקי ביקש ברכה ור' חיים ענה בו"ה בו"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2021 22:35 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | מדובר על דיני נפשות ממש, ואנשים בפחד ודילמה באם לעשות חיסון או שלא, והשועלים הסובבים את שר התורה ומערכת היחצנים שמשווקת (ומשתמשת) אותו פוסקים כלאחר יש שר' חיים אמר שאין כל חשש לכל הנשים שבהריון מהחיסון, וזאת על סמך זה שיענקי ביקש ברכה ור' חיים ענה בו"ה בו"ה.
|
|
נראה שיש לו סייעתא דשמיא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2021 22:51 |
|
| |
גם את קבלי ח"ח על ההומור המשובח
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2021 23:55 |
|
| |
צריך לומר רק שאמנם הCDC האמריקאי ממליץ לנשים בהריון לקחת את החיסון. (קצת מסוייגים, אבל השורה התחתונה היא שזה בסדר ועדיף על לחלות במחלה, רח"ל)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 00:08 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | צריך לומר רק שאמנם הCDC האמריקאי ממליץ לנשים בהריון לקחת את החיסון. (קצת מסוייגים, אבל השורה התחתונה היא שזה בסדר ועדיף על לחלות במחלה, רח"ל) |
|
מי ששאל את ר' חיים לא ממש התעניין או יודע מה הדעה של ה-CDC בעניין החיסונים בהריון, גם ר' חיים לא התעניין מה הרופאים אומרים.
לגופו של עניין, בארץ אין דעה אחידה בעניין בקרב הרופאים, יש הטוענים שאלו הנמצאות בתחילת הריון לא להתחסן ואלו שבמחצית השניה כן להתחסן.
משרד הבריאות בישראל לעת עתה לא ממליץ באופן גורף, אלא מצא מן נוסח, שאלו שיש להן מחלות רקע או חשיפה גבוהה לציבור מומלץ להתחסן.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 00:19 |
|
| |
אני ודאי לא סמכות, אני נסמך על הCDC האמריקאי. יעשו בישראל לפי המלצות רופאי ישראל. וב"ה שאתם בכלל במצב לדון בכך, אצלינו למרבה העצב, בגלל הרשויות, עוד לא הגענו לשאלה זו כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 00:30 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | אני ודאי לא סמכות, אני נסמך על הCDC האמריקאי. יעשו בישראל לפי המלצות רופאי ישראל. וב"ה שאתם בכלל במצב לדון בכך, אצלינו למרבה העצב, בגלל הרשויות, עוד לא הגענו לשאלה זו כלל. |
|
מה מצב החיסונים בקהילה החרדית בארה"ב?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 00:32 |
|
| |
אתה שואל על המעל השולחן או על המתחת השולחן?... וד"ל...מעל כמו כולם...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 00:40 |
|
| |
הציבור רוצה להתחסן?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 00:50 |
|
| |
בהחלט, לפחות בסביבה שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 14:01 |
|
| |
והנה עוד שו"ת
דוחפים לו את התשובות לפה, אומרים לו מה לומר, מסבירים לו מה מצופה ממנו ולשם מה נתכנסנו מצטטים בשמו רק מה שרוצים
יענקי מציג את הפרופ' לסבו: "הוא בא לפה כדי שסבא יגיד לציבור שהנשים הצעירות ילכו לקחת את החיסון"
הפרופ' אומר שמסוכן לקחת בשליש הראשון של ההריון, ר' חיים עונה על זה "תתפללו"
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 14:18 |
|
| |
ארגון הבריאות העולמי ממליץ לנשים בהיריון לא להתחסן בחברת Moderna זאת לאחר ששר התורה ר' חיים קנייבסקי אמר שמודרנה אסורה מהתורה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|